Založ si blog

Zánik Za ľudí má na svedomí politická zbabelosť Andreja Kisku!

Politický subjekt Za ľudí nebude na našej politickej scéne nikomu chýbať.

Ba práve naopak, bude to len a len na prospech vyčistenia našej politickej scény od takýchto politických jednorazoviek, akou ZA ľudí jednoznačne je resp. bola!

Pripomína to vznik a zánik akejsi SOP – Strana občianskeho porozumenia

Aj SOP vznikla výhradne preto, aby sa jej zakladateľ Rudolf Schuster stal prezidentom i keď tu boli pohnútky a dôvody úplne iný/iné…

SOP vznikla v 1998 a Schuster sa stal prezidentom 1999!!!

Následne strana v roku 2003, keď sa infiltrovala do SMER-SD…

Ale späť k Za ľudí a politickej slabosti (?), politickej zbabelosti Andreja Kisku.

Pozornému, vnímavému…, nie zmetenému (ako nás Čaputová onálepkovala) občanovi SR, muselo byť od samého začiatku jasné, že akási občianska (dnes už vieme, že „občianska“!) iniciatíva „Za slušné Slovensko“ nevznikla len tak samovoľne!

Odkiaľ vtedy jej zakladatelia zobrali okamžite toľko financií, aby mohli zabezpečiť po celom Slovensku protesty s profesionálnou aparatúrou, s profesionálnymi tribúnami, s „profesionálmi politikmi“ teda proti smerácky zanietenými hercami a spol.

Nuž dary od občanov to pravdepodobne neboli.

Aké sily za touto „občianskou“ iniciatívou stáli?

Komu mala táto „občianska“ iniciatíva pomôcť dostať sa k moci?

Nuž vtedajšie politické subjekty, ktoré tvorili koaličnú Vládu SR, to zo 100% istotou neboli!

A koho mala od moci odstaviť táto „občianska“ iniciatíva?

A na ako dlho, odstaviť?

Totálne politicky zničiť?!

 

Pozorný a vnímavý slovenský volič, už vtedy jasne vedel, že všetka tá pouličná maškara (ktorej žiaľ podľahlo množstvo, hlavne „objektívnymi“ médiami, zmanipulovaných občanov SR…), bola namierená proti vtedajším koaličným vládnucim, hlavne proti SMER-SD a ešte hlavnejšie proti Ficovi a jeho najbližším spolu straníkom…

Vtedy sa Andrej Kiska a Juraj Šeliga tvárili, že sa nepoznajú, že nemajú nič spoločné!

Že jeden o druhom ani len nešípia.

Naozaj, na prvý letmí pohľad, to tak aj vyzeralo…

Ale ako sa hovorí – „zdanie klame“!

Už v tej dobe bolo o Kiskovi známe, že nie je po finančnej stránke (finančné krytie jeho prezidentskej kampane, dane a tak pod.) čistý, že jeho prípadná ďalšia kandidatúra na prezidenta v prezidentských voľbách 2019 nemá šancu na úspech (v zákulisí bola s najväčšou pravdepodobnosťou USA administratívou pripravená dovtedy absolútne neznáma akási Zuzana čaputová!) a preto bolo pre neho potrebné niečo vymyslieť…!

Nuž a aj vymysleli viťúzi akýsi!

Kiska prenechal nasledujúcu kandidatúru za seba Čaputovej.

Samozrejme, že ihneď ju aj svojim politickým „olejčekom“ pomazal a vyriekol nad ňou ortieľ, že ona je tá jediná, čo by po ňom mala prevziať žezlo najvyššie to v našom štáte a nik iný!

A tu zrazu, sa akosi z nenazdajky chytili okolo pása, okolo ramien, okolo krku  Andrej s Jurajom, s tým Jurajom, ktorý o sebe sveto svete tvrdil, že jeho „občianska“ iniciatíva „Za (ne)slušné Slovensko“ je apolitická a nikdy nepodľahne žiadnym politickým tlakom!

Juraj podľahol viď tu –  https://hnonline.sk/slovensko/1918920-organizator-protestov-za-slusne-slovensko-seliga-sa-stretol-s-kiskom-a-debatovali-o-strane

A tu niekde sa začala maškaráda pod názvom Za ľudí…!

Všetky média, tie „najobjektívnejšie“ na slovenskej mediálnej scéne, už videli Andreja Kisku v kresle predsedu Vlády SR po PV 2020, spolu s Čaputovej progresívcami, možno aj spolu so SaS a bude že to po PV 2020 parádička!!!

Avšak akosi nevydalo a Kiskov projekt „ZA ľudí“ spľasol!

Vtedy vzal Kiska politické nohy na ramena a daváj ta za politické hory!

Čoho sa zľakol?

Zľakol sa toho, že Matovič by mu neprenechal miesto Predsedu Vlády SR?!

Ktohovie, možno by sa Matovič povzniesol a miesto Predsedu Vlády SR by Kiskovi aj prenechal…

Alebo by sa možno vzdal Boris Kollár miesta Predsedu parlamentu a Kiska by zasadol na druhú najvyššiu ústavnú pozíciu v našom štáte a bol by ešte vyššie, ako Predseda Vlády SR!

Zjavne mu ani Igor, ani Boris, nechceli urobiť takúto politickú službu, politický ústupok a tak Andrej poď ho mimo parlamentu úplne!

No a tu sa začal koniec mini strany Za ľudí, ktorú do úplnej „dokonalosti“ doviedla jeho „top líderka“ na kandidačnej listine v PV 2020, akási Veronika Remišová!

Takže za pádom Za ľudí netreba hľadať nikoho iného, len a výhradne Andreja Kisku!

Ktorý je ihneď po PV 2020 dal košom!

Lebo, ak by pri strane zotrval, ako jej  predseda, povzniesol da nad prehru v PV 2020 a zasadol by s pokorou do parlamentných lavíc a tam robil politiku tak, ako to deklaroval pred voľbami, tak by Za ľudí nebolo bývalo skončilo tak, ako dnes skončilo, teda skončilo na dobro!

No, ale na druhej starne je aj dobre, že taká politická mini strana, strana na jedno použitie, politická jednorazovka, skončila lebo takéto rýchlo kvasené, zištné politické subjekty, nášmu štátu len škodia!!!

Tento môj názorový článok je potrebné vnímať tak, že som nim chcel poukázať na to, aby sa občania-voliči nenechali opätovne zmanipulovať „objektívnymi“ médiami a nevolili novovzniknuté „demokratické“ strany, ktoré vznikajú nie na princípe pomoci občanom SR, Slovenskej republike ako takej, ale vznikajú rýdzo zo zištných dôvodov, ako napr. naposledy akýsi demokrati“ akéhosi Hegera a spol.

 

 

 

 

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.