Založ si blog

Stretnutie R. Kaliňák(SR) vs. L. Austin(USA), takmer rovnaké ako M. Václavík(ČSSR) vs. D. T. Jazov(ZSSR)!

Nezvyknem písať články pod aktuálnou emóciou z nejakej udalosti.

Vždy sa snažím k danej téme získať čo najviac podkladov, poznatkov…z udalosti dneška, blízkej aj vzdialenejšej histórie a hlavne z viacerých navzájom si odporujúcich zdrojov.

A nie je tomu inak ani pri tomto mojom článku.

Naozaj dlhšie som rozmýšľal, aký dám názov tomuto dnešnému článku, aby už z neho bolo čitateľovi jasné, o čom hlavne bude obsah predmetného článku!

Až nakoniec som skončil pri tomto, ktorý je uvedený v titulke.

K názvu ma primäla správa na TASR, ktorá stručne informovala o terajšom stretnutí Roberta Kaliňáka (ďalej – Robert), ako to ministra Obrany SR a Lloyda Austina (ďalej – Lojd), ako to ministra Obrany USA.

Znela takto – „Washington 2. marca (TASR) – Minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD) sa stretol v piatok v Pentagóne s ministrom obrany USA Lloydom Austinom, aby spolu prediskutovali celý rad regionálnych a bilaterálnych otázok a potvrdili „silné bilaterálne obranné vzťahy“ a vzájomný záväzok voči NATO, uviedol v tlačovej správe hovorca Pentagónu Pat Ryder.

Austin na úvod stretnutia zablahoželal Slovensku k 20. výročiu členstva v NATO a poďakoval mu za jeho záväzok vynakladať viac ako 2 percentá svojho hrubého domáceho produktu na obranu. Americký minister ocenil nedávne investície Slovenska do moderného vojenského vybavenia, schopného spolupracovať s technikou NATO, ako sú stíhacie lietadlá F-16. Austin tiež ocenil odhodlanie a prínos Slovenska pre Severoatlantickú alianciu, ako aj jeho úsilie o zaistenie bezpečnosti východného krídla NATO v tomto kritickom období. Kaliňák potvrdil odhodlanie Slovenska pokračovať v modernizačnom úsilí a v bilaterálnej spolupráci medzi armádami oboch krajín. Austin s Kaliňákom tiež hovorili o dôležitosti boja proti ruskej agresii na Ukrajine a pokračujúcej jednoty NATO. Austin spomenul priority USA pre nadchádzajúci 75. výročný summit NATO, ktorý sa bude konať vo Washingtone.“

Niečo neskutočné!

Znie mi to presne rovnako, akoby som niekedy v priebehu 80. rokov minulého storočia čítal správu ČTK (Československá tlačová kancelária), ktorá by informovala o stretnutí ministra Obrany ČSSR arm. gen. Ing. Milana Václavíka a ministra Obrany ZSSR Maršala Sovietskeho zväzu Dmitrija Timofejeviča Jazova.

Len by sa zmenili mená aktérov a táto správa by znela takto – „Moskva 2. marca (ČTK) – Minister obrany ČSSR Milan Václavík sa stretol v piatok v Moskve s ministrom obrany ZSSR D.T. Jazovom, aby spolu prediskutovali celý rad regionálnych a bilaterálnych otázok a potvrdili „silné bilaterálne obranné vzťahy“ a vzájomný záväzok voči Varšavskej zmluve (VZ), uviedol v tlačovej správe hovorca Armády ZSSR. Jazov na úvod stretnutia zablahoželal ČSSR k 30. výročiu členstva vo VZ a poďakoval mu za ich záväzok vynakladať viac ako 2 percentá svojho hrubého domáceho produktu na obranu. Sovietsky minister ocenil nedávne investície ČSSR do moderného vojenského vybavenia, schopného spolupracovať s technikou VZ, ako sú stíhacie lietadlá MiG-29K. Jazov tiež ocenil odhodlanie a prínos ČSSR pre Varšavskú zmluvu, ako aj jej úsilie o zaistenie bezpečnosti Západného krídla VZ v tomto kritickom období. Václavík potvrdil odhodlanie ČSSR pokračovať v modernizačnom úsilí a v bilaterálnej spolupráci medzi armádami oboch krajín.

Jazov s Václavíkom tiež hovorili o dôležitosti boja proti USA agresii, v Grenade (1983) a pokračujúcej jednoty VZ. Jazov spomenul priority ZSSR pre nadchádzajúci 35. výročný zjazd VZ, ktorý sa bude konať v Moskve.“

Podobnosť na nerozoznanie!

Naozaj je mi z toho smutno a neviem, ba ani nechcem sa zmieriť s tým, že po tom, čo sme sa zbavili jedného politicko-vojenského jarma – VZ – sme sa ako zmyslov zbavený vrútili do iného, oveľa horšieho politicko-vojenského jarma – NATO!!!

Iste, som rád, že po PV 2023 vznikla na Slovensku Vláda, aká vznikla. I keď jedným dychom dodávam, že ak by po PV vznikla Vláda SMER-SSD/HNUTIE REPUBLIKA/SNS, tak by som bol oveľa spokojnejší. Ale ako sa hovorí – to by bolo, keby bolo – takže lamentovať teraz nad tým, už nemá zmysel.

Totiž HLAS-SD je liberálny prvok v tejto vláde a hlavne prvok, ktorý NATO vidí, ako zo strany SR, nedotknuteľnú organizáciu, čo pred PV 2023 jasne deklarovali tým, že nikdy nevstúpia do takej Vlády, v ktorej by bolo v PVV napísané, že Vláda SR vykoná Referendum o zotrvaní v NATO, pri príležitosti 20 rokov členstva v tejto vojenskej organizácií. (Jasne narážali práve na HNUTIE REPUBLIKA).

Referendum o zotrvaní SR v NATO po 20 rokoch členstva má svoju logiku.

Do NATO sme vstupovali na základe rozhodnutia našich vtedajších politikov bez odsúhlasenia si takéhoto aktu v Referende tak, ako to bolo pri našom vstupe do vtedajšej, ešte normálnej EÚ!

Tak je logické, že po 20 rokoch, kedy podľa Zmluvy medzi NATO a SR, máme možnosť túto vojnovo štváčsku USA organizáciu opustiť!

Nebudem citovať z dezinformačných resp. „dezinformačných“ médií, ale priamo z tých naj pravdu píšucich resp. „naj pravdu“ píšucich, akým je SME.sk, ktorý dňa 10. apríla 2003 zverejnil celé znenie tohto nášho hlúpeho záväzku voči NATO – https://www.sme.sk/c/867685/severoatlanticka-zmluva-plne-znenie.html

Tu sa v Článku 13 jasne konštatuje toto – „Po dvadsiatich rokoch platnosti zmluvy môže akákoľvek zmluvná strana odstúpiť od zmluvy rok potom, ako predloží vláde Spojených štátov amerických oznámenie o vypovedaní zmluvy a táto podá informáciu vládam ďalších zmluvných strán o uložení každej takej výpovede.“

Pozor – všimni si občan SR, že „výpoveď“ členský štát NATO nedáva vrchnému veleniu nato – Generálnemu tajomníkovi, ale Vláde USA!!! Už tu by nám mala blikať kontrolka!

A k čomuže to gratuloval Lojd nášmu Robertovi pri ich ostatnom stretnutí v Pentagóne?

Áno, presne k 20. (smutnému!) výročiu členstva SR v tejto vojnovo štváčskej organizácií pod jasnou kuratelou USA/Washingtonu!

Takže je načase vykonať Referendum o našom ďalšom zotrvaní v NATO a ak bude úspešné a národ-ľud slovenský sa vyjadrí, že stačilo, tak do Pentagónu pekne krásne poputuje naša „výpoveď“, teda oznámenie, že odstupujeme od Zmluvy s NATO/USA a do roka a do dňa, sa od tejto vojnovo štváčskej mašinérie konečne oslobodíme!

Preto ma naozaj mrzí, že v PVV terajšej Vlády SR sa v časti – BEZPEČNOSTNÁ POLITIKA – nevenuje téme, že ak bude pre SR členstvo v NATO znamenať čím ďalej tým väčšie bezpečnostné riziko, tak Vláda SR prehodnotí zotrvanie SR v tejto vojenskej organizácií!

https://www.omediach.com/tlacove-spravy/25661-programove-vyhlasenie-vlady-na-roky-2023-2027-cele-znenie

Áno napr. vypísaním Referenda s úplne jednoduchou otázkou – „Ste za zotrvanie Slovenskej republiky v NATO?“

Lebo ostatné stretnutie Roberta s Lojdom, vo mne vyvoláva veľmi zmiešané pocity.

Iste, vraj toto stretnutie bolo z príležitosti odovzdania USA stíhačiek F-16 pre SR a teda bolo potrebné okolo toho vykonať takúto estrádu!

Bolo potrebné?!

Apropo, je nanajvýš potrebné, aby bola v plnom znení zverejnená aj zmluva, na základe ktorej sme od USA nakúpili tieto stroje…

Aké podmienky ich používania si pre nás USA do Zmluvy o kúpe/predaji zapracovali?!

Stačí, že sme USA za tieto lietajúce stroje zaplatili alebo sú tam ešte aj iné „čertove kopýtka“???

Napríklad také, aké dali Turecku?

USA doslova vydiera Turkov, ktorí majú záujem od USA nakúpiť nie F-16, ale najnovšiu verziu F-35. Turci chcú od USA F-35 a ich dôvod je jasný a logicky – USA predávajú Turkom staršie F-16, ako to členskému štátu NATO, ktoré je na nože s iným členským štátom NATO – Gréckom, ktorým USA predávajú najmodernejšiu verziu F-35!

USA nestačí, že Turci za F-35 chcú zaplatiť dohodnutú cenu?!

NIE!

Toto je pre „demokratov“ USA málo a žiadajú od Turkov toto (doslova ich vydierajú) – „Podpíšeme s Vami Zmluvu na dodávku F-35, ale musíte v národnom parlamente schváliť a následne ratifikovať vstup Fínska a Švédska do NATO“(!!!) https://www.hrot24.cz/clanek/rozkol-v-nato-turci-chteji-po-americanech-moderni-stihacky-f-35 , v origináli USA New Yorský spravodajský týždenník Newsweek – https://www.newsweek.com/us-turkish-fighter-jet-feud-risks-nato-crisis-crucial-time-ukraine-1786151

BUM!

Takže buď budeš ako členský štát NATO počúvať ústredie vo Washingtone (presne ako bývala ČSSR, musela počúvať ústredie VZ v Moskve) alebo nebudeš mať najmodernejšie USA bojové vybavenie!

Tak sa pýtam dnešného vedenia MO SR, aké podmienky sme dostali my, pri nákupe F-16.?

Ďalej by ma zaujímalo, či sa Robert pri Lojdovi správal suverénne a zvrchovane, tak ako si to predsavzali v PVV?

Opýtal sa Robert amerického Lojda na posledné šokujúce zistenia, čo USA/CIA vystrája na území Ukrajiny už 12 rokov?

Čo tam USA/CIA vystrája so zámerom škodiť Ruskej federácií, ako ich provokovať, ako ich špehovať…?

A toto šokujúce zistenie nepriniesli nejaké dezinfo mediálne prostredia!

NIE!

Tento šok priniesli svetom uznávané americké média, v tomto prípade The New York Times!

Pozri v originály TU – https://www.nytimes.com/2024/02/25/world/europe/cia-ukraine-intelligence-russia-war.html?searchResultPosition=1

Článok vyšiel 25. februára 2024 a aktualizovaný bol 28. februára 2024, pod názvom – „Špionážna vojna: Ako CIA tajne pomáha Ukrajine bojovať proti Putinovi“ („The Spy War: How the C.I.A. Secretly Helps Ukraine Fight Putin“)

Opýtal sa Robert, Lojda na toto?

Opýtal sa Robert Lojda napr. takúto otázku – „Nože Lojd, povedzte, čo ste touto CIA aktivitou na Ukrajine počas ostatných 12 rokov sledovali? Na základe týchto šokujúcich zistení ešte stále podľa Vás platí, že vstup ruských vojsk na Ukrajinu 24.2.2022 bol ničím vyprovokovaný?! Lebo Čaputová a spol., a všetky zapredanecké média na Slovensku neustále dookola verklíkujú túto verziu vstupu ruských vojsk na územie Ukrajiny! A aj preto sme my, ako SR, dnes v bezpečnostnom ohrození lebo aj my sme členmi NATO?“

A keby sa ho Robert na to opýtal, presne tak suverénne, ako si to napísali do PVV, akú odpoveď by mu asi Lojd dal?! Prišla by „demokratická“ výstraha, že no, no, no – počúvajte nás na slovo lebo Vás potrestáme! My sme predsa USA demokrati! A to už bude iná káva, akú ste zažili v 1968 od Sovietov!

Takže na záver, áno, aj dnes mi to pripadá presne tak, ako za čias Varšavskej zmluvy, kedy sme boli presne takí „suverénni“ voči Moskve, ako sme dnes „suverénni“ voči Washingtonu!!!

P.S.:

Slováci, je potrebné si uvedomiť, že neexistuje naša suverenita v pravom slova zmysle, ak budeme neustále členmi akéhokoľvek vojenského zoskupenia, kde hlavné slovo má jeden jediný, ten najsilnejší a „demokracia“ v takýchto čertových spolkoch je len akási zásterka diktátu najsilnejšieho nad ostatnými, tak o akejsi našej suverenite nemôže byť ani len reči!

Preto je načase začať nahlas, nie len rozprávať, ale aj robiť/vykonávať potrebné kroky k tomu, aby sme sa zbavili jarma „obranného“ paktu NATO a začali rozprávať aj na tému našej neutrality!

Ak nám svetové mocnosti neumožnia svojou garanciou ekonomicko-bezpečnostnou status neutrálneho štátu, tak nech mlčia o našej akejsi slobode!

My sme tak malý štát, s tak malým počtom obyvateľov, že my nie sme po vojenskej, ale ani po akejkoľvek inej stránke, pre nikoho bezpečnostným ohrozením – rizikom!

A preto neutralita v našom prípade by bola len potvrdením, že tieto svetové veľmoci to s demokraciou myslia vážne!

Nateraz je to len rozprávka pre naivných!

P.S.:

Slováci, je potrebné sa zamyslieť ešte nad jedným faktom resp. faktami.

Po prvé – ČSSR zanikla dňa 29.marca 1990 pred 34 rokmi. Koniec vplyvu Moskvy! Koniec diktátu z Moskvy! Koniec počúvania na slovo Moskvu!

Po druhé – Varšavská zmluva zanikla 1. júla 1991 – takmer pred 33 rokmi. Koniec počúvania vojenského velenia z Moskvy! Koniec závislosti na vojensko-obrannej spolupráci s Moskvou! Koniec viazania sa na nejaké vojenské zoskupenie, ktoré by nám nedalo slobodne dýchať!

Po tretie 31.12.1992 – zaniká Česko-Slovensko. Pred viac ako 32. rokmi.

Po štvrté – od 29. marca 1990 resp. od 1.6.1991 až do 31.12.1992, teda celé tri roky sme boli ako spoločný štát s Čechmi, Moravanmi a Slezanmi bez vojenského paktu s kýmkoľvek a akosi nás nikto, hlavne z Východu, nenapadol! Výdaje na zbrojenie sme si určovali sami, aj vojenskú výzbroj sme si zabezpečovali sami, buď vlastnou výrobou alebo slobodným nákupom inde vo svete bez akýchkoľvek iných podmienok!

Po štvrté – 01.01.1993 vzniká samostatná SR! Teda pred niečo viac ako 30 rokmi! A opäť, máme vlastnú slovenskú armádu, stále nie sme v žiadnom vojenskom zväzku a nepamätám si, žeby ktorýkoľvek vtedajší bežný občan na Slovensku, by sa obával vojenského ohrozenia a už vôbec nie z Východu! Žiadna takáto téma na stole nebola? Kto a prečo ju následne priniesol?

Po piate – 29. marca 2004, SR vstupuje do vojenského zväzku NATO, bez konania Referenda! Bežný občan ani len netuší prečo?! Vtedajšia vládna moc to odôvodňovala tým, že ako malý samostatný štát so samostatnou vojenskou obranou sme vraj veľmi bezpečnostne zraniteľní! Ale pred kým? A vraj potrebujeme byť členmi obranného vojenského paktu! Bože môj, pred kým! Z východu nebol ani len náznak, aby o nás niekto mal záujem! Pozor – zo Západu o nás mali záujem všetci!

 

Po šieste – 01. mája 2004, SR vstupuje do zväzku, vtedy slobodných štátov, pod názvom Európska únia (EÚ) na základe Referenda!

Takže do EÚ vstupujeme neskôr ako do NATO! Čo to znamená, že neboli by sme v EÚ, keby sme sa najskôr nestali členmi NATO?!

No a od týchto dvoch dátumov, vstupu do NATO a EÚ, sa naša bezpečnostná situácia neustále zhoršovala, teda nie reálne tým, žeby nás niekto z Východu ohrozoval, ale výhradne tým, že vojnovo štváčsky Západ/USA mal a dnes už jasne vieme, že aj má, zálusk na RF s cieľom si ju podmaniť a zničiť, tak ako si podmanili nás a ako nás pomaly ničia!

Slováci stačilo!

Už naozaj začnime robiť suverénnu politiku! Bez strachu, že nás Západ/USA potrestajú lebo radšej budem chodiť v košeli s krátkym rukávom, ale slobodne, ako v drahých handrách, ale so zviazanými rukami aj nohami!!!

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

UA Vojak / UA Armáda / Bachmut / Doneck /

Macron: Keby Rusko prelomilo front, je možné vyslať na Ukrajinu vojakov

02.05.2024 13:01

Štáty NATO podľa neho najprv tiež vylučovali vyslanie tankov a lietadiel na Ukrajinu, neskôr ale zmenili názor.

Sýria, Maar an-Numán, nemocnica, lekári bez hraníc

Rusko zbombardovalo nemocnicu v Sýrii, obviňujú krajinu príbuzní obetí aj vyšetrovatelia OSN

02.05.2024 12:46

Vyšetrovatelia OSN Rusko niekoľkokrát obvinili z páchania vojnových zločinov v Sýrii.

Ján Mazák

Poslanci odvolali Majerníka a Mazáka z funkcií členov Súdnej rady SR

02.05.2024 12:38

Opozícia i odvolávaní členovia to namietali.

MZV: Premiér navštívil ministerstvo

Blanár: Naše členstvo v EÚ je pre krajinu úspešný príbeh. Na rozvoj sme dostali takmer 28 miliárd eur

02.05.2024 12:05

Slovensko podporuje vstup Ukrajiny do Únie, podľa Fica by mala vstúpiť hneď po splnení podmienok, povedal premiér Fico.