Založ si blog

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou!

Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne nerozhľadených!) voličov tým, že NATO je „iba“ vojenská obranná organizácia.

Naozaj?

Tak potom mu položte vážení otázku, čo to je, ak ľudské vojenské zdroje, ktoréhokoľvek členského štátu, budú oficiálne bojovať proti RF na území Ukrajiny, tak to bude z ich strany obrana alebo útok?!

RF vstúpila vojensky na územie, ktorého členského štátu NATO?

Nuž ani na jeden/jedno!

A v Zmluve o NATO, sa jasne píše (ten „legendárny“ Čl.5), kde sa ani náhodou nepíše, že musia! – https://www.aspi.sk/products/lawText/1/58129/1/2/oznamenie-c-301-2004-zz-o-uzavreti-severoatlantickej-zmluvy/oznamenie-c-301-2004-zz-o-uzavreti-severoatlantickej-zmluvy  ), že členské štáty NATO, sa v prípade, že ak jeden z nich bude napadnutý, tak ostaní mu pribehnú na pomoc…

Teda tu ide o jasnú obranu a prídu na pomoc každému členskému štátu NATO, ak by bol napadnutý iným nečlenským štátom NATO!

A keď dnes hociktorý členský štát NATO, oficiálne pošle svoje živé vojenské ľudské sily, aj s vlastnou výzbrojou, na územie Ukrajiny, tak sa idú voči RF brániť alebo idú voči nej útočiť?!

Lebo ZM o NATO nehovorí nič o útočení členských štátov NATO na nečlenské štáty NATO a iné vojenské zoskupenia!

ZM o NATO hovorí len a výhradne o obrane, hneď vo svoje preambule aj takto – „…a sú rozhodnuté spojiť svoje úsilie o kolektívnu obranu a o zachovanie mieru a bezpečnosti, a preto sa dohodli na tejto Severoatlantickej zmluve: – …“

https://www.aspi.sk/products/lawText/1/58129/1/2/oznamenie-c-301-2004-zz-o-uzavreti-severoatlantickej-zmluvy/oznamenie-c-301-2004-zz-o-uzavreti-severoatlantickej-zmluvy

Ani nič o tom, že takéhoto útočenia sa musia zúčastniť všetky štáty NATO!

A keď sa niektorí z členských štátov NATO, oficiálne svojimi živými ľudskými zdrojmi aj so svojimi zbraňami, ktoré patria do arzenálu vojenskej výzbroje NATO(!), zúčastní bojov voči vojskám RF na Ukrajine, tak ohrozuje bezpečnosť iných členských štátov NATO?!

Áno, či nie?

Podľa mňa jednoznačne áno!

Lebo RF nebude rozlišovať, ktorý z členských štátov NATO otvorene útočí na vojská RF, ale bude to brať a vnímať, ako jednoznačné zapojenie sa celého NATO do konfliktu!

A keď RF zaútočí priamo na územie tohto členského štátu NATO, ktoré otvorene bojuje na Ukrajine proti RF, tak potom aj my SR, sa budeme musieť správať podľa Čl. 5 ZM o NATO a zapojíme sa do vojny proti RF, keď budeme „musieť“ ísť solidárne na pomoc napadnutému členskému štátu NATO?!

Sa spamätajte všetci a pýtajte sa aj na toto Korčoka lebo ten jednoznačne súhlasí s tým, aby sa jednotlivé členské štáty NATO samé rozhodli, či na Ukrajinu vyšlú svoje živé vojenské sily alebo nie! On proti tomuto nie je!

Nuž a táto ďalšia otázka, je hádam pre Korčoka od jeho podporovateľov, jeho voličov, najzákladnejšia, najdôležitejšia vo vzťahu k Ukrajinskému konfliktu.

Korčok kade chodí, všade šíri doslova klamstvo, že ruský vojenský vstup na Ukrajinu bol vraj ničím nevyprovokovaný!

Teda, že Rusi nemali na to žiaden dôvod!

Nuž teda, Vy jeho podporovatelia, nože konfrontujte ho s týmto faktom, neodškriepiteľným faktom, s ktorým prišli a vyniesli na svetlo sveta jeho priatelia z USA a nie ruské tajné služby, napr. FSB!

USA médium The New York Times, dňa 25. februára a potom to aktualizovali 28. februára 2024, prinieslo šokujúcu správu, dovtedy pre minimálne Slovenskú republiku a pre slovenského občana o tom, že Rusi mali dôvod byť vyprovokovaný k tomu, čo 24.2.2022 vykonali!

Vyprovokovaný nie len činnosťou samotnej Ukrajiny, ale hlavne a neodškriepiteľne USA!

Tu by úplne na diskreditáciu Korčoka v tejto téme stačilo, keby som odcitoval len samotný názov tohto článku, ktorý znie takto – „Špionážna vojna: Ako CIA tajne pomáha Ukrajine bojovať proti Putinovi“ – https://www.nytimes.com/2024/02/25/world/europe/cia-ukraine-intelligence-russia-war.html (Google Vám to voľne preloží do SJ)

Ako to, že sa v našich médiach o tomto USA mediálnom odhalení špionážnej činnosti na území Ukrajiny od roku 2014 mlčí?!

Ako to, že minimálne „verejnoprávna, pluralitná“ RTVS na túto tému neodvysielala diskusnú reláciu v zastúpení obidvoch názorových strán – teda jednej strany, ktorá tvrdí, že RF vojensky vstúpila 24.2.2022 na územie Ukrajiny nikým nevyprovokovaná a druhá názorová strana (medzi ktorú ja celkom určite patrím), ktorá síce neuznáva tento vojenský počin RF, ale jednoznačne vidí a vníma (presne ako aj pápež František), že RF bola k tomu dlhodobo provokovaná (už od dôb, kedy USA/Západ sľúbili Gorbačovovi, že rozširovanie NATO na Východ sa neudeje ani o centimeter!), až nakoniec „úspešne“ vyprovokovaná, áno, aj brutálnym rozširovaním NATO, až na hranice RF…

V predmetnom článku NYT, sa konštatuje tento ohavný čin USA/CIA, ktorý praktizovali a dnes ešte vo väčšej miere, už odhalene praktizujú, na území Ukrajiny, aj takto – „Je tu ešte jedno tajomstvo: Základňa je takmer plne financovaná a čiastočne vybavená CIA. „Na sto desať percent,“ povedal v rozhovore na základni generál Serhii Dvoretskiy, vrchný veliteľ spravodajských služieb.“

A ďalej – „Zakorenila sa pred desiatimi rokmi, keď sa zišla pod vedením troch veľmi odlišných prezidentov USA, ktorých posunuli vpred kľúčoví jednotlivci, ktorí často odvážne riskovali. Premenila Ukrajinu, ktorej spravodajské služby Rusko dlho považovalo za úplne kompromitované, na jedného z najdôležitejších spravodajských partnerov Washingtonu proti Kremľu.“

A ešte aj toto – „Spravodajské partnerstvo medzi Washingtonom a Kyjevom, ktoré vstupuje do tretieho roka vojny, ktorá si vyžiadala státisíce obetí, je základným kameňom schopnosti Ukrajiny brániť sa. CIA a ďalšie americké spravodajské služby poskytujú spravodajské informácie pre cielené raketové útoky, sledujú pohyby ruských jednotiek a pomáhajú podporovať špionážne siete.“

Je toto normálne? Takto sa má správať vo svete USA, ktoré si hovoria, že sú naj demokraciou sveta?!

Nuž tak sa teda podporovatelia Korčoka, ho opýtajte na vyššie uvedené fakty, ktoré odhalili samotní Američania na svoje/u vojnovo-štváčsku vlády/u USA!!!

Je toto zo strany USA provokácia voči RF alebo nie je?!

A to Ukrajina ešte nie je (verím, že ani nikdy nebude!) členským štátom NATO!

A čoby USA administratíva urobila v prípade, že by sa nedajbože Ukrajina stala členským štátom NATO, zriadili by si tam svoje vojenské základne U.S. Army s hlavicami namierenými na RF?!

Nuž celkom určite ÁNO!

A ktohovie v akom znení by bola „obranná dohoda“ podpísaná medzi USA a Ukrajinou, ktorú na veľké nešťastie máme vďaka hlavne Čaputovej, pospínanú aj my, ktorá je dlhých 10 rokov nevypovedateľná!

Ja myslím, že vo vzťahu ku Korčokovi nateraz stačí!

A vy podporovatelia Korčoka, sa nad vyššie napísanými faktami, aj USA faktami, naozaj zamyslite a potom sa rozhodnite, či takéhoto človeka chcete mať za Prezidenta resp. „prezidenta“ SR.

P.S.

A ešte sa opýtajte Korčoka, ako by sa on postavil napr. k tomu, ak by takúto špionážnu činnosť vyvíjala ruská tajná služba voči USA na území Kuby, nebodaj na severnej hranici Mexika?!

Či by USA čakali, kedy by ich z územia Mexika napadli ako prvý samotní Mexičania , ktorí by potom boli zásobovaní najmodernejšími ruskými zbraňami?

Lebo táto jeho odpoveď, naozaj zaujíma aj mňa!

 

 

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Dvoch neplnoletých zasiahol prúd, vyliezli na odstavený vlak

27.04.2024 11:29

Dve neplnoleté osoby zasiahol na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd. Stalo sa tak po tom, čo vyliezli na odstavený vlak.

škola, školák, žiak, hodina, vyučovanie, trieda

KVÍZ: Predveďte sa, akí ste slovenčinári. Nie je to tak zlé alebo také zlé?

27.04.2024 10:22

Kvíz rýchle preverí vaše znalosti slovenčiny. Ktorá z dvoch možností je správna?

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Nemecký poslanec AfD Bystroň se ohradil proti článku Der Spiegelu o ‘ruských’ balíčkoch

27.04.2024 10:10

Poslanec Alternatívy pre Nemecko (AfD) Peter Bystroň sa ohradil proti článku magazínu Der Spiegel, že v kauze možných úplatkov od proruskej siete prijímal balíčky.

parlament

Na Slovensku chce vzniknúť ďalších päť politických strán

27.04.2024 09:58

Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť päť nových politických strán. Oznámenia o zbere podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra SR.