Založ si blog

Vymenuje Čaputová svoju úradnícku vládu ihneď po politickom funuse Parlamentu SR?

Ej veru, šikovne to Čaputová resp. jej radcovia, hrajú!

To treba uznať!

Nuž dovoľte mi milí Slováci, aby som napísal takúto moju krátku úvahu, ako to vidím a ako sa to môže stať resp. aký bude ďalší postup Čaputovej a jej pozadia, keď dnes, v posledný deň, kedy je ešte možné v parlamente odhlasovať ústavnou väčšinou to, že predčasné PV by sa mohli konať na konci júna 2023.

 

Áno, ak sa dnes v parlamente opäť politicky „zareže“ možnosť otvorenia schôdze o schválení skoršieho termínu PV, ako je už schválený 30. september 202, tak „predčasné“ PV už nikto politicky nebude môcť uskutočniť skôr!

Samozrejme, že je tu ešte „ulica“ a Čl. 32 ústavy SR – odopretie poslušnosti štátu, ale na toto by museli byť Slováci už naozaj nahnevaní a úplne na dne…

 

Takže späť.

 

Ak sa dnes v parlamente neudeje politický zázrak, tak Čaputovej sa otvárajú politické dvere pre vymenovanie svojej úradníckej vlády, úplne dokorán!

 

Hraje resp. hrajú to naozaj figliarsky!

Totiž, ak by Čaputová vymenovala „svoju“ úradnícku vládu apr. Ešte minulý týždeň, tak v parlamente za skorší, júnový termín predčasných PV, by zahlasovali aj SaS a hlavne OĽANO.

To by znamenalo, že Čaputovej úradnícka vláda by mala obmedzený mandát, len do konca júna 2023.

A to je málo!

Keď však Čaputová vymenuje „svoju“ úradnícku vládu napr. na budúci týždeň lebo dá na politický stôl argument, že Hegero-Matovičova vláda je už tak v rozklade, bez ministrov atď., a ona teda už takúto vládu držať nebude, tak táto jej úradnícka vláda bude mať pole pôsobnosti až do 30. septembra 2023 a potom, až do vymenovania novej vlády, na základe výsledkov parlamentných volieb, teda možno až do 31.10.2023!!!

A to, že táto „jej“, teda Čaputovej, úradnícka vláda nezíska podporu v parlamente, tak to vôbec nevadí lebo ani táto dnešná demisná, rovnako nemá v parlamente podporu a teda Čaputová bude túto „svoju“ úradnícku vládu držať, až do spomínaného 30. septembra 2023 lebo ona na nej žiadnej chyby nachádzať nebude…

Nuž a táto „jej“ úradnícka vláda bude plniť len to, čo plniť má!

Všetci, čo sledujeme dnešnú našu neoliberálnu politickú scénu, veľmi dobre vieme, aké základné úlohy bude musieť a aj do bodky splní/naplní, Čaputovej úradnícka vláda!!!

 

Nuž toľko moja úvaha, čo sa môže stať a ako sa bude resp. ako sa môže Čaputová politicky správať po dnešnom poslednom dni, kedy parlament SR si môže skrátiť svoje volebné obdobie, tak, aby sa predčasné PV konali na konci júna 2023 a on si to neskráti!

Nuž uvidíme…

 

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

brazília, záplavy

Počet obetí záplav na juhu Brazílie stúpol už na najmenej 75

06.05.2024 08:32

Ďalších 103 osôb je nezvestných. Záplavy po sebe zanechali rozsiahlu skazu.

Russia Leningrad Siege

Rus s modro-žltými vlasmi, ktorého okradli a vybili mu zub, sa na polícii dozvedel, že v zákopoch má bozkávať rodnú zem

06.05.2024 08:00

Od vpádu na Ukrajinu vo februári 2022 sa súdy v Rusku doteraz zaoberali už viac ako deviatimi tisícami prípadov takzvanej diskreditácie armády.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Izraelská armáda začala evakuáciu časti Rafahu, píšu izraelské médiá

06.05.2024 07:36

Ide o opatrenie pred očakávanou inváziou.

vojna na Ukrajine, drony

ONLINE: ISW: Ukrajine nestačí 'aktívna obrana'. Demokratický líder pripustil, že USA budú musieť poslať proti Rusku vojakov

06.05.2024 06:45, aktualizované: 08:49

Ak bude mať Rusko počas celého roku 2024 v bojoch na Ukrajine celoplošnú iniciatívu, môže mu to priniesť viaceré výhody, upozorňuje ISW.