Založ si blog

Dnešná vládna koalícia, zbavte nás konečne toho neustáleho urážania a ponižovania!

Je zarážajúce, ako sa s nami občanmi suverénnej republiky slovenskej, zaobchádza!

Ako sa zaobchádza s našim verejným názorom, na ktorý máme podľa našej Ústavy jasný ústavný nárok – Čl. 26, ods.(1) – „Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené.“ a ods.(2) – „Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu. Vydávanie tlače nepodlieha povoľovaciemu konaniu. Podnikanie v odbore rozhlasu a televízie sa môže viazať na povolenie štátu. Podmienky ustanoví zákon.“

A ešte zarážajúcejšie je to, ako si nechávame brať toto naše ústavne právo cudzími súkromnými spoločnosťami, zväčša západnými (USA), akými sú napr. YouTube, Facebook, Twitter a pod.

Títo zahraničníci nám najskôr „blahosklonne“ dávajú možnosť sa slobodne vyjadrovať a potom nás na našom suverénnom štátnom území blokujú, vypínajú, mažú nám naše účty a pod.

Niekto by namietal, že toto sú predsa súkromné spoločnosti a teda si môžu robiť čo chcú.

Nuž, ale pŕŕ!

Nie tak celkom. Jednoznačne im je potrebné na našom suverénnom území nastaviť jasné pravidlá, ktoré musí rešpektovať každý, či domáci alebo zahraniční!

Jeden taký dokument majú – je ním naša Ústava, ktorú som už vyššie v texte citoval.

Ďalšie urážanie a ponižovanie nám robia naše média.

Áno, napr. aj blogpravda.sk, ktorá mi tiež tento pondelok stiahla z hlavnej lišty môj článok na tému satiry resp. „satiry“ v Denníku N.

Nebolo tam nič, čo by bolo v rozpore s našou právnou legislatívou!

Niekto by mi „milo“ poradil, že nech idem písať a uverejňovať svoje články do iného média.

Áno, a prečo?

Tu na blogpravda.sk som od roku 2019, zverejnil som do dnešného dňa 1519 článkov, priemerná čítanosť resp. ich otvorenie je 8080 a do dnešného dňa ich čítalo resp. si ich aspoň otvorilo sumárne takmer 12 300 000!

A toto mám akože teraz opustiť len tak lebo ma niekto maže?

Zatiaľ takto nerozmýšľam i keď svojho času ma to dopálilo a na istý čas som aj skončil – https://ferro.blog.pravda.sk/2022/03/19/ferro-konci/

A teraz k dnešnej vládnej koalícií a moja výzva k ním.

Vyzývam Vás vládna koalícia, ukončite toto urážanie a ponižovanie Slovákov!

Ako?

Nuž možno takto.

Je až také ťažké alebo nemožné, aby sa vytvoril jeden štátny blogersky účet napr. pod názvom blogyobyvateľovslovenska.sk, ktorý by prevádzkoval štát?!

Tu by si mohol každý napísať svoj názor, postreh…bez toho aby mal obavu, že mu ho niekto stiahne, vymaže, zruší… a to len preto lebo nebude správne ideologicky zafarbený, či už pre jednu alebo druhú názorovú skupinu!

Samozrejme, že by bolo možné bez upozornenia stiahnuť z obehu také články, ktoré by boli nadmieru vulgárne alebo by priamo vyzývali na fyzickú likvidáciu kohokoľvek!!!

Takže toto žiadam súčasnú vládnu koalíciu, aby niečo také pre obyvateľov SR zriadili.

No a potom žiadam a navrhujem, aby nová vládna garnitúra zriadila pre Slovákov niečo na spôsob Facebooku, Youtube…, aby to bolo prevádzkované štátom, aby sme neboli závislí na zahraničných prevádzkovateľoch takýchto verejných služieb!

Verím, že toto by nemal byť absolútne problém lebo štát disponuje šikovnými IT odborníkmi.

A aj tu by platili tie isté pravidlá, ako napr. pri štátnom blogerskom účte.

No a potom, by si všetky slovenské média hlavne toho tzv. hlavného prúdu, mohli zrušiť svoje blogerske stránky lebo potom, by už boli pre Slovákov absolútne nepotrebné!

Takže na dnes k dnešnej vládnej garnitúre „len“ toľko.

P.S.:

Keď sa v Parlamente predkladá návrh zákona alebo jeho novelizácia, tak predkladateľ k tomuto návrhu musí mať spracovaný materiál, či predložený návrh bude mať dosah na štátny rozpočet.

Nuž teda ja o tomto mojom návrhu prehlasujem, že by nemal na štátny rozpočet žiaden vplyv, čo sa týka výdavkov, ale mal by jasný vplyv na jeho príjmovej stránke.

A teraz prečo.

Na zriadenie takýchto našich dvoch interných štátnych internetových portálov, služieb verejnosti, nie sú potrebné žiadne náklady lebo ako všetci vieme, máme aj niečo takéto – Ministerstvo regionálneho rozvoja a informatizácie SR –  https://mirri.gov.sk/

Toto ministerstvo disponuje dostatočnými kvalitnými a odbornými kapacitami, aby mnou navrhované štátne internetové inštitúcie zvládli zriadiť vlastnými silami bez akéhokoľvek navýšenia finančných prostriedkov z rozpočtu tohto ministerstva.

Títo zamestnanci by to zvládli počas pracovnej doby, za ktorú poberajú riadnu mesačnú mzdu + odmeny (prečo nie, ak vykonajú niečo nad rámec svojich povinnosti vyplývajúcich im z riadnej pracovnej zmluvy).

No a ak by sa takéto dve štátne inštitúcie pre slobodných obyvateľov SR zriadili, tak by do štátneho rozpočtu doniesli finančné prostriedky nie malej výšky a to jednoznačne z reklamy resp. z tých blogerských a video príspevkov, ktoré by boli komerčného charakteru!

Prečo dávame naše peniaze na západné, zväčša USA internetové projekty, akými sú napr. buď YouTube alebo Facebook?!

Ktoré nám drzo diktujú, čo môžeme resp. nemôžeme uverejňovať, aj keď na ich súkromných internetových stránkach, ale na NAŠOM zvrchovanom a suverénom štátnom územi?!

 

 

 

Nemala by Zuzana Dolinková skončiť hlavne pre toto?

27.09.2024

Okolo Zuzany Dolinkovej v posledných dňoch počúvame kade čo, že prečo by mala skončiť na pozícií ministerky zdravotníctva SR, ale hlavne, ten pravdepodobne najhlavnejší dôvod, akosi (každému, hlavne médiám?) uniká! Avšak v úvode chcem zareagovať na ostatné extempore v Parlamente SR na osi Danko-Huliak-Plaváková. Nie len do úst poslancov Parlamentu SR, ale do [...]

Takto to už ďalej nejde!

24.09.2024

Naozaj, už NIE! Túto tému mám na „stole“ už poriadne dlho a dnes je čas, aby som s ňou vyšiel „von“. Téma pre niekoho utopická, nerealizovateľná…, ale koľko tém, návrhov, riešení…bolo v minulosti utópiou, nerealizovateľnými a nakoniec sú dnes súčasťou našich životov a ani sa nad nimi nepozastavíme? I keď áno, táto téma je dosť špecifická [...]

Slovenský rozhlas v rámci STVR, si nie a nie dať povedať! Dokedy?

23.09.2024

Pravda, ak si mám vypočuť nejaké rozhlasové vysielanie, výhradne ak cestujem autom, tak je to Slovenský rozhlas (SRo). Na vlnách SRo je množstvo kvalitných relácií, ktoré sú naozaj počúvateľné a zároveň aj výber hudby je na úrovni. Ja osobne nebažím po súkromných rozhlasových staniciach typu Fan rádio alebo Rádio Expres lebo ani náhodou netúžim počúvať, pre [...]

SR Bratislava stretnutie predsedovia strany prezident BAX

Hrabko: Spory vládnych strán majú ďaleko od chaosu za bývalej koalície

28.09.2024 08:22

Verbálne spory vo vládnej koalícii nesmerujú do hĺbky a majú ďaleko k chaosu minulého volebného obdobia, hovorí publicista.

Miloš Zeman

Ľavičiar a tolerantný ateista, milovník becherovky i autor svojráznych bonmotov. Miloš Zeman oslavuje 80

28.09.2024 08:00

Je jednou z najvýraznejších postáv českej ponovembrovej politiky.

vojna na Ukrajine, Kyjev

ONLINE: Zelenskyj: Vysvetlili sme Amerike každý bod Plánu víťazstva. Verí, že ho v USA pochopili

28.09.2024 07:00, aktualizované: 09:45

"Pre Ukrajinu je dôležité, aby Amerika priamo pochopila Ukrajinu. A tak to aj je," povedal Zelenskyj po návšteve USA s Plánom víťazstva.

Kríza na Blízkom východe otriasa aj ratingom Izraela, Moody's mu ho zhoršila o dva stupne

28.09.2024 06:21

Medzinárodná ratingová agentúra Moody's zhoršila hodnotenie úverovej spoľahlivosti Izraela o dva stupne na známku Baa1.