Založ si blog

Nemala by Zuzana Dolinková skončiť hlavne pre toto?

Okolo Zuzany Dolinkovej v posledných dňoch počúvame kade čo, že prečo by mala skončiť na pozícií ministerky zdravotníctva SR, ale hlavne, ten pravdepodobne najhlavnejší dôvod, akosi (každému, hlavne médiám?) uniká!

Avšak v úvode chcem zareagovať na ostatné extempore v Parlamente SR na osi Danko-Huliak-Plaváková. Nie len do úst poslancov Parlamentu SR, ale do žiadnych úst muža voči žene nepatrí oslovenie, označenie – „suka“!

Viac k tomu nemám čo povedať. Asi je každému zrejme, že som tým povedal všetko, čo bolo potrebné k tomu povedať.

A teraz späť k Zuzane Dolinkovej (ZD) za HLAS-SD.

Vraj by mala byť odvolaná za to, že nevie riadiť tento rezort, že má v ňom k dispozícií obrovské miliardy a ďalšie pýta.

Toto všetko ZD vie zdôvodniť (?) a zároveň musí preukázateľne zdôvodniť, kde tečie tých takmer 9 miliárd eur a načo potrebuje ďalších 600-800 miliónov eur(!).

Otázka znie, či táto suma peňazí nebola naakumulovaná v rezorte zdravotníctva počas doby Covidovej, kedy „vlády“ covidovo-pandemické, liali hlava/nehlava do zdravotníctva miliardy eur (požičané!), na rôzne „potrebné“ Covid opatrenia – AG a PCR Covid testovanie, MOMky testovacie, mobilné Covid experimentálne očkovacie centrá, náklady na nákup AG/PCR Covid testy, nákup v miliónoch, aj keď nebolo potrebné(!) Covid USA Pfizer experimentálnych „vakcín“, príplatky v MOMkách tým, ktorí testovaním „odhalili“ covid závadové osoby (až 20 euromatovičových, za jeden nález covid závadovej slovenskej osoby, príplatky všetkým zdravotníckym osobám, ktoré sa podieľali na covid „riešení“ pandémie a hlavne príplatky nemocniciam, za každé jedno Covid  obsadené lôžko (reprofilizácia lôžok!), čím samozrejme, sa nemocnice snažili tieto lôžka zaplniť aj takými „rýdzo“ covidovými pacientami, ktorí prišli do nemocnice so zlomeninou malička na nohe, ale keďže covid test bol povinný a ten „preukázateľne“ so 100% „istotou“ odhalil, že daný „dolámaný“ pacient má covid, tak nemocnici pribudol ďalší pacient, „ťažko“ chorý na Covid a ďalšie covid reprofilizované lôžko bolo obsadené a peniažky od štátu veselo plynuli…!

Takže áno, je potrebné, aby sa aj toto dnes prehodnotilo, či je ešte potrebné, aby do zdravotníctva aj dnes prúdili obrovské covid finančné prostriedky, keďže dnes už takéto „múdre“ a „vysoko odborné“ opatrenia v našich nemocniciach a zdravotníctve ako tak, už nemáme!

Takže áno, aj vyššie napísané fakty, sú dôvodom na to, aby sa o ZD uvažovalo v súvislosti s jej výmenou lebo za rok pôsobenia na tejto ministerskej stoličke, toto akosi nevysvetľuje.

Avšak, čo je závažnejšie, je to (a toto by mal byť ten najzákladnejší a najdôležitejší dôvod na jej výmenu!), že za takmer rok, čo ZD vedie a riadi tento rezort, najviac každému občanovi SR „na očiach“ a do očí „kolúc“, nepredostrela občanom SR, ako sa na tomto ministerstve bačovalo v tých covid najhlavnejších rokoch – 2020-2022!

Nemáme od nej žiadnu informáciu, ako zasadalo konzílium jediných správnych covid odborníkov!

Ako sa na nich rozhodovalo!

Prečo jeho skladba bola taká aká bola a prísne uzavretá pred inými odborníkmi, s inými, s oveľa múdrejšími názormi na boj s Covid „pandémiou“?!

Ako sa na nich rozhodovalo o takých bludoch, že bolo povinné, aby sa rúška respirátory nosili všade a všetkými (hlavne deti v školách!), kde sa len dalo – teda aj v lese na vychádzke (niektorí to dokonca aj dodržiavali!).

Kto, ako a na akom vedeckom podklade, na úrovni vtedajšieho ministerstva a pandemickej komisií rozhodoval o takých bludoch, že sa totálne zavrela naša ekonomika?

Že sa deti nechali dlhé mesiace sedieť doma v pyžamách pri tzv. on line vyučovaní!

Že v potravinách, kde ľudia, ak chceli prežiť, tak tam museli ísť, sa im doslova lámali hnáty, keď nemali prekryté horné dýchacie cesty?

Kto, ako a na akom podklade, na ministerstve zdravotníctva spolu s panedmickou komisiou, rozhodovali o tom, že sa uvoľnia stámilióny, miliardy na nákup nič znamenajúcich AG/PCR testov a hlavne USA Pfizer experimentálnych covid „vakcín“?

A mnoho ďalších a ďalších otázok s touto covid dobou súvisiacich, na základe ktorých sme aj na ministerstve zdravotníctva prichádzali o zbytočné miliardy eur naviac! Pre ktoré si budeme musieť od 01.01.2025, opäť riadne pritiahnuť opasky, poniektorí aj krk!

Toto ja považujem u ZD za najväčší jej nedostatok vo vzťahu k Slovákom, že sa akosi vykašľala na tieto mnou vyššie popísané covid aktivity, vtedajších vlád!

Ako to, že ešte z jej strany nepadlo ani jedno podanie na OČTK?!

To naozaj všetko v tejto Covidovej dobe bolo na ministerstve zdravotníctva v poriadku?

Nič sa tam nedialo, čo by mohlo byť v rozpore s našou Ústavou a zákonmi?!

Ani to, že sa pre Slovákov zatvorila všeobecná zdravotná starostlivosť – všeobecné ambulancie – a prešlo sa na nezmyselné Call telefonické „vyšetrovanie“ a „liečenie“

Je potrebné v súvislosti so ZD, Slovákom pripomenúť, že jej postoj v čase covid „očkovacieho“ bumu“, keď ešte bola s HLAS-SD v opozícií, bol takýto – „Očkovanie nás dostane z pandémie,…“ – 25.10.2021 –  https://standard.sk/128941/dolinkova-z-hlasu-ockovanie-nas-dostane-z-pandemie-ale-nutit-don-je-cesta-do-pekla/

V tomto článku ZD vtedy z pozície opozície konštatuje napr. aj toto – „Za exministra zdravotníctva Mareka Krajčího bola komunikácia s odbornými spoločnosťami katastrofálna…, …Dúfali sme, že keď ho na poste vystrieda brigádny generál Lengvarsky, manažment pandémie bude jasnejší…, …ale manažovanie pandémie a ani samotného rezortu nie je také, ako by sme očakávali. Evidentne sme premárnili už druhé pandemické leto.“

Dnes ZD ani po roku, čo je na pozícií ministerky zdravotníctva, nemá a nevie nič k tomuto povedať?! Našla tam všetko v poriadku?!

Ďalej v predmentnom rozhovore konštatuje aj takúto, pre vtedajšie dva covid „pandemické“ roky, toto – „V tretej vlne sa zmenil manažment ambulancií, ale pacienti stále nemajú jasné a striktné informácie, že majú v prvom rade využívať telemedicínu…, …Namiesto toho títo pacienti prichádzajú do ambulancií, kde ich lekári otáčajú a hovoria im, aby najskôr konzultovali svoj stav telefonicky a na základe toho lekár určí ďalší postup vyšetrenia.“

Je toto každému jasné?!

Už vtedy ZD schvaľovala postup „liečenia“ tak, že pacient, občan SR, možno aj jej volič, si mal najskôr svojho všeobecného lekára telefonicky zavolať, po telefóne mu mal dopodrobna a „jasne“ vysvetliť, kde ho pichá, kde ho bolí, ako ho to bolí…a tak ďalej a potom lekár na diaľku telepaticky, doslova šamansky určil diagnózu, naordinoval tú „správnu“ liečbu a bolo vymaľované!

O niekoľko málo dní takýchto, hlavne starších, starých a chorľavých ľudí na kade čo, prinášali sanitky s húkačkami do nemocníc, mnohokrát neskoro!!!

Aj pre toto, sa ZD ani po roku nepodarilo nájsť na „svojom“ rezorte nič, čo by stálo za to, aby podávala konkrétne žaloby, na konkrétne osoby, za konkrétne skutky, na OČTK?!

Čaká na správu MUDr. Petra Kotlára?

Tá by mala uzrieť svetlo sveta niekedy v prvej polovici októbra 2024.

Ak budú v nej jasné pochybenia konkrétnych ľudí zo zdravotníctva, v pôsobnosti ministerstva zdravotníctva, takého charakteru, že budú súce na okamžité podanie žalôb do rúk OČTK, tak sa s nimi alibisticky ZD stotožní a povie slovenskému národu, že ona síce mala takéto poznatky ale chcela si to nechať potvrdiť Kotlárovou správou o riadení a manažovaní covid „pandémie“?!

Nuž vtedy by to malo byť pre ňu už neskoro!

P.S.:

Ešte jedná veľmi dôležitá poznámka k ZD.

Všetci dobre vieme, aj na základe zistení NKÚ, ako sme museli zaplatiť stámilióny eur za Pfizer experimentálne Covid „vakcíny“, ktoré pre nás z „lásky“ (z lásky k peniazom?) nakúpila akási eurounijná Ursula a ktoré z väčšej časti boli Slovákom nanútené a z ešte väčšej, následne vyhodené do Dunaja a poniektoré sa k nám ani len nedostali lebo vyexpirovali v Ursulinych Pfizer covid „vakcinačných“ skladoch.

A ZD dnes skrze oficiálnu stránku Ministerstva zdravotníctva SR nám odkazuje toť nedávno, 20. septembra 2024, toto – „Ministerstvo zdravotníctva počas nasledujúcich týždňov zabezpečí formou distribučnej spoločnosti do očkovacích centier adaptované vakcíny Comirnaty JN.1 proti ochoreniu COVID-19 od spoločnosti Pfizer/BioNTech.“(!!!)

Tak sa pýtam.

Naozaj sú tieto vakcíny riadne preverené a odskúšané, tak ako zákon o vakcínach káže?

Že minimálne 10-15 rokov a až potom šup s nimi na trh!

Sú bezpečné?

A sú tiež na báze mRNA, ako tie prvé experimentálne?

A za aké peniaze a za koľko sme ich nakúpili?

Alebo to sú tie ďalšie, čo za nás nakúpila istá Ursula?

A mnoho ďalších a ďalších otázok.

Iste, toto nie je z môjho pera prvý článok smerom k ZD.

Ja osobne som bol prekvapený, že vôbec bola dosadená na túto pozíciu vo IV. Vláde SR Roberta Fica.

Podľa mňa chyba ako hrom a okamžite napraviť!

Takto to už ďalej nejde!

24.09.2024

Naozaj, už NIE! Túto tému mám na „stole“ už poriadne dlho a dnes je čas, aby som s ňou vyšiel „von“. Téma pre niekoho utopická, nerealizovateľná…, ale koľko tém, návrhov, riešení…bolo v minulosti utópiou, nerealizovateľnými a nakoniec sú dnes súčasťou našich životov a ani sa nad nimi nepozastavíme? I keď áno, táto téma je dosť špecifická [...]

Slovenský rozhlas v rámci STVR, si nie a nie dať povedať! Dokedy?

23.09.2024

Pravda, ak si mám vypočuť nejaké rozhlasové vysielanie, výhradne ak cestujem autom, tak je to Slovenský rozhlas (SRo). Na vlnách SRo je množstvo kvalitných relácií, ktoré sú naozaj počúvateľné a zároveň aj výber hudby je na úrovni. Ja osobne nebažím po súkromných rozhlasových staniciach typu Fan rádio alebo Rádio Expres lebo ani náhodou netúžim počúvať, pre [...]

Konsolidácií verejných financií mali predchádzať konkrétne trestné oznámenia!

22.09.2024

Podať na niekoho trestné oznámenie, ešte neznamená, že dotknutá osoba alebo subjekt je vinný! Podanie trestného oznámenia znamená, že je tu veľké podozrenie z páchania trestnej činnosti a potom je už len na OČTK, či tieto podozrenia vyvrátia alebo potvrdia, s následným uložením primeraného trestu. Píšem o podaní trestných oznámení na konkrétne osoby a nie na [...]

Kamala Harrisová

Harrisová tesne vedie v predvolebnom prieskume v siedmich kľúčových štátoch

27.09.2024 23:28

Náskok Harrisovej sa vo viacerých štátoch pohybuje na hodnote štatistickej chyby, čo naznačuje, že o výsledku novembrových volieb by mohol rozhodnúť najtesnejší rozdiel.

hurikán Helene florida

Skaza a katastrofálne záplavy. Hurikán Helene spôsobil chaos vo viacerých štátoch USA, pribúdajú obete

27.09.2024 22:39, aktualizované: 23:40

Živel odstrihol od prúdu viac ako päť miliónov podnikov a domácností. V štyroch štátoch hlásia už najmenej 40 mŕtvych.

pellegrini, pavel

Pellegrini a Pavel odhalili v americkej Iowe orloj venovaný tamojším Slovákom a Čechom

27.09.2024 21:50

Obaja prezidenti sem prišli z Valného zhromaždenia OSN v New Yorku.

Detvianska výšivka vyšívaná krivou ihlou

Výšivka krivou ihlou z Detvy i gubárstvo. Do zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva Slovenska pribudli nové prvky

27.09.2024 19:40

Osvedčenia o zápise v divadle Slovenského ľudového umeleckého kolektívu (SĽUK) odovzdal štátny tajomník Ministerstva kultúry Maruška.