Založ si blog

Kovačič sa červenal, Dírer si vŕtal do kolena a Jančkárová do vysvetľovala!

Ostatné nedeľné TV politické diskusie na obrazovkách, pre mňa osobne, dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, tak to bola opäť „paráda“!

Začnem TV Markíza. Kovačič robí zo seba naozaj smiešnu mediálnu postavičku, keď nezabudol rázne pripomenúť, že teda oni, rozumej TV Markíza, sa na predstaviteľov dnešnej vládnej koalície teda vôbec nehnevajú za to, že odmietajú k ním chodiť do „vyrovnaných, vyvážených“ diskusných relácií a že veľmi radi ich kedykoľvek privítajú a dajú im priestor!

Naozaj? A prečo až teraz, keď sú vo Vláde? Ako ste sa k ním správali v období od marca 2020 do PV 2023?!

Ako ste ich na svojich obrazovkách dehonestovali a ich priaznivcov, voličov ponižovali a urážali?!

Takže Kovačič akosi nemá mediálno-politický materiál a tak mediáne varí z toho, čo mu ešte, ako tak ostalo a jeho pozvanie prijal jedine Matovič, ktorý Kovačičovi hneď na úvod rovno vpálil do mediálnej tváre, že teda, ak by dnešní politici vládnej koalície prijímali jeho pozvania do tejto relácie Na telo, tak by on, „veľký“ Matovič nemal najmenšiu šancu ta byť, ale že on je TV Markíza, aj za toto vďačný!

Nebudem sa podrobne venovať Matovičovi lebo to naozaj nemá zmysel, ba ani význam.

No a do druhej časti si Kovačič pozval Magdu Vášáryovú a Eduarda Chmelára.

Rovnako nebudem dopodrobna rozberať túto časť tejto diskusie, „len“ je potrebné poukázať na výkon Magdy.

Jej výkon bol naozaj „úžasný“!

V jednej chvíli sa doslova červenal a sa za ňu hanbil aj samotný Kovačič. Magda si išla svoje, pourážala všetkých koho len mohla z okruhu dnešnej vládnej koalície a hlavne ich voličov, keď ich označila za „dedinské tetky“! A keď sa jej Kovačič opýtal, či si Magda stojí za svojim výrokom, že voliči dnešnej vládnej koalície sú spodinou, tak bez mihnutia oka povedala, že áno! Potom tam čosi dookola verklíkovala, že my, rozumej ako Slováci, jednoducho MUSÍME byť voči EÚ poslušný a stále dookola opakovala slovíčko MUSÍME a MUSÍME…lebo EÚ a EK to od nás požaduje! Nuž Magda, NEMUSÍME!

No a naj „hviezdny“ moment Magdy prišiel vtedy, keď jej monológ bol príliš dlhý, ani Kovačičom nezastaviteľný (doslova zlostný!), tak sa o to pokúsil Chmelár, keď sa jej takmer jemne opýtal – „Môžem na toto zareagovať?“ a zlostná Magda mu doslova odvrkla –  „Nie, nemôžete!“.

Fakt, vtedy sa Kovačič nielenže červenal, ale v tej chvíli mu bolo doslova trápne za to, čo tam Magda, z prostredia progresivisticko-neoliberálnej „demokratickej“ časti slovenského politického spektra predvádzala, lepšie napísané vyvádzala!

No a potom tu máme Dírera z TA3 a relácie V politike. Jeho politicko-zábavný úvodník opäť „nemal“ chybu! Opäť sa mediálno-politicky vyšantil na tej strane politického spektra a na tej strane tých médií, ktoré neinformujú len o tom, čo je dovolené, ale aj o tom, čo podľa Dírera a spol. by malo byť v „demokracií“ v ich ponímaní zakázané!

Dírer takto zaperlil – „…Kremeľ to robí za peniaze. Všade nájde niekoho, kto si za grajciar nechá dieru do kolena vŕtať…,…ruský špióni u nás, o ktorých zatiaľ vieme…“

Nuž teda, nech mi je dovolené použiť smerom k Dírerovi to známe – Aký požičaj, taký vráť.

Ak Dírer bohorovne tvrdí, že každý iný pohľad, každá iná informácia o konflikte na Ukrajine, ale aj o Rusku ako takom, ktorá nie je v súlade s jeho „apolitickým“ videním sveta znamená, že jej autor je ten, čo si nechá „vŕtať dieru do kolena“ za pro ruský judášsky grajciar lebo si dovolil priniesť informáciu nie v súlade so „správnou stranou dejín“, tak potom on má koľko „dier vyvŕtaných do kolena“ za grajciare z inej strany sveta, ako tej východnej?!

Alebo Dírer vykonáva svoju prácu, len ako charitu?

Veď je to totálny nezmysel! To naozaj každý novinár, ktorý píše tak, či onak, je už automaticky zapredanec a necháva si do svojho mediálneho kolena vŕtať dieru za nejaký deravý groš?

Ja toto vyjadrenie Dírera považujem za paušálne zneužitie, až urážku všetkých slušných novinárov, či už píšu v prospech jednej alebo druhej strany!

Nuž, ale Dírer je Dírer a keď si ho za toto platí súkromník, tak nech sa páči. Oni za neho nesú zodpovednosť a všetko je, ako sa vraví, len do času!

V tejto „apoliticky“ vedenej politickej diskusií stojí za zmienku už len jedna vec. Hneď po ľavici Dírera sedela dlhoročná „apolitická“ moderátorka RTVS, akási Ostrihoňová.

Áno, presne tá Ostrihoňová, ktorá dlhé obdobie z obrazoviek „verejnoprávnej“ RTVS v relácií Silná zostava, šírila jednonázorovú propagandu a bola jednoznačne na strane len jedného politického smeru na Slovensku, dnes je jasné, že tým smerom nebol SMER, ale neoliberálny progresivizmus, najme „pro“ slovenský progresivizmus Progresívneho Slovenska.

A táto, doteraz politicky „nezávislá“ zamestnankyňa RTVS, platená z peňazí nás všetkých(!), si dovolila v tejto relácií doslova zlostným krikom, označiť nový zákon o RTVS, teda STVR, že je to preto lebo dnešná vládna koalícia si chce z verejnoprávnej STVR urobiť svoju hlasnú pro vládnu trúbu!

Niečo nevídané!

Tak sa pýtam, „jej“ relácia na RTVS – Silná zostava, bola čia hlásna trúba?

Nuž jednoznačne PS a týchto neoliberálno-progresivistických prúdov!!!

Veľmi maškarádna situácia nastala vo chvíli, keď si dve, dovtedy hrkútajúce „političky“ – Ostrihoňová a Cigániková, doslova skočili do vlasov!

Skočili do vlasov z dôvodu, že Cigániková vyčítala Ostrihoňovej, že nech jasne povie, že PS sú za zrušenie práva veta v EÚ, EP v EK. Ostrihoňová to za svet nechcela pripustiť, ale stále dookola mlela, že právo veta vraj nechcú zrušiť, len chcú spriechodniť fungovanie EÚ, EP a EK, čo v reči jazyka slovenského znamená zrušenie práva veta!

Táto ich trhanica si svojich politických vlasov zašla až tak ďaleko, že obidvaja proti diskutujúci B. Ondruš (HLAS-SD) a E. Kaliňák (SMER-SSD), sa na seba pozreli a už, už chceli opustiť štúdio s poznámkou, že teda tam sú už úplne zbytoční lebo tieto dve „politické dámy“, si vystačia vo vlastnej obojstrannej politickej zlosti a nenávisti samé!

K Ostrihoňovej už len jedna podpoznámka – každý vnímavý divák si musel všimnúť, že Ostrihoňová bola plná nie len nenávisti voči politickým oponentom (hlavne k E. Kaliňákovi) aleže bola doslova zlostná. Tá zlosť z nej doslova tryskala!

Alebo, že by to bol len môj subjektívny pocit?

No a potom tu máme ešte jednu „apolitickú“ nedeľňajšiu reláciu.

Áno, tú naj „vrejnoprávnejšiu“, naj „pluralitnejšiu“ – O 5 minút 12.

Túto nedeľu opäť (ešte stále?) v moderátorskom „apolitickom“ móde Marty Jančkárovej.

A opäť sa neudržala na apolitickej uzde!

A to v tej časti diskusie, kde sa bola reč o RTVS a o novom zákone o STVR.

Jančkárová nekládla tam prítomnému E. Tomášovi (HLAS-SD) otázky v tejto súvislosti, ale ho doslova pučala, ako rýdza politická oponentka, ako rýdzi politický opozičný súper, že prečo nestačilo stávajúci zákon o RTVS len doplniť, novelizovať, ale že ho idú nahradiť novým. Čo je jej, do toho, ako nestrannej moderátorke verejnoprávnej televízno-rozhlasovej inštitúcie, ako si naplní svoj volebný program vládna koalícia, ktorá dostala na vládnutie v PV 2023 od voličov Slovákov väčšinový mandát?

Čo jej, je do toho?

Jej úlohou nie je politikov usmerňovať, radiť im ako s ktorým zákonom naložiť!

Jej úlohou je sa nestranne pýtať!

Ak chce mať dosah na tvorbu a zmenu zákonov, tak áno na to má plné právo, ale nie z pozície moderátora verejnoprávnej, štátom platenej televízie resp. rozhlasu, ale nech vstúpi do nejakého jej blízkeho politického subjektu (žeby tiež ako Ostrihoňová, do PS?), nech opustí verejnoprávnu mediánu inštitúciu, nech sa nechá zvoliť občanmi voličmi SR do Parlamentu SR a potom áno, potom môže napr. aj E. Tomášovi vyčítať resp. mu radiť, že stačí zákon o RTVS len novelizovať a nie nahrádzať zákonom novým!

Jasné, že Jančkárová mala v tejto svojej otázke len jeden jediný „apolitický“ zámer a to bola ochrana jej terajšieho nadriadeného Machaja lebo je jasné, že len zrušením pôvodného zákona o RTVS a schválením nového zákona o STVR, je možná výmena aj Machaja a možno aj Jančkárovej!

Nuž keď je už taká odvážna a totálne moderátorsky „apolitická“, tak toto mala povedať otvorene, že jej ide hlavne o to, aby sa terajšie vedenie RTVS nemenilo…

Ďalej o tomto písať nemá význam.

Je jasné, že aj tento zákon bude v Parlamente SR schválený tak, aby ho už nemohla Čaputová vetovať, presne tak, ako to včera v tejto RTVS relácií jasne povedal E. Tomáš, že ak by tento zákon schválili a predložili na podpis dosluhujúcej Čaputovej, tak ona by bola schopná ho vetovať ešte hodinu pred tým, ako by jej vypršal mandát a ako by bol daný mandát Prezidenta SR do rúk Petra Pellegriniho a to je presne 15.6.2024 o 12:00 hod.!!!

Záver:

Na záver už len malá poznámka.

Kto mal resp. ešte stále má tu silu, že si tieto relácie pozrie (dajme tomu ako ja, len a výhradne zo záznamu!), tak si mohol všimnúť jednu absolútnu podobnosť.

Podobnosť Magdy Vášáryovej a Veroniky Ostrihoňovej v tom, že obidve keď komunikujú s politickou alebo názorovou protistranou, tak sú sršiace zlosť!

Jednoducho ich prejav komunikácie je zlostný!

A toto Slovensko nepotrebuje ani doma v národnom Parlamente a už vôbec nie v parlamente európskom!

Šéfredaktor Matúš Kostolný z Denníka N, toto je tiež len taká moja satira. Môže byť?

17.06.2024

Denník N má vraj satirickú reláciu pod názvom – „Toto vystrihneme“ Jej ostatná verzia bola odvysielaná na Podcaste Denníka N dňa 13.6.2024 – Pozri resp. vypočuj si TU (teda ak si to predplatíte!) – https://dennikn.sk/4047208/toto-vystrihneme-bluznivy-sen-tychto-dni-yodel-remix/?ref=list No a tu sa im podaril takýto satirický kúsok, teda satirický podľa [...]

Opäť ďalší brutálny útok médií na poslanca Parlamentu SR, bez poskytnutia všetkých informácií!

12.06.2024

Je na čase, aby dnešná Vláda SR začala konečne vládnuť tvrdou demokratickou rukou! Čo to znamená vládnuť tvrdou demokratickou rukou? Nuž nič viac, nič menej, ako si začať naplno plniť svoje PVV a tieto plnenia riadne skrze, minimálne novú STVR, obyvateľom SR vysvetľovať! Opäť sa tu roztrhlo mediálne vrece s brutálnym osočovaním poslanca Parlamentu SR MUDr. Petra [...]

Tento jasný odkaz Slovákom nie sú moje slová, ale plne s nimi súhlasím!

12.06.2024

V tomto mojom článku, teda ak ho mojim článkom môžem vôbec nazvať, zaznie názor jedného z nás, jedného z nás Slovákov, ktorý má s najväčšou pravdepodobnosťou za sebou bohaté životné skúsenosti a ktorý naplno zažil dobu prednovembrovú, ako aj dobu po novembrovú, až do dnešných neutešených pochmúrnych takmer vojnových kapitalistických dní. Takže tentokrát [...]

Si Ťin-pching / Vladimir Putin /

Šéf NATO hovorí o sankciách pre Čínu, pokiaľ bude naďalej podporovať Rusko

17.06.2024 21:00

Peknig tvrdí, že ani jednej krajine v rámci konfliktu neposiela smrtiace zbrane na rozdiel od krajín Západu.

Peru, drogy, kokaín

Rekordný nemecký nález kokaínu: na trhu by mal hodnotu 2,6 miliardy eur

17.06.2024 19:38

Nemeckí vyšetrovatelia dostali tip na kontraband od kolumbijských úradov.

fregata,  Admirál Gorškov

Ruské vojnové lode opustili Havanu

17.06.2024 19:21

Žiadne z týchto plavidiel nemalo na palube jadrové zbrane, čo potvrdili aj Spojené štáty.

Pellegrini

Pellegrini v Bruseli: Budeme chcieť ponuku pre Šefčoviča a nie sme nadšení Kallasovou

17.06.2024 18:26, aktualizované: 20:46

Prezident Peter Pellegrini je na summite Bruseli, kde sa rozhoduje o rozdelení hlavných pozícií v Európskej únii.