Založ si blog

Premiér Fico – iné na Dukle, iné v Užhorode. Všetko zle!

Začnem tak trochu sarkasticky, teda po slovensky – uštipačne.

Na včerajšej TB Fica a Šmyhaľa v Užhorode, bolo nadmieru jasné, očividné, že Fico mal, má silnú virózu a teda bol s najväčšou pravdepodobnosťou pod akýmisi medikamentami.

A vzhľadom na to, čo tam narozprával to vyzeralo, ako by mu ich podával sám Šmyhaľ.

A boli to nie antibiotika, ale na Ukrajine vyrobené proukrajinika!

Ale pekne po poriadku.

Len deň predtým, Fico pri príležitosti 80. výročia Karpatsko – duklianskej operácií povedal aj toto – „…americký prezident Roosevelt, keď počas druhej svetovej vojny sledoval hádky politikov v Spojených štátov, povedal – Hodila by sa nám jedna bomba z Európy, keby nám, spadla na územie Spojených štátov, aby sme pochopili o čo vlastne ide…, …nuž obrazne povedané, možno takáto jedna raketa by mohla v Bruseli rozbiť nejakú fontánku, aby pochopili o čom to vlastne pre Boha všetci hovoria…, …sme pohostinní, ale vieme sa aj zaťať, ak je to treba…, …pamätáme si kto to tu vlastne prechádzal cez tento náročný úsek, že to bola Červená armáda…, …preto treba s veľkou úctou povedať a rovnako požiadať všetkých – pre Boha prestaňme to vzájomné zabíjanie Slovanov…, …my sme už všelikomu pamätníky a tabule postavali, myslím si, že máme taký malý dlh voči maršalovi Konevovi. Čo tak urobiť takéto historické rozhodnutia a povedať, že bol tu jeden významný, môžeme povedať významný vojenský vodca, ktorý významnou mierou prispel k tomu, čo sa tu dialo okolo 6. októbra 1944…, …tri mesiace pred vpádom do ZSSR Hitler povedal svojim generálom toto – Toto bude bitka o vyhubenie. Vojna na Východe bude úplne iná, ako vojna na Západe. Vykynoženie ľudí, ktorí žijú na Východe bude dobré pre samotný Východ…, …poďme pre Boha bojovať za našu historickú pamäť!…, …pravda je veľmi jednoduchá – sloboda prišla na Slovensko z Východu! Ešte raz to zopakujem – Sloboda prišla na Slovensko z Východu. Na tejto pravde sa nedá absolútne nič zmeniť. Aj preto, aj keď to vyvoláva vášne, považujem za prejav úcty a rešpektu, ak bude možnosť v roku 2025 vytvorená pre vládnych predstaviteľov, že by som veľmi rád navštívil oslavy víťazstva nad fašizmom, 80. výročie víťazstva nad fašizmom, 80. výročie konca II. Svetovej vojny, v ktorej len Sovietsky zväz stratil 20 miliónov obyvateľov, malo by byť pre nás cťou ísť do Moskvy a poďakovať za to, čo sa dialo v rokoch 1941 až 1945 a môžu ma kritizovať liberálne a progresívne média koľko chcú, pokiaľ takéto pozvanie dostanem tak sa týchto osláv aj určite zúčastním.“

Na druhý deň v Užhorode, na tlačovom brífingu pred ich hlavným programom, kde mu po ľavici sedí Šmyhaľ, predseda ukrajinskej Zelenského vlády, Fico hovorí, už toto – „…milý Denis…, …medzi nami funguje nejaká chémia…, …včera sme si pripomínali na Dukle, na Slovensku 80. výročie Karpatsko-duklianskej operácie…, …keďže na tejto operácií sa zúčastnilo veľké množstvo Ukrajincov, veľké množstvo Ukrajincov tam zomrelo, bolo zranených alebo sa nikdy nenašli, považujem za moju povinnosť, deň po 6. októbri, kedy vojská prekročili hranice na území Československa (moja poznámka – už nie Červená armáda, ale len vojská?!) poďakovať aj vašej krajine – Ukrajine…, …je to pre nás veľký záväzok…, …a ja verím, že budeme mať v rozhovore medzi štyrmi očami dosť času na to, aby sme si niektoré veci povedali predovšetkým v súvislosti s členstvom Ukrajiny v EÚ, kde vás bezpodmienečne podporujeme, BEZPODMIENEČNE…, …v prípade EÚ, sa môžete a nás ABSOLÚTNE SPOĽAHNÚŤ…, …musí byť rešpektovaná suverenita a územná integrita Ukrajiny…, …tu pravdepodobne vojenské riešenie neexistuje…, …budeme pokračovať aj v núdzových dodávkach elektrickej energie…, …keď hovoríme o dodávkach elektrickej energie, chceme ísť ďalej…, …chceme navrhnúť systémové riešenie…, …blíži sa zima a potrebujete mať istotu, že to čo vám chýba bude nahradené…, …nechodíme na stretnutia, aby sme povedali, že nie…, …sme rezervovaný pokiaľ ide o členstvo Ukrajiny v NATO…, …ale v prípade EÚ nás máte na 100% na vašej strane…“

https://www.ta3.com/relacia/961269/tb-r-fica-a-d-smyhala-pred-spolocnym-rokovanim-vlad-slovenska-a-ukrajiny

A potom po skončení rokovaní Fico-Šmyhaľ a spol., sa pred kamery a novinárov postaví Šmyhaľ a za všetku tú pomoc a oddanosť doterajšiu, terajšiu aj budúcu, ktorú mu Fico deklaroval na prvej TB, bez hanby povie a doslova Slovákom, Slovensku, Ficovi a spol. napľuje do tváre takto – „…Ukrajina je vďačná Slovensku za veľmi dôležitú energetickú podporu. Zvlášť chcem prízvukovať, že Slovensko je druhým štátom podľa objemu…, …dodávky elektrickej energie…, …Ukrajina opäť opakuje, že nebude pokračovať v tranzitnej dohode s Ruskom po ukončení, vypršaní jej termínu. Strategický cieľ je dať sankcie na ruskú infraštruktúru a zbaviť Kremeľ možnosti, z ktorých financuje vojnu. Vyzývame všetky štáty, aby sa úplne odpojili od ruského plynu...“

https://www.ta3.com/relacia/961307/tb-r-fica-a-d-smyhala-po-spolocnom-rokovani-vlad-slovenska-a-ukrajiny

A potom čosi Šmyhaľ mrmlal o tom, že oni, ako Ukrajina nám zabezpečia energetickú bezpečnosť dodávkami z vlastných zdrojov týchto komodít. Avšak už nepovedal, aká bude cena ich komodít oproti komoditám ruským a či nás nevypnú vždy a za každým, keď nebudeme plniť ich požiadavky, čo všetko im máme dať my, odtrhnúť od úst našim blízkym, a ako sa máme nanajvýš odmietavo správať k RF!

Nuž teda idem to trochu, čo najstručnejšie rozobrať.

Pýtam sa Fica, čo je toto za rétorika?

Tak my tu na Slovensku ideme od 01.01.2025 šetriť, brutálne šetriť, nám občanom SR sa výrazne zvýši základná daň – DPH na väčšinu tovarov a služieb o 3%(!), ale Ukrajine sľubujeme bezhraničnú a bezpodmienečnú pomoc?!

Prečo Fico na TB nepovedal Šmyhaľovi priamo do očí, že aj oni, ako Ukrajina, sú z väčšej časti strojcom toho, že sme ako súčasť EÚ súhlasili s uvaľovaným nezmyselných sankcií na RF a preto sme dnes ekonomicko-hospodársky tam, kde sme?!

Takže my sme sa kvôli Ukrajine ožobračovali, teraz im ideme bezhranične a hlavne bezpodmienečne pomáhať a oni nám s kamennou tvárou povedia, že cez ich územie už z RF nedostaneme od 01.01.2025 NIČ?!

Nuž pripomeniem Ficovi jeho slová z apríla 2023 (5 mesiacov pred PV 2023), ktoré povedal na TA3 – https://www.youtube.com/watch?v=186Tx7jn_d4 – „Čo my máme s vojnou na Ukrajine?…, …absolútna opatrnosť pokiaľ ide o Ukrajinu…, …ja som zažil, keď Slovensko potrebovalo plyn a sa na nás Ukrajina zvysoka vykašľala. Keď oni potrebovali plyn, tak mi volali všetci od amerického prezidenta a neviem po koho všetkého. A my sme našli spätný tok plynu, ktorý sme Ukrajine dali. Takže prosím pri Ukrajine ja odmietam tie predstavy teraz, čo rozprávajú, že všetky štáty by mali dávať 1% zo svojho HDP na zbrojnú pomoc Ukrajine. Oni hovoria, ako keby celý svet bol povinný Ukrajine dávať všetko zadarmo a starať sa o nich…, …slovenskú sociálnu demokraciu musí zaujímať to ako ľudia na Slovensku žijú a to sú naše témy číslo jedna…, …musíme sa odtrhnúť od tej dominancie USA…, …musia si zvyknúť, tak ako sme to robili aj v minulosti, že budeme hovoriť vlastne názory…, …EÚ nemôže byť vo vleku USA…, …všimnite si v nejakej otázke napr. mierového plánu pre Ukrajinu. Je to možné, aby sa z EÚ, ktorá je mierovým projektom stala vojenská zásobovacia organizácia? Jediný plán , ktorý EÚ má, je zásobovanie zbraňami Ukrajinu. Presne to, čo chcú USA…, …nemôže to byť tak, že čo povie strýčko Sam urobí potom Brusel a potom to urobí Heger s Čaputovou…, …vy viete, že Rusko sa ani o milimeter nepohne, pokiaľ ide momentálne pozície…, …Ukrajina môže byť v tejto vojne o rok o dva úplne zničená…, …je nezmysel domnievať sa, že jadrovú veľmoc môžete poraziť v konvenčnej vojne. Je nezmysel domnievať sa…, …že Rusko vráti Krym naspäť Ukrajine. Prosím buďme reálny…, …na Ukrajine je lokálny konflikt a preto India, Čína, Latinská Amerika hovoria – neotravujte nás s tým, vyriešte si ten lokálny problém v Európe a dajte nám s tým svätý pokoj. Podstatná časť sveta má úplne iný názor na tu vojnu na Ukrajine, ako majú Spojené štáty alebo Európa. Tu je nejaký politický cieľ, že poďme zničiť Rusko…, …teraz je v stávke celá Ukrajina. Ešte rok, dva bude takto pokračovať vojna na Ukrajine, s týmito hlúpymi rozhodnutiami Západu, ta Ukrajina môže byť definitívne ako celok ohrozená…, …kto verí, že Krym sa niekedy môže vrátiť na Ukrajinu? No nikto! Tak nestavajme si vzdušné zámky, ktoré nemôžu fungovať…, …každá krajina Európy má právo vstúpiť do EÚ ak spĺňa podmienky…, …nemôžeme zobrať do EÚ krajinu len preto lebo teraz je tam vojna a chceme im urobiť dobre. To by spôsobilo EÚ obrovské škody. Ukrajina sa musí pripraviť na vstup do EÚ, ale je to obdobie, ktoré môže byť dlhé. NATO? Definitívne nie! Zobrať Ukrajinu do NATO – znamená tretia svetová vojna…, …Ak bude SMER vo Vláde, my nemôžeme súhlasiť s touto myšlienkou, že Ukrajina má byť členským štátom NATO.

Nuž, tak si to teda v stručnosti  porovnajme – Fico apríl 2023 – „Ukrajina na vstup do EÚ musí splniť podmienky a toto obdobie môže byť dlhé“

Fico október 2024 – „Vstup Ukrajiny do EÚ podporujeme bezpodmienečne.“

Takže, čo sa stalo za toto obdobie v mysli Fica, že vtedy Ukrajina do EÚ len za predpokladu, že splní prísne podmienky, ktoré nikto nevie ako dlho im to môže trvať a dnes je vstup Ukrajiny do EÚ možný bez akýchkoľvek podmienok, keď Fico povie v priamom prenose, že SR, teda jeho dnešná Vláda, podporuje vstup Ukrajiny do EÚ bezpodmienečne a zopakuje, a zdôrazní to ešte raz?!

Ďalej – Fico apríl 2023 – „Vstup Ukrajiny do NATO – definitívne NIE(!) a dnes v októbri 2024, Fico hovorí, že názor Vlády SR o vstupe Ukrajiny do NATO je rezervovaný!

Čo sa stalo za toto obdobie v mysli Fica, že vtedy rázne Nie a dnes je to len postoj rezervovaný?!

Lebo postoj rezervovaný neznamená definitívne NIE!

Takže pán Fico, nerobte si zo Slovákov žarty!

Je dobre, že po PV 2023 sa nezostavovala progresivisticko-neoliberálna vláda, ale vaša Vláda mohla vzniknúť vďaka slovenským voličom len alebo práve preto, čo ste im z obrazoviek hovorili pred PV 2023 napr. v TA3 v apríli 2023, v rozhovore s Petrom Bielikom, z ktorého som vás vyššie v texte citoval!

Týmito svojimi politickými kotrmelcami nahrávate tej takzvanej „krajnej pravici“ napr. takému HNUTIU REPUBLIKA.

Čo mne až tak nevadí, ba naopak, som rád, že toto HNUTIE, je čím ďalej tým viacej pre slovenských voličov voliteľné.

Nuž teda, Vám tu odcitujem, čo na margo vašich vyjadrení na TB so Šmyhaľom povedal v krátkom videu predseda HR a europoslanec z euro parlamentnej frakcie  Skupina Európa suverénnych národov – Milan Uhrík – „…najviac ma naštvala dnes informácia, že Robert Fico oznámil, že pripravuje plán pomoci pre Ukrajinu. Týždeň po tom, čo schválili najväčšie zdražovanie v histórií Slovenska, oni idú pripravovať plán pomoci pre Ukrajincov. Ja som myslel, že mi vyrazí poistky. A s týmto rozhodne teda nesúhlasíme“. https://www.facebook.com/ing.milan.uhrik/videos/3729502933967843

Alebo, že by Fico chcel, aby HR takto posilňovalo a aby v nadchádzajúcich PV boli na našej politickej scéne tak silný politický partner, že by novu vládu zostavili len oni dvaja, teda SMER-SSD a HNUTIE REPUBLIKA?

Alebo to môže dopadnúť, že HR bude po nasledujúcich PV tak silné, že oni sami si budú vyberať koaličných partnerov?

Nuž na záver ešte jedna veľmi podstatná a dôležitá otázka na Roberta Fica – pán premiér a opýtali ste sa Šmyhaľa, kde že je dnes ukrajinská politická opozícia?!

Existuje vôbec?!

Kde sú ukrajinské tzv. alternatívne média?!

Umlčali ich tak, ako hrôzovlády  rokoch 2020-2023 na Slovensku, do ktorých ste pred PV 2023, tak radi všetci z vtedajšej opozície chodili?!

Toto vás smerom k Ukrajine nezaujíma?

A nie je dnes ukrajinská opozícia ešte v horšom postavení v akom ste boli vy v rokoch 2020-2023, tu na Slovensku?!

A vtedy ste jasne povedali, že vtedajšie „vlády“ na Slovensku, si mohli s vami robiť čo chcú a nikomu to v EÚ nevadilo lebo počúvali Washington a Brusel na slovo!

Vám dnes nevadí, že to isté, ba ešte horšie, dnes vystrája Zelenskyj, ale aj váš ukrajinský priateľ Šmyhaľ, s ich opozíciou a nikomu, teda ani vám, to vo Washingtone, Bruseli nevadí lebo robia to, čo sa od nich vo vzťahu k Rusku vyžaduje?!

Myslím, že pre vnímavých som vyššie v texte povedal dosť na to, aby každý pochopil a bolo mu zrejme, čo som týmto článkom chcel naznačiť resp. jasne povedať smerom k Ficovi, Vláde SR a celej vládnej koalícií…

Demisia Dolinkovej je v poriadku. Dôvod, dôvody však nie! Pellegrini si mal radšej zahryznúť do jazyky!

07.10.2024

Dal som tomu čas. Dal som čas tomu, kto sa ako postaví k rozhodnutiu Zuzany Dolinkovej, že opúšťa rezort zdravotníctva, ako jeho ministerka. Podľa Ústavy SR má každý člen Vlády SR podať demisiu. Ak demisiu podá predseda Vlády SR, tak padá celá Vláda. Ak demisiu podá ten ktorý minister, tak sa nič mimoriadne nedeje. Na jeho miesto sa nanominuje iná osoba a keď sa [...]

Na čo sú nám politici?

04.10.2024

Na nič a na veľa! Tento článok píšem na žiadosť/prosbu, jedného z mojich čitateľov, ktorý by rád poznal môj názor na túto tému. Túto otázku si položil nie jeden Slovák a každý má na to svoj pohľad. Nuž toto je ten môj. V bežnom súkromnom živote politikov naozaj nepotrebujeme na nič. Ja nepotrebujem, aby mi akýkoľvek politik radil resp. riadil ako si mám [...]

Kotlár, Krčméry, Bielorusko – čo majú spoločné? Veľa!

03.10.2024

Včera na TB MUDr. Peter Kotlár ozrejmil, teda nie predstavil, základné kontúry jeho správy o covid dobe na Slovensku v rokoch 2020-2022. Konkrétnejšie, teda len do 24.2.2022… Podľa jeho vyjadrení má správa okolo 200 strán a najskôr si ju musí naštudovať Vláda SR a potom k nej zaujať stanovisko. Takže toto na teraz nechajme na Vládu SR. Ale k čomu sa chcem [...]

Saudská Arábia

Saudská Arábia popravila Filipínca. Nepomohla snaha Manily o zvrátenie trestu ani ponuka "krvavých peňazí"

08.10.2024 18:11

Saudská Arábia popravila vlani po Číne a Iráne najviac väzňov,

Moskovský súd / Russká spravodlivosť /

Ruský súd poslal do väzenia exvyšetrovateľa za rekordnú korupciu. Pri úplatkoch preferoval bitcoiny

08.10.2024 17:37

Bývalý vyšetrovateľ ruského Vyšetrovacieho výboru svoju vinu poprel.

SR Bratislava Vajanského nábrežie doprava zmena BAX

Obrubníky, ktoré vodičom prekážajú, musia zmiznúť. Ráž chce zmenu cyklotrasy na nábreží, Vallo reaguje

08.10.2024 16:45, aktualizované: 18:21

Štátny odborný dohľad uložil mestu výzvu, aby do 40 dní túto cykotrasu upravilo.