Založ si blog

Peter Bielik z TA3, opäť mediálna skleróza? !

Včera večer (30.1.2020) na TA3 , v relácií Petra Bielika (PB) – Téma dňa – opäť zasadla „vyvážená“ zostava, ktorá mala politicky vyvážene diskutovať o zahraničnej politike Slovenskej republiky v štruktúrach EÚ, EP!

A PB si do štúdia posadil takúto politicky „vyváženú“ zostavu – Marian Kéry (SMER-SSD) – Predseda zahraničného výboru Parlamentu SR, Miriam Lexmannová (nie Lexmann – na Slovensku sa ženské priezviská končia na – ová!) – europoslankyňa za KDH a v rámci EP členka za Poslanecký klub Európskej ľudovej strany (Kresťanských demokratov), Vladimír Bilčík – europoslanec za SPOLU – občianska demokracia (dnes na slovenskej politickej scéne absolútna NULA!) a v rámci EP člen za  Poslanecký klub Európskej ľudovej strany (Kresťanských demokratov)!

https://www.ta3.com/relacia/922463/zmenia-orban-putin-a-trump-dejiny

Už na prvý pohľad je jasné, že PB to opäť dal (vedome?!) na politickú presilovku v prospech dnešnej domácej slovenskej ohrdnutej opozície, a v rámci EP, jednoznačne v prospech terajšej politickej väčšiny, čo sa týka absolútne poníženého lokajstva smerom k dnešnej USA Bidenovej administratíve, k nenávisti k Rusku a k neobmedzenej vojenskej „pomoci“ Ukrajine, pre pokračovanie nezmyselnej vojny a vzájomného sa zabíjania Slovanov!

Zároveň si je potrebné všimnúť, čo si asi PB nevšimol, že obidvaja europoslanci v EP za SR, sedia v rámci EP v jednom a tom istom výbore, teda vo výbore Kresťanských demokratov! Teda rovnaká názorová skupina!!!

Takže títo dvaja „naši“ europoslanci mali v Téme dňa PB, diskutovať v polohe iných názorov, na dnešnú politiku EÚ a EP vo vzťahu napr. k Maďarsku, Ukrajine…???

To má PB už úplnú euro parlamentnú sklerózu?!

On nevie resp. zabúda, nevie si spomenúť, že v EP máme aj našich iných slovenských europoslancov, ktorí sú v rámci EP, takpovediac, opozíciou k terajšej neoliberálnej, kresťanskodemokratickej väčšine?

Jemu meno Milan Uhrík nič nehovorí?

Nikdy o ňom nepočul?

A keď počul, tak zabudol, že aj takýto slovenský europoslanec nás, občanov SR, zastupuje v EP?

Resp. mu toto meno, nesmie nič hovoriť?

Pýtam sa PB,  čo by sa také stalo, keby ste do zostavy Kéry, Lexmannová, Bilčík zaradili aj Milana Uhríka???

Teda úplne iný názorový prúd Slovákov zastúpený v terajšom, onedlho končiacom, EP?

Čo také (zakázané?), by Milan Uhrík (Hnutie Republika) zvestoval slovenskému občanovi-voličovi o tom, ako pracuje dnešné zloženie EP?!

Čo také zakázané, by Milan Uhrík povedal, skrze obrazovky „nezávislej a objektívnej“ TA3, slovenskému občanovi-voličovi, už teraz, niekoľko mesiacov pred ďalšími, veľmi dôležitými eurovoľbami?!

Povedal by im napríklad toto?

A teraz budem citovať z oficiálnej hlavnej stránky EP (teda žiaden hoax, dezinformácia…!), kde sú archívne doslovné prepisy z vystúpení všetkých europoslancov – teda aj Milana Uhríka – https://www.europarl.europa.eu/meps/sk/197763/MILAN_UHRIK/main-activities/plenary-speeches

Nuž teda, aby som „málinko“ názorovo vyvážil včerajšiu „vyváženú“ reláciu PB v názoroch našich slovenských europoslancov na politiku EÚ a EP, vo vzťahu k iným štátom EÚ, Ukrajine… a USA, tak si tu dovolím, doslova odcitovať niektoré nedávne vystúpenia Milana Uhríka v EP, ktoré sa z našich ZM (zapredanecké média), teda dnes ani z TA3, náš občan nedozvie.

17.1.2024 – Milan Uhrík v EP – „Vážený pán predsedajúci, dnešok je v europarlamente naozaj šialený deň. Maďarsku chcete odobrať eurofondy a Slovensko chcete v hlasovaní potupne označiť za krajinu s históriou nenávistných zločinov a vraždy novinára. A to len preto, že sa vám nepáčia demokraticky zvolené vlády v našich štátoch. Vy jednoducho k nám na Slovensku, v Maďarsku, Poľsku pristupujete stále ako k občanom druhej kategórie. Stále nás chcete o niečom poučovať, niečo nám vnucovať. A keď začnú mať občania toho plné zuby, tak sa začnete vyhrážať odobratím eurofondov alebo zrušením hlasovacích práv v Európskej únii.

Ale aj naši občania platia dane, z ktorých je financovaná aj táto Európska únia. A aj, s prepáčením, vaše zadky. Aj naši občania majú právo na vlastný názor a na vlastný život. Preto vás varujem, prestaňte sa už vyhrážať neustále strednej Európe. My sa vašich vyhrážok nezľakneme. A ak chcete vyšetrovať transparentnosť a korupciu, tak začnite tu v Európskej komisii u predsedníčky Leyenovej a jej miliardových kšeftoch s Pfizerom.“

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/CRE-9-2024-01-17-INT-3-070-0000_SK.html

16.1.2024 – Milan Uhrík v EP –  „Pán predsedajúci, pán eurokomisár Šefčovič tu rozpráva o tom, že treba zvýšiť vojenskú podporu pre Ukrajinu. Z progresívnych lavíc takisto kolegovia poslanci hovoria, že treba ešte viac ešte silnejších zbraní pre Ukrajinu. Viete, ja mám niekedy pocit, že vy o tom rozprávate ako o nejakej počítačovej hre. Stlačíte gombík, odhlasujete viac zbraní pre Ukrajinu a potom si tu vedľa v poslaneckom bare budete na mobiloch čítať a pozerať, že koľko ľudí kde zomrelo a ako sa posunula nejaká frontová línia. Ja chápem, že pre niektorých z vás na Západe sa o tej vojne ľahko rozpráva, lebo sú to Ukrajinci, sú to Slovania, ktorí bojujú proti nenávidenému Rusku. Ale vy už musíte pochopiť, že tá vojna ničí aj Európu. A po dvoch rokoch už každý normálny človek vidí, že tá vojna nemá len vojenské riešenie. Nemá len vojenské riešenie, pretože ukrajinská protiofenzíva zlyhala, druhá už nebude. Kolega tu rozprával, že Ukrajinci už nemajú dostatok vojakov, a jednoducho skôr či neskôr bude musieť prísť k tým mierovým rokovaniam.

A ja práve na to apelujem, aby sme sa prestali báť rozprávať o mieri a konečne volali po mieri, a nie stále len po viac a viac zbraniach.“

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/CRE-9-2024-01-16-INT-2-078-0000_SK.html

A takto by so mohol pokračovať ešte veľmi dlho, siahodlho!!!

Záver:

Odporúčam PB, aby sa, čo najskôr spamätal a odkontroloval si svoju mediálne politickú sklerózu. Aby si častejšie obnovoval svoju pamäť, v tomto prípade pamäť  o tom, akýchže to máme v EP poslancov, a aby nezabúdal, že vyvážená politická diskusia sa nevedie medzi doma rovnakými názormi, ale výhradne medzi dvomi odlišnými názormi!

Lebo demokracie je živá len vtedy, keď je dovolený názorový konflikt!

Demokracia je doslova závislá na názorovom konflikte!

Kto v spoločnosť dusí názorový konflikt, tak dusí aj demokraciu, ktorá sa po nejakom čase stáva mŕtvou!

A potom sa to už nevolá demokracia, ale propaganda resp. diktatúra, despotizmus…!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Joe Bide, stav únie

Bidenova administratíva pripravuje odovzdanie moci bez ohľadu na výsledok volieb

30.04.2024 06:09

Administratíva prezidenta USA Joea Bidena začína pripravovať odovzdanie úradu a agendy Bieleho domu.

Robert Fico, Peter Pellegrini, Andrej Danko

Hlas získal na úkor Smeru. Voliči však vládny valec oceňujú: PS získalo nových voličov, opozícia musí zabrať

30.04.2024 06:00

Aj keď sa Progresívnemu Slovensku podarilo získať aj nových voličov, s ostatnými lídrami opozície si ich medzi sebou len prelievajú. Kým koalícii to stačí, opozícia musí vyriešiť svoju budúcnosť.

Lotyšsko, NATO

Príprava na Rusov? Lotyši majú z pivníc urobiť protiletecké kryty

30.04.2024 06:00

Na čo sa dá využiť jarné upratovanie? Na prípravu protileteckých krytov.

jeleň,

Veľká akcia poľovníkov na strednom Slovensku. Na Liptove si vyhrnuli rukávy pre dobrú vec

30.04.2024 05:00

Zábery z akcie zachytil mReportér Marián Hrnčiar.