Založ si blog

Čaputovej dvojaký svetelný kilometer na vlastných a na cudzích!

Nemôžem aj tento môj názorový článok začať inak ako tým, o čom som už raz písal.

Je potrebné striktne rozlišovať medzi kritikou a nenávisťou!

Ja voči nikomu, ba ani voči Čaputovej, nepociťujem osobnú nenávisť! NIE a NIKDY to takto u mňa nebude!

Totiž poniektorí moji veľmi kritickí čitatelia mi píšu tvrdé odkazy, že som voči Čaputovej takmer nedovolene nenávistný!

Naozaj?

Nuž ja stále trvám na tom, že z mojej strany je to len a len kritika a nič iné!

Totiž ja osobne nemám dôvod Čaputovú za niečo chváliť lebo nie som presvedčený o jej prínose pre náš národ, pre občanov SR a pre Slovenskú republiku ako takú, už vôbec nie!

Tu málinko odbočím a napíšem niečo na adresu mojich tvrdých kritikov.

Totiž poniektoré reakcie na moje názorové články, by som tiež mohol označiť ako za nenávistne voči mojej osobe.

Ja to však neurobím lebo ja ich ako nenávistne nevnímam, vnímam ich len ako výsostne tvrdo kritické!

Veď všetci sme chceli demokraciu, všetci sme chceli slobodu vyjadrovania sa, nuž tak ju teda dovoľme zo všetkým, čo k tomu patrí!

Mne nevadia ani tvrdé kritické názory na moju osobu, ba ani tie, v ktorých sa konštatuje, že by som mal byť už vo väzbe a pod.

NIE!

Chceli sme slobodu, tak ju majme, so všetkým aj s tým, pre nás subjektívne, nepríjemným!!!

A teraz späť k Čaputovej!

Doslova ma pobúrilo, keď som si prečítal na jej FB profile (META ju ešte nezablokovala. To asi preto lebo obsah jej statusov neobsahuje nežiadúci obsah…) článok na adresu protestujúcich školských zamestnancov.

Čaputová v tomto svojom statuse doslova píše toto – „Dnes bol v Bratislave jeden z najväčších protestov učiteliek a učiteľov“

Takže prvá veľká nepravda alebo ak chcete, podľa môjho hlbokého presvedčenia, cielené manipulatívne klamstvo!

Totiž to nebol protest čisto učiteľský, ale to bol protest spoločný – teda pedagogických aj nepedagogických zamestnancov rezortu školstva!

Podľa mňa týmto klamstvom o čisto učiteľskom proteste chcela Čaputová hneď na úvod svojho FB statusu, tento protest zdehonestovať a postaviť ostatných občanov SR proti tomuto protestu! Lebo opäť len učitelia!

Teda nie ho podporiť, ako píše ďalej vo svojom „hlboko cítiacom“ statuse!

Čaputová vo svojom cynickom FB statuse pokračuje aj takto farizejský ďalej – „Vaša požiadavka na zvýšenie platov je namieste aj preto, že ceny v ekonomike stúpajú a máme viac ako 12 percentnú infláciu.“

Ajhľa na ňu!

A čo za ostatné tri roky preto spravila? A čo preto nerobí nič ani dnes?!

A teraz nech mi nikto nenapíše pod článok argument, že čo ona s tým má?! Že ona nie je členkou vlády, ba ani ministerkou školstva a pod.!

Naozaj?

A to si už nepamätáme, že v predvolebných prezidentských debatách v roku 2019, jasne povedala, že ona je presvedčená, že kompetencie prezidenta SR sú dostačujúce na to, aby mala vplyv na vývoj na Slovensku, na život na Slovensku…, len ich je potrebné dôslednejšie využívať?!

Nuž áno, ona ich dôslednejšie využívala, ale len v období od 15.6.2019 do 29.2. 2020!

Totiž 15.6.2019 oficiálne zasadla do kresla najvyššieho v našom štáte a až do 29.2.2020 tu bola vláda pod vedením SMER-SD!

A teda v tomto období bola Čaputová nanajvýš aktívna, aktívna v zmysle, že vláda SMER-SD a spol. je zlá a je potrebné, aby občania v PV 2020 volili tak, aby nastala akási jej vytúžená zmena!

Občan volič pozri si vtedajšie jej FB statusy na adresu vtedajšej vlády SMER-SD a spol., pozri si jej aktivity v tomto období a uvidíš, že bola voči vtedajšej vláde až nadmieru aktívna, aby dosiahla u občanoch SR to, aby v PV 2020 hlasovali za akúsi „žiadúcu“/“potrebnú“ ZMENU!!! (dnes vidíme a na svojich životoch denno denne zažívame, že tá jej „zmena“ bola žiadúca, žiaľ nie pre nás ale pre…)

Čaputová bola totiž skalopevne presvedčená, že vykonala maximum na to, aby po PV 2020 sa predsedom vlády SR stal jej „prezidentský“ predchodca, akýsi Andrej Kiska a že jej Alma mater PS, aj so SPOLU, sa stanú silnou súčasťou novej vlády SR a že napr. taký Michal Truban sa stane predsedom NR SR…!

Nestalo sa, ale nebolo to pre ňu až také zlé lebo SMER-SD nemal s kým zložiť novú vládu lebo bývali koaličníci (SMS, MOST-HÍD) neprešli velebným sitom.

„Vládu“ zostavil Igor Matovič a od tej chvíle aktivita Čaputovej doslova úplne ochabla!

„Vláda“ pod vedením Igora mohla urobiť čokoľvek zlého, mohla tento národ, týchto občanov SR, akokoľvek bezdôvodne gniaviť, ona bola ticho!

Jednoducho nič!

Nič ani vtedy, keď ju ako hlavnú veliteľku OS SR úplne odignorovali a použili značné sily OS SR, na akési celoplošné psie AG testovanie!!!

Postupom času, keď ju Igor začal kritizovať, tak sa Čaputová spojila s Richardom Sulíkom, s Máriou Kolíkovou a podľa samotného Igora, aj s americkou veľvyslankyňou v SR a mala podľa Igora ukuť také pikle, že Igor bol donútený podať, ako ministerský predseda demisiu!

Vtedy padla celá vláda a Čaputová mala veľkú šancu ukázať, že je autonómna a že rozhodne výhradne v prospech všetkých občanov SR!

NIE!

Ona sa na občanov SR doslova…, a na spak ruky vymenovala tú istú „vládu“, kde Igor zasadol na druhý najpodstatnejší „vládny“ post, na pozíciu „ministra“ financií!!!

Teda urobila z neho ešte viac podstatnú postavičku v tejto diletantskej „vláde“, kde Igor dostal do rúk pôsobnosť/právomoc, koho peniazmi vyzdvihne a ktorý rezort doslova zareže, že mu finančne neprilepší, možno len vtedy, ak ho daný minister na slovo poslúchne…!!!

Takže Čaputová opäť neurobila nič pre blaho národa slovenského a pre blaho všetkých občanov SR, pre Slovenskú republiku už vôbec NIČ!

Čaputová svoj FB status o „učiteľskom“ proteste zakončuje takto farizejsky a „nápomocne“ – „Vážené učiteľky, učitelia, vaše požiadavky podporujem a ďakujem vám za vaše profesionálne nasadenie aj trpezlivosť.“

Zámerne som podčiarkol jej cynické slovné spojenie  – „ďakujem vám za…, …trpezlivosť“!!!

Takže naši občania, náš tvrdo/poctivo pracujúci ľud, má byť trpezlivý?!

Pýtam sa dokedy má byť trpezlivý?!

Takže na lepší, dôstojnejší život slovenského pracujúceho človeka a jeho rodiny je potrebné mať nekonečnú trpezlivosť, ale na pomoc na východ od nás, už nieto podľa Čaputovej za potreby žiadnej trpezlivosti a naše peniaze vo všakovakých formách, viď naposledy „náš“ dar smerom na východ v podobe vrtuľníkov a ďalšej vojenskej munície, tam plynú bez akejkoľvek všeobecnej, vnútroštátnej, vnútropolitickej diskusie a čo je ešte horšie, nikto sa nás občanov SR nepýta, či súhlasíme s takto poskytovanou pomocou na východ od nás!

Prečo Čaputová nezorganizuje/neiniciuje všeobecné, všeľudové referendum o tom, či „vláda“ SR môže aj naďalej posielať na východ od nás pomoc vo forme hotovosti, vo forme zbraní, za cenu, že sa tým zadlžujeme na dlhé desiatky rokov dopredu, že sa občan SR musí uskromniť, platiť vyššie ceny za všetko…?!

Nie, Čaputová týmto smerom nejde! A ani nepôjde!

Ale čo urobila, bolo toto jej vyjadrenie v parlamente (v Najvyššej rade) na východ od nás, keď im takmer so slzami v očiach odkázala toto – „Už dnes patríme medzi krajiny, ktoré podľa počtu obyvateľov, pomáhajú najviac…, …chcem vám povedať, čo môžeme urobiť a čo robíme…, … Po prvé, postaráme sa o tých z vás, ktorí museli pred vojnou utiecť za hranice, o vaše ženy a deti. Tak dlho ako to budú potrebovať…, … vieme, že okupantov z vašej krajiny nevyženú naše balíčky liekov a potravín. Vaši obrancovia potrebujú vojenský materiál a výstroj. Preto pomáhame a budeme naďalej pomáhať aj v tomto smere. Pred nedávnom to bol obranný systém S-300 či odmínovacie zariadenia a munícia, onedlho to budú húfnice Zuzana…, …Nebudeme ticho…, …Budeme vás naďalej podporovať…“

 

Tak sa Čaputovej pýtam, prečo aj slovenským pracujúcim, ktorí musia vyjsť dnes do ulíc slovenských miest a mestečiek, tiež neodkáže to, čo odkázala občanom na východ od nás v ich parlamente, že – „chcem vám povedať, čo môžeme urobiť a čo robíme…“?!

Ale im cynický skrze FB status odkáže aby mali trpezlivosť!!!

Je potrebné v tomto smere k Čaputovej ešte niečo dodať?

Myslím si, že na teraz nie…

Snáď len toľko, že občanom SR už došla trpezlivosť a to nie len z dnešnou diletantskou vládou, ale aj s „prezidnetkou“ Čaputovou, ktorej je bližší cudzí kabát, ako vlastná košeľa!!!

Cudzí kabát si opatruje, perie a žehlí a vlastnú košeľu necháva špinavú, pokrkvanú ležať v koši na prádlo!!!

Totiž podľa Čaputovej má byť košeľa trpezlivá lebo teraz je pre ňu a „vládnych“ diletantov, v najprvoradejšej rade akýsi cudzí kabát…!!!

 

https://www.facebook.com/zcaputova/posts/pfbid02gpKXT2sRUQAmPMQXQcKKcGAuxYFBK4vou7ogXmsq1eGmt1SYo6EY5fcnyKdwE667l

https://www.prezident.sk/upload-files/25568.pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Ešte pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo už aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.