Založ si blog

Slováci, dnes volíme vojnu alebo mier! Existenciu alebo zánik!

Doslova a do písmena!

Dnešné slovenské voľby na Slovensku do EP ešte nikdy neboli tak dôležité!

A nie je to fráza! Lebo sa zvykne hovoriť, že všetky aktuálne voľby sú dôležitejšie ako tie predchádzajúce, ale zároveň menej dôležité, ako tie budúce.

A zároveň platí, že dnešné voľby do EP vo všetkých štátoch EÚ, teda aj tu na Slovensku, rozhodnú o tom, či v budúcnosti ešte nejaké voľby do EP budú a či vôbec nejaké voľby ešte budú!

Avšak pravda je taká, že voliči jednotlivých členských štátov EÚ, vo voľbách do EP, teda aj tí naši slovenskí, ešte nikdy nevolili v atmosfére strachu z vojnového konfliktu tu priamo na území Európy, obzvlášť na území samotných členských štátov EÚ!

A ani toto nie je fráza, ale holý nevyvrátiteľný fakt!

A ešte nikdy nevolili v atmosfére takejto nenávisti voči RF, ale ani voči nijakému inému štátu/národu sveta!

Ešte nikdy neboli západnou, USA propagandou tak silno mediálne masírovaní o tom, že najväčšou hrozbou mieru v Európe a vo svete je práve RF a teda je potrebné voliť do EP také politické subjekty a ich kandidátov, ktorí horlia za fyzický boj proti RF a horlia za zničenie RF, ako takej…!

Začnem u nás doma.

Pre mňa osobne sú dnes absolútne do EP nevoliteľné tie slovenské resp. „slovenské“ politické subjekty a ich kandidáti, ktorí sú jednoznačne za bezhlavé vyzbrojovanie Ukrajiny všetkými typmi zbraňami, ktorými disponuje NATO!

Tie politické subjekty a ich kandidáti, ktorí súhlasia s tým, aby sa aj vojska NATO resp. jednotlivých členských štátov EÚ, aj fyzicky zapojili do bojov proti Ruskej federácií na území Ukrajiny!

Tie politické subjekty, ktoré súhlasia s tým, aby sme sa v rámci rozhodovania EÚ podriadili názorom a záujmom hlavne Nemecka a Francúzka! Teda aby sme prišli o právo veta v tých otázkach, ktoré sa jednoznačne týkajú našej suverénnej zahraničnej politiky, ale aj iných domácich politík, ktoré patria do výlučnej rozhodovacej právomoci jednotlivých národných štátov EÚ.

Tie politické subjekty, ktoré nevidia potrebu, aby sa EÚ vrátila o niekoľko krokov späť na počiatok svojho vzniku a aby naozaj fungovala, ako zväzok slobodných, suverénnych štátov na princípe vzájomného uznávania sa, rešpektovania a na základe naozaj voľného obchodu a pohybu osôb s trvalým pobytom na území EÚ!

Tie politické subjekty, ktoré sú za to, aby EÚ bola lokajom USA a aby sme bezmyšlienkovite plnili všetky príkazy, ktoré prichádzajú z najbelšieho domu sveta, z Washingtonu, ktoré sledujú jedine ich geopolitické záujmy nie len na európskom kontinente, ale aj všade inde vo svete!

No a potom sú tu tie politické subjekty a ich kandidáti, ktorí hovoria, že ak budú nami zvolení do EP, tak budú presadzovať presne opačné názory, postoje, ako tí vyššie spomínaní!

To zanemená, že sa budú v prvom rade na pôde EP zasadzovať za národnoštátne záujmy SR v rámci EÚ a takýmto naj našim národnoštátnym záujmom je ukončenie totálne nezmyselného vojenského konfliktu na Ukrajine, jedine a výhradne diplomatickými mierovými vyjednávaniami za veľkým okrúhlim stolom so všetkými zainteresovanými stranami, ktoré by dali celej Európe (svetu) záruky trvalého mieru!

Toto sú politické subjekty, ktoré sú voliteľné a ja jeden takýto subjekt budem slobodne, demokraticky voliť!

Ktorý?

Svoje rozhodnutie zverejním ihneď ako to bude možné, teda po uzatvorení volebných miestností vo všetkých členských štátov EÚ.

A teraz do sveta resp. do niektorých členských štátov EÚ.

Jednoznačne sú aj na Slovensku nevoliteľné tie politické subjekty a ich kandidáti, ktorí súhlasia s politikou a názorom napríklad Francúza Emanuela Macrona.

Toho Macrona, ktorý horli za to, aby sa vojenské sily Francúzska (aj iných členských štátov EÚ/NATO!), teda tým pádom aj vojenské sily NATO, aktívne fyzicky zúčastnili na vojne proti RF na území Ukrajiny!

Naozaj? Toto je to Macronovo hrdinstvo?

Ísť bojovať proti nenávidenému Rusku na územie iného, nečlenského štátu NATO a EÚ(!), aby tam umierali ich civilisti, aby bola ničené ich zem?!

Nuž teda, ak je Macron taký hrdina a Francúzi mu veria a stoja za ním, tak nech si konflikt s RF prenesú na svoje územie!

Na územie Francúzska! Nech si vyberú podľa vlastného výberu nejakú lokalitu vlastného štátu, nech si tam povolajú vojská RF a nech tam voči sebe bojujú! Ale nám s tým dajte pokoj! My proti RF a ani proti nikomu inému nechceme bojovať zbraňami!

„Bojovať“ áno, demokraticky medzi sebou súťažiť, rovnocenne medzi sebou spolupracovať, navzájom sa plne rešpektovať…, ale len a výhradne na diplomatickej pôde slovom a nie zbraňami!!!

Ďalším takým vojnovým „hrdinom“ pre mňa osobne pomätencom, je akýsi nemec Joe Weingarten člen nemeckej SPD (nemeckí sociálni demokrati – „demokrati“), ktorý sa vyjadril, že – „V súčasnej vojenskej situácii považujem za potrebné a zodpovedné rozmiestniť nemecké protilietadlové raketové jednotky na území NATO na hranici s Ukrajinou s cieľom chrániť vzdušný priestor nad západom Ukrajiny – napríklad systémami Patriot,“ –  https://standard.sk/665873/zostrelovanie-ruskych-rakiet-z-uzemia-slovenska-klucovy-navrh-podpisal-aj-dzurinda

A ktoré že sú to tie štáty NATO a zároveň EÚ, ktoré priamo susedia s Ukrajinou, ktoré majú s ňou živú pozemnú hranicu?

Nuž áno Poľsko, Maďarsko a pre nás hlavne Slovensko!

Takže akýsi pomätený nemec chce, aby sa aj z územia Slovenska priamo bojovalo s vojskami Ruskej federácie a takto nás vystaviť ako na podnose ruskej ničivej bojovej technike!

A Nemecko by si žilo bezstarostným životom, ďaleko od konfliktu, od zabíjania, od utrpenia…Veď čo, veď to sú len štáty bývalého sovietskeho geopolitického vplyvu a teda tí za slobodu a budúcnosť Nemecka a Nemcov môžu umierať!

Je toto normálne?

Je normálne, aby toto povedal príčetný občan členského štátu EÚ?!

Nuž, nie je!

Takže aj takýmto a podobne zmýšľajúcim Nemcom odkazujem presne to isté, čo Macronovi a jemu fandiacim Francúzom, vyberte si na svojom veľkom nemeckom území lokalitu, kde si pozvete ruské bojové jednotky a tam s nimi bojujte až do úplného konca a sebazničenia sa!

Fakt, idotizmus najhrubšieho zrna!

Zároveň som presvedčený, že ak by sme dnes mali pri moci tých, čo nám tu „vládli“ od 2020 do 2023 a tých, čo chceli ostatné PV 2023 vyhrať, ale chvalabohu nevyhrali, tak títo politici by takéto pomätené návrhy Nemca, Nemecka schvaľovali a aj by im takéto šialenstvo z územia SR umožnili!

A ešte by sa chválili, ako zabezpečili našu bezpečnosť a obranu!

Takže na záver, viete čo Slováci, poďme a zaspievajme si –

„Aká si mi krásna,

ty rodná zem moja.

Krásne i tie hory,

kol teba čo stoja.

Krásne je i nebo

nad tými horami!

Žehnám ťa, vítam ťa

vďačnými slzami!

Atď., atď.

A toto si chceme nechať zničiť pre cudzie geopolitické sveta mocichtivé záujmy?!

Nie NIKDY!

Žiaľ, s najväčšou pravdepodobnosťou drvivá väčšina Slovákov mladšia ako 40 rokov, text tejto nádhernej slovenskej piesne ešte nikdy nepočuli, ani len nechyrujú, že autorom hudby tejto piesne je slovenský hudobný skladateľ a pedagóg svojho času svetového formátu – Eugen Suchoň (no mládež a čo tak – Krútňava, Ani toto Vám nič nehovorí?!) a autorom textu bol Pavol Bella-Horal rodák z Liptovského Mikuláša, ktorý umrel 13. júna 1919 v Budapešti.

Nepočuli lebo dnes nie je moderné dávať do popredia takéto národné skvosty!

Nie je moderné u mladých vzbudzovať pocit národovenstva, pocit národnej hrdosti, že toto je moja rodná hruď, že toto je moja domovina, domovina a zem mojich predkov, že toto je naša milovaná Vlasť, že toto je naša suverénna a samostatná SLOVENSKÁ REPUBLIKA!

My sme sa túto pieseň povinne učili na ZDŠ (Základná deväťročná škola) za čias socializmu!

Lebo za socializmu sme boli vedení k láske k Vlasti, k znášanlivosti, vážiac si starších, vážiac si svoje mamy a otcov, starých rodičov, ktorí pre nás po II. sv. vojne budovali naozaj pokojnejšie, krajšie a hlavne mierové zajtrajšky, teda budúcnosť bez násilia a nenávisti so všetkými, ktorí o takúto budúcnosť stoja…a po takmer 35 rokoch budovania „skvelého“ kapitalizmu, kde vyhráva moc peňazí a nenásytnosť tých čo majú veľa a ešte viac chcú, sme sa dostali na pokraj tretej svetovej vojny a opäť so začiatkom/vznikom na území, pôde Európy…!!!

A Európa si hovorí, že je najcivilizovanejším kontinentom sveta!

Nuž tak to dokážme aj v týchto voľbách do EP, že si zaslúžime byť oslovovaní, ako najcivilizovanejší obyvatelia tejto planéty!!!

Nemala by Zuzana Dolinková skončiť hlavne pre toto?

27.09.2024

Okolo Zuzany Dolinkovej v posledných dňoch počúvame kade čo, že prečo by mala skončiť na pozícií ministerky zdravotníctva SR, ale hlavne, ten pravdepodobne najhlavnejší dôvod, akosi (každému, hlavne médiám?) uniká! Avšak v úvode chcem zareagovať na ostatné extempore v Parlamente SR na osi Danko-Huliak-Plaváková. Nie len do úst poslancov Parlamentu SR, ale do [...]

Takto to už ďalej nejde!

24.09.2024

Naozaj, už NIE! Túto tému mám na „stole“ už poriadne dlho a dnes je čas, aby som s ňou vyšiel „von“. Téma pre niekoho utopická, nerealizovateľná…, ale koľko tém, návrhov, riešení…bolo v minulosti utópiou, nerealizovateľnými a nakoniec sú dnes súčasťou našich životov a ani sa nad nimi nepozastavíme? I keď áno, táto téma je dosť špecifická [...]

Slovenský rozhlas v rámci STVR, si nie a nie dať povedať! Dokedy?

23.09.2024

Pravda, ak si mám vypočuť nejaké rozhlasové vysielanie, výhradne ak cestujem autom, tak je to Slovenský rozhlas (SRo). Na vlnách SRo je množstvo kvalitných relácií, ktoré sú naozaj počúvateľné a zároveň aj výber hudby je na úrovni. Ja osobne nebažím po súkromných rozhlasových staniciach typu Fan rádio alebo Rádio Expres lebo ani náhodou netúžim počúvať, pre [...]

Libanon, Hizballáh, Hassan Nasralláh,

Zabili sme vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha, oznámil Izrael

28.09.2024 10:20

Izraelská armáda oznámila zabitie najvyššieho vodcu šiitského militantného hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha pri vzdušnom útoku v Bejrúte.

SR Bratislava stretnutie predsedovia strany prezident BAX

Hrabko: Spory vládnych strán majú ďaleko od chaosu za bývalej koalície

28.09.2024 08:22

Verbálne spory vo vládnej koalícii nesmerujú do hĺbky a majú ďaleko k chaosu minulého volebného obdobia, hovorí publicista.

Miloš Zeman

Ľavičiar a tolerantný ateista, milovník becherovky i autor svojráznych bonmotov. Miloš Zeman oslavuje 80

28.09.2024 08:00

Je jednou z najvýraznejších postáv českej ponovembrovej politiky.

vojna na Ukrajine, Kyjev

ONLINE: Zelenskyj: Vysvetlili sme Amerike každý bod Plánu víťazstva. Verí, že ho v USA pochopili

28.09.2024 07:00, aktualizované: 09:45

"Pre Ukrajinu je dôležité, aby Amerika priamo pochopila Ukrajinu. A tak to aj je," povedal Zelenskyj po návšteve USA s Plánom víťazstva.