Založ si blog

Všimla si Z. Čaputová, že Trestný zákon 140/1961 zb. a jeho § 103 už dávno, pradávno, neplatí!

Určite nie len ja, ale aj značná časť občanov SR, si všimla, že v poslednom čase sú „naši“ najvyšší, akýsi útlocitní!

A najviac z nich, je akási Zuzana Čaputová (ZČ), ktorá si dnes necháva hovoriť – „pani prezidentka“.

Nuž, ale keď už raz tou „prezidentkou“ je, tak by mala hľadieť, čo je a nie čo nie je!

Akosi sa jej nepáči, keď ju občania-voliči na rôznych protestoch odmeňujú odmenou, akú si podľa nich zaslúži, či je to už piskot, hučanie, ale aj rôzne mravné a nemravné nadávky!

Ale toto je ZČ demokracia! Toť je ZČ sloboda vyjadrovania!

Toto je ZČ to, čo by politik vášho „formátu a postavenia“, mal celkom, bez akéhokoľvek povšimnutia prejsť alebo sa nad sebou zamyslieť, prečo títo ľudia a je ich čo raz viac a viac, sa takto o vás vyjadrujú resp. na vás takto reagujú.

Ja netvrdím, že tak je to správne, hlavne tie naozaj vulgárne vyjadrenia, to naozaj nie, ale toť je demokracia a ako vravieval jeden politický klasik – „Demokrace, toť diskuse“!!!

A občania Slovenskej republiky, takto s vami resp. smerom k vám, diskutujú na uliciach, na rôznych proti „vládnych“ a proti „prezidentských“ protestoch!!!

Žiaľ ZČ to berie, ako niečo, čo sa v demokracií nesmie a preto ich (občanov) skrze FB statusy napomína, inokedy zase verejne vyhlasuje, že vlastným občanom, vlastnému národu absolútne nerozumie a dokonca na politických oponentov, za ich výsostne politický názor, podáva žaloby!!!

 

To si ZČ nevšimla, že už niekoľko rokov, možno desaťročí, už neplatí Trestný zákon č. 140/1961 Zb., ktorého platnosť bola v období od 19.11.1961 až do 14.10.1992!

Hlavne jeho § 103, ktorý znie/znel takto – „Kto verejne hanobí prezidenta republiky pre výkon jeho právomoci alebo vôbec pre jeho činnosť v politickom živote, potresce sa odňatím slobody až na dva roky.“ – https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1961/140/19920101.html

 

No, ale ja nedbám, mne by nevadilo, keby sme sa v našej judikatúre vrátili pred november 1989!

Lebo v § 102, tohto Trestného zákona sa píše toto – „Kto verejne hanobí republiku, Federálne zhromaždenie Československej socialistickej republiky, Českú národnú radu, Slovenskú národnú radu alebo ich predsedníctva alebo vlády alebo Ústavný súd Českej a Slovenskej Federatívnej Republiky, Ústavný súd Českej republiky alebo Ústavný súd Slovenskej republiky, potresce sa odňatím slobody až na dva roky.“

A ja to pre dnešnú dobu opravím/upravím takto – „Kto verejne hanobí Slovenskú republiku, Národnú radu Slovenskej republiky alebo ich predsedníctvo alebo vládu alebo Ústavný súd Slovenskej republiky, potresce sa odňatím slobody až na dva roky.“ – tak sa pýtam, koľko krát by sa tu našla ZČ a aj dnešní „vládni“ a ich „koaliční“ poslanci v NR SR?!

 

Veru, veru – veľakrát!!!

 

Ale máte šťastie vy ZČ, aj dnešní „vládni“ lebo občania Slovenskej republiky sú oveľa znalejší svojich práv (aj povinnosti), ako tomu bolo pred novembrom 1989 (lebo vtedy to nepotrebovali – život fungoval úplne inak ako dnes…) a veľmi dobre vedia, čo im umožňuje Ústava Slovenskej republiky, ktorá im v Čl. 26, ods. (1)  umožňuje aj toto – „Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené.“

 

Myslím, že na teraz stačilo a každý, kto chcel pochopiť, pochopil, čo som týmto článkom, smerom k ZČ chcel povedať a jej samotnej, v dobrom, odkázať!!!

 

 

 

 

Už sa môže? Alebo ešte stále nie?

15.05.2024

Od oficiálneho nástupu novej Vlády SR nám 21.5.2024 uplynie 6 mesiacov! 6 mesiacov tu máme Vládu, ktorá nič v mediálnom ani názorovom priestore nezakazuje, neprikazuje, nikoho za svoj verejný názor nevymedzuje na okraj spoločnosti, ba dovolí si takú „nehoráznosť“, že ani nevypína tie weby, ktoré sú s ňou v príkrom názorovom rozpore! Dokonca zrušili štátom [...]

Keď je Čaputová taká obľúbená, tak prečo ju jej naklonené média nedotlačili aj k druhej kandidatúre na Prezidenta SR?

14.05.2024

Čo je toto zase za blud? Čo je toto zase za lacná a primitívna manipulácia verejnou mienkou? Nuž iste, za dverami máme voľby do EP a teda je potrebné nasilu pretláčať Progresívne Slovensko do povedomia, hlavne mladých Slovákov, aj takýmito bludárskymi prieskumami verejnej mienky! No a kto iný, ak nie prieskumná agentúra „na zavolanie“ FOCUS, sa podujala na takúto [...]

Kovačič sa červenal, Dírer si vŕtal do kolena a Jančkárová do vysvetľovala!

13.05.2024

Ostatné nedeľné TV politické diskusie na obrazovkách, pre mňa osobne, dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, tak to bola opäť „paráda“! Začnem TV Markíza. Kovačič robí zo seba naozaj smiešnu mediálnu postavičku, keď nezabudol rázne pripomenúť, že teda oni, rozumej TV Markíza, sa na predstaviteľov dnešnej vládnej koalície teda vôbec nehnevajú za to, že odmietajú [...]

handlová, fico, atentát

NAKA obvinila osobu, ktorá sa mala vyhrážať ministrovi a poslancom cez sociálnu sieť

18.05.2024 15:10

Prokurátor sa stotožnil s podnetom polície na vzatie obvineného do väzby, rozhodne o nej súd.

andrej danko

SNS očakáva stanovisko od Smeru k účasti na stretnutí v Prezidentskom paláci

18.05.2024 12:13

SNS nepodporuje okrúhly stôl za účasti lídra hnutia Slovensko Igora Matoviča.

SR voľby24 prezident kandidáti debata 1. kolo BAX

Matovič v kontexte atentátu na premiéra vyzýva ministra Šutaja Eštoka na odstúpenie

18.05.2024 11:44

Šutaj Eštok by mal podľa Matoviča „vytiahnuť hlavu z piesku", prijať za to zodpovednosť a odstúpiť aj z úcty k samotnému Ficovi.