Založ si blog

Kydajú na socializmus a pritom hovoria o sebe!

„Naše“ média vždy, keď je na to vhodná príležitosť, tak si s neuveriteľnou aroganciou kopnú do socialistického zriadenia, ktoré sme tu mali pred rokom 1990.

Mne a tým, ktorí toto obdobie zažili už aj ako pracujúci ľud, sa z toho doslova zdvíha a obracia žalúdok, ako o tejto dobe klamú, zavádzajú a tými, čo to nezažili, doslova brutálne manipulujú!!!

A preto skôr ako sa viacej o tejto téme rozpíšem, vyzývam všetkých tých, čo sme tu dobu socializmu zažili, ako poctivo pracujúci občania, aby sme prinášali o nej svedectvá, pokiaľ ešte žijeme lebo to skončí presne tak, ako o svedectvách II. sv. vojny!

Áno, od skončenia II. sv. vojny v Európe, onedlho (9. mája, zámerne nepíšem 8. mája, kto nevie o čom píšem tak prosím naštudovať!) ubehlo 78 rokov a žijúcich pamätníkov rapídne ubúda!

A tak, ako ubúdajú a čím ďalej, tým menej môžu prinášať autentické informácie o tej dobe vojnovej, o dobe osloboditeľskej zo strany chrabrej Červenej armády, po boku ktorej bojovali proti nemeckému zvrhlému, neľudskému nacizmu, tak tým viac dnešní manipulátori tieto dejiny prekrúcajú na obraz západnej neoliberálnej politiky a na obraz „demokratov“ USA administratívy, ktorá ihneď po II. sv. vojne, značnú časť tých najťažších nacistických zločincov rehabilitovala tak, že si ich previezli na územie USA a keď dovtedy vyvíjali tie najsmrtonosnejšie zbrane pre Hitlera, tak následne ich vyvíjali pre svetovo-mocichtivú USA administratívu pod pláštikom výskumu pre vesmírne lety!!!

Avšak NASA vznikla až v roku 1958, tak čo pre USA administratívu vyvíjali títo najťažší nacistickí vojnoví zločinci plných 13 rokov???!!!

Hračky pre americké deti?! Alebo „hračky“ pre nastupujúcu USA mocichtivú administratívu lebo vedeli, že ZSSR je II. sv. vojnou totálne zdecimovaný?!

A presne toto robia aj dnes vo vzťahu k dobe socialistickej lebo čím ďalej, tým menej, je nás tých, čo sme socializmus zažili už ako dospelí pracujúci a jedného dňa, keď sa my všetci s touto autentickou skúsenosťou so socializmom pominieme, tak dejiny prekrútia rovnako, ako prekrúcajú pravdu o II.sv. vojne!!!

A teraz k meritu veci, z čoho mi je dnes zle, keď napr. počúvam tie „objektívne“ relácie na „počesť“ „sviečkovej“ manifestácie, ktorá sa uskutočnila pred 35. rokmi v Bratislave na vlnách najmä „verejnoprávnej“ RTVS, dnes pod vedením akéhosi Ľuboša Machaja.

A začnem rovno ním.

Ľuboš Machaj nie je socialisticky nepopísaný papier.

Ľuboš Machaj počas socializmu pracoval nie v uránových baniach, nebol dokonca ani kuričom…, nie, on bol riadnym a aktívnym zamestnancom vtedajšieho Slovenského rozhlasu v rokoch 1978 až 1990!!! Ba dokonca bol dramaturgom rozhlasových hier, hlavne pre deti a mládež, pre tie deti a mládež, ktorým bolo vtedy potrebné jednoznačne skrze vlny socialistického rozhlasu vštepovať, že socializmus je správny a na západe je mocichtivý USA imperializmus!

Už Ľuboš zabudol?!

Apropo, nech nám dnešný GR RTVS prezradí, kde bol 25. marca 1988, v deň, resp. v podvečer a večer konania vtedajšej sviečkovej manifestácie?!

Bol na jej čele? Alebo o nej ani len netušil lebo ako, v tej dobe už niekoľkoročný zamestnanec štátneho rozhlasu, bol už tak vysoko, že sa mal nadmieru dobre a takéto niečo ho absolútne nezaujímalo, ba možno aj pohoršovalo?!

Alebo nemal prácu pre svoje politické presvedčenie, ako ju dnes pre svoje dnešné politické presvedčenie nemajú dnešní Slováci? Lebo nestoja na tej „správnej“ strane barikády?! Mohol by som byť napríklad ja dnes štátnym zamestnancom na nejakej významnejšej funkcií s mojim politickým, spoločenským…názorom?!

Nuž, ani náhodou!

No a presne toto bolo aj vtedy!

Avšak s jedným jasným, obrovským rozdielom k dnešnej „slobodnej“ dobe!

Vtedy si vysokopostavení komunisti/súdruhovia vážili všetkých naozajstných odborníkov a ponechávali ich na vysokých riadiacich funkciách, aj napriek tomu, že nemali vo vrecku červenú knižku!!!

Nuž a keď Machaj vtedy pracoval na dosť významnej pozícií v rámci štátneho rozhlasu, tak koľkokrát šíril éterom informáciu, že napr. koľko Slovákov, socialistických pracujúcich, prišlo zo dňa na deň o prácu lebo skrachovala tá či ona fabrika lebo majiteľ sa tak rozhodol?

Koľkokrát Machaj šíril v tej dobe éterom skrze SRo informáciu o tom, že v slovenských socialistických rodinách dochádzalo k tragédiám lebo jeden z rodičov, hlavne živiteľ rodiny, prišiel zo dňa na deň o prácu a nemohol sa zamestnať vôbec ani na tej „najpodradnejšej“ pracovnej pozícií?!

Počas týchto dní počúvam hlavne na vlnách a obrazovke RTVS pod vedením práve Machaja také „perly“ o živote v socializme, že napr. – „vtedy sa niečo iné hovorilo doma a niečo iné v práci“

Naozaj, týmto idete presviedčať dnešných Slovákov, ktorí socializmus nezažili resp. si ho nemôžu pamätať lebo boli v tej dobe, konca socializmu ešte len malými deťmi, že toto bol najväčší nedostatok socializmu?!

Socialistickej „neslobody“?

A ako je to dnes?

Ako je to dnes so „slobodou slova“ pracujúcich, buď v štátnej alebo verejnej správe?!

Dnes si môžu v práci slobodne povedať svoj názor?

Svoj názor na politicky dosadeného šéfa?

Alebo ako „slobodne“ sa môžu zamestnanci jednotlivých ministerstiev kriticky vyjadrovať k jednotlivý politickým nominantom „odborníkom“ na ministerských pozíciách?!

Slobodne?

Nuž asi ťažko!!!

A o nič lepšie to nie je ani v súkromných zamestnaniach, ba ani v tých „demokratických“ nadnárodných…

Ak si dnes oprávnene kriticky, ako sa hovorí “otvoríte ústa“ na svojho súkromného zamestnávateľa, slobodne a demokraticky, tak ako skončíte?

Povýši Vás?

Alebo Vás poníži a môžete sa poberať kade ľahšie?

Toto je tá sloboda výberu si zamestnania podľa vlastného uváženia?

Je to len ilúzia lebo aj keď sa vám znepáči pracovať u zamestnávateľa nie preto, žeby vás práca nebavila resp. žeby vás dostatočne neuživila, ale preto, že mate rozpor so šéfom resp. majiteľom firmy…a odídete pracovať inam, tak tam ste opäť len jeho zamestnancom, jeho pracovným majetkom, bez možnosti akéhokoľvek kritického myslenia na jeho adresu, ktoré by spoločnosti prinieslo jasný prospech/benefit, ak by vás vypočul nezaujato bez predsudku, že – „čo mi, čo bude radiť nejaký obyčajný zamestnanec? Keď sa mu nepáči, nech sa páči môže ísť! Veď na ulici ich čakajú hordy…“

Ešte ste sa Slováci s takýmto vyjadrením sa, vášho zamestnávateľa na vašu adresu počas kapitalistickej éry samostatnej Slovenskej republiky nestretli…?

V kapitalizme však neexituje vzťah zamestnávateľ/zamestnanec v tom slova zmysle, ako to bolo v čase socializmu lebo v kapitalizme, kapitalista vlastní nie len výrobne prostriedky, čo počas socializmu nebolo možné, ale vás vlastní aj ako pracovnú silu, čo za socializmu nebolo nemysliteľné a môže si s vami, ako so svojim pracovným vlastníctvo narábať, ako on uzná za vhodné bez ohľadu na to, či máte rodinu, keď sa rozhodne vás vyhodiť z práce…

Uvedomte si dnešní Slováci, čo ste nemali to šťastie na vlastnej skúsenosti zažiť socializmus už ako dospelí pracujúci, že dnes v kapitalistickej spoločnosti neexistuje vzťah zamestnanec/zamestnávateľ, ale výhradne vzťah kupujúci si a predávajúci sa!

Lebo kapitalista si vás ako pracovnú silu kupuje za cenu, za ktorú ste vy ochotní sa mu predávať!

Avšak táto „cenotvorba“ je plne na strane kapitalistu lebo je to predovšetkým on, čo určuje za akú cenu si vás kúpi lebo mnohokrát bežný radový občan nemá inú možnosť, len sa mu predávať hlboko pod cenu, ak chce vôbec prežiť…

Toto je tá vysnívaná kapitalistická sloboda resp. „sloboda“?!

Mohol by som tu dnes o tom ešte veľa písať z vlastnej socialistickej a kapitalistickej skúsenosti, ale ponechám si to na jednotlivé moje dielčie články, v ktorých budem prinášať autentické svedectvá o tom, ako dnešní neoliberáli, manipulátori manipulujú dejinami, čo sa týka „ťažkého“ života počas socializmu!

A to až do chvíle, kým budem vládať resp. kým ma neumlčia, nuž nie tým, že ma zavrú do väzenia, toto si ako „demokrati“ ešte dnes nemôžu dovoliť, i keď už nie sú od toho ďaleko, ale tým, že nás mediálne umlčia a odsunú na samý okraj spoločnosti lebo svojou historickou pamäťou im stojíme v ceste, aby obyvateľstvo ovládali čím ďalej tým viac…(viď dobu Covidovú…)

A na záver ešte jeden dôkaz o dnešnej „slobode“!

Azda najvýraznejšie to predviedla, nuž kto iný, ak nie Čaputová!

Na jej príklade jasne ukážem že ich dnešná preferovaná a ospevovaná sloboda je násobne potláčanejšia, ako tomu bolo za socializmu.

Čaputová si na FB zavesila status kde, citujem – „Ďakujem všetkým, ktorí ste nám pred 35 rokmi so sviečkami v dlaniach ukázali cestu.“

Niečo „úžasné“!!!

Dokonca sa nechala vyfotiť s tými, ktorí sa o vtedajší proti socialistický odboj zaslúžili, hlavne tie mladé postavičky okolo nej, ktoré o socializme nevedia absolútne nič!!!

https://www.facebook.com/photo/?fbid=767666654716706&set=pcb.767666994716672

Avšak Čaputová akosi zabudla resp. musela „zabudnúť“ na naj tvár vtedajšieho proti socialistického, proti komunistického bojovníka, vtedajšieho najvýznamnejšieho slovenského socialistického disidenta!!!

Tento mal na tejto fotografií, pri príležitosti 35. výročia sviečkovej manifestácie, stáť po jej pravom boku!!!

Nuž musela zabudnúť lebo jeho dnešné názory na dnešný kapitalizmus, na dnešnú politiku dnešných „mocných“ na Slovensku, na čele s Čaputovou, sú minulosťou nezaťažené, nemá „zatemnenú myseľ“ (však, napr. taký M.M. Šimečka?) a pozerá sa aj na udalosti na východe Ukrajiny triezvymi a nie krvavo proti ruskými očami!

A ktože to je ?

Nuž je to ten, čo dňa 25.marca 1988, v čase konania sviečkovej manifestácie, bol vtedajšou Verejnou bezpečnosťou (VB) – dnes pod názvom Polícia SR, zadržaný!!!

Prečo ho Čaputová nemala na predmetnej fotografií, v dnešných spomienkových dňoch, vedľa seba, ako jedného z najvýznamnejších organizátorov vtedajšej „sviečkovej“ a vtedajšieho najvýznamnejšieho socialistického disidenta po svojej pravici?!

Toto je tá ich dnešná sloboda resp. „sloboda“?!

Malá odbočka – prečo F. Mikloško neodmietol pozvanie Čaputovej a nedal si podmienku, že sa jej protisocialistickom manipulatívnom divadielku zúčastní, len a za predpokladu, že pozve aj jeho vtedajšieho naj socialistického slovenského disidenta Čarnogurského…???!!!

A nech sa Čaputová opýta dnešného demisného „ministra“ životného prostredia Budaja, ktorého chráni vlastným politickým telom, až do 30.9.2023, ako demisného člena demisnej „vlády“ SR, ktorú už na Slovensku nikto nechce, kde bol on vtedy?

Bol prikúriť do kotla bytového domu, kde pracoval akom kurič a dnes si pochvaľuje, že práve vtedy mu bolo najlepšie lebo už vtedy mal pohyblivú pracovnú dobu…?!

A hlavne, kde bol vtedy jeho neskorší „tribún“ novembra v1989 Milan Kňažko?

Nech sa opýta dnešného pro USA „demokrata“ „poslanca“ Dostála, kde bol vtedy on?

Nepísal práve v tej chvíli jeden zo svojich pro socialistických článkov do komunistického Nového slova, kde skritizoval práve takých, čo organizovali a zúčastnili sa vtedajšej sviečkovej?!

Písal vtedy Dostál svoje oslavné socialistické články napr. o tom, akou pokrokovou osobnosťou pre rozvoj socializmu je napr. práve dnes odstrkovaný, vtedajší organizátor „sviečkovej“ Čarnogurský?!

Nech sa opýta Čaputová, jej nedávneho hovorcu Leška, kde bol vtedy, 25.3.1988 v čase konania „sviečkovej“, na akej strane barikády vtedy stál on, a čo vtedy písal o kaní „sviečkovej“, ak vôbec niečo vtedy o tom napísal pre komunistické média?!

 

Áno, na teraz stačí lebo mi je z tejto ich neoliberálnej kapitalistickej „slobody“ na nič!!!

 

PS:

 

Takže áno, platí to, čo mám v nadpise môjho dnešného názorového článku – kydajú na socializmus a pritom všetko to, čo manipulatívne vyčítajú ére socialistickej, konajú dnes tu s nami na oveľa vyššej a horšej úrovni!!!

Hovoria o akejsi slobode, ale sami ju potláčajú násobne viac, ako vtedajší vysokopostavení súdruhovia, čo v jednom rozhovore pre „dezinformačné“ médium, asi pred 6. dňami (prosím vyhľadať si na webe) potvrdil aj samotný Ján Čarnogurský lebo do „objektívno-demokratických“ médií ma dnes „slobodne“ zakázané chodiť, presne ako pred rokom 1990…a na čele týchto médií dnes, žiaľ stojí Machajová „verejnoprávna“ RTVS!!!

Sláva neoliberálnej „slobode“!!!

 

 

 

Čaputová a spol. , tento USA republikánsky návrh zákona je ako ušitý pre vás! Prijmete ho za svoj?

20.04.2024

Málo kedy sa stáva, že z USA k nám príde niečo dobré. Málokedy sa stáva, žeby návrhy zákonov, ktoré sa navrhujú v USA kongrese (tento krát v dolnej komore), by mohli byť v našom Parlamente nie len navrhnuté, ale aj bezpodmienečne prijaté! A dnes je potrebné o takomto návrhu zákona, ktorý je na ceste do USA Kongresu, širokú slovenskú verejnosť poinformovať lebo [...]

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.