Založ si blog

Fico, Pellegrini, Danko-dajte Čaputovej po čom túži a Vláda SR bude vymenovaná do troch minút!

Fico, Pellegrini, Danko (ďalej len FPD), veďže nebuďte tak politicky ješitní a dajte Čaputovej to, po čom, jej politické srdce tak túži.

Ak Čaputová tvrdí, že vymenovanie celej novej Vlády SR po PV 2023, stojí a padá na jednom jedinom nominantovi – Huliakovi – na pozíciu ministra ŽP, tak jej treba predložiť takú nomináciu, ktorú nebude môcť odmietnuť, aj keby jej zavolal sám Biden, nebodaj Volodymyr…

Ono to na teraz vyzerá tak, že Čaputová má dojem, že vládu opäť skladá ona, len si nevšimla, že „premiérom“ nie je Ódor, ale úplne niekto iný!

Nuž teda dobre.

FPD predložte jej „osobnosť“, ktorá bude pre Čaputovú neodmietnuteľná a zároveň to bude aj jej nominant, a bude aj ona za takúto nomináciu niesť plnú politickú zodpovednosť.

A ktože je ten/tá, ktorého/ktorú Čaputová nebude môcť odmietnuť a sama do troch minúť vymenuje Vládu SR pod vedením koaličnej trojky – FPD, aj keby sa mal v tej chvíli zosypať Washington, Brusel, aj celý Pentagón?

Nuž presne táto, ktorá ma taký úžasný profil zastávať envirorezort, po ktorom Čaputová tak politicky dojemne volá – ten profil znie takto – „Známy slovenský environmentalista a dlhoročný predstaviteľ organizácie Greenpeace v SR. Podieľal sa na viacerých úspešných ochranárskych kampaniach, napr. proti plánovanej ťažbe zlata a uránu, či za prijatie zákona o starých environmentálnych záťažiach. Od roku 2012 je členom Rady vlády pre mimovládne neziskové organizácie, poradného orgánu Vlády SR pre oblasť rozvoja občianskej spoločnosti na Slovensku. V roku 2017 bol ocenený cenou „Top hovorca roka“ – za komunikáciu občianskej kampane na podporu zrušenia Mečiarových amnestií.“

Niečo úžasné! Mať takýto enviro profil, tak to naozaj musí už byť niekto!

A teraz pozor, odhalenie – áno, BINGO!, je to akýsi Juraj Rizman.

Jeho profil super odborníka na envirorezort, na ministra ŽP novej Vlády SR pod vedením Fica a koaličnej trojky FPD, je uvedený priamo na FB profile Čaputovej a to ešte v dobe, kedy si Čaputová tohto enviro odborníka vzala za svojho radcu v tejto oblasti do svojho širokého poradno-radcovského tímu – dňa 28. mája 2019 – https://www.facebook.com/photo/?fbid=1120499218158061&set=pcb.1120499721491344

Áno, naozaj to myslím vážne!

FPD by sa mali dohodnúť, že Fico zanesie Čaputovej novú nomináciu na ministra ŽP namiesto Huliaka, úplne oficiálne, bez toho, aby verejnosť bola o tejto nominácií skrze „objektívne“ média vopred informovaná, teda tak, že aj samotná Čaputová by sa túto nomináciu dozvedela, až v okamihu, keby si „obálku“ otvorila potom, čo by jej ju do rúk vložil samotný Fico, poverený zostavením novej povolebnej Vlády SR!

Bolo by to pre Čaputovú prekvapenie?

Nuž áno, také malé, politicky tak trochu „zákerné“ prekvapenie by to aj mohlo pre ňu byť, možno aj celkom politicky milé prekvapenie,  ale nemala by inú možnosť, ako tejto nominácií vyhovieť…

Jedine, žeby takéhoto enviro odborníka, rovnako odmietla vymenovať, avšak by musela uviesť nejaké tie ústavné dôvody, rovnako, ako to urobila pri Huliakovi!

A musela by Juraja Rizmana totálne znemožniť, že ani on nemá predpoklady na takúto ministerskú pozíciu…

Nuž a v prípade, žeby Čaputová s takouto nomináciou súhlasila, tak FPD, by mu za štátneho tajomníka, ako jeho pravú ruku, dali nikoho iného, ako práve Huliaka.

A to by bola dvojica na tomto ministerstve ako remeň!!!

Záver:

Možno by mi chcel niekto oponovať tým, že čo ak by samotný Juraj Rizman odmietol nomináciu FPD na toto ministerské kreslo, že čo potom?

Veru neviem si predstaviť, žeby Juraj Rizman odmietol takúto lukratívnu ponuku vzhľadom na jeho enviro odbornosť, keď v minulosti po boku Čaputovej, ako jej enviro radca, už zvládol oveľa ťažšie a zodpovednejšie úlohy, keď si ho svojho času renomovaná tlačová agentúra AP pomýlila s Čaputovou, ktorá je dokonca žena a oni jeho, ako muža prehlásili za prezidenta SR – https://tvnoviny.sk/domace/clanok/284166-slovensko-ma-vraj-prezidenta-caputovu-ani-nespomenuli-usmevny-omyl-bavi-socialne-siete

Alebo keď Juraj Rizman bravúrne zvládol napr. aj toto – https://www.facebook.com/zcaputova/posts/pfbid037mdaSDTxhMEv8eVVC2xSxNGGMc4CXY9U7UaF2GEjNjSGnDbhuEiFict368jhx1gql – tu Čaputová o Jurajovi Rizmanovi pochvalne píše toto – „…Juraj Rizman pricestoval na Ukrajinu na pozvanie manželky ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Oleny Zelenskej…,…sa zúčastní na 3. samite…, …jeho témou je duševné zdravie…, …Juraj má na Ukrajine aj ďalší program spojený s rekonštrukciou vojnou zničenej krajiny a humanitárnymi projektami. Som rada, že na obnove Ukrajiny sa už teraz podieľajú aj slovenské subjekty a slovenské mimovládne organizácie.“ (malá podpoznámka, všimli ste si Slováci – Juraj Rizman a mimovládky? Ne po obvineniach Huliak…, tvrdí, že on s nimi nemá nič! A už vôbec nie s tými čo pôsobia v enviro mimovládnom priestore na Slovensku)

To znamená, že odmietnuť takéhoto nominanta na pozíciu ministra ŽP SR, by bol zo strany Čaputovej doslova politický hriech!!!

Tak čo FPD, neurobíte si aj vy s Čaputovej takú „malú“ politickú prču, keď ona Vám robí doslova umelé prekážky ujať sa moci v tomto štáte, na čo Vám dali väčšinový mandát obyvatelia SR s právom voliť, v ostatných PV 2023?

P.S.:

A už len taká malá poznámka, na úplný záver.

To že Juraj Rizman neprešiel parlamentno-volebným sitom, ako Huliak, to predsa nemôže byť prekážka na to, aby sa nemohol stať ministrom ŽP SR, a preukázal tak svoju vysokú enviro odbornosť a urobiť tak niečo veľké pre SR a Slovákov- lebo, ako všetci tvrdia, ministrom sa môže stať bárs kto (len nie Huliak)!

A ešte posledné porovnanie – Ján Budaj, bývalý minister ŽP SR v dvoch vládach Igora Matoviča, bol takým enviro odborníkom, že v ostatných voľbách získal 6546 preferenčných hlasov a teda on podľa Čaputovej zabezpečoval riadny chod ministerstva ŽP SR, keď ho tam vymenovala dokonca dvakrát – 21. marca 2020 a 1. apríla 2021, ba dokonca ho tam nechala sedieť ešte aj po 15. decembri 2022, kedy SNR vyslovila vtedajšej „vláde“ Hegera nedôveru, a to až do 15. mája 2023, kedy si vymenovala svoju „úradnícku vládu“!

Teda podľa Čaputovej, Budaj od 15.12.2023 do 15.5.2023, teda ešte plných 5(!) mesiacov, ako minister v demisií, zabezpečoval riadny chod ministerstva ŽP SR!!!

A Huliak, ktorý v ostatných PV 2023 dostal od občanov SR 58 875 preferenčných hlasov, tak ten podľa Čaputovej by nevedel na ministerstve ŽP SR, zabezpečiť riadny chod tohto ministerstva!

 

 

 

 

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.