Založ si blog

Podovolenková zdravica Zuzane Čaputovej!

Dva týždne mimo SR, mimo EÚ – Božský kľud…

Žiadna klimatická zmena a bludy okolo nej, žiadna Ukrajina, žiadne nadpráva LGBTI+-, žiadne dristy a bludy našej doteraz „súdržnej“ „vládnej“ koalície, rovnako pokoj od „našich objektívnych“ médií, žiadne precitlivele vyjadrenia „prezidentky „ Čaputovej atď., atď…

Ale i napriek tomu stále platí, aj v tomto prípade, ako sa hovorí – „Všade dobre, doma najlepšie“

I keď je pravda, že až tak úplne odtrhnutý od našej slovenskej reality „politickej“ šou som nebol…občas som kukol na internet, ale nebolo času to nejako do podrobnosti vnímať…

Avšak po návrate na rodnú hruď slovenskú (až ma pri srdci zahrialo), po všetkom, čo bolo nevyhnutne po návrate vykonať, som si takmer už večer v kľude sadol k PC, že teda pozriem si tak aspoň zbežne, narýchlo čo sa tu za uplynulých 12-13 dni na našej politickej scéne udialo.

Prešiel som si tak zbežne (nadpisovo) „naše objektívne“ média, média „dezinformačné“, FB profily poniektorých našich, aj „našich“ politikov, politický You tube kanál… a nevdojak mi pri tom všetkom prišla na um, ta naša vychýrená východniarska pieseň, že to bude – „Oj, zabáva, zabáva až do rána“…

Nuž udialo sa toho neúrekom a ja by som dnes chcel hlavne poslať „našej prezidentke“ Čaputovej, takú moju podovolenkovú zdravicu pri príležitosti jej kauzy káuz pod názvom – „Ivan Šimko“.

Ktorú „naše objektívne“ média poňali v duchu toho nášho, že – „Na Slovensku každé čudo, len tri dni trvá“

Nuž veru ani táto politická drzosť, politická neokrôchanosť „našej prezidentky“, nemôže a nesmie zapadnúť prachom a bude musieť byť aj toto jej proti slovenské konanie riešené ihneď po tom, čo stratí trestnoprávnu a inú právnu imunitu, po  skončení jej „prezidentského“ mandátu!

Dosť ma zarazilo, akým ľahkovážnym spôsobom poňali takmer všetci politici, či už „koaliční“ alebo aj tvrdo opoziční fakt, že pre  niektorých sa Ivan Šimko vraj zachoval politicky správne…ale o tom potom, v niektorom ďalšom článku, len stručne, že Ivan Šimko sa v tomto prípade zachoval ešte horšie, ako Čaputvá samotná!

Nuž ale späť k mojej zdravici Čaputovej.

Čaputová odobrala Šimkovi poverenie viesť do PV 2023, ministerstvo vnútra lebo sa preľakla toho, že okolo 20 vysokopostavených policajných úradníkov pohrozilo svojim odchodom, keď Ivanko ostane na pozícií ministra!

To je čo za blud?

To potom môže dvadsať riaditeľov školských zariadení pohroziť, že dajú výpovede, ak Čaputová nestiahne ministra Daniela Bútora! A Čaputová odoberie poverenie aj Bútorovi, tak ako to vykonala v prípade Ivanka?!

 

Alebo, čo ak by dvadsať riaditeľov akýchkoľvek divadiel pohrozilo, že ak Čaputová nestiahne ministerku kultúry Silviu Honcovu, tak odídu zo svojich pozícií…

Tak aj v tomto prípade by Čaputová postupovala, ako v prípade Ivanka?!

 

A takéto niečo politicky absurdné, by sa mohlo udiať na hociktorom ministerstve SR!

 

Avšak, aj v tomto prípade, politickej kauze Ivanka Šimkovie, je pes zaklopaný niekde úplne inde, ako to bolo prezentované, či už „objektívnymi“ médiami, „koaličnými“ politikmi, ale aj politikmi dnešnej tvrdej pro národnej, pro slovenskej opozície!

Totiž je potrebné si uvedomiť jednu závažnú vec.

Čaputová spolu s Ódorom v jeden spoločnej politickej relácií jasne deklarovala, že výber jednotlivých kandidátov do jej „úradníckej“ vlády, robila už niekde od januára 2023, a že citlivo zvažovala každú jednu kandidatúru, každého jedného kandidáta.

Takže aj v prípade Ivanka Šimkovie to pravdepodobne nebolo ináč?!

Vybrala si ho Čaputová sama alebo jej bol Ivanko vybraný?!

Nuž, ale budem sa tváriť, že si ho Čaputová vybrala sama.

A keďže si ho vybrala sama po veľmi vážnom a citlivom zvážení, tak to bol jej človek, za ktorým by si mala stáť, nech sa na nižších policajných pozíciách, ako je pozícia samotného ministra vnútra, odohráva voči jej nominantovi čokoľvek!

Čaputová mala za Ivankom stáť a mala mu nechať rozviazané ruky, aby si na svojom „smetisku“ urobil poriadok sám, tak ako uzná za vhodné!

Čaputová sa mala postaviť a nemusela učiniť nič nové, len to, čo o svojich nominantoch do svojej „úradníckej“ vlády povedala, keď ich na jednotlivé ministerstva inštalovala:

Pamätá si niekto na tieto jej slová, staré dva mesiace?!

Čaputová vtedy jasne povedala toto – „Zostavovanie úradníckej vlády nebola ľahká úloha, ale bola to aj radosť. Radosť spoznávať ľudí s výborným kreditom, so skúsenosťami a výsledkami, ochotných slúžiť pre Slovensko aj v tých najhorúcejších pozíciách, a za mimoriadne zložitých okolností. Máte za to moju veľkú vďaku a rešpekt!“

 

Fíha!

Takže Ivanko podľa Čaputovej, keďže ho sfúkla s ministerského kresla, nevedel slúžiť na najhorúcejšej pozícií, ba ani za mimoriadne zložitých okolností a Čaputová to u neho zistila za necelé dva mesiace!!!

No toto!

Po tak dlhom hľadaní a nájdení „úradníckeho“ ministra vnútra, takéto Čaputovej vytriezvenie?

A nie je to náhodou tak, že Čaputová vedome porušila Ústavu SR?

Kde, prečo a v čom?

Nuž teda tu, takto a v tomto!

Čaputová o sebe tvrdí, že vždy koná autonómne, že nepodlieha vonkajším tlakom a podobné jej politické bludy a dristy!

Tu totiž jasne konala pod nátlakom a vydieraním akýchsi vplyvných policajných úradníčkov a to znamená, že celkom jasne a vedome porušila Ústavu SR Čl. 101, ods.(1) – „Hlavou Slovenskej republiky je prezident. Prezident reprezentuje Slovenskú republiku navonok i dovnútra a svojím rozhodovaním zabezpečuje riadny chod ústavných orgánov. Prezident vykonáva svoj úrad podľa svojho svedomia a presvedčenia a nie je viazaný príkazmi.“

 

No a tu Čaputová jasne potvrdila, že vedome porušila Ústavu SR lebo keď poverovala Ódora vedením rezortu dovtedy Ivanka Šimkovie, tak to okrem iného zdôvodnila aj takto – „…situácia dospela do bodu, kedy je avizovaný odchod vyše dvoch desiatok ľudí z vedenia policajného zboru.“

 

Takže Čaputová nevykonávala v tomto prípade svoj úrad podľa svojho vedomia a presvedčenia a už vôbec nie neviazaním sa príkazmi!

Čaputová nepovedala, že Šimko ju sklamal a teda preto ho „odvoláva“, ale preto, že sa jej dvadsiatka policajných úradníčkov vyhrážala, že buď oni dvadsiati alebo jeden jediný Ivanko!

A Čaputová tento ich príkaz splnila do bodky!

Ale POZOR!

Tu je v tomto prípade jasne použiteľný na Čaputovú iný článok Ústavy SR a to tento – Čl. 107 – „Prezidenta možno stíhať iba za úmyselné porušenie ústavy alebo za vlastizradu. O podaní obžaloby na prezidenta rozhoduje Národná rada Slovenskej republiky trojpätinovou väčšinou hlasov všetkých poslancov. Obžalobu podáva Národná rada Slovenskej republiky na Ústavný súd Slovenskej republiky, ktorý o nej rozhodne v pléne. Odsudzujúce rozhodnutie Ústavného súdu Slovenskej republiky znamená stratu funkcie prezidenta a spôsobilosti túto funkciu opätovne získať.“

 

Nuž podľa mňa, Čaputová jasne porušila Ústavu SR, neriadila sa článkom 101, ods.(1) a teda vedome porušila Ústavu SR!

 

Ale po koľký krát, už takto protiústavne resp. vedome porušujúc Ústavu SR, Čaputova konala a nič?!

A v tomto ja vidím najväčší problém kauzy Ivana Šimka a nie v tom, že Ivanko vraj prišiel na to, aké nezákonnosti sa na predmetnom ministerstve dejú lebo toto je jasné hádam už každému súdnemu občanovi, obyvateľovi SR!

 

Takže toľkoto moja podovolenková zdravica „ústavne čistej“ Čaputovej!!!

PV 2023 sa nezadržateľne blížia a politické hodiny, aj Čaputovej, tikajú, čím ďalej, tým hlasnejšie a rýchlejšie…

 

 

 

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.