Založ si blog

Čaputová bezkonkurenčne prekonala už aj Matoviča!

Iste si mnohí pamätáme a máme v neblahej pamäti Matovičové politické dristy, bludy o tom, ako on a jeho „vláda“ („vlády“), ekonomicky pozdvihli SR, ako „bravúrne“ on a jeho „vláda“ previedla SR a Slovákov Covid „pandémiou“, ako on osobne „zachránil“ tisíce životov obyvateľov SR tým, že ich pravidelne a hlavne povinne naháňal na akési AG a PCR C-testovanie, ako nám „zachránil“ životy tým, že sme si ani poživeň nemohli ísť kúpiť za svoje peniaze lebo bez rúška a respirátora sa to nesmelo, inak ste sa ocitli na zemi po zásahu bezpečnostných zložiek (nikdy na tu dobu nezabudnúť a poriadne spravodlivo to v budúcnosti prešetriť, vyšetriť…), ako „zachránil“ a „ochránil“ životy našich babičiek počas Veľkonočných sviatkov, Vianoc…, keď nám zakázal prekročiť hranice okresov (počas socializmu to boli len štátne hranice!), ako zachránil ďalšie životy tisícov Slovákov, keď ich nútene posielal na experimentálne C-očkovanie, ako z „našich“ ľudí urobil svojich ľudí v OČTK, vraj s rozviazanými rukami, ktorí „vyšetrili a usvedčili“ toľko prehreškov bývalých vlád SMERU-SD, že už len chvíľočka a má ich všetkých v base…atď., atď. atď.

 

Ale, čo je toto všetko oproti tomu, čo vypustila z úst „prezidentka“ SR po návrate z ostatného vojnovo-štváčskeho stretnutia NATO vo Vilniuse.

 

Čaputová vypustila zo svojich „pro“ slovenských, „prezidentských“ úst toto – „Pre mňa však tento samit bol predovšetkým o ochrane našich slovenských záujmov na východnej hranici Severoatlantickej aliancie.“

A následne to totálne nadmatovičovský,  priklincovala týmto vyjadrením – „Samit vo Vilniuse priniesol takú úroveň ochrany a bezpečnosti, akú sme doposiaľ pre našich občanov nikdy nemali.“

 

Uf, naozaj silná káva!

 

Toto môže Čaputová hovoriť tým, čo nezažili časy naozajstného mieru a naozajstnej bezpečnosti, aj obyvateľov Slovenska v rámci bývalého Československa (ČSSR), už ako dospelí pred Novembrom 1989!

Lebo, ak máme hovoriť o dobe, kedy sme boli najviac v bezpečí a kedy bol mier absolútnou samozrejmosťou, tak to bola doba existencie dvoch vojenských blokov NATO vs. Varšavská zmluva a to až do rozpadu Varšavskej zmluvy!!!

A NIE DNES!!!

 

Odôvodnenie:

 

Po II. sv. vojne si hlavné veľmoci USA/ZSSR, rozdelili Európu na Západ a Východ z pozície politického vplyvu a odlišných svetonázorových ideológií…

 

Ale už 04. apríla 1949, LEN 4 (!) roky po ukončení II.sv. vojny v Európe, USA so štátmi Európy, kde majú/mali oni politický vplyv, zakladajú vojenský pakt pod názvom NATO – https://sk.wikipedia.org/wiki/Organiz%C3%A1cia_Severoatlantickej_zmluvy

 

A môžu to USA a spol. zdôvodňovať ako chcú lebo v tom čase nikto v Európe nechcel už žiadnu vojnu a hlavne nie a najviac vykrvácajúci druhou svetovou vojnou Sovietsky zväz.

Takže USA týmto vojenským, vraj obranným aktom/paktom, doslova len 4 (!) roky po vojne, narušili bezpečnostnú  stabilitu v Európe a boli to práve oni, čo začali neskoršiu studenú vojnu medzi Západom a Východom.

 

USA boli v tom čase silné nielen politicky, ale hlavne ekonomicko-vojensky lebo II. sv. vojna, sa ich územia a radových občanov, ani len neobtrela, a teda na tieto povojnové časy si žili naozaj na vysokej úrovni…, ale o to potom

 

Už si konečne uvedomme a neklamme našich mladých a povedzme im to už jasne a nahlas, že Varšavská zmluva bola práve tá, čo má/mala právo sa nazývať, ako obranná vojenská zmluva bývalého Východného bloku pod jasným vedením ZSSR lebo bola založená až 6 (!) rokov po NATO – dňa 14. mája 1955(!) – https://sk.wikipedia.org/wiki/Organiz%C3%A1cia_Var%C5%A1avskej_zmluvy

 

Áno a práve vtedy sme sa cítili v bezpečí, ako nikdy pred tým a dovolím si nahlas povedať, že až doteraz, nikdy po tom!

Ešte, ako tak sme boli v bezpečí, keď sme neboli členmi NATO!

Rusi o nás nejavili záujem – nič tu neskupovali, ekonomicky nás neokupovali a hrozba z NATO nám tiež nemala hroziť, keďže o sebe tvrdia, že sú rýdzo obranný pakt a neviem o tom, žeby Slovenská republika chcela niekoho vojenský napadnúť a už vôbec nie vtedajšie členské štáty NATO!

 

Pevne verím, že aj Západní obyvatelia sa cítili byť v bezpečí lebo ako Východný občan, tak aj Západný občan, si nevedeli predstaviť, aby sa tieto dva vojenské bloky stretli v priamom vojenskom konflikte!

Teda bola tu akási vojensko-bezpečnostná rovnováha!

 

Tá sa však rapídne zmenila po tom, čo Západ/USA, akýmsi podvodným spôsobom presvedčili Gorbačova, aby sa Moskva vzdala nie len ideologicko-politického vplyvu na štáty vtedajšieho východného bloku, ale aj, aby zanikla Varšavská zmluva.

A to sa stalo presne 01. júla 1991!

 

A toto je ten dátum, kedy sa v Európe začala éra úpadku bezpečia a mieru!

Od tejto chvíle mali USA rozviazané ruky v Európe už nie len ekonomicky, ale hlavne vojensky.

NATO sa začalo doslova nekontrolovateľne rozširovať, rozliezať po Európe, jedine a výhradne smerom na Východ, teda smerom k hraniciam Ruskej federácie!

Ja neviem o tom, žeby ZSSR a následne RF, pred tým ešte ako Spoločenstvo nezávislých štátov (SNŠ), by si budovalo okolo seba s inými štátmi vojenský blok proti rozpínajúcemu sa NATO v Európe.

Ba dokonca ani s Čínou!

 

Toto bol začiatok konca bezpečnosti a mieru na Európskom kontinente, ktorý dnes vyústil do vojenského konfliktu na východe Ukrajiny a jediným vinníkom za to všetko je označovaná Ruská federácia!

Pre mňa osobne, je na tom len jedna pravda a to tá, že áno, je to RF, ktorá vojenský vstúpila na zvrchované územie Ukrajiny a nemala tak vykonať, ale aj o tom potom…, keď už bude aj u nás dovolený aj iný názor na tento konflikt a názory o príčinách tohto konfliktu, už nebudú označované za dezinformácie, hoaxy a tak podobne!

 

Zapamätať, že bez poznania príčiny následku, nikdy následok neodstránime!

 

No a do toho všetkého nám dnes Čaputová zvestuje, že až teraz je Slovensko najviac v bezpečí, ako kedy v minulosti bolo….

Nuž teda tento Čaputovej blud/drist, som jasne vyššie v texte na faktoch vyvrátil!

Totiž podľa mňa, Slovensko a obyvatelia Slovenska, od konca II. sv. vojny, nikdy neboli v takom bezpečnostnom ohrození, ako práve dnes a to „vďaka“ USA rozpínavosti v Európe skrze svojej vojenskej chunty, ktorú hrdo nazývajú, ako „obranné“ NATO!!!

 

Takže na záver už len zopakujem to, čo mám v nadpise tohto môjho dnešného článku, že čo sa týka politických dristov a bludov, práve týmto Čaputová bezkonkurenčne prekonala aj také politické bludársko-dristárske eso, akým pre mňa osobne, je aj Igor Matovič!!!

 

 

 

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.