Založ si blog

Čaputová Jančkárovej – „Držím palce aj Vám“.

Týmito slovami sa Čaputová rozlúčila s redaktorkou RTVS v relácií O 5 minút 12 v ostatnej nedeľnej relácií.

https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14036/468070#4219

Pýtam sa, to čo je?

V čom Čaputová drží Jančkárovej palce?

Nuž, ale pekne po poriadku.

Skôr, ako sa dostanem k hlavnej téme dnešného môjho článku, k „nestrannej“ a „apolitickej“ TV diskusií (hrkútaniu?) medzi „objektívnou a nestrannou“ moderátorkou „verejnoprávnej“ RTVS – Jančkárovou a absolútne „apolitickou“, ešte „prezidentkou“ SR – Čaputovou, musím sa niekoľkými slovami zastaviť pri Michalovi Kovačičovi (MK), ktorý po ostatnej nedeľnej relácií Na telo v TV Markíza, odchádza z TV Markíza, s veľkým mediálnym hrmotom!

MK všetkým Slovákom jasne ukázal, že nie je zamestnanec, ako zamestnanec.

Nuž teda, ktorý bežný zamestnanec má takúto výsadu ako on?

Ktorý bežný zamestnanec, ktorý dostane od svojho zamestnávateľa, či už riadnu alebo rozporuplnú výpoveď, sa môže k svoje výpovedi takto verejne pred celým národom k nej vyjadriť, ako práve on?!

Nuž veru, ani jeden!

A MK to urobil!

Voči svojmu dlhoročnému zamestnávateľovi to urobil vskutku „brilantne“!

Až doteraz, keď plnil do bodky príkazy vedenia a majiteľov TV Markíza a poberal za to, pravdepodobne na slovenské pomery slušné peniaze, tak bolo  všetko pre MK v poriadku.(?)

Akonáhle sa MK vymkol z mantinelov, ktoré vedením a majiteľmi TV Markíza boli dané, a na základe toho klesal zisk TV Markíza, a oni sa mu za jeho prácu poďakovali a rozlúčili sa s ním, tak on im do tej ruky, čo ho dlhé roky, pravdepodobne slušne živila, tvrdo a nekompromisne zahryzol!

Zahryzol a to tým mediálne najpodlejším spôsobom.

MK totiž svoju výhradu nepredniesol celému slovenskému národu skrze napr. svoj účet na niektorej zo sociálnych sietí, ale priamo z miesta výkonu svojej práce, v pracovnom čase a to teda v popise práce určite nemá!

To znamená, že MK svojho, ešte stále zamestnávateľa, nielenže hryzol do ruky, ktorá ho dlhé roky živila, ale s najväčšou pravdepodobnosťou aj porušil pracovnú zmluvu, interné predpisy TV Markíza a ktohovie aké ešte s tým súvisiace dokumenty!

Nuž a napokon MK celému svetu zvestoval, že tým, že ho vedenie a majitelia TV Markíza už nechcú, nepotrebujú, tak, že týmto sa na Slovensku začína resp. podľa neho už prebieha, akási orbanizácia médií!

Nuž neviem, čo mám chápať pod „orbanizáciou slovenských médií“, ale jedno MK a jemu podobným poviem, akému inému výrazu ja rozumiem.

Nuž ja rozumiem, po ostatnej nedeľnej relácií RTVS – O 5 minút 12, významu výrazu čaputovaizácia spravodajstva RTVS, ako aj čaputovaizácia slovenských médií minimálne od mája 2018, kedy Zuzana Čaputová ohlásila svoju kandidatúru na Prezidenta SR a potom počas celého jej funkčného obdobia až do dnes, kedy táto čaputovaizácia slovenských médií tzv. hlavného prúdu vrcholí!

V relácií O 5 minút 12, dňa 26.5.2024 dostala Čaputová od RTVS, od Jančkárovej exkluzívny priestor na seba prezentáciu, seba chválu…, ale nie na pôde RTVS, ale RTVS musela kvôli tomuto prísť do „jej“ prezidentského paláca a rozhovor sa odohrával vo veľkej noblesnej izbe tohto Grasalkovičovho paláca, aby bola zrejmá výnimočnosť a nadriadenosť Čaputovej, ako takej.

Ihneď som si spomenul na máj 2021, keď svetlo sveta uzreli zábery, ako sa Čaputová vtedy fotila na zemi pri rovnakom kresle, na akom sedela aj pri rozhovore s Jančkárovou!

Pozri TU – https://www.hlavnespravy.sk/wp-content/uploads/2021/05/93511.jpg

Toto nebolo fotenie sa hlavy štátu na portrét, ktorý mal visieť napr. v školách alebo v kanceláriách podpredsedov Parlamentu SR!

Nie, toto boli fotografie vytvorené rýdzo, minimálne  z rozmaru malomeštiackej ženy do jej osobného súkromného albumu, ktorá sa nie vlastnou pracovitosťou a zásluhou, dostala na pozíciu Prezidenta SR!

Na toto sa Jančkárová Čaputovej neopýtala, že či aj toto jej konanie v minulosti nebolo takým ohnivkom v rozpoltenosti našej spoločnosti.

Nie!

Jančkárová sa Čaputovej nepýtala na veľa veľmi zásadných a dôležitých otázok v súvislosti s jej 5 ročným „prezidentovaním“ na „prospech“ Slovenskej republiky a Slovákov!

Napríklad sa jej neopýtala na to, že ak lídri parlamentných strán nechceli prísť k nej, tak prečo ona neprišla k ním?

Podľa vzoru starého známeho -„Keď nepríde Mohamed k hore, musí hora k Mohamedovi.“ https://citaty-slavnych.sk/citaty/1988270-slovenske-prislovie-ked-nepride-mohamed-k-hore-musi-hora-k-mohamedovi/

Jančkárová sa Čaputovej neopýtala, prečo sa aj teraz neoprela o Ústavu SR, ako napr. pri dvoch referendách o konaní predčasných PV, a prečo nevyužije dnes Čl. 102, bod 1), ods. p), že Prezident –  „podáva Národnej rade Slovenskej republiky správy o stave Slovenskej republiky a o závažných politických otázkach,“

To atentát na Predsedu Vlády SR, nie je závažná politická otázka?

Prečo Čaputová nezamierila okamžite do Parlamentu SR, keď lídri parlamentných politických subjektov odmietli jej iniciatívu na okrúhly stôl?

Mala ta okamžite ísť a tam im úprimne od svojho prezidentského srdca povedať všetko, čo si o nich myslí a hlavne mala tam pred nimi, aj sebe samej, riadne nasypať politického popola na hlavu za celé svoje 5 ročné funkčné obdobie!

Nie!

Čaputová to neurobila a vzhľadom na to, že jej čas „prezidentovania“ sa končí, ani tak už neurobí!

Pod poznámka – Peter Pellegrini by tak mal učiniť okamžite po svojom menovaní a mal by okamžite predniesť svoju správu o stave našej spoločnosti lebo on nepotrebuje na takýto prednes žiadnu prípravu, keďže je dlhé roky dennodenne neoddeliteľnou súčasťou, aj a hlavne politického, diania na Slovensku.

Ale spať k duu Jančkárová Čaputová.

Bolo až tragikomické, keď sa Jančkárová snažila dostať Čaputovú do role obete porovnateľnej s Ficom, že aj jej sa poniektorí vyhrážali, a ako príklad použila istého vtedy opozičného, dnes koaličného poslanca Parlamentu SR, ktorému súd zakázal sa o nej vyjadrovať v slovnom spojení, že je – „americká agentka“.

To si Jančkárová naozaj myslí, že sme všetci takí hlúpi a tupí, že sme okamžite nepostrehli, že hovorí o Ľubošovi Blahovi?!

A to, akože streľbu na premiéra, porovnáva s politickým vyjadrení sa, resp. s politickým hodnotením jedného politika o druhom politikovi?

To akože slovo dáva na roveň guľke z vražednej zbrane atentátnika?!

To čo týmto chcela Jančkárová Slovákom zvestovať?!

A takýmto vysoko „profesionálnym“ prístupom viedla Jančkárová rozhovor s Čaputovou až do samého konca ich hrkútania si.

A ešte jedná vec bila do očí a to až neuveriteľným spôsobom.

A to, keď Čaputová odpovedala na vopred „nepripravené“ otázky Jančkárovej, tak Jančkárová sa na ňu pozerala a z úžasom hľadela, ako naozaj na nejaký svätý obrázok!

Akoby pred Jančkárovou nesedela politička, ale rovno bohyňa!

Nuž veru, takto si vykonáva svoju „nestrannú“, „apolitickú“, „verejnoprávnu“ a „pluralitnú“ moderátorskú prácu Jančkárová, ktorej na úplný záver Čaputová nepopriala, ako sa zvykne vo všeobecnosti popriať, že – „Všetko dobré  aj Vám“, ale jej popriala toto – „Držím palce aj Vám“(!)

To „aj“, čo znamená?

Že palce by mala držať na oplátku aj Jančkárová Čaputovej, keď jej pominie prezidentská imunita?

V čom Čaputová drží Jančkárovej palce a prečo jej drží už len palce?!

Nuž preto lebo nový zákon o STVR už našťastie nebude podpisovať Čaputová, ale Pellegrini!

Čo znamená, že s určitosťou nezakotví na Ústavnom súde SR s čaputovskou podmienkou vydania okamžitého predbežného opatrenia na jeho neúčinnosť, pozastavenie účinnosti, až do vyrieknutia právoplatného rozhodnutia týmto súdom!

Nuž a po druhé, Čaputová drží Jančkárovej palce v tom, aby sa v RTVS neudiali žádné zmeny, aby Jančkárová zotrvala na svojej pozícií moderátorky v O 5 minút 12 a aby aj naďalej vykonávala svoju pozíciu „nestranne, apoliticky a pluralitne“, rýdzo progresivisticky, ako doteraz?!

 

 

 

 

 

 

 

Šéfredaktor Matúš Kostolný z Denníka N, toto je tiež len taká moja satira. Môže byť?

17.06.2024

Denník N má vraj satirickú reláciu pod názvom – „Toto vystrihneme“ Jej ostatná verzia bola odvysielaná na Podcaste Denníka N dňa 13.6.2024 – Pozri resp. vypočuj si TU (teda ak si to predplatíte!) – https://dennikn.sk/4047208/toto-vystrihneme-bluznivy-sen-tychto-dni-yodel-remix/?ref=list No a tu sa im podaril takýto satirický kúsok, teda satirický podľa [...]

Opäť ďalší brutálny útok médií na poslanca Parlamentu SR, bez poskytnutia všetkých informácií!

12.06.2024

Je na čase, aby dnešná Vláda SR začala konečne vládnuť tvrdou demokratickou rukou! Čo to znamená vládnuť tvrdou demokratickou rukou? Nuž nič viac, nič menej, ako si začať naplno plniť svoje PVV a tieto plnenia riadne skrze, minimálne novú STVR, obyvateľom SR vysvetľovať! Opäť sa tu roztrhlo mediálne vrece s brutálnym osočovaním poslanca Parlamentu SR MUDr. Petra [...]

Tento jasný odkaz Slovákom nie sú moje slová, ale plne s nimi súhlasím!

12.06.2024

V tomto mojom článku, teda ak ho mojim článkom môžem vôbec nazvať, zaznie názor jedného z nás, jedného z nás Slovákov, ktorý má s najväčšou pravdepodobnosťou za sebou bohaté životné skúsenosti a ktorý naplno zažil dobu prednovembrovú, ako aj dobu po novembrovú, až do dnešných neutešených pochmúrnych takmer vojnových kapitalistických dní. Takže tentokrát [...]

fregata,  Admirál Gorškov

Ruské vojnové lode opustili Havanu

17.06.2024 19:21

Žiadne z týchto plavidiel nemalo na palube jadrové zbrane, čo potvrdili aj Spojené štáty.

Pellegrini

Pellegrini v Bruseli: Budeme chcieť ponuku pre Šefčoviča a nie sme nadšení Kallasovou

17.06.2024 18:26

Prezident Peter Pellegrini je na summite Bruseli, kde sa rozhoduje o rozdelení hlavných pozícií v Európskej únii.

anna putina-2

Putin sa postaral o praneter. Vymenoval ju za námestníčku ministra obrany. Jej manžel šéfuje rezortu energetiky

17.06.2024 17:54

Dcéra Putinovho bratranca mesiac po svojom manželovi tiež zasadne v ruskej vláde. Jej prastrýko jej venoval kreslo v ministerstve obrany.

Polícia / Kontrola /

Polícia na dve hodiny totálne uzavrela Krompachy a Čiernu nad Tisou. Akcia cielila na alkohol

17.06.2024 17:44

Policajti obsadili každý vjazd a výjazd a každý jeden vodič bol podrobený dychovej skúške.