Založ si blog

Rok 1968 – ZSSR okupácia ČSSR a USA okupácia Vietnamu!

ÚVOD:

Verím, že po PV 2023 a o rok 21.8.2024, keď bude 56. výročie vstupu vojsk Varšavskej zmluvy na suverénne územie ČSSR, už takéto články, s takýmto obsahom, ktorý musí Slovákom pripomínať, že nie len ZSSR boli okupantmi a invazistami, ale že po celom svete, po II. sv. vojne, to boli hlavne USA, už nebudem musieť písať a to z dôvodu, že vo Vláde SR budeme mať politikov, ktorí sa vedia k rôznym historickým udalostiam postaviť suverénne, autonómne a nie tak, ako im nejaký ich momentálny „spojenec“ nadiktuje, nalinajkuje…

Včera 21. augusta 2023 sa Čaputová a spol., všetky „objektívne“ média na čele s RTVS, „objektívne a vyvážene“, zavzdušňovali nad sovietskou vojenskou inváziou do ČSSR.

A áno, treba uznať, že v istom ohľade aj oprávnene.

Zabudli však dnešným kapitalistickým Slovákom povedať niekoľko skutočnosti faktov, viažucich sa na túto dobu.

Čaputová s pol. zabudli povedať dnes kapitalistickému Slovákovi tú skutočnosť, že v auguste 1968 tu prišli sovieti, vojensky potlačiť rodiaci sa socializmus s ľudskou tvárou!

Ešte raz – SOCIALIZMUS!

Teda nie rodiaci sa kapitalizmus, ale socializmus, avšak založený na väčšej voľnosti, spravodlivosti atď.

Áno, presne toto tu vtedajší ľud ČSSR chcel!

Nechcel kapitalizmus s akoukoľvek „tvárou“ lebo dnes vieme, že kapitalizmus nemá žiadnu tvár, má len „tvár“ moci peňazí, ale chcel socializmus, avšak postavený na iných princípoch, ako si to prestavoval vtedajší červený Kremeľ a jeho posluhovači tu doma v ČSSR!!!

A prečo sa Alexander Dubček po novembri 1989 nestal prvým slobodným prezidentom vtedy ešte stále ČSSR?

Nuž preto lebo Západ a USA nechceli, aby Dubček začal resp. v roku 1990 pokračoval v Pražskej jari 1968 v zavádzaní do života socializmu s ľudskou tvárou!

Oni to nechceli v roku 1968 a preto nechali sovietov na našom území vystrájať, čo sa im zachcelo, a už vôbec to nechceli po novembri 1989 a preto nasilu pretlačili na pozíciu prezidenta, vtedy ešte ČSSR, ich Václava Havla, ktorý mimochodom, svoj prezidentský sľub, sľuboval na Ústavu ČSSR!!!

Takže áno, dňa 21.8.1968 sem vtrhli sovietske vojská a komparz im robili poniektorí varšavsko-zmluvní spojenci…

Ale prečo sa Čaputová  a spol., aj „objektívne“ média, nepovenovali aj inej okupácií, z tohto obdobia?

Oveľa väčšej a krvavejšej, ako bola tá sovietska u nás v ČSSR?!

Vie Čaputová a spol, kde vtedy pôsobili takmer všetky sily U.S. ARMY?!

Nevie?

Nechce resp. nesmie vedieť?!

Nuž teda si pripomeňme, že keď tu u nás v auguste 1968 šarapatili sovietske vojská, tak vo Vietname doslova besneli vojská USA!!!

To nebola invázia?

Toto nebola niekoľko ročná krvavá okupácia suverénneho územia Vietnamu americkými vojenskými silami?!

A USA na takúto krvavú invazívno-okupačnú akciu, mali aký dôvod?!

Nuž teda porovnajme:

Čo obsahovala sovietska invázia do bývalej ČSSR v auguste 1968:

„Celková sila inváznych vojsk bola 27 divízií, čo predstavovalo vyše 500 000 vojakov a asi 6 300 tankov, 2 000 diel a 800 lietadiel“ – https://www.upn.gov.sk/sk/20-21-august-1968—okupacia-ceskoslovenska/

A čo obsahovala americká invázia do Vietnamu v rokoch 1964 – 1975:

30. apríla 1969 dosiahol počet amerických vojakov vo Vietname svoj vrchol, nachádzalo sa tam 543 000 vojakov. Vo Vietname sa nachádzala väčšina amerických ozbrojených síl. Akékoľvek zvyšovanie počtu vojakov vo Vietname by si vyžiadalo povolanie strategických záloh, čím by sa vyrovnalo niektorému z 2 predošlých svetových konfliktov.“

A vojenská technika, ktorú USA použili vo Vietname, sa s počtom tej, ktorú použili sovieti u nás v auguste 1968, nedá tiež ani len porovnať!!!

https://sk.wikipedia.org/wiki/Vietnamsk%C3%A1_vojna

Takže záver je len jeden jediný.

Keď spomíname invázno-okupačné akcie svetových veľmocí, tak spomínajme všetky!

Aj tie ZSSR a aj tie USA!

Nuž a podľa všetkých dobových záznamov, tých invazívno-okupačných akcií USA bolo nepomerne viac, ako tých ZSSR!

Napr. Irak, Irán, Líbya, Kuvajt, Sýria, Srbsko, Afganistan…

Na záver ešte jedna nie nepodstatná poznámka:

To vždy keď niekomu slúžime resp. keď sme niekomu podriadení (vtedy ZSSR, dnes USA a Bruselu), tak práve vtedy zámere zamlčiavame hriechy toho komu slúžime a vyzdvihujeme hriechy tej druhej, nenávidenej strany?!

To nevieme byť konečne otvorení a priami na obidve strany rovnako?

Hlavne ak USA dnes o sebe tvrdia, že sú najdemokratickejším zriadením na našej planéte a iným národom neprinášajú nič iné, len ako slobodu?!

Tu USA „slobodu“, práve prežívame po tieto dni na vlastnej koži, keď platí viac, ako kedy pretým, že – „Ak nejdeš s nami, tak ideš proti nám“, inak povedané – „Vážení Slováci, ak nejdete s nami USA, ak nám nepôjdete bez reptania vo všetkom po ruke, tak idete proti nám a teda vás nič dobré nečaká“!!!

A za týmito slovami si stojím!

Lebo skúsme začať aktivity o vystúpení z NATO a uvidíte Slováci, aký harmatanec tu USA spravia!

Ten z roku 1968, ktorý nám tu vtedy predviedli sovieti, by bol oproti USA harmatanci dnešnej doby, s najväčšou pravdepodobnosťou len slabý odvar…a nehovorím o vojenskom zásahu, ale o ekonomickej skaze – sankcie, sankcie, sankcie, izolácia a tak podobne!!!

 

 

 

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Japan Nagasaki Anniversary Q A

USA žiadajú Čínu a Rusko, aby o nasadení jadrových zbraní rozhodovali ľudia, nie umelá inteligencia

02.05.2024 08:46

Washington vyzval Peking a Moskvu na pripojenie sa k záväzku, že o nasadení jadrových zbraní budú rozhodovať len ľudia a nikdy nie umelá inteligencia.

záchod, toaleta, WC, toaletný papier

Dostala pokutu za močenie na verejnosti, skončila na súde. Amsterdam po nátlaku žien vyčlení peniaze na záchody

02.05.2024 08:17

Radnica v Amsterdame po niekoľkoročnom nátlaku zo strany žien vyčlenila štyri milióny eur na výstavbu nových verejných záchodov.

oheň, kozub, kachle, plameň

Požiar dvoch obydlí v osade v Lipanoch si vyžiadal jednu obeť

02.05.2024 07:54

Jednu obeť si vyžiadal požiar dvoch obydlí, ku ktorému došlo vo štvrtok ráno v osade na ulici Za traťou v Lipanoch.

mikuláš černák

Černák stojí pred súdom a žiada prepustenie: Uvedomujem si skutky, ktoré som spáchal a hanbím sa za ne. Žiaľ, nedá sa vrátiť minulosť

02.05.2024 07:15, aktualizované: 09:55

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky. Prokurátor priznal, že muselo dôjsť k silnej resocializácii.