Založ si blog

Referendum o zotrvaní resp. vystúpení z NATO je nielen možné, ale aj nutné!

RTVS/SRo, sa podujala na túto tému uviesť diskusnú reláciu, ktorú svojim poslucháčom predstavila tak, že budú diskutovať zo zástancami zotrvania v NATO, s odporcami zotrvania v NATO, teda tými, čo chcú zorganizovať referendum na túto tému a následne ihneď RTVS nezabudla dodať, že akýsi odborníci hovoria, že aj keby referendum bolo úspešné, tak naše vystúpenie z NATO nie je možné lebo naša armáda je v dezolátnom stave a potrebovala by na svoju obnovu značné investície!

No tak sa na to pozrime, Vy odborníci!

A keď sme vstupovali do NATO s tým, že o tom rozhodol výhradne Dzurinda a spol., vtedy naša armáda bola v ako stave?

Kde ste boli vtedy, Vy dnešní odborníci, na nemožnosť vystúpenia z NATO?!

Tiež bola zdecimovaná, ako dnes alebo bola v boja schopnom stave a preto vedenie NATO, rozumej USA/U. S. Army, veľmi rýchlo súhlasili s našim vstupom k nim do „obranného“ paktu?!

Alebo cieľom vedenia NATO bolo to, že keď už sme sa raz stali členmi tohto „elitného obranného“ paktu, tak nás zámerne zdecimovaním našej armády, urobia závislými na nich?!

Lebo mne to takto presne príde, že dnes nielenže nie sme schopní sa ani aspoň v základoch ubrániť (napr. už nemáme chránené nebo sami sebou lebo S-300 poputovala na Ukrajinu…!), mi dnes už ani bojaschopnú armádu v podstate nemáme a naše suverénne územie, je okupované cudzími vojskami, s U.S. Army na čele, ba dokonca ozbrojené sily USA majú u nás výsostne postavenie na základe akejsi  pofidernej „obrannej Dohody“, ktorú Čaputová podpísala doslova, ako sa hovorí na stojáka vo dverách „svojho“ paláca…!!!

Nuž teda dobre, ak je situácia taká vážna, že naša armáda je pase, tak nám neostáva nič iné, len si ju dať do kopy, minimálne do takého stavu, v akom sme ju mali pred našim nepremysleným vstupom do NATO.

Čo sa udialo v štýle – „O nás, bez nás“

Nuž teda, aj naše zotrvanie resp. vystúpenie z tohto „elitného obranného“ paktu, musí tento krát byť už len s nami a nie bez nás.

A toto môže zabezpečiť len a výhradne celoštátne referendum.

Referendové otázky nemôžu byť jednoduché.

Referendová otázka nemôže byť len jedna napr. – „Ste za vystúpenie z NATO?“

Nie!

Otázka musí byť minimálne ešte jedna, napr. – „Ak ste za vystúpenie z NATO, ste aj za to, aby po dobu nasledujúcich štyroch rokov od platnosti referenda, sa vynakladali ročne na obnovu našej armády 2% HDP?“

Ďalšia otázka by znela napr. „Ste za to, aby 2% HDP, ktoré budú v nasledujúcich 4. rokoch vynakladané na našu armádu, boli vynaložené len na domácu obranu?“

Teda tu je nutné podotknúť, že tieto veľké peniaze z nášho spoločného rozpočtu, by nesmeli byť použité na nič iné, ale len na obnovu funkčnosti našej armády, teda nemohli by byť použité na žiadne zahraničné vojenské dobrodružstvá!!!

Zároveň by z referendových otázok malo byť jasné, že obnova našej armády by bola možná na základe spolupráce s ktorýmkoľvek štátom sveta

Napríklad, že novú protivzdušnú obranu nášho neba, ktorú sme až do konfliktu na Ukrajine mali zabezpečenú našou S-300, by bola možno zakúpená opäť z Ruskej federácie a to jej najnovší typ –  S-500 Prometeus.

Áno, uvedomujem si, že nie je to také jednoduché opustiť NATO lebo sme po armádnej stránke samotným NATO zdecimovaní!

Určite to nebude také ľahké, ako bolo byť, samostatne vojenský schopní, keď zanikla Varšavská zmluva!

Po skončení Varšavskej zmluvy, o tom, čo z územia bývalého Česko-Slovenska odišiel posledný sovietsko/ruský konvoj, bola naša armáda na vysokej úrovni, hlavne, čo sa týkalo boja schopnosti, aj obrany schopnosti!!!

Naše členstvo vo Varšavskej zmluve našu armádu nezdecimovalo, ba práve naopak boli sme plne boja schopní, obrany schopní!!!

Ale únik z NATO je pre našu bezpečnosť, pre našu budúcnosť nevyhnutnosťou a preto nie je na mieste báť sa urobiť prvý krok k tomu a to riadnym všeľudovým hlasovaním, ktoré podľa môjho hlbokého presvedčenia, by malo dopadnúť tak, že bude úspešné a naša Vlasť, sa opäť stane na svetových veľmociach po vojenskej stránke nezávislá.

A keď sa tak stane, tak kto by nás mal po vojenskej stránke ohrozovať?

Žeby NATO?

Veď tí neustále tvrdia, že NATO je vojenská obranná aliancia, teda nie útočná a teda z tejto strany by nám nebezpečenstvo hroziť nemalo!

A ja pevne verím, že na Slovensku sa nenájde blázon, ktorý by po vystúpení z NATO, chcel vojenský napadnúť akýkoľvek členský štát NATO!!!

Mohlo by nám hroziť nebezpečenstvo z Ruskej federácií?

Nuž ani náhodou!

Lebo aj dnešné vedenie Ruskej federácie jasne hovorí, že im nevadí, ak by Ukrajina aj vstúpila do EÚ, že s tým nemajú najmenší problém.

Rusi majú problém výhradne s tým, že NATO sa nebezpečne priblížilo resp. dotklo priamo ich hraníc!

Takže ani Rusko nie je po našom vystúpení z NATO našou hrozbou!

A rovnako verím, že ak by sme vystúpili z NATO a prípadne by sme od RF kúpili jeden plnohodnotný kus, v plnej výbave S-500 Prometeus, tak by Rusi vedeli, že naše nebo je perfektne chránené ich najlepšou vojenskou technikou!

A rovnako neverím, žeby sa na Slovensku našiel taký blázon, ktorý by po našom vystúpení z NATO chcel, akýmkoľvek spôsobom vojenský provokovať Ruskú federáciu!

Samozrejme, že je potrebné, aby po tom, keď sa naša „misia“ v NATO skončí, aby nám svetové veľmoci USA/RF/Čína, ale aj Nemecko/Francúzsko a iné veľké štáty sveta, deklarovali našu suverenitu, celistvosť a akúkoľvek nedotknuteľnosť!!!

A tiež sa nebránim tomu, aby sme pre túto potrebu mali pouzatvárané „vojenské“ „Dohody“ nie len s USA, ale aj s RF, Nemeckom, Francúzskom atď., ktorá/é, by sa nevolala/li resp. , ktorá by neniesla/li názov Dohoda o vojenskej spolupráci medzi SR a …, ale mala/li by názov „Dohoda o mierovej spolupráci medzi SR a …!!!

A takéto dohody by neobsahovali vojenskú pomoc, ale by nám deklarovali vojenskú nedotknuteľnosť z ich strany a zároveň by deklarovali, že ich vojská, by na naše územie nesmeli nikdy vstúpiť!!!

Áno a toto všetko je možné, chce to len resp. „len“ jedno – Zvoliť si do čela štátu takých našich zástupcov, ktorí takéto niečo dokážu a ktorí z niečoho takého nemajú strach, ba sa ani nikým z vonku zastrašiť nenechajú! A tomuto sa nehovorí inak, ako byť samostatný, suverénny a zvrchovaný štát, so všetkým čo k tomu patrí!!!

 

 

 

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

NATO, Ukrajina

Varovaní pred vojnou s Ruskom pribúda. Myslí si Moskva, že sa jej Západ bojí?

02.05.2024 06:00

Ak bude Rusko na Ukrajine úspešné, nielenže bude mať skúsenejšiu a bojmi preverenú armádu, ale bude aj povzbudené pokračovať v agresii proti susedom.

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.