Založ si blog

Sme. sk a spol. – „My nič, my len muzikanti“!

Chabá, ba až detinsky primitívna obhajoba SME.sk a spol. z toho, že oni sa na vypracovaní kritickej Správy o právnom stave na Slovensku EK nijako nezaslúžili, a že oni v tom žiadnu rolu nezohrali resp. nezohrávali.

Na takúto infantilnú obhajobu sa podujala komentátorka Sme.sk – Nataša Holinová, ktorá uverejnila článok pod názvom – „Európska komisia je hlúpa a počúva tri denníky“ – https://komentare.sme.sk/c/23362972/europska-komisia-je-hlupa-a-pocuva-tri-denniky-komentar.html

Hneď na úvod zaoponujem Nataši, že nie, EK nie je hlúpa, ani sprostá, ba ani nijak inak mentálne postihnutá, ale je, pri najmenšom zaujatá voči dnešnej Vláde SR, ktorá na mnohé veci nemá ten „správny“ názor a v mnohom nestojí na tej „správnej“ strane dejín!

A keď niektorý z členských štátov prestáva poslúchať na slovo, tak bác, bác, bác po zadočku!

Lebo no, no, no – toto sa nesmie!

Keď boj proti RF, tak boj a žiadne, že nedodávanie zbraní!

A žiadne, že iniciovanie mierových rozhovorov s RF!

Nataša vo svojej obhajobe „slovenských“ médií tzv. hlavného prúdu, že oni nič, že oni len muzikanti, že oni nie sú tí, na základe čoho sa zošmodlikala akási správa o právnom stave na Slovensku EK, píše na adresu Vlády SR a vládnej koalície, aj toto – „…sa uplynulý týždeň niesol v znamení hlúpych a ešte hlúpejších výhovoriek a jednoduchom popieraní vecnej podstaty akejkoľvek kritiky.“ lebo toto – „Európska komisia vydala každoročnú správu o právnom štáte. Robí to od roku 2020, na všetky členské štáty používa jednotnú metodiku a venuje sa štyrom základným okruhom: vnútroštátnej justícii, protikorupčným rámcom, slobode a pluralite médií a iným inštitucionálnym systémom bŕzd a protiváh.“

Fíha!

Takže takto to je!

Vraj EK to robí jednotnou metodikou na všetky členské štáty EÚ!

Naozaj?

Nuž jedna vec je jednotná metodika a druhá jednotný prístup, pohľad na všetky členské štáty EÚ.

Jednotná metodika ešte nezaručuje, že správa bude rovnako vyvážená k všetkým členským štátom EÚ!

Zaujímavé je aj to, že sa takéto správy začali vypracovávať EK, až od roku 2020!

Čo také sa stalo v roku 2020, aj v EÚ?

Nuž „nič“ mimoriadne, „len“ nastúpila C-19 pandémia („pandémia“)!

A čo sa začalo v štátoch EÚ robiť zo strany všetkých vlád členských štátov EÚ na pokyn EK (resp. USA!)?

Nuž tiež „nič“ mimoriadne, „len“ sa brutálnym spôsobom začali obmedzovať základné ľudské práva a slobody!

A na Slovensku počas poslušnej „vlády“ SR a jej ochrankyne Čaputovej na pozícií „prezidenta“ SR, voči všetkým nariadeniam EK, bola táto nadmieru pápežskejšia ako stačilo byť!

Takže EK skúmala, ako sa aj na Slovensku v tejto dobe dodržiava právo, ako sa bojuje proti korupcií, aby sa neplytvalo peniazmi EÚ, ktoré nám EÚ milostivo prideľovala, aby sa hlavne dodržiavala sloboda a pluralita médií!

A Slovensko vo všetkých ohľadoch EK vyhovovala lebo právo sa podľa nej dodržiavalo, vôbec sa zámerne nekrivilo, len aby sa nepohodlní dostali za mreže!

Nepoužívali sa na dosiahnutie tohto ich cieľa nekalé praktiky, ako je napríklad zámerne používanie tých istých kriminálnikov/kajúcnikov, na všetky prípady, ktoré bolo potrebné voči vtedajšej opozícii vyfabrikovať!

Vôbec sa nebrali do zaisťovacích väzieb politickí nepohodlní ľudia v rozpore s ústavou a zákonmi našej republiky, na „nevyhnutne“ dlhý čas (aj na rok)!

Vôbec vo väzniciach neumierali politicky nepohodlné osoby – Lučanský, Krivočenko…!

Vôbec sa za prítomnosti médií (tých vybraných, tých správnych!) nad ránom nevykopávali dvere na príbytkoch za prítomnosti ich maloletých detí, týmto podľa nich „kriminálnikov“!

Sloboda médií bola zachovaná! Však Nataša?

Vôbec sa nerušili a neblokovali alternatívne média, ktoré mali iný názor na isté „pravdy“ z Bruselu, ktoré sa dnes ukazujú, ako pravda (napr. že C-19 je dielom, zámerným dielom človeka!)

Vôbec sa na Slovensku neobmedzovali zhromaždenia napr. vyhláseniami a zbytočnými predlžovaniami Núdzového stavu, kedy bolo zakázané, aj jedno zo základných ľudských práv a slobôd občanov, aj SR, teda slobodne sa zhromažďovať!

Čiže áno, toto všetko sa na Slovensku podľa Nataši a spol., v rokoch 2020-2023, nedialo!

Nedialo?

Vtedy nám EK nič po tejto stránke nevyčítala?

Nevyčítala a prečo?

Nuž aj nie preto, že v týchto médiach Sme.sk, Aktuality.sk a Denník N, sa o žiadnych porušovaniach ústavnosti a zákonnosti na Slovensku, v tej dobe nepísalo?

To znamená, že EK nemala odkiaľ čerpať negatíva na túto tému o Slovensku.

Avšak po PV 2023, sa akosi všetko zmenilo!

Nová Vláda SR nikoho neprenasleduje, nikomu nevykopáva dvere, nikoho na silu nepchá do zaisťovacích väzieb, všetky ľudské práva a slobody sú absolútne k dispozícií – pozri demonštrácie opozície, neblokujú a nezakazujú sa žiadne média…a toto sa teda v demokracií nesmie!

Nesmie lebo dnešná Vláda SR nemá ten „správny“ názor na dobu covidovú – dala ju prešetriť.

Nesmie lebo dnešná Vláda SR nemá ten „správny“ názor na riešenie vojenského konfliktu na Ukrajine a nestojí v tejto veci na tej „správnej“ strane dejín!

A tak sa našli „obrovské“ nedostatky na takúto neposlušnú Vládu a vyhráža sa im zastavením toku peňazí, ktoré nielenže nám patria, ale sú aj v plnom rozsahu naše!

No a v správe o právnom stave našej republiky sa ocitnú pasáže, ktoré sú doslova odkopírované z toho, čo o stave právnom na Slovensku od PV 2023 popísalo v Sme.sk, Aktuality.sk a Denníku N!

Nataša to v tejto správe nepostrehla?

Nuž Nataša nie, ale v Hlavnom denníku áno!

Hlavný denník (samozrejme, že aj podľa Nataši výslovne hoaxový, konšpiračný, dezinformačný…), dal dňa 26.7.2024 priestor  JUDr. Martin Ribárovi.

Áno, to je ten Ribár, ktorého nezákonne väznila bývala „vládna“ garnitúra 18,5 mesiaca! A Nataša a spol. o tomto porušovaní práva na Slovensku v tejto dobe, napísala/li, ani len slovko a teda je namieste sa domnievať, že EK to ani len nemohla vo svojej správe za roky 2020, 2021,2022…ani len spomenúť lebo nič takéto sa v Sme.sk, Aktuality.sk, Denníku N nepísalo!

Nuž tak Nataša a spol. a „objektívna“ EK, nech sa páči pozrite si toto – „TERAZ TAKTO: “Pravda nebola dôležitá,” hovorí advokát Ribár o vynucovaných priznaniach“ – 07.12.2023 – 60520 tisíc pozretí – https://www.youtube.com/watch?v=qFzAIHbzaL4&ab_channel=TERAZTAKTOsAnkou%C5%BDitnou

No a ten istý Ribár v Hlavnom denníku dostal priestor na tento svoj článok k predmetnej Správe o právnom stave na Slovensku, pod názvom – „Správa Európskej komisie o právnom štáte na Slovensku za rok 2024 – ďalší KONIEC SVETA?“ – https://www.hlavnydennik.sk/2024/07/26/advokat-o-spravach-o-stave-pravneho-statu-na-slovensku-nieco-viem-foto

Z tohto veľmi zaujímavého (podľa mňa po všetkých stránkach pravdivého) článku naozaj odcitujem pre Natašu a spol. len jeden jediný citát, ktorý by mal stačiť na to, že áno EK nie je sprostá, hlúpa ani nič podobné, ako o tom píše Nataša, ale že s určitosťou sa nechala inšpirovať pri písaní tejto svojej právnej správy/analýzy, aj o SR, práve a aj možno Natašou.

Ribár v článku okrem iného napísal a konštatuje toto, teda tento holý fakt – „dňa 15.07.2024 sme boli advokáti JUDr. Martin Ribár, JUDr. Erik Magál, JUDr. Jakub Križan a JUDr. Ján Kršiak oficiálnou formou vyrozumení členom Súdnej rady SR JUDr. Martinom Bezákom, že 24.07.2024 od 14:00 hod. do 16:00 hod. sa v priestoroch Falkensteiner hotela v Bratislave uskutoční DISKUSIA Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku a pozvaných hostí, ktorá sa má venovať stavu právneho štátu na Slovensku a prezentácii Správy o právnom štáte na Slovensku, ktorú vydáva každoročne Európska komisia. JUDr. Martin Bezák nás zároveň informoval o zarážajúcom obsahu správy o právnom štáte na Slovensku, ktorej plánované znenie mu bolo poskytnuté v rámci pozvania na diskusiu. Medzi zdroje informácií v novej správe o právnom štáte Európska komisia zaradila AJ mainstreamové médiá – Aktuality.sk, Denník N, SME.“

Nuž teda, ako Nataša a spol.?

Nie je EK sprostá aj preto lebo čerpala AJ výlučne len z vašich médií, z vášho pohľadu a hodnotenia terajšieho právneho stavu na Slovensku?

A prečo sa EK neorientovala aj na alternatívne média na Slovensku?

Napr. na Hlavný denník, na Hlavne správy, na Infovojnu, na Slobodný vysielač…?

Tam by sa „pravdu“ o terajšom, ale hlavne o minulom právnom stave na Slovensku nedozvedela, tiež zaujímavé a pravdivé informácie?!

Nuž na teraz „len“ toľko, k ďalšiemu „objektívnemu“ pohľadu „našich“ médií tzv. hlavného prúdu na terajší (ale aj minulý) stav v našej republike, ktorý je rýdzo proti vládny a absolútne pro opozičný a hlavne lokajsky voči „novej“ EK, na čele ktorej stojí ta „najčistejšia z najčistejších“ političiek EÚ, akási Ursula!!!

Toto je podľa Nataši a spol. u Ursuly v poriadku? – „Ursula von der Leyenová má problém. Súd potvrdil, že Európanov dostatočne neinformovala“ – https://www.trend.sk/spravy/ursula-von-der-leyenova-problemoch-sud-potvrdil-europanov-dostatocne-neinformovala

P.S.:

Rečnícka otázka na Natašu a spol. – Akým spôsobom od nástupu terajšej Vlády SR ste obmedzovaní na slobode? Na pohybe? Na možnosti sa zhromažďovať? Na slobode písať a šíriť prostredníctvom vašich mediálnych zamestnávateľov názory, komentáre, aké len chcete a píšete si slobodne, čo len chcete?

A ste za to z pozície dnešnej vládnej moci prenasledovaní? Niekto vás zakazuje, niekto vás necháva blokovať?

Nuž veru, nikto! A ani to NIKDY robiť nebudú lebo terajšia Vláda SR a vládna koalícia si demokraciu váži a stráži princípy demokracie!

V rokoch 2020-2023 toto na Slovensku nebola samozrejmosť!

Ale o tom sa Vám a Vám podobným, ťažko píše! Však?

Vládna koalícia, Šimečkom ml. sa nezdržiavajte. Toho prenechajte nám!

06.09.2024

A nielen Šimečkom ml., ale aj celou dnešnou, či už parlamentnou alebo mimoparlamentnou opozíciou. Máte úplne iné a dôležitejšie veci na práci, ktoré je potrebné, čo najskôr riešiť a vyriešiť! Prečo sa zdržiavate tým, že budete v Parlamente odvolávať Šimečku ml. z pozície podpredsedu Parlamentu SR? Aký to má význam? Takto len z neho robíte martýra, že on [...]

Dajte konečne Zelenskému tohto pána X. A potom Rusko a svet nemajú šancu!

05.09.2024

V tomto článku spomeniem na začiatok tému, ktorá sa môže niekomu zdať, že s tou druhou, vôbec nesúvisí. Ale ako hovorí klasik, tak aj tu platí, že – „Vážení, tohle je hluboké nedorozumění.“ „Objektívne“ média, hrdiac sa, že sú médiami tzv. hlavného prúdu, teda tie, čo jediné majú patent na všetko, hlavne na správny resp. „správny“ názor na [...]

Šimečka ml. -nedotknuteľný hovorí – Čaputová opustila Slovenskú republiku!

04.09.2024

Si nevymýšľam. Len čítam s porozumením FB status Šimečku ml.-nedotknuteľného, ktorý zverejnil dňa 01.09.2024 – https://www.facebook.com/miso.simecka/posts/pfbid02N3J7HgEKXS5GrNGRk4ubgtD4K5gjNwmL9zjBh1bmQeaHYZKX5QwuinTQWUAmjjnpl?locale=sk_SK V tomto svojom FB statuse sa Šimečka ml.-nedotnuteľný, politicky rozhodil nad vyjadreniami Andreja Danka v diskusnej relácií STVR [...]

hasiči nové autá

V lesoch nad bratislavskou Račou vypukol rozsiahly požiar

08.09.2024 15:02

Občanov polícia vyzýva, aby zvážili pohyb v uvedenej lokalite a pokiaľ je to možné, aby sa daným miestam úplne vyhli.

policajná páska

V jednom z rodinných domov v okrese Galanta našli dve telá bez známok života

08.09.2024 13:37

Polícia na mieste tragédie vykonáva prvotné úkony.

Peter Pellegrini, Robert Fico, Peter Žiga, Juraj Blanár, memoradnum

Pellegrini čoskoro prijme predsedov koaličných strán, chce sa stretnúť aj s lídrami opozície. Prehovoril o kauze Pegasus

08.09.2024 13:05, aktualizované: 13:31

Prezident sa vyjadril k aktuálnym témam. Verí, že Najvyšší súd o dovolaní v prípade Kováčika rozhodne čo najskôr.

vrtuľník, hasiči, požiar, nízke tatry, ludrovská dolina, bambi vak

S požiarom v ťažko prístupnom teréne v Ludrovskej doline naďalej bojujú desiatky hasičov

08.09.2024 12:20

Situáciu na mieste bol preveriť i minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. Uviedol, že požiar je pod kontrolou.