Založ si blog

Morálnym víťazom volieb do EP na Slovensku, je v SR Hnutie Republika!

Jednoznačne!

A nie len morálnym, ale aj celkovým.

Na papieri voľby do EP na Slovensku vyhralo PS.

Čuduje sa tomu niekto?

Pri takej masívnej, jednostrannej volebnej kampani akú PS mali vo všetkých médiach tzv. hlavného prúdu, RTVS počínajúc, sa ani niet čomu čudovať.

Je pravda, že média s celoštátnym dosahom do každej domácnosti, aj do tých, ktoré o to ani nestoja, dostanú na politický (ale aj iný) piedestál hoc koho a zároveň, keď si zmyslia, veľmi jednoducho a zaraz ho z neho dostanú nie na zem, ale až pod ňu!

V súvislosti s volebným výsledkom PS ma zaráža jedná vec. K volebným urnám neprišlo niečo viac ako 65% všetkých oprávnených voličov celoštátne a najmenej v Košickom kraji, kde to bolo viac ako 70%!

Je toto normálne?!

Tak progresívna Bratislava, ktorá je relatívne ďaleko od konfliktu na Ukrajine, od našich slovensko-ukrajinských hraníc, tak tá ide a doslova prevalcuje všetko a všetkých, tým, že volili PS, ktoré je za ďalšie vyzbrojovanie Ukrajiny, teda pre pokračovanie a eskaláciu bojov a napätia v Európe, a východniari, ktorým by malo najviac záležať na tom, aby sa konflikt na Ukrajine, čo najskôr mierovo (nie vojenský!) ukončil, tak tí sa k voľbám do EP neunúvajú!

Fakt východniari, som jeden z Vás, ale nechápem Vás!

Takže k PS ešte raz, ich víťazstvo považujem za víťazstvo nie ich, ale médií dezinfoscény hlavného prúdu s RTVS na čele (kdeže robila dlhé roky progresívnu kariéru Ostrihoňová?) a zároveň je to ich Pyrrhovo víťazstvo.

Volebný výsledok SMER-SSD sa dával očakávať vzhľadom na nálady v slovenskej spoločnosti po brutálnom a odsúdeniahodnom atentáte na ich predsedu a zároveň predsedu Vlády SR, ale aj vzhľadom na ich vládnu politiku po PV 2023.

Volebný výsledok HLAS-SD, asi neprekvapil nikoho. Je tesne po tom, čo HLAS-SD stratil svojho predsedu a nový predseda Šutaj Eštok, ešte nemal čas ukázať, ako bude vyzerať politika HLAS-SD pod jeho vedením. Preto ja osobne to, že HLAS-SD získal aspoň jeden mandát poslanca v EP, považujem za ich úspech.

No a KDH.

KDH majú jeden mandát, opäť tá istá osoba, manželka predsedu KDH.

Ani tento zisk jedného mandátu pre KDH nie je až také prekvapenie a to z dôvodu, že Majerský, Holečková, Hajko (hlavne títo traja) boli od PV 2023 neustále hosťami všetkých politických diskusií všetkých médií s celoštátnou pôsobnosťou, hlavne na obrazovkách RTVS. A teda boli slovenskému voličovi neustále na očiach.

Ich ďalším plusovým bodom bolo u slovenských voličov aj to, že nie sú k dnešnej vládnej koalícií, až tak vyhranení a že na niektorých zákonoch dokonca spolupracovali s terajšou vládnou mocou a aj ich potom spoločne v Parlamente odhlasovali.

No a teraz, podľa mňa k nielen morálnemu, ale aj volebným výsledkom, k víťazovi volieb do EP, ktorým je podľa mňa jednoznačne HNUTIE REPUBLIKA! (HR)

HR od PV 2023 nemalo na slovenskej mediálnej scéne tzv. hlavného prúdu žiaden, ani ten najmenší priestor! (ani predtým!)

Ani len o nich nepípli.

Až v predvolebnej kampani a to len preto lebo im to zákon káže!

Takže HR boli pre nich neexistujúci, ba až zakázaný politický subjekt.

A i napriek tomu HR získala až dva mandáty do budúceho EP – Milan Uhrík a Milan Mazurek (ako som sľúbil v predošlom článku, že zverejním koho som volil ja, tak Mazurek bol jedna z mojich volieb a Lívia Pavlíková druhá).

Aký výsledok v týchto eurovoľbách by HR dosiahli, ak by mali taký pozitívny priestor v médiach s celoštátnym dosahom, ako malo PS?!

Nuž dovolím si povedať, že potom by sme mali v EP 15 poslancov za HR!

Verím, že sa slovenské média hlavného prúdu a hlavne nová STVR konečne preberú a budú dávať zástupcom HR taký mediálny priestor, aký si vzhľadom na svoj výsledok v ostatných celoštátnych voľbách do EP, zaslúžia.

Verím, že ak bude diskusná relácia na obrazovkách STVR o fungovaní a aktuálnej práci EP, tak tam za okrúhlim stolom budú za každým sedieť aj zástupcovia HR. Buď jeden Milan alebo ten druhý!

Na teraz k slovenským voľbám do EP nemám čo viac dodať.

Viacej sa bude dať napísať, zhodnotiť, rozanalyzovať až po tom, ako sa upravia vnútorné pomery v samotnom EP, po tom, čo si do jeho lavíc zasadnú všetci zvolení poslanci zo všetkých štátov EÚ.

P.S.:

A aký bude nový parlament EP, tak to naznačila aj atmosféra vo Francúzsku, kde Emanuel Macron rozpustil francúzske národne zhromaždenie – Parlament a vypísal nové voľby na prelome jún/júl 2024 (u nás by to trvalo pri pravicových vládach a ich Čaputovej podpore, ako naposledy, takmer rok!).

Na Francúzsku/Francúzoch je jasne vidieť, že Západná Európa sa začína radikálne meniť, meniť k lepšiemu lebo si uvedomujú, že štáty EÚ musia byť najskôr pro národné, pro suverénno-štátne a až potom pro eurounijné, bez lokajstva vo vzťahu k USA!

Jasným víťazom volieb do EP vo Francúzsku je Marine Le Penová a ja držím Francúzom palce, aby si práve jej politickú stranu Rassemblement national v nadchádzajúcich predčasných voľbách zvolili za dominantnú a vládnu politickú silu, ktorá prinesie, aj do politiky EÚ, konečne zdravý rozum…

 

Toto je Čaputovej maslo na hlave, tak nech to so Zelenským vyrieši ona!

26.07.2024

Za ostatné dva týždne sa toho udialo naozaj dosť. Či už tu doma alebo v EP alebo v USA… Postupne sa dostanem ku každej udalosti, ale dnes k tej najaktuálnejšej. A je to tu! Tak, ako som počas tých dlhých mesiacov od 24.2.2022, kedy RF vojensky „nevyprovokovane“ vstúpila na územie Ukrajiny, písal a upozorňoval na to, že ak sa Ukrajine, konkrétne Zelenskému, [...]

Biden verí Putinovi a povzbudzuje ho do konečného víťazstva, Trumpa si vybral za svoju pravú ruku!

12.07.2024

A takýto človek vraj „vládne“ svetu? A takémuto človeku sa EÚ klania? Naozaj toto už ani nie je smiešne! Toto je tragédia, ktorá môže ľudstvo veľmi mrzieť! Toto je na hlboké zamyslenie sa! Je nemysliteľné, aby človek s tak ťažkým mentálnym postihnutím, aké s najväčšou pravdepodobnosťou má „prezident“ USA Joe Biden, bol ten, ktorého budú poslúchať [...]

Samit NATO Washington 2024 – spolok mierotvorcov alebo kazisvetov?

11.07.2024

Hneď na úvod celkom jasne napíšem, že ak by to bolo v mojej moci, tak by som okamžite z tohto spolku stiahol Pellegriniho aj Blanára a nechal by som tam za SR len tých najnižšie protokolárne postavených z nášho rezortu zahraničnej diplomacie, ktorý by tam boli pro forma! Z obsahu článku jasne vyplynie prečo. Ale pekne po poriadku. Vo Washingtone prebieha stretnutie NATO, [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.