Založ si blog

Peter Pellegrini v tomto horší ako Čaputová!

Pre mňa osobne je to tak!

Po Čaputovej sa na teraz zľahla politická zem, ale to neznamená, že tu bude platiť – „Zišla z očí, zišla z mysle“!

Pre mňa určite nie a pokiaľ sa riadne nevyšetria jej „prezidentské“ aktivity, hlavne rokoch covidových a ukrajinsko konfliktných, tak sa jej budem venovať.

Dnes ju v spojitosti s Petrom Pellegrinim (PP) spomínam preto lebo u Čaputovej bolo úplne jasné, že jej „politika“ je len a výhradne na jednu svetovú stranu, teda na stranu USA a spol. Ona sa tým netajila, jasne za každým hovorievala, že ona stojí vždy na tej jednej jedinej „správnej strane“ dejín – rozumej rýdzo pro americkej a brutálne proti ruskej.

Zatiaľ čo PP, sa pred PrV 2024 vyjadril, že ak by ho občania SR zvolili za Prezidenta SR, tak by jeho zahraničná politika bola takáto – „Garantujem, že Slovensko ostane pevnou súčasťou EÚ a NATO. Ale budem vždy presadzovať suverénnu zahraničnú politiku, ktorá obhajuje predovšetkým slovenské národnoštátne záujmy“ – https://www.facebook.com/photo?fbid=933694051768435&set=pcb.933694225101751

Toto PP tvrdil Slovákom 21. februára 2024 pred prvým kolom PrV 2024.

Po štyroch mesiacoch od tohto prehlásenia a po 13 dňoch, čo oficiálne zasadol na kreslo Prezidenta SR, už hovorí toto – „Slovensko rešpektovalo väčšinu pri najvyšších pozíciách v EÚ“ – https://europske.noviny.sk/2024/06/28/pellegrini-slovensko-respektovalo-vacsinu-pri-najvyssich-poziciach-v-eu/

A tie najvyššie pozície v novom funkčnom období EP majú zastávať títo – „…Ursula von der Leyenová ako staronová predsedníčka Európskej komisie, portugalský expremiér António Costa ako nový predseda Európskej rady a estónska premiérka Kaja Kallasová vo funkcii šéfky diplomacie EÚ.“

https://europske.noviny.sk/2024/06/28/summit-eu-uspesni-nominanti-na-najvyssie-pozicie-nemali-jednomyselnu-podporu/

Tieto tri mená boli pred dohodnuté pokútnym spôsobom, čo sa nepáčilo aj talianskej premiérke Georgii Meloniovej a samozrejme aj maďarskému premiérovi Orbánovi.

Nuž aby bolo jasné, nie, nie je v národnoštátnom záujme SR, aby tieto tri osoby sedeli na najvyšších pozíciách EÚ, ďalšie 5 ročné funkčné obdobie.

A už vôbec nie vojnová štváčka Kallasová a úplne neprijateľná je Ursula!

Ako je možné, že PP súhlasil s takouto nomináciou?!

A čo to znamená v podaní PP, že – „Slovensko rešpektovalo väčšinu pri najvyšších pozíciách v EÚ“?

Toto je suverénna zahraničná politika, ktorú PP deklaroval, že bude robiť, ak ho občania SR zvolia za Prezidenta SR?

Takže aby bolo jasné – Slovensko nemá čo rešpektovať väčšinu, Slovensko má robiť politiku vlastného názoru, aj keby išiel proti väčšine!

Zahraničná politika sa nerobí na základe rešpektu k väčšine, ale na základe vlastných názorov a hlavne na základe toho, čo vyhovuje našim národnoštátnym záujmom!

Akým prínosom pre naše národnoštátne záujmy je Ursula?

Nuž žiadnym, ba opak je pravdou, práve táto pani je najväčšou škodnou v EÚ pre naše národnoštátne záujmy!

Takže PP, celé zlé!

Začali ste v zahraničnej politike zle, doslova lokajsky!

Ja som v prvom kole prezidentských volieb volil Štefana Harabina.

A keďže v žiadnych voľbách, ba ani v prezidentských voľbách, sa nedá odovzdať hlasovací lístok s – „Zdržal sa“, tak v druhom kole som dal svoj hlas Vám PP.

Ale aby bolo aj tu jasné, ja som nevolil PP, ja som mu len dal svoj voličský hlas, aby sa do kresla Prezidenta SR nedostala ešte väčšia škodná, ako tam bola pred tým – Čaputová.

Nuž uvidím, ako sa bude PP správať v zahraničnej politike naďalej, ale toto naozaj nebol dobrý začiatok!

Čo PP bránilo povedať, že s takouto nomináciou sa my ako Slovensko, aj ja osobne PP, stotožniť nemôžeme/nemôžem?

A nechcem počuť, len to, že sme resp. on, rešpektoval väčšinu, ktorá si želala aby práve títo traja boli na najvyšších pozíciách EÚ lebo celá táto nominácia neskutočne politický smrdí!

Monika Tódová a Metod Špaček. Na čo bolo toto dobré? !

30.06.2024

Slovensko, Slováci majú dnes úplne iné problémy, ako toto, ale i napriek tomu som sa rozhodol, že zareagujem na ostatnú (28.6.2024) aktivitu Moniky Tódovej (MT), ktorá sa podujala opäť priniesť do slovenskej spoločnosti tému „utláčania a ponižovania“ inak sexuálne orientovaných jedincov na Slovensku, v rozhovore s Metodom Špačekom (MŠ), ktorý práve dnes končí na [...]

USA sa priznali k páchaniu vojnových zločinov! A ticho, nič!

28.06.2024

Začnem asi takto – Julian Assange sa priznal k porušeniu USA zákonov a USA administratíva ho pustila na slobodu. A táto informácia je posledná, ktorou sa naše média tzv. hlavného prúdu, ešte ako tak zaoberali a naraz ticho. Našim médiám tzv. hlavného prúdu toto stačí, prípad Assangeho je pre nich uzatvorený, všetko je, ako by oni povedali po slovensky Okej a ide sa [...]

Kto nás drží na krátko. ..

27.06.2024

…alebo v hovorovom žargóne – kto nás drží pod krkom? V tomto článku chcem poukázať hlavne na súčasnosť, keď sa nová Vláda SR po PV 2023 zaviazala, že bude robiť politiku suverénnu a na všetky 4 svetové strany. Myšlienka chvályhodná a zámer rovnako chvályhodný a jednoznačne podpory hodný. Ale je to pri dnešných pomeroch v Európe vôbec možné?! Je tu [...]

V centre Soulu vrazilo auto do chodcov, zahynulo najmenej deväť ľudí

01.07.2024 18:24

Vodič tvrdil, že jeho auto náhle zrýchlilo. Polícia okolnosti nehody vyšetruje.

Základná škola Parchovany

V prípade samovraždy deviataka v Parchovanoch nastal zvrat, obvinili spolužiačku

01.07.2024 17:20

Polícia potvrdila, že vyšetrovanie v danej veci doposiaľ nebolo ukončené.

Trump

Exprezidenti USA majú istú imunitu, rozhodol najvyšší súd USA. Trumpov prípad viazne

01.07.2024 16:53, aktualizované: 17:13

Spor sa teraz vracia k federálnej sudkyni, ktorá kvôli prerokúvaniu Trumpovej námietky pozastavila proces.

SAV, Slovenská akadémia vied

SAV dostane od vlády o takmer 55 miliónov eur viac. Na čo ich plánuje využiť?

01.07.2024 16:43

Ide o desaťpercentný nárast v porovnaní s pôvodným rozpočtom.