Založ si blog

Čaputová si konečne začala sypať popol na svoju politickú hlavu!

A v tomto by mala Čaputová pokračovať deň, čo deň, v zostávajúcich jej desiatich mesiacoch, čo ešte bude „prezidentkou všetkých“ Slovákov!

Je pravda, že sa snaží ten popol sypať na hlavu iným, hlavne resp. len a výhradne tým, s ktorými je ako „nezávislá prezidentka“ politicky na nože lebo nevie byť nadstranícka alebo sa aspoň o to pokúsiť!

Nuž teda o čo ide?

Čaputová chcela opäť niečo múdre povedať resp. prečítať o význame Ústavy SR pri príležitosti štátneho sviatku 1. septembra – na Deň Ústavy SR.

A povedala resp. prečítala toto – „Mnohí za ústavné považujú iba to, čo je z ich pohľadu správne. A všetko ostatné, s čím nesúhlasia, považujú za neústavné…, … Preto ju nestačí len jeden deň v roku oslavovať, ale predovšetkým ju 365 dní v roku dodržiavať,…“

No a ja to čítam takto, a takto je to podľa mňa správne – „Ja Čaputová za ústavné považujem iba to, čo je z môjho pohľadu správne. A všetko ostatné, s čím nesúhlasím, považujem za neústavné…, … Preto ju nebudem len jeden deň v roku oslavovať, ale predovšetkým ju budem 365 dní v roku dodržiavať,…“

A teraz dôkaz.

Keď Čaputová uzná za správne, že je treba použiť Ústavu SR na to, aby skrze Ústavný súd SR zmarila referendum, tak so svojim právnym tímom sedia dlhé hodiny nad textom resp. návrhom, ktorý následne posiela na posúdenie Ústavnému súdu SR a dopredu vie, aký bude verdikt! Verdikt je samozrejme plne v súlade s právnym „názorom“ Čaputovej a referendum sa nekoná.

Teda tu má Čaputová pravdu, ktorú povedala sama o sebe, že – „…Ja za ústavné považujú iba to, čo je z môjho pohľadu správne. A všetko ostatné, s čím nesúhlasím, považujem za neústavné…“!!!

No a potom iný prípad, kedy sa široká verejnosť, aj značná časť verejnosti odbornej, dožaduje, aby Čaputová poslala „Dohodu o spolupráci v oblasti obrany medzi vládou Slovenskej republiky a vládou Spojených štátov amerických“ na posúdenie Ústavnému súdu SR, aby posúdil súlad tejto „Dohody“ s našou Ústavou a tu Čaputová sa opäť riadi tým svojim, že – „Ja za ústavné považujem iba to, čo je z môjho pohľadu správne. A všetko ostatné, s čím nesúhlasím, považujem za neústavné…“

Tu totiž Čaputová na drzovku oznamuje Slovákom tento dôvod, prečo sa neobrátila aj v tejto veci, pre Slovensko a Slovákov, tak dôležitej, na Ústavný súd SR takto – „Zaoberala som sa aj prípadným podaním zmluvy na posúdenie ústavným súdom, k čomu ma vyzvali niektoré politické strany a občianske iniciatívy. Preskúmali sme teda všetky vznesené výhrady v pripomienkovom konaní a aj vo verejnej diskusii. Ani po mnohých konzultáciách s ústavnými právnikmi a odborníkmi na medzinárodné právo sme však také argumenty, ktoré by dali dôvodnú pochybnosť o ústavnosti obrannej dohody nenašli…“ – https://www.facebook.com/zcaputova/posts/pfbid09uEMzEYkrmnPTHybt2fwLaXYrqv9n7qotXANTTMqUnmF4eXaHWMkZ5tp1tWHSykcl

 

Takže áno, práve Čaputová je symbolom toho, čo povedala, že ona si Ústavu SR prispôsobuje podľa vlastných potrieb, a keď jej to vyhovuje tak sa na ňu odvoláva a keď nie, tak o ňu ani len nezakopne.

Nuž ale všetko je len do času!!!

Aj Čaputová a jej „pomoc“ Slovensku a Slovákom, je len dočasná!

Záver:

Všimli ste si Slováci vzácnu zhodu okolnosti o „našom“ vstupe do NATO a o „našej“ „obrannej“ „Dohode“ s USA?

Do NATO „sme“ vstupovali tak, že to bez nášho súhlasu dojednal a podpísal Dzurinda a spol. a nebrali ohľad na názor svojho ľudu.

A to isté s ľudom slovenským vykonala Čaputová, keď sa neobrátila na svoj ľud, prostredníctvom referenda, či je nám potrebná takáto „obranná Dohoda“ s USA a ani sa neunúvala ju poslať na Ústavný súd SR, na posúdenie, či je alebo nie je v súlade s našou Ústavou!

PS.

Treba si uvedomiť ešte jednu dôležitú vec.

Čaputová tlačí na Parlament SR, aby čo najskôr schválili túto „obrannú Dohodu“, aby ju ona potom vo dverách paláca expresne rýchlo podpísala, čo sa udialo 09.02.2022.

A čo sa udialo 24.2.2022?

Nuž áno, len o 15 dní neskôr RF vojensky vstupuje na územie Ukrajiny a tak nech mi nikto nehovorí, že medzi expresným podpísaním „obrannej Dohody“ Čaputovou a ruskou inváziou o 15. dní na to, nie je priama úmera!!!

Aj toto bude raz prešetrené, prečo taký zhon, prečo to nemohlo ísť ústavnou cestou, cez posúdenie Ústavným súdom resp. prečo títo „veľkí demokrati“ nenechali o tom vypísať celoštátne referendum a rozhodnúť ľud slovenský, či chce takúto “obrannú Dohodu“ s USA!!!

A som si istý, že referendum o tejto otázke by bolo úspešné a že drvivá väčšina Slovákov by sa vyjadrila proti lebo ako je známe, až takmer 80% Slovákov si neželá prítomnosť USA vojakov a iných cudzích vojsk na našom zvrchovanom štátno-suverénnom území!!!

Viď TU – „Len 10 % rozhodne súhlasí s prítomnosťou amerických vojakov na Slovensku, rozhodne nesúhlasí 40 % a ďalších 26 % s takouto alternatívou skôr nesúhlasia.“ – https://refresher.sk/111440-Slovaci-nechcu-aby-americka-armada-chranila-nase-uzemie-ukazal-prieskum   a to bolo 6. marca 2022!!!

 

Už sa môže? Alebo ešte stále nie?

15.05.2024

Od oficiálneho nástupu novej Vlády SR nám 21.5.2024 uplynie 6 mesiacov! 6 mesiacov tu máme Vládu, ktorá nič v mediálnom ani názorovom priestore nezakazuje, neprikazuje, nikoho za svoj verejný názor nevymedzuje na okraj spoločnosti, ba dovolí si takú „nehoráznosť“, že ani nevypína tie weby, ktoré sú s ňou v príkrom názorovom rozpore! Dokonca zrušili štátom [...]

Keď je Čaputová taká obľúbená, tak prečo ju jej naklonené média nedotlačili aj k druhej kandidatúre na Prezidenta SR?

14.05.2024

Čo je toto zase za blud? Čo je toto zase za lacná a primitívna manipulácia verejnou mienkou? Nuž iste, za dverami máme voľby do EP a teda je potrebné nasilu pretláčať Progresívne Slovensko do povedomia, hlavne mladých Slovákov, aj takýmito bludárskymi prieskumami verejnej mienky! No a kto iný, ak nie prieskumná agentúra „na zavolanie“ FOCUS, sa podujala na takúto [...]

Kovačič sa červenal, Dírer si vŕtal do kolena a Jančkárová do vysvetľovala!

13.05.2024

Ostatné nedeľné TV politické diskusie na obrazovkách, pre mňa osobne, dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, tak to bola opäť „paráda“! Začnem TV Markíza. Kovačič robí zo seba naozaj smiešnu mediálnu postavičku, keď nezabudol rázne pripomenúť, že teda oni, rozumej TV Markíza, sa na predstaviteľov dnešnej vládnej koalície teda vôbec nehnevajú za to, že odmietajú [...]

majský

Zomrel známy slovenský podnikateľ Jozef Majský

19.05.2024 19:38, aktualizované: 20:58

Spája sa najmä s kauzami tunelovania nebankoviek BMG Invest a Horizont Slovakia.

atentát Fico nemocnica rooseveltova

Padli prvé tresty. Jeden muž schvaľoval atentát na premiéra, druhý sa vyhrážal ministrovi a poslancom

19.05.2024 18:19, aktualizované: 20:19

Polícia zatiaľ identifikovala takmer 50 vyjadrení na sociálnych sieťach, z ktorých vyplýva podozrenie z verejného schvaľovania trestného činu.

Kaliňák, Šutaj Eštok,  Gašpar

Jednou z verzií vyšetrovania atentátu na Fica je, že útočník nebol osamelým vlkom

19.05.2024 16:38, aktualizované: 17:50

Šutaj Eštok upozornil, že spolupáchateľmi neboli dvaja ľudia z Handlovej, ako sa šírilo na sociálnych sieťach.

Irán, Ebráhím Raísí

Zrútil sa vrtuľník s iránskym prezidentom, záchranári po ňom ďalej pátrajú

19.05.2024 16:04, aktualizované: 21:49

Vrtuľník viezol i ministra zahraničných vecí. Pátranie komplikuje zlé počasie a príchod noci.