Založ si blog

V O 5 minút 12 – zastupujúci moderátor Šuran – čo otázka, to klamstvo v nej!

Marek Gudiak, ktorý mal pred týždňom „vydarenú“ premiéru v relácií O 5 minút 12, podľa informácií STVR (Mária Hlucháňová, riaditeľka sekcie spravodajstva) ochorel na Covid.

Nie je mojim zámerom skúmať resp. spochybňovať túto skutočnosť lebo ochorieť môže každý…

Dôležité je to, akým iným moderátorom STVR na rýchlo (na rýchlo?) tento výpadok vyriešila.

Nuž a vyriešila ho „bravúrne“!

Do moderátorského kresla, sa posadil Alfonz Šuran.

Áno, ten Alfonz Šuran, ktorý v TA3 pôsobil na pozícií Šéfredaktora spravodajstva a publicistiky.

A dnes je v STVR, kde plynule prešiel resp. ostal po nástupe do RTVS – https://www.omediach.com/tv/22965-bol-moderatorom-ta3-aj-mitingov-hzds-byvaly-hovorca-bmg-invest-sefuje-novej-spravodajskej-televizii-24

Toto všetko okolo Alfonza, je pre dnešný môj článok nie veľmi podstatné.

Čo však podstatné je, je jeho výkon.

Dnešná relácia O 5 minút 12 bola rozdelená do dvoch častí – prvá, rozhovor nahratý ešte v piatok 06.09.2024 a druhá časť, už naživo, medzi ministrom vnútra Vlády SR – Matúš Šutaj Eštok a poslancom Parlamentu SR – Branislav Gröhling .

https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14036/487628

Zámerne k menám dnes nepíšem stranícku príslušnosť lebo hádam už každý vie, kto k akému politickému subjektu patrí.

Nebudem tu teraz dopodrobna komentovať „bravúrny“ výkon Alfonza lebo by to bolo dlhé.

Zameriam sa na jeho tri „excelentnosti“, ktoré v tejto relácií vyprodukoval.

Dve klamstvá a jednu reakciu smerom k Čaputovej.

V prvej časti relácie v rozhovore s Pellegrinim, Prezidentom SR, Alfonz kládol až príliš afektovane svoje otázky a v dvoch doslova zaklamal s takou razanciou, že som neveril vlastným ušiam, ako takto môže klamať moderátor verejnoprávnej STVR!

Alfonz kladie Pellegrinimu takúto, samým sebou svojsky neprimerane komentovanou otázkou – „…Na Slovensku je veľmi nízka dôvera v súdnictvo…, …ako pôsobia v očiach verejnosti rozhodnutia v tak exponovanej (toto Alfonz veľmi zvýraznil!) kauze, akou je Dušan Kováčik…, …asi netreba pripomínať, že Špecializovaný trestný súd ho znova odsúdil v ďalšej korupčnej kauze , kde síce nie je zatiaľ právoplatné rozhodnutie (toto Alfonz hovorí zase veľmi potichu!), ale zobral 50 tisícový úplatok…“

Odkiaľ Alfonz Šuran berie istotu, ale hlavne tú drzosť, že v prípade právoplatne neuzavretom súdnom konaní povie s bohorovnosťou, že D. Kováčik zobral 50 tisícový úplatok?! To čo je?! Alfonz vie, že tak to bolo, keď ešte v tejto veci nepadlo konečné rozhodnutie súdov SR?! Nemal Alfonz povedať, že pravdepodobne zobral takýto úplatok?

Prečo takto verejne klame a slovenskú spoločnosť zavádza a ňou manipuluje?

Alfonz Šuran o ministrovi spravodlivosti SR Borisovi Suskovi v otázke, ktorú kládol Pellegrinimu konštatuje aj toto – „…diali sa počas leta veci, ktoré sú závažné a o ktorých treba hovoriť, predovšetkým v rezortoch kultúry a spravodlivosti…, …Boris Susko tým mimoriadnym dovolaním dostal na slobodu Dušana Kováčika až do rozhodnutia najvyššieho súdu…“

Niečo nehorázne! Takéto klamstvo! Takáto manipulácia divákmi STVR!

Nuž teda, nie ja, ale samotný Boris Susko mu odpovie resp. aj Alfonzovi odpovedal v inej politickej diskusnej relácií, tiež dnes, na TA3 V politike. Citujem Borisa Suska – „…ja som nikoho neprepustil na slobodu. Ja som rozhodol o prerušení výkonu rozhodnutia Najvyššieho súdu do rozhodnutia dovolacieho súdu. To je teda zásadný rozdiel o prepustení na slobodu. Ja som nerozhodol ani o vine, ani o treste…Aj Alfonzovi odporúčam dopočúvať Susukovu odpoveď TU niekde okolo 34 minúty – https://www.ta3.com/relacia/956775/poslanci-budu-odvolavat-suska-aj-simecku-budu-sa-menit-pokuty-za-kradeze-bombove-vyhrazky-paralyzuju-skoly

Takže Alfonz klamal a ľud slovenský (zámerne?) zavádzal!

Prečo?

No a potom v diskusií medzi ministrom vnútra a opozičným poslancom Parlamentu SR, sa Alfonz dopustil progresivčiny, že takej by sa nedopustil hádam ani ultras Progresívneho Slovenska.

Keď minister Šutaj Eštok v priamom prenose celému Slovensku jasne povedal dôvody, prečo Čaputová nebola na oslavách 80. výročia osláv SNP, kde bola v dostatočnom predstihu pozvaná (ale toto, takéto výročia, by mala mať vo svojom kalendári programu jasne zarezervované na túto/tieto udalosť/i až kým bude vládať!) a neposadila sa do prvého radu vedľa Schustera, Gašparoviča a Kisku.

Že práve v tej chvíli bola so svojim partnerom na jachte v Chorvátsku, tak v tej chvíli Alfonz Šuran skočil, ako by ho roj ôs uštipol a ministra zahriakol, že toto teraz nie je podstatné!

Ba dokonca navádzal opozičného poslanca  Gröhlinga, že na toto ani nemusí reagovať a ani mu na toto reagovať nedal priestor lebo mal vraj iné závažnejšie témy!

Nuž teda opäť, vedenie spravodajstva STVR, „gratulujem“!

Kde chodíte na takýchto „objektívnych“ moderátorov?!

To ste radšej kvôli covidovej chorobe Gudiaka mali dnes reláciu úplne zrušiť!

P.S.:

Je potrebné hľadať v iných moderátorských vodách a nie len v tých „zásuvkových“ v STVR!

Ešte raz dávam do pozornosti, hlavne budúcemu riadnemu vedeniu STVR, Anku Žitnú a Norberta Dolinského!

Lebo všetci ostatní, ktorí sú momentálne v zálohe STVR, tak tí všetci mi pripadajú tak, akoby sa nádejali, že dnešná vládna koalícia a tým pádom aj Vláda SR, skonči predčasne. Že k moci sa dostanú progresívci a oni im budú verne slúžiť, oni si ich ponechajú lebo počas vlády Roberta Fica boli na ich strane! Rozumej na strane progresívcov a dnešnej opozície a že sa Fica a spol. nebáli, nezľakli…!

Naozaj, tomuto je potrebné v STVR už konečne urobiť radikálny rez a koniec!!!

Od šéfredaktorky Sme. sk, to už hádam ani horšie nemôže byť!

16.09.2024

Šéfredaktorka Sme.sk Beáta Balogová (BB), sa na stránkach Sme.sk hrdí aj týmto – „Je absolventkou Kolumbijskej univerzity v New Yorku v Spojených štátoch kde študovala žurnalistiku v rokoch 2006 a 2007. Bolo jej pridelené Fulbrightovo štipendium v rámci ktorého pôsobila na University of Missouri, Columbia v USA v rokoch 1994 a 1995.“ a ešte aj týmto – „Beata [...]

STVR Sobotné dialógy – brutálne zlyhanie moderátora Mateja Baráneka!

16.09.2024

Cítil som sa naozaj trápne vo vzťahu k diskutujúcim, ktorými boli minister vnútra Matúš Šutaj Eštok a Michal Šimečka. Nie, v tomto článku nebudem komentovať, ktorý z nich ako argumentoval, čo hovoril… Ich vyjadrenia, ich argumentácie, ich fakty a „fakty“, ktoré v tejto ostatnej relácií STVR Sobotné dialógy (14.09.2024 – pred nahrávané v piatok 13.9.) [...]

Bude Čaputová USA mládež učiť aj o tom, ako nám USA „pomohli“ a „pomáhajú“? !

13.09.2024

Áno a opäť Čaputová. Čaputová nie ako súkromná osoba (do jej súkromia ma je nič, ani som ho nikdy u žiadneho politika neriešil!), ale v mojich článkoch vždy a jedine ako politička! A pokiaľ sa v plnej miere, áno aj pred OČTK, ak to bude potrebné, nezodpovie za svoje politické konania resp. nekonania v čase, kedy bola na pozícií „Prezidenta“ SR, tak bude mojou [...]

Portugalsko, lesný požiar, hasičské lietadlo, požiar

V Portugalsku zúria rozsiahle požiare, vyžiadali si už najmenej dve obete

16.09.2024 22:00

Úrady informovali, že v dištrikte Aveiro nasadili 12 hasiacich lietadiel a v celej krajine bojujú najmenej s 20 požiarmi.

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.