Založ si blog

Prečo Čaputová ihneď na začiatku konfliktu UA s RF, nevysvetlila Zelenskému, že vždy exituje „fuga, v ktorej dá sa stáť“? !

Iste, možno ma niekto upozorní na to, že „po vojne je každý generál“ a prečo až teraz prichádzam s takýmto článkom, a s takýmto návrhom, ktorý podľa mňa mala Čaputová urobiť ihneď v ten deň, keď jej Zelenskyj telefonoval, že – „Zuzana, bombardujú nás“… https://www.facebook.com/zcaputova/posts/pfbid02pYUejBU7WoqJdz5cFeq5zbgsaNnNbaNdWdq2M6yFoiSgqKjP7UEdQHLyjR95hraMl

Avšak, ja som na to upozorňoval a Čaputovej som to vyčítal za každým, od kedy sa pustila do „mierového“ riešenia konfliktu UA/RF dodávkou zbraní Ukrajine, všetkého druhu a všetkých, čo sme mali my, ako suverénna republika člen EÚ/NATO k dispozícií štátu, ktorý s nami nebol v žiadnom vojenskom zmluvnom vzťahu (!), teda ihneď od 24.2.2022..

Skôr, ako rozviniem svoje myšlienky ďalej na tému tohto článku, chcem vysvetliť o akejže to Fuge v nadpise píšem, v ktorej sa dá stáť.

Inšpiráciou mi je text jednej, dnes veľmi málo hrávanej piesne (prečo ich nehrávate aspoň na vlnách SRo/RTVS?!) od skupiny Elán, ktorej názov je jednoduchý, teda – FUGA – https://www.youtube.com/watch?v=hFBwAUqBxqY&ab_channel=El%C3%A1n-Topic

https://supermusic.cz/skupina.php?idpiesne=15678&sid=

Tu sa okrem iného spieva aj tento veľmi výstižný text pre situácie, kedy je potrebné mať nielen rozvahu, ale hlavne rozum, znie takto – „Medzi haciendou a kartónom na dlažbe, je fuga v ktorej dá sa stáť“ – to znamená, že medzi absolútnym luxusom a totálnou biedou, je priestor na to, aby človek mohol žiť v kľude, v pohode…

A ešte jeden výňatok textu tejto piesne, znie takto – „Medzi eufóriou a sklonom k samovražde, je fuga v ktorej dá sa stáť“ – no a toto je presne to, o čom chcem písať vo vzťahu Čaputovej k začiatku a pokračovaniu vojenského konfliktu medzi UA a RF!

A áno, prirovnám to k 21. augustu 1968 a situácii vo vtedajšej ČSSR.

Čaputová nemala Zelenskému ihneď naliať do žíl „mierové“ riešenie konfliktu a to tým, že ho išla povzbudzovať v tom, že je dobré, keď sa pustí do otvoreného boja s RF a že ona, ako „najvplyvnejšia“ 80. žena sveta, sa zasadí zato, že štáty EÚ/NATO ho budú vyzbrojovať všetkou vojenskou výbavou, o ktorú si požiada!

Áno, Čaputová, keby čo i len trošku poznala históriu Slovenska, aj v rámci ČSSR, tak by Zelenskému vysvetlia, že nemá zmysel sa púšťať do otvoreného boja s tak silným agresorom, akým RF bezpochyby je lebo Ukrajina príde o množstvo zbytočných, poväčšinou mladých životov!

Mala mu vysvetliť a poukázať na rozvahu a rozum vtedajšieho komunisticko-socialistického vedenia ČSSR, ktorí okamžite pochopili vážnosť situácie a vydali rozkaz, aby Československá ľudová armáda (ČSĽA) ostala v kasárňach a vojensky sa nepostavila vtedajšiemu sovietskemu agresorovi na odpor!

Áno, bolo to jediné a veľmi rozumné riešenie!

Áno, aj vtedy došlo na našej strane, na strane ľudu československého k zbytočným obetiam – priamo v tomto konflikte podľa dostupných informácii, prišlo o život 108 civilistov, na Slovensku okolo 20 – https://www.upn.gov.sk/sk/obrodny-proces-a-okupacia-v-roku-1968/

Áno, každý ľudský život má svoju nevyčísliteľnú hodnotu. A áno, aj tých vtedajších 108 životov, bola pre našu socialistickú vlasť veľkou tragédiou, ale neboli to tisíce, desiatky tisíc, ba možno aj stovky tisíc, ak by sa vtedajšie komunisticko-socialistické vedenie ČSSR, rozhodlo vydať rozkaz vojskám ČSĽA, aby sa agresorovi postavila na aktívny vojensky odpor!!!

A áno, potom sme, až do konca roku 1989, žili vo „Fuge, v ktorej sa dalo stáť“!!!

Áno, možno keby nebol 21. august 1968, možno by sa naša socialistická Vlasť bola vyvíjala úplne iným smerom…

Ale i napriek tomu, ja osobne za seba, ale aj za mojich rodičov, môžem celkom vážne prehlásiť, že nežilo sa nám až tak zle, ba v mnohých aspektoch oveľa lepšie, kľudnejšie ako je tomu teraz!

A presne o toto ide v tom nezmyselnom, zo strany Západu/USA, živenom vojenskom konflikte medzi UA a RF!

Lebo mierová dohoda medzi UA a RF bola s najväčšou pravdepodobnosťou na stole už v apríli 2022 – https://standard.sk/252730/mier-medzi-ruskom-a-ukrajinou-bol-na-dosah-rokovania-podla-ukrajinskych-novin-sabotoval-zapad/

A tu sa mohol Zelenskyj zamyslieť, ak by mu to Čaputová navrhla, či nebude lepšie nejaký čas „v tej Fuge stať a žiť“ a neprísť o státisíce ukrajinských životov na bojovom poli s vojskami RF!

Lebo radšej žiť vo „FUGE“, nejaký ten čas, ako nežiť vôbec!!!

A to, že Zelenskyj mal takto rozvážne a rozumne postupovať od začiatku, kedy vojska RF vstúpili na územie UA, čo mu radili mnohí, vlastnou hlavou mysliaci aj svetoví lídri, dokazuje aj tento článok dnešných dní, ktorý vyšiel pod názvom –  „Americkí a európski predstavitelia otvorili tému mierových rokovaní s Ukrajinou, hovoria zdroje“ –  https://www.nbcnews.com/news/world/us-european-officials-broach-topic-peace-negotiations-ukraine-sources-rcna123628 .

A hádam nikto, ba ani Čaputová (a všimla si vôbec túto správu-informáciu! A patrí aj Čaputová medzi týchto európskych predstaviteľov, A ak nie, tak prečo?), nespochybni tento článok, ktorý nezverejnili nejaké „hoaxové/dezinformačné“ slovenské média, ale je to seriózna informácia americkej spravodajskej TV – NBC NEWS, ktorá tento rok slávi svoje 83. narodeniny – https://en.wikipedia.org/wiki/NBC_News

Nie je toto dôkaz, že Zelenskyj mal od prvopočiatku tohto vojenského konfliktu konať tak, aby Ukrajinci žili a nie umierali?!

Aby žili nejaký ten čas v tej FUGE, čo je niečo medzi „haciendou a kartónom na dlažbe“, ale hlavne je to niečo medzi eufóriou („My nad RF zvíťazíme!) a samovraždou (lebo boj s RF=samovražda!)?

Takže áno, Čaputová dnes vo vzťahu k Ukrajine, k Zelenskému mlčí!

Áno, aj Čaputová patrila k tým európskym predstaviteľom, ktorá doslova Zelenského hecovala a hnala do krvavého vojenského konfliktu s RF!

A dnes, keď sa USA a niektorí európsky predstavitelia zobudili zo sna poraziť RF na ukrajinskom východnom bojisku, tak Čaputová v tomto smere hlboko spí!!!

Takže na záver ešte raz a jasne- Vždy existuje FUGA, v ktorej sa dá istý čas žiť!

Žiť a nie zbytočne zomrieť!!!

Rozumie Čaputová a jej podobní, o čom vyššie v texte píšem, o čom je reč?!

 

 

 

 

 

 

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.