Založ si blog

Šimečka ml. Slovákom – na zmierenie zabudnite, spoločnosť budeme rozdeľovať tak či tak!

Včerajšie rozhodnutie ÚS SR ústami, hlavne jeho predsedom Ivanom Fiačanom o tom, že väčšia časť novely Trestného zákona, je v súlade s Ústavou SR, doslova rozzúrilo dnešnú opozíciu, aj Čaputovú.

K tejto téme o samotnom rozhodnutí ÚS SR, ale hlavne k jeho prvotnému prístupu, keď ho Čaputová a opozícia posunuli na ÚS SR, sa budem venovať v samostatnom článku lebo je o čom. Pre Fiačana a spol. to nebude príjemné čítanie.

Ale teraz späť k hlavnej myšlienke dnešnej témy.

Čaputová, Šimečka ml. a celá dnešná parlamentná (ale aj jej časť mimo parlamentu) opozícia sú v šoku!

Sú v šoku z toho, že sa ÚS SR nestotožnil s právnym názorom hlavne Čaputovej tak, ako tomu bývalo v období rokov 2020-2023, kedy oni boli pri moci a Čaputová sedela v kresle „hlavy“ nášho štátu, jej bezmennej krajiny!

Pýtajú sa – čo sa to stalo?

Ako to, že Fiačan a spol. im zrazu nejdú po ruke?

Samozrejme, že média tzv. hlavného prúdu, áno tie, čo si uzurpujú právo mať pravdu len a len oni, vedia presne a bez akéhokoľvek omylu, prečo.

Nuž preto – Sme.sk – „Ústavný súd sa priklonil k vláde, „naši ľudia“ môžu otvárať šampanské“ – https://domov.sme.sk/c/23352726/ranny-brifing-ustavny-sud-sa-priklonil-k-vlade-nasi-ludia-mozu-otvarat-sampanske.html

Takže podľa „spravodlivého a objektívneho“ videnia sveta v Sme.sk, je dnes po tom, čo úrad „prezidenta“ SR opustila Čaputová, čo do tohto kresla zasadol Pellegrini a ešte aj pritom všetkom ich politickom marazme, na Úrade Vlády SR a v parlamente sedia tí, čo spoločne po PV 2023 vytvorili vládnu koalíciu, čím získali demokratický mandát na vládnutie podľa a na základe PVV, sa ÚS SR v mžiku dostal do područia „našich ľudí“?!

Naozaj zaujímavá konštrukcia.

Lebo ak by nejaké „dezinformačné“ alternatívne médium v čase „vládnutia“ dnešnej opozície a „prezidentovania“ Čaputovej bolo napísalo v rokoch 2020-2023, na rozhodovanie ÚS SR vždy a výhradne v súlade s ich právnym názorom, že je to preto lebo zaúčinkovali ich, teda ich „naši šudia“, tak by takýto komentár (názor) okamžite označili za hoax, za niečo, čo sa nesmie a možno by aj prikročili k tomu že by toto médiu okamžite skrze NBÚ zablokovali! (Čo pravda vykonali, ale z dôvodov šírenia „hoaxou a dezinformácií“ o C-19 a následne o konflikte UA/RF).

Takže takto oni myslia!

Ak je niečo nie v súlade s ich jedinou možnou „pravdou“, tak za tým je už niečo nekalé, už sú tu späť „naši ľudia“, už je opäť mafia na najvyšších miestach, už je priamo ukotvená na úrade Vlády SR a podobné totálne nezmysli!

Azda najlepšie ich „demokratické“ zmýšľanie v súlade s ich demokraciou západného typu, to predviedol Šimečka ml.

Ten mal v tej chvíli pravdepodobne úplne zatemnenú myseľ, keď doslova napíše na úvod svojho FB statusu toto – „Rešpektujem rozhodnutie Ústavného súdu, ale mrzí ma, že vláda vďaka nemu dosiahla svoj zámer.“

Je toto vôbec možné?

Takto rozmýšľa demokrat?

Takto rozmýšľa ten, čo tvrdí, že si cti demokraciu, demokratické princípy, ktoré sa v spoločnosti vykonávajú na základe ústavnosti a zákonnosti?

Vie vôbec Šimečka ml., čo vlastne povedal a aj na FB napísal?

On povedal, že ÚS SR, sa v tomto prípade nemal riadiť Ústavou SR a podľa nej rozhodnúť, či dané nimi napadnuté ustanovenia novely Trestného zákona sú v súlade s Ústavou SR, ale len tak, aby svojim rozhodnutím znemožnili dnešnej Vláde SR dosiahnuť svoj zámer!

Je toto možné?!

Takže Vláda SR si plní PVV, navrhne a v pléne Parlamentu je demokraticky schválený jej zákon lebo má nejaký zámer, aby naplnila svoje Parlamentom riadne demokraticky schválene PVV, v súlade s Ústavou SR, v akejkoľvek oblasti a Šimečka tvrdí, že ak oni, dnešná, po PV 2023 frustrovaná opozícia, takéto riadne schválené zákony napadnú na ÚS SR a ten im nevyhovie lebo to celkom jasne je v súlade s našu Ústavou, tak Šimečka ml. obviní, teda ho to mrzí, že ÚS SR napomáha dnešnej Vláde SR napĺňať svoj zámer/zámery – teda plniť si svoje PVV a sľuby, ktoré dali svojim voličom pred PV 2023!

Niečo hrozné!!!

Inak povedané – keď v dobe „vládnutia“ ich a ich dnes opozičných politikov a jednoznačne výhradne ich „prezidentky“ , ich bezmennej krajiny, Čaputovej, ÚS SR rozhodol napr. v ich prospech, keď Čaputová poslala na ÚS SR na posúdenie Referendum o konaní predčasných PV a Ústavný súd im v ich návrhoch vyhovel, tak tým pádom zmaril zámery vtedajšej opozície dostať sa k moci demokratickým spôsobom skrze všeľudového hlasovania?!

Že rozhodnutia ÚS SR rozdeľujete resp. vnímate tak a podľa toho, že ak jeho rozhodnutie bolo v súlade s Vašim právnym názorom, tak ÚS SR zmaril zámery vašich politických oponentov a Vám ich pomohol naplniť a naopak?

Takto to máme Šimečka ml. chápať?!

Takže oni, Šimečka ml. a spol., niežeby sa zmierili s ďalším svojim politickým neúspechom (zámerne nepíšem, že prehrou), niežeby sa nad sebou zamysleli, zamysleli sa nad spôsobom politiky, ktorú robia, politiky, ktorá je jasné spoločenský štvavá a rozdeľovačná na dva takmer nezmieriteľné tábory, ale Šimečka ml. na záver svojho politicky zúrivého FB statusu, k tejto téme, napíše toto – „Nášho zápasu za právny štát a demokraciu sa nevzdávame. V parlamente, na námestiach, v médiách a vždy keď bude treba tak aj ďalšími podaniami na Ústavný súd. V PS v tomto zápase vytrváme a sme presvedčení, že spravodlivosť nakoniec zvíťazí – aj vo voľbách.“

Naozaj velikášske a nanajvýš povýšenecké vyjadrenie!

Šimečka ml. už zabudol, čo sa stalo 15. mája 2024 v Handlovej!

Už zabudol? Už zabudol, aký bol vtedy on a spol. na TB bledý resp. bledí?!

Nuž teda nech mi je dovolené, aby som na záver zdôvodnil svoj nadpis, že Šimečka a spol. budú rozdeľovať slovenskú spoločnosť na dva nezmieriteľné, ba až voči sebe nenávistne tábory, tak či tak.

Dnes po tomto, pre nich nevyhovujúcom rozhodnutí ÚS SR, idú opäť do ulíc, do im spriazneným médií, a znovu budú štvať svojich priaznivcov a podporovateľov voči dnešnej demokratickej, demokraticky zvolenej Vláde SR lebo inak politicky súperiť nevedia.

A to isté, možno ešte vo väčšom meradle by konali, robili, ak by ÚS SR rozhodol, tak ako si oni predstavovali a vo svojich podaniach požadovali!

Ešte z väčšou vervou by ťahali svojich stúpencov do ulíc a tvrdili by im, že mali pravdu a preto je potrebné ešte v protestoch a nátlakových akciách voči dnešnej Vláde a vládnej koalícií pritvrdiť!

Takže sumár sumárom, nech už je rozhodnutie ÚS SR také, či onaké, oni budú slovenskú spoločnosť nasilu rozdeľovať – TAK ČI TAK!!!

A to až do chvíle, kým sa im nepodarí vyvolať ešte väčšiu tragédiu, ako tá, čo sa udiala 15. mája. 2024 v Handlovej?!

Sa nad sebou zamyslite, skoncujte s takýmto výkonom politiky a vy im naklonené média, im v tom nepomáhajte, ale ich usmerňujte na výkon politiky nie takejto štvavej, spoločnosť rozoštvávajúcu!

P.S.:

Šimečkovci a spol – takouto politikou sa k moci na Slovensku NIKDY nedostanete! Lebo Slováci, takýto typ a spôsob výkonu politiky, za každým jednoznačne, väčšinovo odmietnu!

Slovenská elektrina na Ukrajinu. Za koľko im a za koľko Slovákom?

07.07.2024

Iste, pomáhajme resp. predávajme, ale len a za riadne trhové ceny, komukoľvek, ale len z prebytkov! Ale pekne po poriadku. Tak sme sa od Pellegriniho, nášho nového Prezidenta dozvedeli, nie tu doma z nejakého jeho vyhlásenia napr. po konzultáciách s Vládou SR, ale z jeho vystúpenia na spoločnej TB s poľským prezidentom Dudom, že – citujem – „…sme významným [...]

Sme. sk nezaujímalo, čo Fico hovorí, oni chceli vidieť jeho utrpenie!

06.07.2024

Včera 05.07.2024, sa Predseda Vlády SR Robert Fico prvýkrát objavil na verejnosti a urobil tak pri príležitosti nášho cirkevného sviatku sv. Cyrila a Metóda na Devíne. Nie, teraz nejdem analyzovať jeho prejav, aj keby bolo čo, ale toto má ešte čas. Kto by mal záujem si jeho prejav pozrieť a vypočuť celý, tak nech sa páči TU – [...]

STVR vysvetlite Pellegrinimu a spol, že konflikt na UA bol vyprovokovaný USA-EÚ a NATO!

05.07.2024

A opäť tá istá zahranično-politická rétorika, v tomto prípade vo vzťahu ku konfliktu UA/RF, čo sme tu hlavne od 24.2.2022, dennodenne počúvali, predovšetkým z jasne pro amerických úst Čaputovej a všetkých jej mediálno-božský naklonených médií tzv. hlavného prúdu, žiaľ na čele s bývalou Machajovou RTVS! Som sa nádejal, že zmenou vlády a zmenou [...]

Lloyd Austin  / NATO /

Veľký prieskum NATO. Ako dopadli Slováci? Ukrajine chcú pomáhať viac ako Česi, správam z médií o vojne príliš neveria

07.07.2024 19:45

Výsledky prieskumov pred blížiacim sa summitom NATO vo Washingtone ukazujú silnú podporu aliancie a podporu zvýšených výdavkov na obranu.

fico

S čím sa (ne)dá zmieriť?

07.07.2024 19:00

Vyhrotené konflikty škodia nám všetkým. Prečo sa potom zo zmierenia stáva floskula? Nájdeme odpoveď skôr v tom, s čím sa zmieriť (ne)dá? Zapojte sa do férovej a otvorenej diskusie!

sanitka

Panika na festivale v Česku: Najmenej 17 ľudí bolo zranených

07.07.2024 17:31

Problémy spôsobila búrka a výpadok elektriny.

rakúsko, diaľnica, auto

Na D1 za výjazdom Voderady smer Senec sa zrazilo niekoľko vozidiel

07.07.2024 15:59

Zdržanie v kolóne je aktuálne približne hodinu.