Založ si blog

Ivan Korčok – „Šéf zavelil a ja som poslúchol“

Takže pozor milý volič, Ivan Korčok (IK) za nič nemôže! To oni! On nikomu neslúžil, on jednoducho len počúval a konal na príkaz svojich nadriadených!

A nech už to bol akýkoľvek príkaz, on jednoducho išiel a splnil ho!

Tu je na mieste otázka koho počúva dnes?

Koho poslúchol, aby išiel do prezidentskej kampane a hlavne, ako toho istého „šéfa“ bude počúvať, keď sa nedajbože tým „prezidentom“ aj stane?!

No ale pekne po poriadku.

Dnes prebiehajú vo všetkých možných médiach rozhovory s kandidátmi na Prezidenta SR a teda je len veľmi ťažké obsiahnuť všetky.

Ale poniektoré sú také viditeľnejšie, hlavne ak sa jedná o média, ktoré si myslia, si namýšľajú, že oni sú jediné predurčené na to, aby boli mienkotvorné a nikto na nich nemá…ale o tom potom.

No a jedným z takých médií je aj Sme.sk.

Rozhovory ZHK nahradili Rozhovory MK, z dôvodu, že Zuzana Kovačič Hanzelová si vraj potrebuje oddýchnuť… https://www.startitup.sk/diskusna-relacia-zuzany-kovacic-hanzelovej-docasne-konci-potrebujem-nabrat-sily-priznava/

MK je Michal Katuška…, ale aj o ňom niekedy inokedy.

No a tento MK v Sme.sk, dnes robí rozhovory s kandidátmi, ktorí ich pozvanie prijali.

Nuž a pozvanie prijal aj IK – https://www.youtube.com/watch?v=Or1At3Ive8k&ab_channel=SME

Skôr ako pôjdem k samotnému IK, musím podotknúť, že moderátor MK sa tváril až takmer „uveriteľne“, že kladie IK rovnako tvrdé a kritické otázky…pravda, ak by sa nejednalo o Sme.sk a o moderátora, ktorého mediálna „apolitickosť“ je až do oči bijúca – stačí jeden príklad za všetky – https://domov.sme.sk/c/23287462/fico-ukrajina-vojna-konspiracie.html , že jeden by mu až uveril.

A teraz k IK.

IK v tomto rozhovore narozprával o sebe, na svoju obhajobu, prečo sa vedel poprešmykovať všetkými Vládami SR od 1993 niečo, čomu ani sám neverí a nie to, aby mu to uveril občan – volič SR!

Keď vysvetľuje IK prečo ostal v Mečiarovej vláde aj po tom, čo došlo k únosu resp. „únosu“ syna prezidenta Michala Kováča, Michala Kováča ml., tak IK to vysvetľuje „uveriteľne“ takto – „…bolo to tak, že vtedajší veľvyslanec, môj šéf v Nemecku Pavol Hamžík dostal ponuku stať sa ministrom zahraničných vecí v tej ťažkej dobe a ako sa ukázalo s naivnou predstavou, že on z vnútra, v tom septembri 1996, z vnútra, bude môcť zastaviť ten veľmi zlý trend, ktorý sme vtedy mali v zahraničnej politike…, …a on bol môj šéf a on mi povedal, keďže ja som bol vtedy už v Nemecku tri roky a mal som končiť a on hovorí, že poďte so mnou ideme to domov proste skúsiť, že z vnútra sa pokúsiť tým ľuďom vysvetliť – Mečiarovi predsedovi vlády, Ivanovi Gašparovičovi, že ľudia zastavte sa lebo bude zle.“

Panebože a tomu má niekto veriť?

Že IK počúvol svojho šéfa len preto, že išiel spolu so svojim šéfom rozbíjať mečiarovsku vládu a že chceli Mečiara prerobiť na svoj obraz?!

Toto je čo za blud?

Toto je čo za detinská výhovorka, že práve preto bol súčasťou Vlády SR v rokoch 1994 až 1998 (v jeho prípade až od 1996), kedy americká ministerka zahraničných vecí povedala o vtedajšom Slovensku, že sme čiernou dierou Európy?!

To IK išiel do služieb vlády Mečiara zaceľovať „čiernu dieru“ Európy?!

Nuž ja to vidím tak, že IK, keďže ako sám hovorí, už končil v Nemecku a nevedel, či by bol následne poslaný v rámci slovenskej diplomacie vykonávať diplomatickú misiu niekde inde vo svete, tak radšej počúvol „svojho šéfa“ a vsadil na istotu, išiel pracovať po boku „svojho šéfa“ na ministerstvo ZV SR v Mečiarovej Vláde lebo to bola pre jeho ďalšiu kariéru „kariérneho“ diplomata oveľa výhodnejšia pozícia dostať sa v budúcnosti buď až na pozíciu ministra ZV SR, v akejkoľvek Vláde, aj tej budúcej možnej Mečiarovej (po PV 1998 – vieme ako vďaka Sorosovským peniazom, však Šimečka st,. vieme ako dopadli) alebo sa stať veľvyslancom SR v nejakom veľmi dôležitom štáte sveta nar. v USA, čo sa mu neskôr aj splnilo, keď už počúval iného „svojho šéfa“, za čias Vlády Roberta Fica!

No a takto sa IK v predmetnom rozhovore s MK vykrúcal a detinský obhajoval pri všetkých jeho „diplomatických“ misiách, vo všetkých vládach, kde pôsobil lebo on nerobil nič iné, len počúval „svojho šéfa“!!!

Veľmi dojímavé – tu sa mi o ňom žiada povedať to staré známe, že IK nikdy nič lebo on je vždy a za každých okolností len muzikant!!!

Môže IK hovoriť čo len chce, obhajovať sa ako len chce, môžu ho zapredanecké média velebiť ako Čaputovú, koľko len chcú…on jednoducho nie je voliteľný!

Lebo on nikdy nekonal podľa vlastného presvedčenia, ale len a výhradne tak, ako to od neho chcel „jeho šéf“!

Takže IK nikdy nebude Prezidentom SR lebo Prezident SR nesmie mať iného šéfa, ako len a výhradne obyvateľov SR, čo IK jednoducho nedokáže!

On potrebuje mať jedného a to konkrétneho „svojho šéfa“ a tým je dnes nik iný ako Washington, Pentagón a Brusel!!!

A za tým si stojím!

A aby som ešte pridal nejaké tie fakty, tak áno, IK ma pravdu, keď o sebe hovorí, že on nič, on len muzikant lebo on počúva len a výhradne „svojho šéfa“ a nie svoje svedomie, tak nech sa páči napr. toto – https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/405162-fico-na-hrade-a-na-lodi-absolvoval-kontrolny-den/

Toto je článok z 15.9.2016 a tu IK bol už priamy „šéf“ Miroslav Lajčák a vrchným „šéfom“ bol vtedy Robert Fico – a IK sa o tom aj pochválil na svojom FB takto – https://www.facebook.com/photo/?fbid=1464227933594473&set=a.1186962391321030&locale=sk_SK

Nuž veru ako štátny tajomník na MZV SR, aj vtedy veľmi poslušne počúval vtedajších „svojich šéfov“ – Lajčáka a hlavne Fica!

IK riešil svoju veľmi „silnú“ vnútornú „morálnu“ dilemu, ako z vnútra rozložiť aj Ficovu Vládu, keď pôsobil ako štátny tajomník na MZV aj o pol roka neskôr 02.01.2017, keď sedí po pravici „svojho šéfa“ (Fica) – https://www.youtube.com/watch?v=2kqB3pGT3G8&ab_channel=Ministerstvozahrani%C4%8Dn%C3%BDchvec%C3%ADSR a Ficovu vládu z vnútra „rozkladá“ a „rozkladá“…Alebo žeby nie lebo počúva „svojich šéfov“ – Lajčáka a Fica?

IK rieši svoju morálnu dilemu či ostane naďalej počúvať „svojich pánov“ aj po 25. februári 2018, kedy Polícia SR zistila, že bol zavraždený novinár a jeho priateľka…

A aj ju vyriešil! On aj naďalej počúval „svojich šéfov“ a to až natoľko, že za odmenu bol v septembri 2018 vymenovaný za veľvyslanca SR v USA – https://domov.sme.sk/c/20916764/trump-prijal-noveho-slovenskeho-velvyslanca-v-usa.html

To sa stáva tým, ktorý rozvracajú zlé vlády zvnútra? Takže IK sa stal nominantom Vlády SMER-SD veľvyslancom v USA za to, že túto Vládu SMERU-SD, počas ktorej došlo k vražde novinára a jeho priateľky, rozvracal z vnútra a vysvetľoval ako voľakedy Mečiarovi, Gašparovičovi, teraz Ficovi, Pellegrinimu…ako majú začať vládnuť lebo v zahraničí im doterajšie vládnutie nerobilo dobré meno a že idú zlým smerom?!

Avšak IK nemá problém a po PV 2020 rieši ďalšiu svoju „morálnu“ dilemu. Vstúpiť, či nevstúpiť? Do Matovičovej „vlády“ ako minister ZV SR? Dilema vyriešená, IK má opäť nového „svojho šéfa“ – Igora Matoviča – https://www.facebook.com/photo/?fbid=3615952848421960&set=pcb.3615974738419771&locale=sk_SK

Potom vláda Matoviča padá, ale IK vstupuje do „novej vlády“ kde už Matovič je „len“ na pozícií ministra financií a to znamená, že „jeho novým šéfom“ sa stáva Eduard Heger a IK opäť počúva príkazy „svojho šéfa“ – https://www.facebook.com/photo/?fbid=4674193739264527&set=pcb.4674194445931123&locale=sk_SK (na chlp rovnaké foto ako to predošle len namiesto Igora tam stojí Eduard!)

A následne dňa 05.09. 2022 mu „jeho šéf“ Richard Sulík nariadi aby opustil pozíciu ministra ZV a on opäť poslušne počúvne i keď asi opäť zápasí s „morálnou“ dilemou, či zostať alebo nie, ale šéfa predsa počúvať treba –  https://www.facebook.com/photo/?fbid=519942579937720&set=a.296537732278207&locale=sk_SK

A tak ďalej a tak ďalej…jednoducho IK stojí a padá len a vždy výhradne so „svojim šéfom“ teda nikdy nie na základe svojho vlastného „morálneho“ rozhodnutia!

 

P.S.I.:

Takže všetci tí z Vás občania-obyvatelia-voliči SR, ktorí máte v úmysle v PrV 2024 vhodiť do hlasovacej urny svoj hlas v prospech IK tak vedzte, že tento Váš hlas nebude pre IK hlasom „jeho šéfa“ lebo on už „svojich dnešných šéfov“ má!

Verím, že ste postrehli z obsahu môjho článku, kto resp. ktorí sú to dnes „jeho šéfovia“

Ale my Slováci to nie sme ani náhodou!

P.S.II.:

Ešte taký „malý“ postreh na záver. Akosi sa svojho času zapredanecké média zavzdušňovali, že v akejsi súkromnej konverzácií akýsi M. Kočner, akéhosi politika nazýval –„šéf“ – „šéfom“

Nuž keď tak počúvam IK, tak mi nevychádza nič iné ako len to, že tento názov svojho nadriadeného v politike zaviedol pravdepodobne on!

Lebo IK vždy o svojom nadriadenom hovorí len ako „šéfovi“ – „môj šéf“!!!

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

vražda, zločin, lúpež, krádež, nôž

Muža z Missouri obvinili z vraždy, ktorá sa stala pred takmer šiestimi desaťročiami

05.05.2024 23:02

Jamesa Barbiera zatkli obvinili z vraždy 18-ročnej Karen Sniderovej v novembri 1966 v okrese Cook v štáte Illinois.

Gabriel Attal / Pcheng Li-jüan / Si Ťin-pching /

Odmena za Taiwan? Si pricestoval na štátnu návštevu Francúzska. Stretne sa s Macronom, budú rokovať aj o Ukrajine

05.05.2024 21:45

To, že si čínsky prezident vybral pre svoju návštevu Francúzsko potvrdzuje postavenie Macrona ako mocenského hráča EÚ.

ťava

V zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

05.05.2024 21:21

Gravidita ťavy dvojhrbej trvá približne rok a rodí sa väčšinou jedno mláďa.

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!