Založ si blog

Čaputovej predvolebná kampaň v prospech SMER – SSD. ..

Iste, zámer Čaputovej je presne opačný, ale efekt jej „nestrannej“ politickej aktivity smerom k SMER-SSD, je presne taký, ako uvádzam v názve môjho dnešného názorového článku!

A robí to dlhodobo, presnejšie napísané, už od chvíle, kedy sa stala, podľa môjho hlbokého presvedčenia, na základe neústavnej inaugurácie, „prezidentkou“, „všetkých“ Slovákov, čo v PV 2020 prinieslo želateľno-neželateľný (viď výsledok PS/SPOLU a Za ľudí!) výsledok na našej politickej scéne, minimálne v tom, že SMER-SD nezostavoval Vládu SR.

Ale dnes, je takýto politický, otvorený, cielený útok na jednu vybranú politickú stranu (SMER-SSD) nie celkom šťastný a má absolútne opačný účinok na občana-voliča SR, ako by si aktér/aktéri (tu radím jednoznačne všetky „naše objektívno-demokratické média!) tohto politického útoku priali!

Nuž o čo ide?

Máme tu, po ostatnom víkende „kauzu“ – RTVS vs. SMER-SSD alebo „kauzu“ – Jančkárová vs. SMER-SSD“ alebo ešte aj možno „kauzu“ – „RTVS/Jančkárová vs. Ľuboš Blaha“.

„Kauza“ ktorá vôbec nemusela byť kauzou, keby sme dnes mali na Slovensku tú demokraciu, ktorú sme si vyštrngali (vraj my!) na chladných novembrových a ponovembrových námestiach pamätného to konca roku 1989!

Vtedy z tribún, hlavne z úst Kňažka a Budaja, najviac zaznievali slová, výkriky, prevolávania – „pluralita názorov“, „sloboda prejavu“, „slobodné voľby“ – s tým súvisela najme sloboda politických strán a hnutí vykonávať politiku slobodne bez obmedzení…atď., atď.

Apropo dnešná mládež (všetci pod 40/45 nižšie), viete vy vôbec, čo slovo „pluralita“ znamená? Lebo priznám sa, že pre vtedajšieho socialistického človeka, teda aj pre mňa, bolo toto cudzie slovo naozaj cudzie a trvalo dlho, kým sa ho socialistický človek vôbec naučil bez zadrhávania sa vysloviť a dnešnej „vládnej“ garnitúre na čele s Čaputovou to trvalo len tri roky, kým ho z nášho slovníka dostali úplne preč!!!

Nuž teda mládež naša kapitalistická, slovo „pluralita“  a hlavne „pluralita názorov“ a ešte hlavnejšie „pluralita politických názorov“ – znamená len jedno jediné, jednoducho a stručne napísané – SLOBODA PREJAVU, SLOBODA MYSLENIA alebo ak chcete tak ROZMANITOSŤ NÁZOROV!!!

A toto je tu dnes na Slovensku úplne potláčané lebo takáto pluralita názorov je dnešnými mocnými označovaná, ako šírenie nenávisti a tak podobne!!!

Ale späť k podstate môjho dnešného názorového článku.

 

Čaputová sa opäť, aj v tejto „kauze“, mediálnej „kauze“, opäť zachovala politicky absolútne jednostranne, nevyvážene…

Ak by Čaputová k celej veci povedala napr. toto – „Odsudzujem vulgárne vyhrážky a zastrašovanie médií a kohokoľvek z médií, ale aj kohokoľvek v iných oblastiach nášho života. Toto v našej spoločnosti nemá a nesmie mať miesto a preto súhlasím s tým, aby OČTK boli v tejto veci nekompromisné. Aby riadne, na základe zákona, takéto neprípustné konanie niektorých našich občanov, vyšetrili a páchateľa, páchateľov odhalili. Zároveň však podotýkam, že politické subjekty, strany a hnutia, ktoré sú riadne zaregistrované, ktoré majú riadne povolenú činnosť na území našej republiky, sú subjekty autonómne, s právnou subjektivitou a sú za svoje konanie plne zodpovedné! Zároveň nie je možné, aby ktokoľvek z médií týmto politickým subjektom zasahoval do ich rozhodovacej kompetencie vyslať do politických diskusií tých svojich zástupcov, ktorých sami uznajú za vhodné a v tomto smere je nanajvýš potrebné zmeniť minimálne Zákon o RTVS…“

Áno, ak by sa Čaputová, ako hlava štátu, vyjadrila takto nestranne a vyvážené, tak by sme jej za to mohli aj zatlieskať…

Ale nie, Čaputová sa rozhodla zareagovať takto na FB – „…prišiel útok voči novinárke. Najskôr od niektorých poslancov Smeru a za ním nasledoval verbálny lynč od ich priaznivcov.“

 

Niečo neskutočné!

Tak Čaputovej nestačí, že absolútne v rozpore s tým, že hlava štátu má byť apolitická resp. aspoň by sa tak na vonok mala tváriť, si totálne politicky bez akýchkoľvek politických zábran kopne do opozičnej strany, ale ešte, celkom bez akýchkoľvek dôkazov napadne ich sympatizantov, čo  v konečnom dôsledku sú pravdepodobne ich voliči!

Niečo, čo by sa v slušnej spoločnosti od hlavy štátu taktiež nemalo absolútne tolerovať!

Odkiaľ Čaputová vie, že to boli sympatizanti resp. voliči SMER-SSD???

Tak potom nech sa páči, nech to Čaputová OČTK uľahčí a nech ich navedie na stopu, že je potrebné v prvej várke prešetrovať len tých, čo sú sympatizantmi resp. voliči SMER-SSD!!!

To čo si dovoľuje?!

A čo, ak to boli jej voliči, teda jej bývalí voliči a sympatizanti, ktorých nielenže sklamala, ale aj politicky oklamala/politicky podviedla a sú to práve oni, čo dnes na základe, aj jej totálne politicky nenávistnej politiky voči dnešnej opozícií (SMER-SSD tam určite patrí), sa takto neadekvátne správajú?!

 

No, ale dobre, keď si Čaputová myslí, že takto SMER-SSD škodí, aj za pomoci jej naklonených „objektívno-demokratických“ médií, tak potom ju v tom nechajme lebo podľa môjho presvedčenia to má na občana-voliča úplne opačný efekt a to ten, že sa v konečnom dôsledku nakloní pri voľbách do parlamentu, práve na stranu SMER-SSD, ak už nie z presvedčenia, tak celkom určite zo vzdoru, ako sa k strane SMER-SSD dnešné „objektívno-demokratické“ média, dnešná „vládna koalícia“ a hlavne Čaputová správa!!!

No a na záver jedna poznámka smerom k SMER-SSD.

Na Súmračnej si môžu sadnúť okolo stola, ako napríklad viď TU –  https://t.me/LubosBlahaSmer/720 , zobrať si do ruky rozpočet pre nastávajúcu predvolebnú kampaň a zoškrtať si niekoľko stá tisícov eur, ktoré mali vyčlenené na svoju reklamu napr. billboardy lebo stačí, keď im politickú reklamu bude svojimi vyjadreniami na ich adresu robiť Čaputová spolu s jej naklonenými „objektívno-demokratickými“ médiami, čo vystane aj za stovky billboardov rozmiestnených po celom Slovensku…

Naozaj, ako hovoria čelní predstavitelia SMER-SSD, stačí keď si otvoria Kolu, narobia do misiek čerstvé pukance a budú sa pozerať, ako im vplyvom kritiky Čaputovej a spol. na ich adresu, utešené rastú preferencie!

Takže áno, Čaputová svojou politickou neohrabanosťou, svojou politickou začiatočníckosťou, svojou politickou lojalitou cudzím záujmom na Slovensku, robí jednoznačne bezplatnú a nadmieru účinnú, predvolebnú kampaň pre SMER-SSD!!!

A ak to takto pôjde ďalej, že ako Čaputová, tak aj „objektívno-demokratické“ média, RTVS nevynímajúc, sa budú takto nenáležite, cielene navážať do Fica, Blahu a celej strany SMER-SSD, tak sa Slovenská republika môže celkom v pohode dočkať opakovania volebného obdobia 2012-2016, kedy SMER-SD vládol sám, ale tentokrát, už aj s ústavnou väčšinou!!!

 

 

 

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

16.04.2024

Ale začnem tak trochu „netradične“! Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou. Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO! Čaputová sa k tomu vyjadrila takto [...]

SR Čaputová LPR Zbierka Onkológia Deň Narcisov BAX

Žlté narcisy dodávajú nádej a pomáhajú, zbierku podporila aj prezidentka

18.04.2024 14:06

Vďaka podľa nej patrí dobrovoľníkom, ale aj všetkým, ktorí sa rozhodnú podporiť dobrú vec a prejavia tak solidaritu s onkologickými pacientmi.

Rapid Life

Súd oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho v kauze Rapid Life

18.04.2024 14:02

Rozsudok nie je právoplatný, o odvolaní prokurátora rozhodne Najvyšší súd.

Venezuela

Rezort diplomacie neodporúča cestovať do Venezuely. Slováci majú zvážiť cestu aj dvoch ďalších štátov Južnej Ameriky

18.04.2024 13:49

Ministerstvo pripomína, že SR nemá ani v jednej z krajín zastupiteľský úrad.

World Press Photo, palestínčanka, gaza, izrael, Mohammed Salem

Plačúca Palestínčanka s mŕtvym dieťaťom v náručí. World Press Photo tento rok vyhrala snímka z Gazy

18.04.2024 13:40

Usporiadatelia pripomenuli nebezpečenstvo, akému fotoreportéri počas pokrývania vojnových konfliktov čelia.