Založ si blog

Ministerka Šimkovičová koná striktne v zmysle ústavy! Dezinfoscéna prská!

Neexistuje (ani neexistovala) nikde na svete Vláda, ktorá by bola ideálna, a ktorej by sa nedalo nič vytknúť.

A platí to aj o novej Vláde SR, ktorá vzišla z PV 2023.

Ale ak je na jej konaní niečo, čo si zaslúži minimálne uznanie, ak nie pochvalu, tak je potrebné tak urobiť.

A ja to dnes urobím.

V dnešnom mojom článku ide o ministerku kultúry SR Martinu Šimkovičovú…

Samozrejme, že „objektívne“ média ako SME.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…ju už stihli skritizovať ešte dávno predtým, ako mala, čo i len najmenší vplyv na chod tohto ministerstva, dávno predtým, ako si prevzala svoj dekrét z rúk Čaputovej a dávno predtým, ako aj jej SNR vyslovila dôveru na základe PVV…

Avšak dnes už tieto „objektívne“ média ten „dôvod“ majú a tak sa do nej pustili…

A začo?

Nuž „len“ za toto!

Totiž Šimkovičová, si podľa nich dovolila takú drzosť, že nepodpísala akýsi, pre Slovensko a Slovákov „prepotrebný“ projekt na boj proti dezinformáciám a na posilňovanie mediálnej výchovy.

A dokonca podľa nich, vykonala takú nehoráznosť, že tieto státisíce eur presunula na opravu strechy Slovenskej filharmónie a podporu knižníc!

No fuj!

Takéto niečo!

Čo si to dovoľuje!

Tak oni, rozumej „objektívne“ média, sami bojujú, čo im mediálne sily stačia, proti šíreniu dezinformácií, všakovako správne názorovo, rozumej správne kriticky mysliaco, prevychovávajú našu mládež, a i napriek tomu nestíhajú, to nestačí, a tak im v tom prišla na pomoc bývala Čaputovej „úradnícka“ ministerka kultúry Silvia Hroncová, ktorá v tejto veci bola absolútne kontinuálna s predošlými hrôzovládami Matovičo-Hegerovcov, za plnej podpory Čaputovej!

A vyčlenila z rozpočtu ministerstva kultúry na takýto pofidérny projekt státisíce eur, na ktoré sa už poniektorým „vedcom“ v oblasti odhaľovania dezinformácií a výchovy v predchádzaní vnímania hoaxou, ako pravdivých informácií, zbiehali slinky…

Na základe činnosti akýchsi bojovníkov proti šíreniu dezinformácii, dokonca vypínali weby tých médií, ktoré informovali obyvateľov SR, aj o iných názoroch vo svete na Covid, na konflikt na Ukrajine…, čo oni vyhodnotili ako hoaxy a dezinformácie, ktoré vraj podľa Čaputovej mätú Slovákov.

Oni, „objektívne“ média, sa postavili do polohy akýchsi cenzorov lebo len oni majú patent na tie jediné pravdivé informácie!

Že len ich informácie má Slovák dostávať a podľa toho sa aj správať!

Teda už nik iný!

A dnes, keď Šimkovičová urobila len to, čo jej prikazuje Ústava SR, tak oni prskajú, jačia a posmešne opovrhujúco, toto jej veľmi rozumné rozhodnutie, na stránkach ich „objektívnych“ médií, komentujú!

Najskôr týmto médiám pripomeniem, aké právo majú občania SR podľa Ústavy SR.

Majú okrem iného tieto základné práva osobnej, názorovej slobody –

Ústava SR, Čl. 26, ods. (1) – „Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené.“

Rozumiete tomu, vy tam v tých „objektívnych“ médiach?

Že občan SR má právo na akékoľvek informácie!

A na základe akýchkoľvek informácií, ktoré im nesmie nikto vopred cenzurovať, že tieto áno alebo nie, sa každý občan SR môže o nich slobodne vyjadrovať, teda mať o nich slobodný verejný prejav!

Ďalej – Ústava SR, Čl. 26, ods. (2) – „Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu. Vydávanie tlače nepodlieha povoľovaciemu konaniu. Podnikanie v odbore rozhlasu a televízie sa môže viazať na povolenie štátu. Podmienky ustanoví zákon.“

Vy tam v tých „objektívnych“ médiach, rozumiete aj tomuto článku a textu našej Ústavy?

Rozumiete tomu, že každý občan SR ma absolútnu slobodu v tom, kde a aké informácie, si bude vyhľadávať?

A že ich môže následne slobodne šíriť slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom?

A dokonca to môžu byť informácie aj zo zahraničia, teda aj z Ruska, z Číny…, a nie len z Bruselu a Washingtonu, a nikto mu v tom nesmie nijakým spôsobom brániť?!

Áno a presne také právo máte na to isté aj vy, tam v tých „objektívnych“ médiach!

No a ešte jeden článok našej Ústavy – Čl. 26, ods. (3) – „Cenzúra sa zakazuje.“

Vy tam v tých „objektívnych“ médiach, rozumiete tomu, čo znamená, že cenzúra sa zakazuje?

Nuž len to, čo chceli socialistickí ľudia na námestiach po 17. novembri 1989!

To znamená, aby im nikto neselektoval, aké informácie môžu dostávať, a ako sa k ním následne vyjadrovať!

A teraz keď to majú v Ústave, tak im to chcete brať? Vy „demokrati“!

Napríklad tým, že si štát, z peňazí všetkých obyvateľov SR bude platiť akési pochybné súkromné projekty, ktoré budú túto cenzúru vykonávať?!

Kto na Slovensku je oprávnený povedať, že toto je dezinformácia, že toto je hoax, že toto je tá jediná pravda?!

Nuž veru NIKTO!!!

Ale ja Vám „objektívne“ média, nastavím zrkadlo!

Podľa mňa, ste najväčšími dezinformátormi a šíriteľmi vedomých zákerných lži, práve vy!

Ale aj napriek tomu, že ste pre mňa naj dezinformační a naj lživí, nie som zato, aby sa vám nejakým spôsobom zakázala takáto lživá a dezinformačná aktivita!

Nie, ste tu, konáte ako konáte, máte podľa ústavy SR na to právo, tak nech sa páči!

Ak sa nájdu v SR občania, ktorí vám veria, ktorí vám dôverujú, a si vás aj platia tým, že si vás kupujú, tak nech sa páči, tvorte!

Ale nezakazujte to druhým!

Lebo všetky média pôsobiace na Slovensku, sú pre mňa v tvorbe a činnosti absolútne rovnocenné, a nikto nesmie byť nijakým spôsobom protežovaný na úkor druhého…!

A teraz to, mnou vyššie sľubované, zrkadlo.

Spomeniem za všetky tie vaše dezinformácie a lži, len jeden jediný, na ktorom jasne preukážem, že vy nie ste len neobjektívni, ale pre mňa osobne ste to práve vy, ktorých ja môžem s kľudným svedomím a s plným presvedčením nazvať, ako média dezinformačné, hoaxové, a ako vy zvyknete svojich kolegov z „alternatívnych“ médií nazývať, tak práve vy na Slovensku tvoríte tú mediálnu dezinfoscénu!

Nuž idem na to…

Pôvod koronavírusu C-19…

  1. marca 2020 – Sme.sk – „Vedci vyvrátili konšpiráciu, koronavírus nevytvorili v laboratóriu“ https://tech.sme.sk/c/22363197/ziadna-biologicka-zbran-koronavirus-nevznikol-v-laboratoriu-ukazuje-studia.html
  2. február 2021 – Denník N – „Soňa Peková sa mýli o pôvode koronavírusu, mutáciách aj vakcínach. Nie je skutočnou vedkyňou, reaguje vedec z SAV“

Tu „objektívny“ a jedine „pravdu“ píšuci komentátor Denníka N, má takýto svoj osobný predslov v tomto článku, keď bohorovne o Soni Pekovej tvrdí toto – „Slovenská a česká dezinformačná scéna žije novými vyjadreniami molekulárnej biologičky Sone Pekovej…, … že nový koronavírus je umelo modifikovaný a upravený“

  1. marca 2022 – Denník N – „Stopy vedú ku konkrétnemu stánku na trhu vo Wuchane. Priniesli nové dôkazy o prirodzenom pôvode korony“

https://dennikn.sk/2757528/stopy-vedu-ku-konkretnemu-stanku-na-trhu-vo-wuchane-priniesli-nove-dokazy-o-prirodzenom-povode-korony/

Takže „objektívne“ média mali v tej dobe takéto vyjadrenia, že C-19 nie je v žiadnom prípade výtvorom laboratórií, žiaden iný názor ani len nepripúšťali, a každý kto tvrdí/tvrdil opak, tak je dezinformátor, hoaxer…, a je potrebné mu zabrániť v šírení, podľa nich, takýchto covid koronavírusových bludov!

Veru, aj sa tak stalo, keď zablokovali množstvo odborníkov na sociálnych sieťach, keď množstvo odborníkov zosmiešňovali a vyčleňovali ich na okraj vedeckej, ale aj ako takej, slovenskej spoločnosti, ba dokonca sa podieľali na tom, a podporovali bývalé hrôzovlády, aby takéto weby zablokovali, zakázali (Hlavne správy, Hlavný denník, Infovojna, Slobodný vysielač, Zem a vek, Badatel.net…)!

V tom istom čase, tie „naozajstné dezinformačno-hoaxové“ média, podľa tých „objektívnych“, ako sú Hlavne správy a spol., prinášali slovenskému ľudu, slovenskému občanovi takéto informácie napr. o pôvode koronavírusu –

  1. marec 2020 – Hlavne správy – „Česká molekulárna biologička: Koronavírus má charakteristiky, ktoré nevyzerajú ako prírodný izolát“ – https://www.hlavnespravy.sk/ceska-molekularna-biologicka-koronavirus-ma-charakteristiky-ktore-nevyzeraju-prirodny-izolat-pravdepodobne-unikol-laboratoria-cine/2088171

V tomto článku Hlavne správy nijako nekomentujú názor Soni Pekovej, prinášajú pre svojho čitateľa celý jej rozhovor, a plne nechávajú na svojom čitateľovi, aby si o tom urobil svoj názor sám a slobodne!!!

A takýchto článkov bolo v tých „zlých alternatívnych“ médiach dostatok a aj preto boli následne zakázané!!!

A aký je výsledok dnes?

Nuž úplne jednoduchý!

„Objektívne“ média ktoré nás tu presviedčali, že C-19 je jedine a výlučne produktom prírody, nemali pravdu!

Pravdu mali tie „hoaxovo-dezinformačné“ média, ktoré prinášali nie nátlakové informácie o tom, že C-19 je s najväčšou pravdepodobnosťou dielom človeka!

A to, že tento „hoax“ sa dnes stáva pravdou je napr. Aj TU –  27. február 2023 – „Ministerstvo v USA: Pandémia je dôsledkom úniku vírusu z laboratória“

https://www.teraz.sk/zahranicie/ministerstvo-v-usa-pandemia-je-dosled/697224-clanok.html

Alebo aj TU – 20. marec 2023 – „Biden pripúšťa laboratórny pôvod covidu. Podpísal zákon o odtajnení informácií o jeho pôvode“

https://standard.sk/334527/biden-pripusta-laboratorny-povod-covidu-podpisal-zakon-o-odtajneni-informacii-o-jeho-povode/

Záver:

Takže áno. Ministerka Šimkovičová koná správne, keď státisíce eur všetkých slovenských daňových poplatníkov nevyhodí do vzduchu na pofidérne vymývanie mozgov, hlavne mladých Slovákov, že čo je, a čo nie je dezinformácia, hoax…, ale ich investuje na oveľa, oveľa dôležitejšie projekty, ako je v tomto prípade obnova strechy Slovenskej filharmónie!

Nuž a keď si niekto chce za súkromne peniaze zriadiť nejaký inštitút na odhaľovanie dezinformácií, či hoaxov, tak áno nech sa páči, ale z vlastných a nie zo štátnych!

Som zvedavý, ako dlho by im takáto činnosť vydržala potom…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?