Založ si blog

Média, ďalších 20 rokov si nemôžeme-nemôžete dovoliť!

Akosi, sa to prešlo mlčaním!

Akosi, si to nevšimol z našich dnešných „mocných“ politikov, nikto!

Nevšimla si to ani Čaputová, ktorá od ohlásenia kandidatúry na pozíciu prezidenta/prezidentky SR hlasno hlása, že je za nové hodnoty v politike, že je za pravdu a lásku…!

A keď sa jeden z „novinárov“ prizná, že pred 20. rokmi sa mu prihodilo „zatmenie mysle“, ktoré si dnes akosi nevie vysvetliť v súvislosti s „blahorečením“ vojenskej invázie USA do Iraku v marci 2003, tak Čaputová mlčí!

Tým „novinárom“ je Martin Milan Šimečka – https://dennikn.sk/3290149/chyba-ktorej-som-sa-dopustil-pred-20-rokmi/?ref=list

 

Tento Šimečka, plných 20 rokov ani len netušil, že sa vtedy, v roku 2003, brutálne mýlil?

Trvalo mu to až neuveriteľných 20 rokov, aby prišiel na to, že vtedy, pred 20. rokmi stál absolútne pomýlene so „zatemnenou mysľou“ plne na strane agresora USA voči nevinným Iračanom?!

Ako to, že až dnes?

Dnes preto, aby obhájil svoje dnešné „zatemnenie mysle“, že plne stojí na strane USA v tom, že dodávať zbrane do ohniska konfliktu na Ukrajine, je opäť zo strany USA „správna“ vec?!

Týmto sa chce Šimečka z vlastnej „chyby“ z pred 20. rokov vyviniť, že síce vtedy stál na zlej strane(USA) lebo mal zatemnenú myseľ a teraz má myseľ krištáľovo čistú a teda dnes už naozaj stojí na tej správnej strane konfliktu(USA)?!

Nuž veru, toto „objektívno-demokratické“ média nestačí!

Je potrebné sa poučiť zo „zatemnenia mysle“ z pred 20. rokov a to nie len samotný M.M. Šimečka, ale celá tá časť „našich“ médií, ktoré nie len vtedy stáli na tej „správnej“ strane(USA) vojenského konfliktu, ale aj z pohľadu ich postoja k dnešným udalostiam na východe Ukrajiny!!!

Dnes oveľa viac, ako kedy pred tým, je potrebné, aby všetci slovenskí novinári mali myseľ čistú a nie zatemnenú len jedným smerom!

Ja netvrdím a ani by som to nechcel, aby naše média informovali o konflikte na Ukrajine jednostranne v prospech Ruskej federácie, to určite NIE!

Ale vyváženosť v informáciách z oboch strán, tak to ÁNO!!!

Prečo je dnes zakázané písať a informovať slovenskú verejnosť o tom, kde sú korene tohto konfliktu?!

Veď ak média zverejnia informáciu, že ruské vojská vstúpili na územie Ukrajiny a pomenujú to ako agresiu, tak prečo už neinformujú aj  o príčinách tejto vojenskej agresie zo strany Ruskej federácie?!

Je hádam hriechom pomenovať príčiny následku?!

To je nejaká konšpirácia, to je nejaká dezinformácia, to je nejaký hoax, ak sa pomenuje príčina/príčiny takejto vojenskej agresie?!

To naozaj je potrebné tu vyťahovať staré známe, že bez akcie, nie je reakcia?!

To naozaj je tu potrebné vyťahovať také jasné veci, že ak nebudeme poznať príčiny, tak sa následkov NIKDY nezbavíme?!

Vždy, ak sa niečo stane, vždy ak sa niečo udeje, ak sa udeje niečo zlé, niečo hrôzostrašné, čo ohrozuje nevinné ľudské životy, je vždy na mieste otázka PREČO?!

PREČO sa to stalo?!

Dalo sa tomu zabrániť?!

A už, keď sa to stalo, tak ako to, čo najskôr bez zbytočných obetí UKONČIŤ/UROVNAŤ SPOR?!

Mne sa naozaj zdá, že aj dnes a už dosť hodnú chvíľu, majú „naše“ „demokraticky-objektívne“ média naozaj „zatemnenú myseľ“ a to v tom, že opäť vidia len jednu stranu sporu!

Že opäť velebia a doslova sa mediálne podhadzujú USA administratíve, tej USA administratíve, ktorá nemá záujem vojenský konflikt na Ukrajine riešiť diplomaticky za veľkým medzinárodným okrúhlim stolom, ale len a výhradne vojenskou podporou všetkého druhu ukrajinskej strane!!!

S týmto je potrebné, čo najskôr skoncovať!

Zničiť, poraziť, rozdrviť jadrovú veľmoc NIE JE MOŽNÉ VOJENSKY!!!

Rokovať, neznamená sa vzdať!!!

Ja nevravím, žeby tu, v tomto konflikte, malo platiť, že „múdrejší ustúpi“, to určite nie, ale chcem, aby sa začalo uplatňovať iné  rečenie a tým je – NECH ZVÍŤAZÍ ZDRAVÝ ROZUM!!!

Nie rozum „zatemnený“ resp. „zatemnená myseľ“!!!

 

Záver:

 

Takže áno, „objektívno-demokratické“ média a aj vy „objektívno-demokratickí“ „novinári“ v nich, čo sa venujete týmto a podobným celospoločenským témam, je na čase sa zamyslieť, či nemáte dnes „zatemnenú myseľ“, či ste ju nemali zatemnenú aj v dobe covidizmu lebo my Slováci si nemôžeme dovoliť ďalší luxus v podobe ďalších 20. rokov, keď si až potom uvedomíte, akú ste mali v dnešnej dobe „zatemnenú myseľ“!!!

A netreba urobiť/vykonať nič mimoriadne!

Nič svetoborné!

Nič mimoriadne odvážne, ba ani hrdinsko-chrabré!

LEN začať obyvateľov SR informovať objektívne, informovať z „oboch brehov riek konfliktu“ a nie len jednostranne, jednomyseľne – čo v ľudskej reči znamená, že šírite PRPAGANDU v propsech jednej strany…!!!

Naozaj sa to nedá?!

Nedá sa, slobodne pomenovať príčinu a hľadať mierové východisko z následku tejto príčiny???!!!

Podľa mňa sa to dá, „len“ treba chcieť a byť vo svojom konaní slobodný/í – nepodliehať jednému, ba ani druhému!!!

 

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

Š. Harabin ako člen Súdnej rady SR? Skvelá správa pre Slovensko a slovenskú justíciu!

23.04.2024

Ej ale prskajú! Ako tá mačka, ktorá sa bojí – zhrbí sa, naježí sa a prská! SNS navrhuje za člena Súdnej rady SR (SRSR) JUDr. Štefana Harabina. Má SNS na to právo? Jasné, že má! A kto najviac prská na strane tých, čo najviac za ostatné tri a pol roka, čo boli pri moci hrôzovlády od Matovičovej po Ódoro-Čaputovskej, mediálne chránili tie nezákonnosti, ktoré tu [...]

Pokiaľ radoví Američania doma, na vlastnom území nepocítia hrôzy vojny, mier na svete nebude!

22.04.2024

Tak si to už konečne na rovinu povedzme a zamyslíme sa nad tým, či práve toto nie je ten najväčší dôvod, prečo sa hlavne Európa, neustále po nejakom čase, opäť topí v krvi! Povedzme si resp. položme si otázku, či sa radových Američanov nejakým spôsobom dotkli hrôzy I. sv. vojny, ale hlavne tej druhej, doteraz v Európe najkrvavejšej?! Nuž veru nie! Americký [...]

Saleziáni, majstrovstvá Slovenska, hokejbal, kategória U15, Nová Dubnica, mReportér

Aj kresťania sa vedia zabávať. Po omši to roztočili s hokejkami na ihrisku

24.04.2024 05:00

Zábery z vydarenej akcie zachytil mReportér Daniel Imriška.

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.