Založ si blog

PS nemá pravdu! Tu je dôkaz, že socialistické zriadenie bolo k inakosti tolerantné!

Progresívne Slovensko, neustále nepočujem z „objektívnych“ médií nič iné len to, že PS je top, že SMER-SD,HNUTIE REPUBLIKA, SNS a iné pro národné, pro slovenské politické subjekty, sú bakané, a že všetky tieto bakané politické subjekty, a že sú predovšetkým nenávistné!

Že neuznávajú menšiny ako sú Cigáni/Rómovia, ale hlavne tých, ako sú tí z inakosti, dnes už LGBTI+-(alfa až omega)!

A že takúto nebezpečnú ideológiu sme tu už mali, k týmto inak sexuálne orientovaným.

A dávajú ich na jednu úroveň s nacisticko-fašistickou ideológiou nemeckého nacizmu v 30. a 40. rokoch minulého storočia a so socialistickým zriadením, ktoré sme mali v bývalom Československu od 11. júla 1960 do 29. marca 1990.

https://sk.wikipedia.org/wiki/%C4%8Ceskoslovensk%C3%A1_socialistick%C3%A1_republika

 

Nuž teda aby bolo jasné!

 

Niečo tak nepravdivé, dnes by som mohol kľude napísať, že niečo tak dezinformačné, hoaxové, môže povedať resp. tvrdiť len ten, o ktorého sa bývalé socialistické zriadenie ani len neobtrelo alebo tí, ktorí sú USA/Západnou propagandou, aj v tejto téme, úplne domotaní, dopletení a veria bez rozmyslu, bez toho, aby hľadali dôkazy, či to naozaj tak bolo, akému koľvek nezmyslu a bludu!

 

Takže tu je minimálne jeden jasný, neodškriepiteľný fakt, dôkaz, že počas socializmu nikto voči inak sexuálne orientovaným, nevyvolával cielenú nenávisť.

Nebolo potrebné ich nijako zvlášť riešiť…

Áno, vedelo sa o takýchto, vtedy poväčšinou jedincov (vtedy sa z toho nerobila móda! Lebo dnes sa medzi mladými nosí, že len ten je IN, čo sa prizná resp. len tak zo seba urobí Gaya alebo Lesbu, nebodaj Transgendera…), ale nikto to verejne neriešil lebo bolo jasné každému, že socialistické zákony platia na každého rovnako, či je taký alebo onaký, jednoducho podľa socialistickej ústavy ČSSR, každý musel podľa svojich schopnosti a možností – „socialisticky pracovať a socialisticky žiť“!

Ústava ČSSR, Čl. 21 – ods.(2) – „Právo na prácu a na odmenu za ňu je zabezpečené celou socialistickou hospodárskou sústavou, ktorá nepozná hospodárske krízy ani nezamestnanosť a zaručuje ustavičné zvyšovanie reálnej odmeny za prácu.“

To znamená, že nikto neriešil, či je niekto Cigán (vtedy Róm bolo slovo ešte takmer neznáme!), či je niekto tak alebo inak sexuálne orientovaný lebo základom bolo to, či pracuje poctivo a na prospech celej spoločnosti.

Opäť dávam do pozornosti Ústavu ČSSR, Čl.20 – ods.(1) – „Všetci občania majú rovnaké práva a rovnaké povinnosti.“

A ešte ods.(3) toho istého článku – „Muži a ženy majú rovnaké postavenie v rodine, v práci i vo verejnej činnosti.“ (dnes v kapitalizme niečo nepredstaviteľné! Však mládež slovenská?!)

Viď TU – https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1960/100/19600711.html

Doma za zatvorenými socialistickými dverami, si každý slobodne robil, čo uznal za vhodné, pravda až do toho momentu, kým svojím konaním neubližoval inému.

A toto by malo platiť aj dnes.

Takže toľko to úvod do socialistického vnímania inakosti, rovnoprávnosti…a teraz rukolapný dôkaz.

Ešte stále väčšina národa slovenského, ľudu slovenského, Slovákov vie o existencií skupiny Elán.

Iste, dnes je táto hudobná skupina, hlavne pre osobu Joža Ráža, neoliberálmi zaznávaná, napádaná lebo oni nikdy na socializmus nenadávali, ba dokonca samotný Jožo, sa nebojí povedať nahlas, že neoliberalizmus je zlý, že nemá rád USA a že doba socialistická dávala obyvateľom Slovenska oveľa, ale oveľa viac, ako dnes…

A povedal to jasne a na rovinu už 2. mája 2016 – „Jožo Ráž: Rusko mám rád, Ameriky sa bojím. Komunizmus bol najlepší. Svet smeruje k vojne“ – https://www.parlamentnelisty.sk/arena/168017/jozo-raz-rusko-mam-rad-ameriky-sa-bojim-komunizmus-bol-najlepsi-svet-smeruje-k-vojne/

Pod otázka k tejto Rážovej vojenskej predpovedi – Nemal vtedy Jožo pravdu?

Čo máme dnes v Európe, viac ako 30 rokov po (dočasnom) skončení socializmu?

Áno, vojnu a nie MIER!

Lebo už viac, ako 30 rokov tu budujeme „svetlé“ zajtrajšky kapitalizmu!

 

Alebo aj tu, článok z 8. marca 2007 – „Jožo Ráž: Som dušou skôr komunista“

https://svet.sme.sk/c/3183740/jozo-raz-som-dusou-skor-komunista.html

 

No, ale spať k hlavnej myšlienke a téme môjho dnešného článku.

 

Jožo Ráž a skupina Elán mala, aj a hlavne, za socializmu texty, ktoré boli jasné, zrozumiteľné, nebojácne, mali hlavu aj pätu, reflektovali na vtedajší aktuálny život socialistického človeka, ktoré smerovali tam a na tých, na ktorých smerovať mali a každý sa v nich našiel resp. tam našiel tých, o ktorých táto pieseň mala a aj bola.

A preto ich oba naše národy (slovenský aj český) doslova milovali a ich piesne zneli v rozhlase, ale aj na obrazovkách vtedajšej celoštátnej, ale aj federálnych TV, od rána do neskorého večera, ba aj počas noci…

No a jedna z nich, z toho množstva, je jasným dôkazom o tom, že postoj k inakosti v tejto dobe socialistickej, bol prirodzený, že sa o ňom vedelo, len sa okolo toho nerobil zbytočný, umelý rozruch.

Dnes resp. za posledných niekoľko rokov, som akosi nepočul z našich médií, aby zaznela pieseň od Elánu, ktorá má názov – „Neviem byť sám“ (autori Ján Baláž/Boris Filan) – originál video – https://www.youtube.com/watch?v=mu1C4Wtaf54&ab_channel=EL%C3%81Nrock

 

Nebudem tu citovať celý text piesne, lebo kto chce, tak buď si vypočuje ich originál video alebo si môže celý text prečítať TU – https://www.google.sk/search?sxsrf=AB5stBjstvEj6allw1Wu4ew_dQyAvhvlaw:1691130642088&q=Elan+neviem+byt+sam+text&sa=X&ved=2ahUKEwjTz8LJsMKAAxXS2QIHHedTDYAQ1QJ6BAgfEAE&biw=1920&bih=955&dpr=1

 

Táto pieseň uzrela svetlo sveta v roku 1987!

A teda nikto nemôže povedať, že vtedy tu „nezúril“ socializmus na plné obrátky!

Súdruhovia komunisti boli pri moci stále ešte dosť pevne, aby mali dosah na všetko, čo podľa nich nemalo, nesmelo uzrieť svetlo socialistického sveta.

Takže, ak by neboli stotožnení s textom tejto piesne, tak by asi nemala šancu v takejto podobe zaznieť.

V piesni sa spieva o tom, aká je dôležitá láska medzi dvoma ľuďmi, ako istý človek nechce byť v meste sám a hľadá si dušu spriaznenú, s ktorou by mu bolo dobre, s ktorou by chcel byť/žiť.

A teda hneď prvá sloha znie takto –

„Nestrážim maják, nie som pocestný v púšti

Z úloh pre silných nezložím skúšky

Priateľov každú noc môj telefón trápi

Na tričku nosím dúhový nápis:“

 

Tak čo Progresívne Slovensko, tak čo progresívci, nevšimli ste si nič,

Nuž tak ja vám to zopakujem a zvýrazním – „Na tričku nosím dúhový nápis

 

Akýže to nosí na tričku nápis osoba v texte tejto piesne, ktorá si hľadá spriaznenú dušu?

Áno – DÚHOVÝ!!!

 

A aby bolo jasné, že v texte sa výhradne nespieva o mužovi a žene, tak nech sa páči ešte táto časť textu tejto piesne –

 

„Neviem byť sám, neviem byť sám, sám

V meste sám žiť nechcem,

Neviem byť sám.

Neviem byť sám, neviem byť sám

Sám v meste, lásky kde ste, neviem byť sám.“

 

Všimli ste si záver tejto strofy/refrénu, vy tam v Progresívnom Slovensku a vy progresívci?!

Nie?

Tak ja vám to ešte raz zopakujem a zvýrazním – „Sám v meste, lásky kde ste, neviem byť sám“

 

Vy tam vidíte, žeby Elán spieval výhradne o láske medzi mužom a ženou?

Alebo spieva vo všeobecnosti o láske medzi dvoma ľuďmi.

 

No, tak vidíte!

 

Aj za socializmu sa spievalo o dúhových tričkách, dúhových láskach…ale nikto z toho nemal potrebu robiť celospoločenskú tému, ktorá by traumatizovala/rozdeľovala celú socialistickú spoločnosť!

Nikto nemal potrebu pre týchto ľudí vymýšľať nové zákony (zákony platné a šité na mieru, len pre jedných, môžem kľudne nazvať, ako nadpráva!), vymýšľať sobáše osôb s rovnakým pohlavím, nikto neriešil, aby si takéto páry rovnakého pohlavia mohli adoptovať deti, nikto neriešil zmenu pohlavia…

Nie!

Lebo ako píšem vyššie v texte, socialistické zriadenie nerobilo rozdiely medzi nikým!

Socialistické zriadenie nevyvolávalo nenávisť medzi socialistickými ľuďmi z dôvodu inej sexuálnej orientácie…

Nuž, ale kto chcel pochopil, kto nechcel resp. nechce pochopiť, nepochopí a stále si pôjde to svoje – spoločnosť rozdeľovať, inak sexuálne orientovaným dávať glorioly niečoho viac, ako tí ostatní a tak podobne.

Na dnes k tejto téme len toľko.

PS:

Verím, že som  jasne dokázal, že progresívna politika aj v tomto smere je nie dobrá pre Slovákov, pre našu milovanú Slovenskú republiku!

 

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

EÚ / Eurovoľby /

Koľko zarábajú europoslanci? Pôsobenie v EP im prináša tisíce eur aj po odchode do penzie. Aké sú ich právomoci?

03.05.2024 11:49

Europoslanci zastupujú v Bruseli asi 450 miliónov občanov EÚ.

Izrael Gaza vojaci

Bola potvrdená ďalšia vražda rukojemníka v Gaze. Turecko obnoví obchod s Izraelom až v prípade mieru

03.05.2024 11:20

Turecko vo štvrtok zastavilo všetok vývoz a dovoz do a z Izraela s odvolaním sa na "zhoršujúcu sa humanitárnu tragédiu" na palestínskych územiach.

Polícia prehľadáva súdy, bomba

Na bratislavských školách nahlásili bombu. Polícia evakuuje študentov, niektoré rušia vyučovanie

03.05.2024 10:35, aktualizované: 11:32

Výhražný e-mail obdržali vo viacerých školách aj v bratislavskom Starom Meste.

Praha / Policie CZ /

Do českého gymnázia násilne vtrhol neznámy muž, polícia evakuovala študentov

03.05.2024 10:20

Polícia neskôr na Twitteri (X) uviedla, že zadržala podozrivého.