Založ si blog

Časť štrajkujúcich pracujúcich v-pre RTVS, sa obáva plurality!

A opäť, manipulácia s verejnou mienkou, masirácia hláv obyvateľov SR, ktorí dopodrobna nesledujú dianie v našej republike a hlavne obrovská mediálna pozornosť absolútne nepodstatného výstražného štrajku, malinkej časti ľudí, ktorí sú buď priamo zamestnancami dnešnej „pluralitnej“ RTVS alebo sú s ňou v inom pracovno právnom vzťahu resp. v inom ekonomicko-zmluvnom vzťahu.

Na úvod je potrebné uviesť tieto fakty.

Podľa web stránky Finstat.sk, má RTVS, teraz v roku 2024 počet zamestnancov od 1000 do 1999(!). –  https://finstat.sk/47232480

Teda dosť široký rozsah zamestnanosti!

To si aká súkromná firma môže niečo také dovoliť?!

Nuž asi žiadna.

Takže áno, aj v tejto oblasti je niečo v dnešnej RTVS, nie celkom s kostolným poriadkom.

Ďalší fakt je ten, že Ústava SR v Čl.37, ods. (4), jasne hovorí aj toto – „Právo na štrajk sa zaručuje. Podmienky ustanoví zákon. Toto právo nemajú sudcovia, prokurátori, príslušníci ozbrojených síl a ozbrojených zborov a príslušníci a zamestnanci hasičských a záchranných zborov.“

Takže áno všetci tí, čo včera boli na akomsi výstražnom 3. hodinovom štrajku tých, čo pracujú priamo alebo nepriamo pre RTVS, majú právo na štrajk na základe podmienok, ktorý ustanovuje Zákon!

A vraj ich tam bolo podľa médií okolo 150.

Naozaj to boli všetko zamestnanci resp. pacujúci v RTVS, alebo to boli aj ich štrajkujúci sympatizanti? Napr. známi, rodina, okoloidúci a tak podobne.

Ale dobre, dajme tomu, že ich tam bolo 150, ktorí naozaj priamo vykonávajú nejakú činnosť pre RTVS, teda sú s RTVS v nejako zmluvnom vzťahu.

Takže podľa údajov na Finstat.sk sa tohto štrajku zúčastnilo 7,5 až 15% z aktuálne pracujúcich pre RTVS!

A takémuto množstvu, nepodstatnému množstvu štrajkujúcich, sa dáva v médiach tzv. hlavného prúdu, samozrejme, že najviac práve v RTVS vysielaní(!), taká pozornosť, ako by štrajkovali všetci resp. ako keby sme na Slovensku mali Generálny štrajk!

Hneď prvé slová, ktoré zazneli od tribúnov tohto „masívneho“ výstražného štrajku RTVS, bolo to, že výstražne štrajkujú hlavne preto, že – „Štrajkujeme za slobodu slova, ktorá je dnes bezprecedentne ohrozená,“ – https://domov.sme.sk/c/23342292/v-rtvs-zacali-historicky-prvy-strajk-ziadaju-stiahnut-zakon-o-stvr.html

Fíha!

Takže oni, tá „väčšina“ zamestnancov RTVS výstražne štrajkujú preto lebo sa boja, že bude resp. je ohrozená ich sloboda slova?!

Nuž teda vážení, nie, novým zákonom o STVR nijako nebude ohrozená, ba ani v najmenšom dotknutá sloboda vášho slova, ale čo sa stane je „len“ to, že bude dovolené, aby aj iní na obrazovkách STV a na vlnách Rozhlasu STVR, mali rovnakú slobodu slova, akú máte dnes vy a oni ju dnes nemajú lebo ich názor na dianie v Slovenskej republike, v slovenskej spoločnosti je iný ako ten Váš, a ktorý dnes na RTVS nedostáva žiaden priestor, a ak aj dostane, tak je ihneď dehonestovaný, zosmiešňovaný, dávaný ako za škodlivý pre SR…, čím RTVS si neplní základnú zákonnú povinnosť, byť vo svojim celku vyvážená a pluralitná!

Takže áno, toto sa stane, keď vstúpi do platnosti nový zákon o STVR, že občan SR nebude vidieť a počuť z STVR, len ten váš názor, pri vašej slobode slova, ktorá/ktoré tam ostane, ale budú mať možnosť počuť a vidieť aj ten názor, ktorému Vy tam dnes bránite zaznieť!!!

Je vám to jasné?!

A aj všetkým tým, čo brutálne manipulujete verejnú mienku tým, že od vstupu do platnosti tohto nového zákona o STVR tvrdíte, že tam bude už len jeden dovolený názor, ten pro vládny, dnešnej Vlády SR!

Nie!

Toto v RTVS platí dnes! Počas rokov 2020-2023, až dodnes, je v RTVS dovolený a prezentovaný ako jediný správny ten názor, ktorý stojí „na tej správnej strane dejín“!

Teda pro USA, pro NATO, pro Bruselský, pro vojenský vo vzťahu konfliktu UKR/RF a anti mierový!

Ktorý je jasne proti ruský bez ohľadu, čo je najdôležitejšie pre naše národnoštátne záujmy, ktoré sú ďaleko pred záujmami EÚ, ako celku a už vôbec ďaleko na svetelné tisícročia od národnoštátnych a geopolitických záujmov USA, ale aj iných svetových veľmocí!

Takže z môjho ohľadu je táto štrajková aktivita maximálne 10% tých, čo na základe rôznych zmlúv pracujú pre dnešnú RTVS, absolútne pomýlená, niekým zámerne riadená, mediáne živená, a teda sú len nástrojom v rukách tých, ktorí sa boja, že na obrazovkách a v étery novej STVR budú zaznievať vo svojom celku informácie vyvážené a pluralitné!

Teda rôznorodé a nech si každý sledovateľ STVR na základe takýchto vyvážených a pluralitných relácií sám a slobodne utvorí názor na vec, na veci, ktoré sa dejú v našej spoločnosti!

A nie, že ich názory im bude deformovať manipulatívna dnešná RTVS, ktorá za divákov bude rozhodovať, čo je pre nich dobré, čo je pre nich zlé, čo môžu počuť, čo nesmú počuť a tak podobne.

Toto sa musí  v štátnych resp. verejnoprávnych, štátom platených médiach skončiť!

Lebo potom to nie je verejnoprávne médium, ale médiu propagandistické!

P.S.:

Na záver ešte jedna perlička, ktorá dáva tomuto výstražnému štrajku malinkej časti pracujúcich v RTVS resp. pre RTVS, punc „veľkej dôležitosti“ a „absolútnej nestrannosti“!

Na pódiu vystúpil a k výstražno-štrajkujúcim sa prihovoril, aj absolútne politicko-mediálne „nestranný“, akýsi Eugen Korda – pozri približne od 1:02:30 – https://www.aktuality.sk/clanok/O5Vid6b/strajk-zamestnancov-rtvs-ziadaju-stiahnutie-navrhu-kontroverzneho-zakona/

Každý, ktorý čo i len jedným očkom sleduje našu resp. „našu“ mediálnu scénu, hlavne toho tzv. dezinfo hlavného prúdu, si Eugena Kordu vie ihneď mediálne zaradiť!

Ani náhodou nejde o nestranného a vo svojich príspevkoch politicky vyváženého novinára resp. „novinára“.

Jeho po novembrová (do 1989 počas socializmu bola aká?!) ideologická  jednostrannosť hraničí až s propagandou v prospech jedného politicko-názorového spektra a zároveň až s mediálnou nenávisťou, zaujatosťou voči opačnému politickému spektru.

A na toto moje faktografické tvrdenie o E. Kordovi, si stačí prelistovať, len tak náhodne jeho napr. facebookový profil.

Tu ma zaujal resp. „zaujal“ jeho FB príspevok ešte z 29. októbra 2012, keď k fotografií Štefana Harabina, v tom čase Predsedu najvyššieho súdu Slovenskej republiky (!) –  https://www.facebook.com/photo/?fbid=2479730288451&set=a.1129841702080

pripojil takýto dehonestujúci , doslova nenávistno-zosmiešňujúci antihumánny text – „Poraďte mi prosím. To je fotka z prvého, či druhého dielu Planéty opíc?“ (!!!)

Je toto možné, aby sa takto vyjadroval mienkotvorný novinár na adresu vysokých štátnych úradníkov, na najvyšších funkcionárov tretej moci – teda súdnej – v našom štáte?!

A potom dnes si na FB profil zavesí takýto politicko-„nestranný“ status – https://www.facebook.com/eugen.korda.1/posts/pfbid07joH4Xv1oJFvYqgwsQWNUvYDZF8JswU79d5sH8t2v8N34a7LyzH6k9ccUFYYEHCol , teda jasne antificovsky a potom takýto – https://www.facebook.com/eugen.korda.1/posts/pfbid02kHEmgVA3EZVkCY7wpfzUrN17HTQAbvEK2D24BrNNtbBrfva25CoHzFzEKbTbxAXAl , teda jasne čaputovsko zamilovaný!

Nuž teda, ak na pódiu tohto RTVS resp. „RTVS“ výstražného štrajku mali možnosť vystúpiť a rečniť takýto „nezaradení“, „apolitickí“ „novinári, tak potom naozaj „klobúk dole“ pred takýmito výstražne-štrajkujúcimi spolupracovníkmi dnešnej RTVS!

Mal by dnešný Parlament SR vydať niektorých poslancov na trestné stíhanie ak ich ho o to OČTK požiadajú?

20.06.2024

A aby som zbytočne nechodil okolo tejto politicko-parlamentno-spoločenskej horúcej kaše, tak hneď na úvod uvádzam, že za mňa určite ÁNO! A teraz prečo mám takýto názor. Je až dojemné, ako sa dnes správajú poniektorí poslanci v našom národnom Parlamente, ktorí neboli len súčasťou bývalých „vládnych“ koalícií v rokoch 2020 až 2023, ale boli priamo členmi [...]

Komentátor Sme. sk Peter Tkačenko a načo sa hrala Čaputová?

19.06.2024

A opäť „nestranná objektivita“ v podaní Sme.sk, ktoré si tiež hrdo hovorí, že sú médiom hlavného prúdu a že Slovákom prinášajú len pravdu a nič iné, ako pravdu a objektivitu. Jeden z nich je aj komentátor Peter Tkačenko. Tento „nestranný a objektívny žurnalista“, Peter, sa včera na internetových stránkach Sme.sk, vytasil s takýmto článkom na novo [...]

Dnešná vládna koalícia, zbavte nás konečne toho neustáleho urážania a ponižovania!

19.06.2024

Je zarážajúce, ako sa s nami občanmi suverénnej republiky slovenskej, zaobchádza! Ako sa zaobchádza s našim verejným názorom, na ktorý máme podľa našej Ústavy jasný ústavný nárok – Čl. 26, ods.(1) – „Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené.“ a ods.(2) – „Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným [...]

handlová, fico, atentát

Vyšetrovanie atentátu na Fica: Aký je posun? Prvé závery by mohli byť známe koncom leta, Cintulu posudzujú psychiatri

21.06.2024 07:00

Po embargu na informovanie prestali o prípade podrobne hovoriť aj ministri. Opozícia však kritizuje úniky či tvrdenia o jasnom motíve napriek tomu, že závery vyšetrovania ešte nepoznáme.

malvér, vírus, malware, malver, antivirus, trojsky kon, pocitac,

USA zakazujú ruskej firme Kaspersky Lab predaj antivírusového softvéru

21.06.2024 06:27

Ministerstvo obchodu svoje rozhodnutie odôvodnilo obavami o národnú bezpečnosť.

Kalifornia streľba usa

Počas sviatku pripomínajúceho koniec otroctva v USA bolo postrelených 15 ľudí

21.06.2024 06:20

Násilie vypuklo večer pri jazere Merritt počas akcie, na ktorej sa zúčastnilo až 5000 ľudí a ktorá bola inak pokojná,