Založ si blog

GP SR M. Žilinka, je čas ukázať PS a spol. , kde je ich miesto v právnom štáte!

A opäť to isté, čo pred atentátom na Predsedu Vlády SR!

Opozícia za pomoci im naklonených „objektívnych“ médií tzv. hlavného prúdu, opäť vnášajú do našej spoločnosti prvky neznášanlivosti a nenávisti.

Na našej politickej scéne zo strany vládnej koalície, sa nedejú žiadne neústavnosti a nezákonnosti, ale opozícia kvíli a piští, že podľa nich idú dnešní vládni v zmysle – „vyhraj voľby, môžeš všetko“ a že sa im mstia.

To že kvília a pištia politici a politické subjekty, ktoré boli súčasťou „vlád“ v rokoch 2020-2022, kedy sa OČTK zneužívali na politický boj, na vedomú nezákonnú kriminalizáciu politických oponentov, napr. SaS alebo vtedajší Za ľudí „demokrat“ a dnes už ešte väčší „Demokrat“ Juraj Šeliga, tak to sa ešte chápať dá lebo sú si plne vedomí, že boli súčasťou vtedajšieho (časti) OČTK besnenia voči SMER-SSD a voči všetkým, ktorí sa okolo neho v minulosti, čo i len obtreli ľavým ramenom a teda vedia, že nie všetko, teda takmer všetko, nebolo v súlade s našou Ústavou a Zákonmi.

Ja o tom  nepochybujem, ani len minimálne.

Ale, že najviac kvíli a piští Progresívne Slovensko, tak to mi je nie celkom jasné, že prečo?!

Veď oni tvrdia, že oni s bývalými „vládami“ Matovičo-Hegerovcov nemajú a nemali nič spoločné.

Že oni neboli súčasťou vtedajších „vlád“ a tým pádom by mali byť absolútne nad vecou a nie takto hysteričiť!

Ibaže by tu bolo niečo, čo im na takéto kvílenie a pišťanie dôvod dáva.

A čo by ten dôvod mohol byť?

Koho týmto svojim dnešným kvílením a pišťaním chcú chrániť?

Že by naozaj tých, ktorí sú dnes obvinení z úmyselných nezákonnosti, z úmyselného a vedomého porušovania ústavnosti a zákonnosti našej právnej legislatívy?

Naozaj im ide o Daňka, Ďurku, Čurilu…a bývalého prokurátora ÚŠP GP SR Šureka?

Tvária sa, že áno, ale ja tu vidím iný, na teraz, skrytý dôvod!

Áno, ja za tým vidím, že PS stoj čo stoj, chce ochrániť svoju stranícku hviezdu Zuzanu Čaputovú!

Že blud?!

Nuž teda sa na to pozrime bližšie.

Kto sa svojho času najviac zastal čurilovcov, keď sa prvýkrát dostali do vyšetrovacej väzby?

Nuž nik iný, ako samotná, vtedy ešte „prezidentka“ Zuzana Čaputová!

Postavila sa za nich plnou svojou váhou a z plného politického hrdla kričala na celé Slovensko, že tak toto teda nie, aby sa siahalo na tak elitných („elitných!) vyšetrovateľov NAKA lebo robia poctivú robotu na očistenie SR od zločincov, vtedy aj dnes, ňou nenávidenej jednej politickej „sorty“.

A jej bývalý poradca pre veci právne Peter Kubina, sa stáva obhajcom čurilovcov – https://www.youtube.com/watch?v=Je3rzjOdl20

Akosi príliš „náhodných“ prepojení.

Opozícia sa ďalej rozplýva nad tým, že aj ďalších, niečo vyše dvadsať osôb OČTK bolo presunutých na nejaké obvodné oddelenia, ktorí sa postavili na obranu obvinených Daňka, Ďurku, Čurilu a Šureka.

Tibor Gašpar, podpredseda Parlamentu SR, to vysvetlil jasne, že prečo sa postavili na stranu čurilovcov. Lebo s najväčšou pravdepodobnosťou okruh obvinených z OČTK, sa bude rozširovať aj o nich lebo sa tu rysuje, že boli súčasťou dobre organizovanej zločineckej skupiny – https://www.ta3.com/clanok/952131/ocistec-sa-potopi-tvrdi-krupa-gaspar-hovori-ze-vysetrovatelia-ktori-sa-zastali-curillovcov-su-spolupachatelmi

Nehrozí náhodou, že okruh obvinených by sa mohol rozšíriť aj o samotnú Čaputovú?

Podľa mňa by to nebolo nič prekvapujúce, aj vzhľadom na to, ako sa správala k čurilovcom, k ich vtedajším nadriadeným, ako radšej obetovala vlastného ministra vnútra Ivana Šimka, ktorý bol jasne proti menovaniu do vedúcich funkcií osoby, ktoré boli obvinené (z radou čurilovcov – Ďurka) a radšej si podržala obhajcu čurilovcov Hamrana, na pozícií prezidenta PZ SR, a ako vystupovala za každým vždy proti SMER-SSD a jeho bývalým koaličným partnerom.

Čaputová podľa všetkého o všetkom vedela. Tajné služby ju o všetkom informovali, aj v ten máj, keď sa všetko dozvedela z prvej ruky v útrobách SIS…

Takže dnes, keď GP SR Maroš Žilinka na základe  Zákona č. 154/2001 Z. z. –

o prokurátoroch a právnych čakateľoch prokuratúry, podľa §13, ods. (1)

Prokurátorovi možno dočasne pozastaviť výkon jeho funkcie až do právoplatného skončenia trestného konania alebo disciplinárneho konania, ak je -a) – trestne stíhaný pre úmyselný trestný čin,“, pozastavil prokurátorovi Šurekovi výkon jeho funkcie, až do právoplatného skončenia trestného konania za to, že bol obvinený zo spáchania úmyselného trestného činu, tak PS kričí, že Žilinka je nástroj pomsty SMER-SSD – napr. TU – https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/719779-zilinka-ako-nastroj-pomsty-smeru-opozicia-varuje-sef-gp-hovori-o-utoku-advokat-curillovcov-to-predvidal/

Predstavitelia PS to to, o GP SR Žilinkovi povedali na svojej TB –  https://www.ta3.com/relacia/952085/tb-ps-o-pozastaveni-funkcie-m-sureka

TB zorganizovali v centrále PS, teda nie v priestoroch Parlamentu, takže sa na nich nevzťahuje výroková imunita.

Všetko, čo na tejto TB bez rozmyslu, ale pri plnom vedomí povedali, je žalovateľné a hlavne to, čo narozprávali o GP SR Žilinkovi.

Mňa zaráža, ako na toto všetko zareagoval samotný GP SR Žilinka.

Na FB sa k tomu vyjadril takto – „Výroky, že „konám ako nástroj smeráckej pomsty a ako nástroj na zmarenie dôležitých káuz v prospech politických špičiek Smeru“, a že „slúžim politikom a zločincom“, považujem nielen za ničím nepodložené hrubé urážky, ale priam až za podlosť a bezočivosť.“ A na záver dodal, že – „Môžete na mňa útočiť, môžete ma aj urážať, nezmení to však môj prístup k plneniu zákonných povinností. A ten nikdy neovplyvní ani verejná mienka, ani médiá a ani politici.“

Ale toto pán GP SR Maroš Žilinka nestačí!

Vy nie ste činný politik, ktorý vraj má, musí zniesť aj väčšiu mieru kritiky, aj urážky a pod.!

Vy ste GP a podľa zákona o prokuratúre, podľa §7, ods.(1) ste – „Generálny prokurátor má postavenie vedúceho ústredného štátneho orgánu.“

A podľa našej Ústavy ste aj riadnym ústavným činiteľom – 7. v poradí!

GP SR Maroš Žilinka, takéto statusy na adresu PS a spol. nestačia!

Ak ich výroky na vašu adresu, ktoré vyriekli mimo Parlamentu SR, sú podľa vás urážkou a sú podlé, tak je voči nim potrebné aj patrične zákonne zakročiť!

Lebo oni tým, že vás urážajú, že ste vraj predlženou pomstychtivou rukou SMER-SSD proti ním, vás aj obviňujú, že konáte trestný čin zneužitia právomoci verejného činiteľa!

Že zneužívate svoje právomoci GP SR na to, aby ste SMER-SSD a dnešnej vládnej koalícií, pomáhali sa mstiť im, tým ktorí sa cítia byť nevinní za to, čo tu po právnej stránke páchali a napáchali počas rokov 2020-2022!

Takže ukážte im, kde je miesto v našej spoločnosti aj pre nich, ak niekoho bez dôkazov urážajú a obviňujú z páchania závažných trestných činov, z titulu svojho postavenia v spoločnosti!

Ukážte im, že na Slovensku od PV 2023 platí Zákon a platí na každého rovnako!

Prečo na nich nepodáte žalobu za urážky, za ohováranie, za obviňovanie, že zneužívate svoje postavenie GP SR na pomoc, sa im pomstiť za SMER-SSD, ako Vás z toho pred celým Slovenskom obviňujú?!

Tu nestačí napísať na FB, že vás nezastrašia, že konáte slobodne…aj keď je to pravda!

Tu je potrebné im dať pocítiť, že zachádzajú priďaleko!

Je potrebné ich v tej, aj voči Vám, nenávisti zastaviť!

Zastaviť, ale nie inak, ako a len, na základe ústavnosti a zákonnosti!

A toto vy viete dodržať na 100%

Vinníci zvyšovania daní – Čaputová, Matovič, Heger, Ódor a spol. !

19.09.2024

Nikto nemôže byť spokojný s tým, keď nám vládna moc dvíha dane! Teda nie sme spokojní ani teraz! Ale prečo sa nadáva na tých, ktorí to urobili, ktorí to boli nútení urobiť?! Áno, od 01. januára 2025 nás čaká zvýšenie daní z 20 na 23%. Aj isté úpravy v iných sociálnych dávkach, ako aj zníženie daní na základné potraviny… Ale dnešnou mojou nosnou témou [...]

Sme. sk, Aktuality. sk, Denník N – Pozor! Šimečkovi ml. na pomoc – Pochodom vchod!

18.09.2024

Tak sa nám politické bábätko urazilo, hodilo o zem a začalo „silno“ búchať politickou pästičkou o zem, tou politickou pästičkou, ktorá pre SR a Slovákov ešte nič hmatateľné neurobila a ešte „silnejšie“, tým svojim slabulinkým politickým hláskom vykrikuje, že ono teda politickému matadorovi ešte ukáže, čo je on politicky zač a ako ho skolí jednou [...]

Nech vám je ostatný prírodný živel mementom!

17.09.2024

Prírodné živly sú pre našu planétu prirodzeným javom a tragickými sa stávajú, až vo chvíli, keď to zasiahne priamo obyvateľov. A presne toto sa udialo aj na Slovensku, hlavne v jej západnej a severozápadnej časti, počas ostatných víkendových dní. Veľmi ťažko sa pozerá na zábery z tohto prírodného vodného živlu a nie to ešte zažiť a prežiť… Naozaj [...]

Fluffy

Thajčanku v dome napadol masívny pytón: Zo smrteľného zovretia sa dostala po dvoch hodinách

19.09.2024 17:39

Vo chvíľach, keď pripravovala večeru vo svojom dome, pocítila ostrú bolesť v stehne a keď sa pozrela dolu, zbadala, ako sa jej zmocňuje veľký had.

Izrael, Palestína, rukojemníci, Hamas, izraelskí civilisti

Izrael predložil nový rámec pre dohodu o rukojemníkoch a prímerí v Pásme Gazy

19.09.2024 17:18

Podľa navrhovaného plánu by malo dôjsť aj k prepusteniu palestínskych väzňov uväznených v Izraeli či demilitarizácii Pásma Gazy.

Libanon, Hizballáh, Hassan Nasralláh,

Výbuchy pagerov sú pre nás tvrdou ranou, je to vyhlásenie vojny, vyhlásil šéf Hizballáhu

19.09.2024 17:15

Podľa Nasralláha zvýšil Hizballáh svoju bojovú pohotovosť.

Záchranársky vrtuľník

Na škole v Kráľovskom Chlmci sa po páde z okna vážne zranil chlapec. Vrtuľníkom ho previezli do Košíc

19.09.2024 17:11

Potvrdili to záchranári, polícia aj primátor mesta Karol Pataky.