Založ si blog

Arpád Soltész dostal veľký priestor v českom verejnoprávnom rozhlase, sa doslova vygrcať na Slovensko a všetkých Slovákov!

V podstate v tomto článku ani tak nepôjde pre Slovákov a Slovensko, o nič znamenajúceho akéhosi Arpáda Soltésza, ale skôr o české verejnoprávne médium.

Oni totiž urobili toto – 12.8.2024 – „Český rozhlas ruší spoluprácu so STVR. Rázne kroky zvažuje aj ČT“ – https://www.startitup.sk/cesky-rozhlas-rusi-spolupracu-so-stvr-razne-kroky-zvazuje-aj-ct/

A to vraj pre toto, píše sa v tomto článku – „Chcem chvíľu počkať a vidieť, či bude nová organizácia zastávať princípy nezávislého, nestranného, ​​objektívneho média verejnej služby,“ ozrejmil svoje rozhodnutie na júlovom rokovaní rozhlasovej rady generálny riaditeľ ČRo René Zavoral.“

No a „nezávislosť a objektivitu“ ČRo k dianiu na Slovensku, sme si mohli overiť resp. nám bola ČRo odprezentovaná hneď na druhý deň 13.8.2024, kedy ČRo priniesol svojim českým poslucháčom, ale prostredníctvom internetu (YT) aj divákom, absolútne „objektívny“ pohľad na dianie na Slovensku, keď dali obrovský samostatný priestor, až takmer 26 minút svojho vysielacieho času Arpádovi Soltészovi, ktorý sa podľa môjho názoru v tejto relácií doslova vygrcal na celý slovenský národ, na všetkých Slovákov a tým aj na celú Slovenskú republiku pod názvom – „Arpád Soltész: Ficův režim se Slovákům přejí, až na ně reálně dopadne. To už ale bude pozdě“ – https://www.youtube.com/watch?v=ktaQjxO5T5s

Rozhovor moderovala akási Barbora Tachecí, ktorá bola jasne zaujatá voči terajšej slovenskej Vláde, hlavne jej očividne ťažko sedel na žalúdku dnešný slovenský predseda Vlády – Róbert Fico.

Arpádovi Soltészovi neustále svojimi komentovanými otázkami nadbiehala na smeč a neustále ho týmito svojimi zaujatými a primitívnymi otázkami tlačila do toho, aby Arpád čo najviac nakydal na Slovákov, na Slovensko, s čím Arpád samozrejme nemal absolútne žiadny problém.

Nože si pripomeňme niektoré Arpádove výroky – napr. tento z roku 2020 – „Nie som rasista, ale vážne nemôžem vystať bielu spodinu“ – FB Arpád Soltész 19.11.2020.

A ako vieme, aj akási Magda Vášáryová v českom verejnoprávnom médiu veľmi vážená, sa vyjadrila o voličoch dnešnej vládnej koalície na Slovensku, že sú spodina.

Ďalší z jeho výrokov – FB AS 03. november 2020 – „Európu nestačí chrániť pred islamom, ohrozujú ju aj Slováci.“

  1. marca 2020 AS na FB napíše toto – „Je teraz lepšie strpieť fašistov, pomätencov a gaunerov na čelách parlamentných výborov, alebo radšej tlačiť koalíciu do toho, aby sa úplne vykašlala na demokratické zvyklosti, nepripustila opozíciu k funkciám, ktoré jej podľa nich patria a zaviedla tvrdú diktatúru väčšiny“ – aké demokratické! Čo by povedal na to, keby takéto niečo niekto s alternatívnych médií poradil súčasnej vládnej koalícií?
  2. februára 2020 AS na FB takto označil slovenských voličov – „Hlas pre Kotlebu je hlasom čvargy, chamrade, chrapače, svoloče, luzy, zberby a spodiny.“

A ešte jeden výrok AS na margo Slovákov – „To je taká ta čvarga z východnej Európy…“ – https://www.mojevideo.sk/video/2c61d/arpad_soltesz_slovaci_to_je_taka_cvarga_z_vychodnej_eur.html

A takémuto slovakoodporcovi dá priestor Český rozhlas!

Celý rozhovor sa niesol na tému Fico, Fico, Fico…

AS na Fica len kydal a kydal, aj na Slovákov a SR ako takú, sa doslova mediálne vygrcal.

A vraj zo Slovenska emigroval do ČR lebo tu sa už vraj nedá žiť, ba ani dýchať a keď sa k moci v ČR po budúcoročných PV dostanú k moci podobní Ficovi, tak sa poberie a pôjde ďalej na Západ.

Takže je dobre, že ČRo prerušil s nami na teraz spoluprácu lebo takto si ja objektívnu, pluralitnú spoluprácu medzi našimi verejnoprávnymi médiami nepredstavujem.

Nuž čo, budeme si musieť počkať na zmenu Vlády v ČR lebo to, čo tam majú dnes, je čistá katastrofa!!!

A hlavne nech nepchajú nos do našich vecí a nech si riešia ten svoj Fialovo-Pavlovský marazmus, ktorý sme si my tu na Slovensku „užívali“ v rokoch 2020-2023 a máme ho už chvalabohu za sebou, verím, že už navždy!

Od šéfredaktorky Sme. sk, to už hádam ani horšie nemôže byť!

16.09.2024

Šéfredaktorka Sme.sk Beáta Balogová (BB), sa na stránkach Sme.sk hrdí aj týmto – „Je absolventkou Kolumbijskej univerzity v New Yorku v Spojených štátoch kde študovala žurnalistiku v rokoch 2006 a 2007. Bolo jej pridelené Fulbrightovo štipendium v rámci ktorého pôsobila na University of Missouri, Columbia v USA v rokoch 1994 a 1995.“ a ešte aj týmto – „Beata [...]

STVR Sobotné dialógy – brutálne zlyhanie moderátora Mateja Baráneka!

16.09.2024

Cítil som sa naozaj trápne vo vzťahu k diskutujúcim, ktorými boli minister vnútra Matúš Šutaj Eštok a Michal Šimečka. Nie, v tomto článku nebudem komentovať, ktorý z nich ako argumentoval, čo hovoril… Ich vyjadrenia, ich argumentácie, ich fakty a „fakty“, ktoré v tejto ostatnej relácií STVR Sobotné dialógy (14.09.2024 – pred nahrávané v piatok 13.9.) [...]

Bude Čaputová USA mládež učiť aj o tom, ako nám USA „pomohli“ a „pomáhajú“? !

13.09.2024

Áno a opäť Čaputová. Čaputová nie ako súkromná osoba (do jej súkromia ma je nič, ani som ho nikdy u žiadneho politika neriešil!), ale v mojich článkoch vždy a jedine ako politička! A pokiaľ sa v plnej miere, áno aj pred OČTK, ak to bude potrebné, nezodpovie za svoje politické konania resp. nekonania v čase, kedy bola na pozícií „Prezidenta“ SR, tak bude mojou [...]

Portugalsko, lesný požiar, hasičské lietadlo, požiar

V Portugalsku zúria rozsiahle požiare, vyžiadali si už najmenej dve obete

16.09.2024 22:00

Úrady informovali, že v dištrikte Aveiro nasadili 12 hasiacich lietadiel a v celej krajine bojujú najmenej s 20 požiarmi.

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.