Založ si blog

Pravda. sk a toto bolo na čo, resp. pre koho dobre? ! Komu ste tým poslúžili? Slovákom?

Z tohto článku uverejnenom na Prvada.sk dňa 03.08.2023 o 08:00 som bol naozaj v šoku.

Článok bol/je uverejnený pod názvom- „Naoko uhladení, po voľbách hrozba? Uhrík poslal Kotlebu do záhrobia. Namiesto tričiek majú obleky, no myslenie nezmenili“

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/676761-naoko-uhladeni-po-volbach-hrozba-uhrik-poslal-kotlebu-do-zahrobia-miesto-triciek-maju-obleky-no-myslenie-nezmenili/

Autor článku – Adriána Belej Majerčínová, redaktorka oddelenia domácich udalostí na Pravda.sk, do septembra 2022 – Topky.sk – redaktorka politiky.

Táto ešte ani nie ročná redaktorka Pravda.sk ma „zaujala“ týmito svojimi dvomi profilovými fotkami na jej FB.

Prvá – 17. máj 2021 – https://www.facebook.com/adriana.majercinova/posts/10219765820796793:2950746371894012 – portrét v dúhových farbách okolo hlavy…(?!)

 

Druhá – 24. február 2023 – https://www.facebook.com/adriana.majercinova/posts/10221126334928796:1543410409453666 – na jej portréte sa hrdo vyníma ukrajinská vlajka…(?!)

 

Nie, nejdem teraz tu riešiť redaktorku Pravda.sk, i keď na základe vyššie mnou vymenovaných znakov, je táto redaktorka pre mňa rovnako politicko-ideologicky zaradená práve tam, kde ostatní „objektívny novinári“ napr. zo Sme.sk, Aktuality.sk či Denník N.

Tu nech si stým poradí šéfredaktor Pravda.sk – Ľuboš Kamenistý.

Čo ja tu idem riešiť je to, že tento článok považujem za čisto jednostranný, tendenčný so zámerom HNUTIE REPUBLIKA (HR) zdiskreditovať v očiach ich možných, dnes ešte nerozhodnutých voličov!

Považujem tento článok za rýdzo dezinformačný, verejnú mienku manipulatívny a toto sa teda v serióznom médiu nerobí.

Uvedený článok neobsahuje ani jedno jediné pozitívum v prospech HR!

Tento článok je jednoznačne zameraný na slovenského voliča v tom zmysle, že voliť HR je zle, že toto voľbou ohrozujú SR a tak podobne!!!

Uvedený článok cituje kade koho a kadejakých politických analytikov, šéfov prieskumných agentúr, ale druhá strana, teda zástupca HR, nedostal možnosť sa k obsahu tohto článku vyjadriť, ani v samotnom závere.

V článku sa píšu naozaj, pre mňa osobne samé nezmysli, bludy, dezinformácie, dezinterpretácie, hoaxy…

Denník Pravda na úvod uvádza toto – „Denník Pravda zanalyzoval kandidátku Republiky a spolu so štyrmi odborníkmi sa pozrel na to, ako je možné, že Republika zaznamenala taký úspech a dokázala sa stať relevantným hráčom v politickom súboji, ale aj na to, v čom môže predstavovať pre Slovensko hrozbu.“

Čiže už samotný úvod tohto článku jasne naznačuje, že pôjde o rýdzo tendenčný článok proti HR!

A nerozumiem tomu, prečo na záver tohto úvodu je napísané, že HR – „…môže predstavovať pre Slovensko hrozbu“

Podľa mňa, hrozbou pre SR, sú práve takéto „novinárske“ jednostranné excesy!

Článok, ktorý je nevyvážený, nie je ničím iným, ako hrozbou pre demokraciu v našom štáte!

Najviac ma v tomto článku „pobavilo“ toto – „Nebezpečenstvo predstavuje Republika tým, že odmieta princípy liberálnej demokracie. Liberálna demokracia je postavená na akceptovaní práv menšín, pričom krajná pravica považuje príslušníkov niektorých menšín za nepriateľov. Ako prvé nebezpečenstvo preto hrozí diskriminácia určitých skupín obyvateľstva,“ uviedol Štefančík.“

 

Pýta sa čo to je liberálna demokracia?

Lebo, ako viem demokracia by nemala mať žiadne prívlastky!

A teda nie liberálna demokracia je postavená na akceptovaní práv menšín, ale demokracia, ako taká, bez akýchkoľvek prívlastkov!

Takže takéto vyjadrenie považujem za plne scestné!

 

No a čo bolo už úplne že komické v tomto článku, čo považujem za absolútny skrat toho, čo to povedal a denník Peavda.sk to s plnou vážnosťou odpublikoval je toto konštatovanie – „Pamätám sa, ako Uhrík dal kedysi na facebook fotky z Orlieho hniezda, letného sídla Adolfa Hitlera…, …počas Kotlebu ako župana v Banskej Bystrici, kde pracoval aj Uhrík, sa títo ľudia medzi sebou zdravili výrazom „na stráž“, uviedol Štefančík.“

 

Takže k tomuto bludu dve poznámky.

Prvá – „Orlie hniezdo“ – Kehlsteinhaus – je dnes vyhľadávané turistické miesto – viď napr. TU – https://cestovnakancelariadaka.sk/produkt/147-2-dnovy-zajazd-na-orlie-hniezdo-a-konigssee?gad=1&gclid=CjwKCAjww7KmBhAyEiwA5-PUShqXBTQ-2izsAa_Ts1EhdyJ7EyzLbCrMa8uFFBFKhyrQagaxMSR62hoC5bwQAvD_BwE

Takže podľa Štefančíka a aj redakcie Pravda.sk lebo to s plnou vážnosťou uverejnili, je každý nacista, fašista uznávajúci Hitlera lebo sa bol, ako turista pozrieť na mieste kde tento beštiálny rakúsko-nemecký diktátor trávil svoje voľné chvíľky?!

Toto chce Štefančík povedať?!

Takže, pre mňa – BLUD!

 

Druhá poznámka – Že vraj Štefančík na vlastné uši počul, ako sa mali „Kotlebovci“ na BB župe zdraviť „Na stráž“…

Nuž tak sa ho pýtam, ako sa zdravia dnes na Ukrajine, ale aj naši resp. „naši“ neoliberálny politici, tí „demokratickí“, s Čaputovou na čele, vo vzťahu k Ukrajine?

A nie náhodou – „Sláva Ukrajine“?!

A ktože sa počas II.sv. vojny tato zdravil na Ukrajine?!

Nie náhodou ukrajinskí fašisti, horši od nemeckých nacistov, západo-ukrajinskí Banderovci???

 

Takže na záver už len jedno – totálne manipulatívny článok, ktorý s vyváženosťou nemá nič spoločné a jeho jediným cieľom bolo jasne poškodiť HR a odkázať slovenskému voličovi, že HR by nemali voliť!

Toto majú robiť seriózne média?!

NIE a ešte raz NIE!!!

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Európsky parlament / Europarlament /

Opozícia dvakrát prehrala, pred eurovoľbami však Progresívci v prieskumoch dominujú. Zamieša kartami strašenie vojnou a kritika únie?

03.05.2024 06:05

Európske voľby môžu zmeniť politickú mapu v koalícii. Ide o Andreja Danka.

vojna na Ukrajine, energetika, DTEK

ONLINE: Ukrajinci vedia, čo potrebuje ich energetika - Patrioty

03.05.2024 06:00

Ukrajinskí energetici vedia, čo potrebuje ich sektor, ktorý je terčom ruských rakiet. Protiraketové systémy ako je Patriot.

Russia Ukraine War

Utekajú Ukrajinci pred brannou povinnosťou za hranice? Ficova vláda stojí pred otázkou ich návratu do vlasti

03.05.2024 06:00

Ukrajina potrebuje viac bojových posíl v uniformách a potrebuje ich čím skôr

Macocha, tragédia

Prečo skočila žena s dcérkami v náručí do priepasti Macocha? Dôvody letnej tragédie sú známe

03.05.2024 05:50

Bol to nesmierne smutný prípad, keď vlani vybrala mladá žena z kočíka dieťa, druhé držala za ruku a skočila do priepasti.