Založ si blog

Mlčanie istej investigatívnej Moniky. ..

Áno, teraz je čas o niektorých veciach mlčať.

Dnes je týždeň od spáchania atentátu na Predsedu Vlády SR, štátu, ktorý je plnohodnotným členom , vraj demokratickej Európskej únie – Roberta Fica!

Ja som si povedal, že nebudem o tomto atentáte a súvislostiach pred a po ňom písať skôr, ako sa k tomu celému nevyjadrí samotný Robert Fico.

Takže áno, nateraz mlčím a budem o tom mlčať až do doby, kedy sa pred celý národ slovenský, nepostaví (neposadí?) samotný Robert Fico a nepovie k tomu svoje stanovisko…

Avšak mlčať aj vtedy, keď máme nejaké tie overené informácie, tak to nepovažujem za zmierovanie napätia v spoločnosti, ale za rýdze pokrytectvo, ba až zbabelosť resp. vypočítavosť!

A o takomto mlčaní dnes chcem napísať svoj názor, svoj postreh, svoj komentár!

A ako vždy slušne, bez urážok, bez nenávisti, bez náznaku pokusu o dezinformácie, či šírenie hoaxov!

V podstate tento môj článok bude v zásade rovnaký, ako všetky moje doterajšie, bude založený, napísaný na preukázateľných faktoch a hlavne tu zaznejú otázky, na ktoré by som rád od dotknutej osoby, o ktorej tento článok je, aj rád dostal nejaké tie odpovede.

A keďže nechcem byť v čase, kedy je z Ficom ešte veľmi vážna zdravotná situácia, jatriť v spoločnosti rany, tak dotknutú osobu budem oslovovať slušne Monika, Monika z istého Denníka.

Pozorný čitateľ, občan SR, ktorý sa dlhodobo zaujíma o spoločensko-politické dianie v našej republike, bude určite vedieť presne o koho ide.

Takže dotknutá Monika, bola pred vraždou novinára a jeho snúbenice vo februári 2018, pre najširšiu slovenskú verejnosť takmer neznáma novinárska osoba, osôbka.

V jej novinárskom investigatívnom živote, sa všetko zmenilo ihneď po tejto vražde.

Bola to práve ona, čo začala prinášať v tejto súvislosti tie naj informácie, informácie, ktoré vydávala za fakty lebo ich mala na stole ako prvá a odvolávala sa na informácie z prostredia OČTK, na informácie, fakty zo svojich utajených zdrojov.

Hlavne to bola istá „Kočnerová Threema“.

Monika mala na túto vraždu nie len svoj novinársky názor, ale hlavne sa ho za každým ihneď snažila podložiť jasným nepriestrelným faktom, čo potom od nej preberali iné, slovenské mienkotvorné média s tým, že – „Podľa Denníka X, sa veci udiali tak a takto…“ alebo aj takto – „Na základe zistení Denníka X, sa v Treeme objavili aj takéto skutočnosti, ktoré veľa napovedajú o vražde novinára a jeho priateľky…“

Monika svoj prvý článok o tejto vražde píše dňa 26.2.2018 pod názvom – „Investigatívneho reportéra Aktualít Jána Kuciaka a jeho partnerku zavraždili, vláda núka milión eur za odhalenie páchateľov“ (ľahko dohľadateľné na Google), v ktorom „nezabudne“ napísať aj toto – „Dlhodobo sa venoval hlavne podozreniam z daňových podvodov ľudí, ktorí sú blízko Smeru.“ (!)

Takže, ešte nebolo nič vyšetrené, robili sa prvotné OČTK úkony a investigatívna Monika ihneď ukazuje prstom na SMER-SD!

A potom to investigatívne rozbalila na plné obrátky, ale nie k upokojeniu spoločnosti, nie k zmiereniu spoločnosti – politickej scény, mediálnej scény…, ako o to žiadajú dnes po atentáte na Roberta Fica, ale výhradne na to, aby proti vtedajšej 3. Vláde Fica, doslova postavili, čo najväčšiu časť spoločnosti a to aj „dôkazmi“ o akomsi prepojení talianskej mafie na vtedajšiu Vládu SR Roberta Fica!

Doslova vyháňali ľudí do ulíc a My dnes vieme, čo sa vtedy na týchto námestiach dialo, aké sa tam kričali proti ficovské, proti kaliňakovské…heslá, aké transparenty tam boli atď., atď.

Nuž veru na týchto vtedajších námestiach neboli témy, ba ani tón vtedajších tribúnov na upokojenie a zmierenie spoločnosti ako takej, ale úplný opak!

Bolo to jednoznačne na to, aby sa spoločnosť doslova nenávistne postavila voči vtedajšej Vláde SR a hlavne proti Robertovi Ficovi!

A vieme, kto všetko na tejto vražde politicky, mediálne…vyrástol, kto sa dostal do prezidentského paláca po PrV 2019 a kto sa stal Predsedom Vlády SR po PV 2020.

Nuž z kandidátov vtedajšej Vlády SR Roberta Fica, to nebol nik!

Takže politicky im táto vražda novinára a jeho priateľky jednoznačne ublížila a toto všetko sa s nimi tiahlo až do PV 2023 a aj po nich, keď opäť zasadli do Vlády SR!

Útoky na Roberta Fica a jeho 4. vládu nielenže neutíchli, ale nabrali ešte na väčších obrátkach a žiaľ skončilo sa to tak, ako sa to skončilo – dňa 15.5.2024 – atentátom na Roberta Fica.

Dnes má investigatívna Monika rovnakú šancu ihneď ukázať mediálnym prstom na vinníka tohto atentátu a má to oveľa jednoduchšie, ako vo februári 2018!

Lebo vtedy doslova mediálne varila z vody, vtedy nepoznala ani vraha, ani neboli na stole fakty o tom, čo prípadných vrahov, vraha viedlo k vtedajšej vražde.

Dnes investigatívna Monika atentátnika pozná, ba dokonca pozná aj jeho politické vyznanie, ktoré sám povedal po vykonaní atentátu na Roberta Fica a akosi nám neprináša zaručené správy o pozadí tohto atentátu zo svojich OČTK zdrojov.

Čo sa s nimi stalo?

Už ich tam nemá?

Ako to, že vtedy prinášala ako prvá informácie, ako prvá, doslova zo živých spisov a teraz nie?

Vtedy to bolo potrebné (možné!) a dnes nie?!

Lebo vtedy to bolo proti Ficovi a teraz by to bolo jednoznačne v jeho propsech?!

Nuž teda áno.

Veľa sa musí v našej spoločnosti udiať, zmeniť a to jednoznačne od podlahy, od základov, po tomto ohavnom atentáte na Predsedu Vlády Slovenskej republiky pána Roberta Fica!

Musíme  starú demokraciu resp. starú „demokraciu“ zbúrať úplne a začať stavať novú demokraciu, demokraciu od základov takú, že kritika sa nebude považovať za nenávisť!

Že iný názor sa nebude umlčiavať!

Že média nebudú len výhradne jednostranné, ale rýdzo nestranné a pluralitné!

Že média svojou činnosťou nebudú len a výhradne mienkotvorné, ale budú prinášať také pluralitné informácie, na základe ktorých si občan SR, bez akéhokoľvek nátlaku, usmerňovania, navádzania…, vytvorí sám svoj vlastný názor a ten mu nebude nikto zazlievať!

A tak ďalej a tak podobne!

Lebo je jednoduchšie starý spustnutý dom zbúrať a na jeho mieste postaviť nový, moderný, plne funkčný, ako ten starý spustnutý obnovovať, lepiť, látať…!

Na dnes „len“ toľko…

A ako píšem v úvode tohto môjho dnešného článku, až do vyjadrenia sa Roberta Fica, do jeho verejného vyjadrenia sa v priamom prenose o tom, čo sa tu jeho atentátom stalo a ako vidí ďalšiu budúcnosť SR a slovenskej spoločnosti, budem k tejto veci a jej súvislostiach, mlčať.

Ale nie mlčať pokrytecky, farizejsky, lebo chcem byť uzmierňujúci, upokojujúci spoločnosť, ale preto a výhradne preto lebo čokoľvek, čo by som napísal, že čo a ako bude Fico po zotavení konať, hovoriť, by bolo z mojej strany len čisté varenie z vody a to ja teda nezvyknem…

Opäť ďalší brutálny útok médií na poslanca Parlamentu SR, bez poskytnutia všetkých informácií!

12.06.2024

Je na čase, aby dnešná Vláda SR začala konečne vládnuť tvrdou demokratickou rukou! Čo to znamená vládnuť tvrdou demokratickou rukou? Nuž nič viac, nič menej, ako si začať naplno plniť svoje PVV a tieto plnenia riadne skrze, minimálne novú STVR, obyvateľom SR vysvetľovať! Opäť sa tu roztrhlo mediálne vrece s brutálnym osočovaním poslanca Parlamentu SR MUDr. Petra [...]

Tento jasný odkaz Slovákom nie sú moje slová, ale plne s nimi súhlasím!

12.06.2024

V tomto mojom článku, teda ak ho mojim článkom môžem vôbec nazvať, zaznie názor jedného z nás, jedného z nás Slovákov, ktorý má s najväčšou pravdepodobnosťou za sebou bohaté životné skúsenosti a ktorý naplno zažil dobu prednovembrovú, ako aj dobu po novembrovú, až do dnešných neutešených pochmúrnych takmer vojnových kapitalistických dní. Takže tentokrát [...]

Časť štrajkujúcich pracujúcich v-pre RTVS, sa obáva plurality!

11.06.2024

A opäť, manipulácia s verejnou mienkou, masirácia hláv obyvateľov SR, ktorí dopodrobna nesledujú dianie v našej republike a hlavne obrovská mediálna pozornosť absolútne nepodstatného výstražného štrajku, malinkej časti ľudí, ktorí sú buď priamo zamestnancami dnešnej „pluralitnej“ RTVS alebo sú s ňou v inom pracovno právnom vzťahu resp. v inom [...]

zelenskyj, summit, švajčiarsko, ukrajina,

Zelenskyj: Keby Rusko malo záujem o mier, nebola by žiadna vojna

15.06.2024 20:45, aktualizované: 21:35

Na mierovom summite o Ukrajine vo Švajčiarsku sa zúčastňuje viac ako 90 krajín a osem medzinárodných organizácií.

francúzsko, Protest, krajná pravica

Desaťtisíce Francúzov protestovali proti krajnej pravici, môže vyhrať predčasné voľby

15.06.2024 19:53

Francúzsky prezident Macron vyhlásil predčasné voľby po neúspechu svojho centristického tábora v minulotýždňových eurovoľbách.

žilina, polícia,

Otrasný nález. V meste Rajec našli bezvládne telo novorodenca

15.06.2024 19:14, aktualizované: 20:20

Stať sa tak malo vedľa materskej škôlky.

Peter Pellegrini, inaugurácia

Bude Pellegrini nadstranícky? Bude z neho skôr Gašparovič než Kováč, hovoria odborníci. Podporu koalície ešte bude potrebovať

15.06.2024 19:00

Politológovia nepredpokladajú, že sa Pellegrini voči vláde bude vymedzovať. Podporu koalície ešte bude potrebovať pri prípadnej opätovnej kandidatúre. Môže však prekvapiť.