Založ si blog

Dírer a jeho ďalšie dno mediálneho idiotstva!

Dírer svojimi úvodníkmi v úvode relácie V politike na TA3, zakaždým prerazí nové a nové mediálno-idiotské dno.

Inak tomu nebolo ani dnes!

Avšak na úvod pripomeniem slovenskej spoločnosti toto – aj na Slovensku, v žurnalistike, existuje niečo takéto – „Etický kódex novinára“ – https://www.ssn.sk/eticky-kodex-novinara/

Z tohto žurnalistického kódexu odcitujem len jedno jediné znenie, ktoré v prípade Dírera, mi pre dnešok bude úplne stačiť,  a to je toto – II. ZÁKLADNÉ PRINCÍPY PRÁCE NOVINÁRA – bod 2. – „Hlavnými zásadami, ktorými sa novinár riadi vo svojej práci, sú nestrannosť, vyváženosť, objektivita, čestnosť, pravdivosť, zodpovednosť a dôsledné overovanie faktov.“

Dírer z tohto, pre mňa osobne, nespĺňa NIČ!!!

O jeho nestrannosti nemôže byť ani len reči!

O jeho novinárskej vyváženosti a objektivite platí to sté!

Dírerova novinárska čestnosť, pravdivosť a zodpovednosť, je na úplnom mediálnom dne!

A Dírerove dôsledné si overovanie faktov, je rovnako na NULE!

Dírer doslova klame!

O jeho klamstve som ho usvedčil už 3. júla 2023 v mojom článku pod názvom – „Vedenie TA3 bude v prípade R. Dírera postupovať rovnako, ako pri A. Žitnej? R. Dírer klamal v priamom prenose, až sa hory slovenské zelenali!“

https://ferro.blog.pravda.sk/2023/07/03/vedenie-ta3-bude-v-pripade-r-direra-postupovat-rovnako-ako-pri-a-zitnej-r-direr-klamal-v-priamom-prenose-az-sa-hory-slovenske-zelenali/ (čítanosť – 38 778x!)

Tu som ho jasne usvedčil z klamstva, kde Dírer tvrdil, vtedy v relácii V politike, prítomnému koalično-vládnemu poslancovi Petrovi Pčolinskému (Sme rodina) toto – „V tejto televízii ste vyjadrenia Mariana Kočnera alebo pána Rajeckého nevideli…“

„V tejto televízií“, občan SR, rozumej, že na obrazovkách TA3!

Čo bolo do neba volajúce žurnalistické klamstvo Dírera lebo v tomto článku som mu odprezentoval hneď 3 relácie – TB Mariana Kočnera, ktoré TA3 odvysielala v priamom prenose a v plnom znení!

Viď tu je dôkaz –

21.8.2015 – na obrazovkách TA3 v priamom prenose (!) –  „TB Mariána Kočnera o kauze Sasanka“ – https://www.youtube.com/watch?v=jTzf4opWy4c&ab_channel=Telev%C3%ADziaTA3  , uvádzal vtedy ešte redaktor TA3 – Martin Strižinec. TB trvala úctyhodných 57:58 minút!!!

01.12.2016 – na obrazovkách TA3 v priamom prenose (!) – „TB M. Kočnera o údajných nezákonných činnostiach politikov“ – https://www.youtube.com/watch?v=sozmr9ms0TA&ab_channel=Telev%C3%ADziaTA3 – TB trvala úctyhodných 45:33 minút!!!

06.09.2017 – na obrazovkách TA3 v priamom prenose (!) – „TB M. Kočnera o obvineniach opozičných poslancov“ – https://www.youtube.com/watch?v=W9UQdm9EQqs&ab_channel=Telev%C3%ADziaTA3 – TB trvala úctyhodných 56:58 minút!!!

Nuž a v úvodníku dnešnej relácie V politike na TA3, nám Dírer, okrem iných svojich mediálnych idiotstiev, kládol na srdce aj toto –  „…už aj deti v jasliach a materskej škole sa učia, že klamať sa nemá…“

https://www.ta3.com/relacia/913728/zalezi-na-hlase-za-kolko-budeme-kurit-a-varit

Takže, Dírer, čo keby ste si najskôr s poriadne veľkou novinársko-etickou metlou pozametali pred svojim mediálno-idiotským prahom?!

Nuž a samozrejme, že celý jeho mediálno-idotsky úvodník, sa venoval rýdzo dnešnej vládnej koalícií a jej predstaviteľov, samozrejme hlavne Blahovi!

Takže Dírerova mediálna nestrannosť, ako remeň!!!

Dírer si myslí resp. je presvedčený, že ak dal svetu resp. Slovensku o sebe vedieť, že je gay, že je jednoducho v tejto oblasti dúhový, že my všetci, sa teraz budeme tváriť, aký je on geroj a tak podobne.

Takže Dírer, za mňa osobne, mňa absolútne nezaujíma, čo v sexuálnej oblasti ste!

A vôbec, čo koho do toho?!

Toto nemá, vo verejnom prejave, u moderátorov…, čo hľadať!

Mňa u vás, ako u žurnalistu zaujíma hlavne to, aby ste neboli v tejto rýdzo politickej relácií, len a výhrade čiernobiely, že dnešná koalícia a niekdajšia opozícia je zlá, a dnešná opozícia, a časť jej niekdajšej koalície, je vždy dobrá!

Mňa by potešilo, keby ste aj v tejto politickej relácií boli takpovediac mediálno-politicky dúhový!!!

Veľmi ma dnes na Dírerovi pohoršilo aj to, keď sa vo vzťahu k dnešnému premiérovi Ficovi vydaril takto dehonestujúco – „Fico tu pred voľbami vykrikoval, že…“(!)

Čo to je?!

Aké sú toto výrazové prostriedky moderátora, ktorý má byť podľa novinárskeho kódexu nie len slušný, ale hlavne nestranný?!

Nepočul som z jeho úst, aby sa počas bývalých hrôzovlád Matovičo-Hegero-Odórovcov, bol býval na niekdajších „premiérov“, čo i len raz vyjadril, že pred voľbami čosi vykrikovali,  a potom počas ich „vlád“, by im to takto Dírer mediálne v priamom prenose, za ich neprítomnosti, takto hrubo novinársko-mediálne neeticky vyčítal!

Nikdy som z jeho úst nepočul, žeby bol povedal v priamom prenose, na TA3 v relácií V politike, že – „Matovič tu pred voľbami vykrikoval…“ alebo, že – „Heger tu pred voľbami vykrikoval, že…“ a už vôbec som ho nepočul, žeby si niečo také dovolil k Čaputovej, že – „Čaputová tu pred prezidentskými voľbami vykrikovala, že…“(!!!)

Ako si niečo tak dehonestujúce môže dovoliť k Ficovi?

To nemôže povedať napríklad toto a takto? – „Fico pred voľbami zdôrazňoval, že…“ alebo „Fico pred voľbami jasne deklaroval, že…“

Nuž veru, dnes k Dírerovi „len“ toľko a je na škodu vedenia TA3, že trpí takéhoto, pre mňa osobne, mediálneho neokrôchanca, vo svojich radoch!

Záver:

Verím, že som si ako občan Slovenskej republiky, mohol dovoliť napísať moje kritické videnie „mediálno-novinárskej“ práce vo vzťahu k Dírerovi, a že tu nebude platiť to známe, že – „Čo je dovolené Bohovi (Dírer), nie je dovolené volovi (divák)“

Lebo Dírer svojimi jednostrannými, mediálne nevyberanými vyjadreniami, na dnes koaličných politikov, neuráža len ich samotných (a to samozrejme ako „geroj“ robí výhradne v ich neprítomnosti!), ale jednoznačne uráža a provokuje, aj ich voličskú základňu!

A keď toto mienite vo vedení TA3 tolerovať, tak to môžete rovno zabaliť!

 

 

 

 

 

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?