Založ si blog

Čaputová žiada o ukľudnenie situácie. Jej naklonené média si ju v tomto nevšímajú zato Fica áno!

Ďalšie pokrytectvo Čaputovej z radu jej mnohých, ktorých sa dopúšťala počas svojho 5 ročného mandátu „prezidenta“ SR.

Čaputová žiada o ukľudnenie situácie v spoločnosti po PrV 2024, ale svoj podiel viny akosi nevidí a citlivo nevníma?!

Totiž to, v akom marazme sa nachádza dnes slovenská spoločnosť, tak na tom má Čaputová najväčší podiel!

Nuž teda poďme si pripomenúť, čo a ako konala Čaputová, aby „ukľudnila“ a „nerozdeľovala“ spoločnosť od prvej chvíle, kedy sa rozhodla, že sa bude uchádzať o pozíciu Prezidenta SR, aby bolo jasné, ako dnes doslova pokrytecky vyznieva jej výzva, aby sa spoločnosť po PrV 2024 ukľudnila.

Asi si už nikto nepamätá, ako a prečo sa Čaputová rozhodla kandidovať na Prezidenta SR v PrV 2019.

Škoda, že nemáme média s celoštátnou pôsobnosťou, minimálne RTVS (tzv. https://cs.wikipedia.org/wiki/Mainstreamov%C3%A1_m%C3%A9dia ), ktoré by si podrobne všímali niektoré súvislosti, ktoré sa dejú na našej politickej scéne.

Ivan Korčok svojho času jasne povedal, že ak sa Čaputová rozhodne kandidovať ešte raz, opakovane, tak on kandidovať nebude – https://domov.sme.sk/c/23179093/korcok-sa-nebude-uchadzat-o-post-prezidenta-ak-bude-opat-kandidovat-caputova.html

A pamätáte sa Slováci, čo povedala Čaputová pre Sme.sk dňa 29.5.2018?

Nie,

Nuž „len“ toto – „Kľúčové pri mojom rozhodnutí bolo oznámenie prezidenta Kisku, že nebude ďalej kandidovať. Ak by pokračoval, moje rozhodnutie by bolo určite v prospech nekandidovania“  https://domov.sme.sk/c/20836862/prezidentska-kandidatka-caputova-od-kisku-som-vnimala-skor-povzbudzujuce-posolstvo.html?fbclid=IwAR1f05dh-UBfj4BWTkz1UUt2ingUxO-H7eIE7MixYT5WNMapOzuJT9NyjOE_aem_AWfInyCdm7OkZ1ABvsgT6edZbz36jtYoc-5X9VKJ-KiPBaflPDXEbnRd7JttcdBMKv5AbFpbgHaA9NOs-IP3owhA

Náhoda?

Zámer?

Čo týmto povedala Čaputová v máji 2018 a Korčok v Júni 2023?

Nuž nič iné, ako len to, že sú na strane jedného politicky názorového prúdu v slovenskej spoločnosti, čím vniesli do nej prvé zárodky rozkolu!

Tak buď idem kandidovať sám za seba, za svoje názory, za svoje videnie sveta alebo idem, ale ak nebude kandidovať ten alebo onen!

Ja už toto považujem za jednoznačné rozdeľovanie spoločnosti.

Všetci veľmi dobre vieme, že Kiska bol v absolútnom protiklade so SMER-SD a so všetkými politickými subjektami, ktoré boli ochotné ísť s ním do koaličnej spolupráce a presne tak isto bola nastavená aj Čaputová!

No a Korčok by bol len pokračovateľom „čaputovskej beznádeje“ v prezidentskom paláci!

Čaputová od prvého okamihu, kedy zasadla na pozíciu nášho najvyššieho ústavného činiteľa, začala slovenskú spoločnosť štvať proti sebe.

Hlavne takými výrokmi, ktoré sme dovtedy na našej politickej scéne takmer nepočuli.

Začala rozprávať o akejsi šíriacej sa nenávisti v spoločnosti, ktorú vraj šíria len a výhradne tie politické subjekty, ktoré ona teda nemusí- SMER-SD, SNS, K-ĽSNS.

Táto jej politická nevraživosť voči týmto politickým subjektom sa znásobila ihneď po PV 2020, kedy „vládu“ zostavili OĽANO/SME RODINA/SaS a Za ľudí.

Vtedy absolútne zavrhla SMER-SD a K-ĽSNS!

Ani len sa s nimi po PV 2020 nestretla a ani nikdy po tom, počas „vlády“ Matovičo-Hegero-Ódorovcov!

Ani raz si nenašla čas na Roberta Fica alebo na Mariana Kotlebu!

Teda totálne odignorovala všetkých tých slovenských občanov-voličov, ktorí v týchto voľbách tieto politické subjekty volili a nebolo ich málo.

Bolo ich spolu presne – 756 832!

Aký signál im Čaputová vyslala?

Nuž podľa mňa, rýdzo politicko-separatisticko nenávistný!

Aj tu zasadila ďalšie semienka rozkolu v slovenskej spoločnosti.

Potom v tom pokračovala ešte s väčšou razanciou, hlavne keď sa „vlády“ ujala prvá Matovičova „vláda“ a keď sa na Slovensku v plnom prúde rozbehla Covid „pandémia“.

Prvý taký veľmi nenávistný výrok z úst Matoviča na adresu Slovákov zaznel vtedy, keď Slovákov, ktorí pracovali v zahraničí, nechcel pustiť späť na Slovensko k svojim rodinám lebo by mu tu nanosili „pandemický“ vírus a vyjadril sa na ich adresu takto – „Nenechajme sa vyrušovať krikľúňmi spoza plota. Psy štekajú, karavána ide ďalej“!

Teda zjednodušene, Matovič Slovákov pracujúcich v zahraničí nazval ako  – psi štekajúci za plotom.

Na toto sa Čaputová v jednom rozhovore o takýchto nenávisť šíriacich výrokov v spoločnosti vyjadrila, že toto je politická komunikácia Matoviča a teda, že ona s tým nič nenarobí! Že ak si ho ľudia i napriek tomu volia, tak vraj je to v poriadku.

Vtedy verejne nekričala, že – zastavme to?!

Potom prišli ďalšie nehorázne vyjadrenia na adresu Slovákov – Jaroslav Naď – opice, Juraj krúpa – fekál, opäť Matovič – MUDr. Bukovský je blázon atď. atď.

Dokonca ani sama Čaputová neodolala a v jednu chvíľu sa rozčúlene vyjadrila, že teda ona – „nerozumie krajine, v ktorej žije“!

Potom prišiel konflikt na Ukrajine a Čaputová opäť útočí len na jednu názorovú, tu väčšinovú, časť Slovákov, keď ide proti ním tým, že robí pre Ukrajinu nepomerne viacej, ako pre Slovákov!

Všetkých tých, čo s ňou nesúhlasia označuje za ľudí, ktorí podliehajú pro ruskej propagande, že nestoja na tej „správnej“ strane dejín, jednoznačne sa prihovára za to, aby sociálne siete boli regulované, aby boli vypínané weby alternatívnych médií, a všetkých tých, čo si dovolili mať na konflikt na Ukrajine aj triezvi pohľad a nie len ten s krvavými očami voči Ruskej federácií…

A tým opäť nasadí do slovenskej spoločnosti ďalšie semienka a semená nenávisti!

Jednoducho Čaputová za tie ostatné takmer 5 rokov, čo je „prezidentkou všetkých Slovákov“, národ slovenský, spoločnosť slovenskú, len rozdeľuje!

A samozrejme, že ten jej včerajší „príhovor“ k slovenskej spoločnosti, kde tvrdí, že atmosféra je aj po PrV 2024 poznačená nenávisťou, si jej naklonené zapredanecké média takmer nevšimli!

https://video.azet.sk/pre-zeny/celebrity/koktejl/nczWeaeQ/silne-posolstvo-prezidentky-caputovej-slovakom-zastavme-to-skor-ako-sa-nam-to-vymkne-spod-kontroly/

Ba dokonca Denník N priniesol takúto „šokujúcu“ správu – „Robert Fico točí svoje videá tak, aby sa nejaká vražda naozaj stala“ – https://dennikn.sk/3935771/newsfilter-robert-fico-toci-svoje-videa-tak-aby-sa-nejaka-vrazda-naozaj-stala/?ref=tit

Alebo – „Fico sa obáva, že zavraždia vládneho politika. Nenávisť vidí len u opozičných politikov“ – https://dennikn.sk/3935548/fico-vini-volicov-korcoka-z-nenavisti-sam-nadava-oponentom-do-prasiat/?ref=tit

A keďže Denník N „nevráža“ medzi občanov SR klin nenávisti, tak uverejní takýto článok – „Toto je populistický protest proti elite a Ivan Korčok bol kandidátom elity“

https://dennikn.sk/3932305/buzalka-toto-je-populisticky-protest-proti-elite-a-ivan-korcok-bol-kandidatom-elity/?ref=tit

Na takéto prejavy šírenia nenávisti narážala Čaputová vo svojom ostatnom videu?

Aby sa zastavila vlna šírenia nenávisti po PrV 2024?

Lebo čo iné to je, ak nie vrážanie ďalšieho klina nevraživosti medzi národ slovenský, keď média šíria správu, že tí čo volili v ostatných PrV 2024 Korčoka sú intelektuáli a tí čo volili Pellegriniho nie sú intelektuáli?

A čo sú voliči Pellegriniho, ak nie sú pre Denník N na dostatočnej intelektuálnej úrovni?

Radšej to ani nenapíšem!

Stačí si pozrieť, čo dokázala vyprodukovať Monika Tódová na pódiu s Marianom Leškom, Matúšom Kostolným a Martinom M. Šimečkom dva dni po PrV 2024 –  https://www.youtube.com/watch?v=-5h39PaZYcA&t=1272s&ab_channel=Denn%C3%ADkN

Takže áno, Čaputovej včerajší príhovor k jej „spoluobčiankam a spoluobčanom“ nevnímam inak, ako len opäť hádzanie viny za dnešný stav v spoločnosti na všetkých ostatných, len nie na seba samu!

Ani prach popola si v tomto Čaputová nenasýpala na svoju politicko-“prezidentskú“ hlavu!

Ak Pellegrini chce spoločnosť ukľudniť, nie zjednotiť, to sa totiž v demokratickej spoločnosti jednoducho nedá (každý má mať právo na svoj slobodný názor bez hrozby akéhokoľvek postihu!), tak musí urobiť od prvého dňa to, čoho nebol schopný Kiska a Čaputová už vôbec nie!

Pellegrini sa musí nad všetko povzniesť a založiť takú prezidentskú tradíciu stretávania sa v prezidentskom paláci nie len s ďalšími dvoma najvyššími ústavnými činiteľmi – Predseda Parlamentu SR a Predseda Vlády SR, ale musí ísť ešte ďalej.

Minimálne raz za 3 mesiace, teda každý štvrťrok, štyri krát do roka (na konci roka ešte na slávnostnejšej úrovni), by sa mal stretnúť so všetkými predsedami politických strán, ktoré majú zastúpenie v Parlamente SR, ale nie oddelene ale spolu za jedným stolom!

Mohlo by sa to nazvať – Prezidentský stôl národného zmierenia a vzájomného načúvania si.

A na záver tohto stretnutia, by mali poskytnúť slovenskej verejnosti, skrze média, spoločné vyhlásenie a dať im aj priestor na otázky, na akékoľvek otázky a mali by byť prítomné všetky média, aj tie, ktoré Korčok pred prezidentskými voľbami z prezidentského paláca už vopred vylúčil (eReport) a kvôli ktorým, by bol schopný a  chcel zvolávať zasadnutia Bezpečnostnej rady štátu(!).

Lebo len takto je možné spoločnosť ukľudniť, zmieriť, zmierniť napätie v spoločnosti, keď Slováci uvidia, že ich volení zástupcovia, či už koaliční – vládni alebo opoziční, sa vedia na slušnej a kultivovanej úrovni pozhovárať, veci si vydiskutovať, vysvetliť si svoje odlišné názory.

Tak potom verím tomu, že aj ľudia na ulici, v práci, doma…sa budú vedieť pozhovárať o svojich názoroch na fungovanie našej spoločnosti, síce kriticky, ale kultivovane a nie nenávistne, s nadávkami, urážkami nebodaj fyzickými napadnutiami – útokmi!

Na teraz k tejto téme „len“ toľko…

P.S.:

Pellegrini by mal brány prezidentského paláca otvoriť aj tým politickým subjektom, ktoré sa do Parlamentu nedostali, ale ich politický volebný výtlak je v aktuálnom prieskume, prieskumoch verejnej mienky, na úrovni nad 3 %

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Fico, Blaha

Iniciatíva Munícia pre Ukrajinu vyzvala Fica, aby zdvojnásobil vyzbieranú sumu

29.04.2024 19:36

Zároveň premiéra vyzvali, aby sa jasne vyjadril a prehodnotil svoj postoj k českej iniciatíve.