Založ si blog

RTVS podáva trestné oznámenie, škoda že len jedno!

Kritika je jedná vec a vyhrážanie sa, vec druhá!

Kritika môže byť subjektívna alebo objektívna na základe faktov.

Kritika je v podstate názor na nejakú udalosť…právo na názor je zakotvené aj v našej Ústave…Čl. 24, ods.(1) – „Sloboda myslenia, svedomia, náboženského vyznania a viery sa zaručujú…“ – teda, každý Slovák, občan SR, má podľa Ústavy SR, právo slobodne myslieť, myslieť vlastnou hlavou (ako hovorí klasik) a mať slobodný názor!

Ďalej, ak má niekto nejaký názor, na základe slobodného myslenia a teda tento názor je dajme tomu kritický voči niekomu resp. voči niečomu, tak aj tu má občan SR oporu v Ústave SR – Čl.26, ods.(1) – „Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené.“

Teda podľa tohto článku našej Ústavy, má každý občan SR právo na  slobodný prejav svojho myslenia a to aj verejne. Pravda, aj tu platí, že každý nesie zodpovednosť sám za seba a musí sa samo kontrolovať, čo povie, či to náhodou nie je napr. aj vyhrážanie sa tým, že vyslovil svoj názor s istou dávkou výstrahy pre druhú stranu, ktorá nesie známky trestného činu vyhrážania sa!

A tu sa dostávam na hranicu názoru/kritiky s vyhrážaním sa!!!

Áno, vyhrážanie sa niekomu tým, že ho nedajbože pozbaví života resp. mu to len praje, aby mu tak učinil niekto druhý, tak toto je naozaj za čiarou a tu musia nastúpiť OČTK!!!

Takže, ak sa niekto niekomu v RTVS takýmto spôsobom vyhrážal, tak potom áno, je na mieste, že RTVS podala v tomto smere trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

Čo už, ale na mieste podľa môjho názoru nie je, je to, že RTVS vinní politikov, politické subjekty (tu sa nedá neprehliadnuť, že celkom jasne mali na mysli SMER-SSD a ich čelných predstaviteľov!), ktoré sú vraj zodpovedné za to, čo sa stalo zamestnankyni RTVS lebo vraj používajú proti RTVS argumenty, ktoré ich očierňujú, čím vraj poburujú verejnú mienku… a nie sú na mieste lebo vraj RTVS má právo si pozývať do svojich verejno-právnych politických diskusií len tých a takých zástupcov jednotlivých politických subjektov, ako RTVS uzná za vhodné a že ak si v tomto prípade SMER-SSD dovolí poslať zástupcu podľa vlastného výberu, tak na to vraj nemajú právo a nárok, a teda ich kreslo ostane tým pádom neobsadené!

Nooo tak pŕŕŕ, vy tam vo vedení RTVS!

A toto vám aký zákon umožňuje?

Kde máte napísané, že vy ste tá verejnoprávna inštitúcia, ktorá si na základe vlastného rozhodnutia uzurpuje právo nadiktovať tomu, ktorému politickému subjektu, akého svojho zástupcu má resp. podľa vás môže do danej diskusnej relácie poslať?

A inštitút voľného kresla, taktiež nie je nikde v zákone o RTVS a preto nie je na mieste, keď si ho RTVS vykladá, ako jej pasuje lebo, ak Jaroslav Naď odmietol diskutovať s Ľubošom Blahom lebo vraj nebol ohlásený on, ale oveľa umiernenejší Marián Kéry, tak potom tam mal sedieť Blaha sám a Naď sa mal poberať!!!

Ja mám však pre vedenie RTVS ešte jeden podnet na podanie trestného oznámenia, ale tentokrát nie na neznámeho páchateľa, ale celkom jasne na páchateľa známeho a to priamo z ich, ako sa hovorí, brandže!

Najskôr otázka, na ktorú mi nikto z RTVS nemusí odpovedať lebo sa jedná o rýdzo súkromnú vec každého jednotlivca a preto ju pokladám, ako otázku rečnícku.

Pýtam sa vedenia RTVS – „máte vo svojich radoch zamestnancov, ktorí nie sú covid zaočkovaní vôbec, teda ani jednou jedinou dávkou, napr. ako ja a celá moja rodina?!

A prečo sa pýtam?

Nuž „len“ preto lebo istý váš kolega, sa nám všetkým, ktorí nie sme covid zaočkovaní, ktorí sme v čase najväčšieho nátlaku na covid očkovanie, v čase, keď bez covid očkovania sme nesmeli nikam (museli sme sa nechať aspoň Ag resp. PCR otestovať!!!), veľmi nebezpečne, verejne, prostredníctvom média pre ktoré pracoval a div sa svete ešte stále pracuje, vyhrážal a to takto – „Nie je jasné, čo bráni povedať, že to nie sú ľudia, ale dobytok, keďže len ich bezohľadnosť a teľacie IQ budú príčinou, že v septembri/októbri/novembri – na staré kolená – na mňa štát uvalí zákaz vychádzania…, …neočkovaní by mali kvičať ako svine na bitúnku

 

Áno, preto sa pýtam, či máte v RTVS, aj vôbec Covid nezaočkovaných lebo toto napísal Peter Schutz zo Sme.sk na a o všetkých tých, ktorí sa covid zaočkovať odmietli, teda aj o zamestnancoch RTVS!!!

A ako si mám/máme vyložiť slovné spojenie, žeby sme my covid nezaočkovaní „mali kvičať, ako svine na bitúnku“, v prípade, žeby vtedajšia covid „vláda“ zavrela aj pravdepodobne covid zaočkovaného P. Schutza do domáceho väzenia a mohol by ísť si len nakúpiť základné potraviny a aj to s respirátorom na tvári, ak nie ako závažné vyhrážanie sa ublížením na zdraví?!

A viete, aj vy tam vo vedení RTVS, prečo „svine na bitúnku kvičia“???

Nie, neviete?

Tak sa ta choďte pozrieť…?!

A keď to uvidíte, tak potom povedzte úprimne, či aj na Petra Schutza by nebolo načim z vašej strany podať trestné oznámenie lebo on túto výstrahu adresoval, aj všetkým zamestnancom RTVS, ktorí sa odmietli nechať zaočkovať, stále ešte experimentálnou Covid Pfizer vakcínou!!!

 

Záver:

Aby sa  budúcnosti predišlo takýmto nechutnostiam, či už tej, že RTVS si vymedzuje/vyhradzuje právo určovať politickým subjektom, koho si môžu dovoliť poslať do diskusie…alebo takým, že na základe takejto nezákonnej selekcie zo strany RTVS si poniektorí občania SR neudržia svoje emócie na uzde, je potrebné po nastávajúcich PV, novelizovať zákon o RTVS a okrem iných potrebných vecí, bude potrebné do tohto zákona jasne zakotviť povinnosť RTVS obsadzovať politické diskusie jedna k jednej, teda koľko koaličných zástupcov, toľko opozičných zástupcov a stolička toho, ktorého politického subjektu ostane neobsadená len a výhradne v tom prípade, ak politický subjekt, ako taký odmietne účasť v takejto debate úplne bez náhrady!

Ale, čo je ešte dôležitejšie uzákoniť v tomto Zákone o RTVS je to, že RTVS nesmie mať žiadne právo, ako verejnoprávna inštitúcia platená povinne z našich daní, zo štátneho rozpočtu a ešte stále aj z koncesionárskych poplatkov, si vyberať, dokonca určovať, koho za jednotlivé politické subjekty pustí do diskusnej relácie resp. na pôdu verejnoprávnej inštitúcie a koho nie!

Že výber diskutujúceho musí RTVS akceptovať bez výhrad lebo celá zodpovednosť za svojho diskutujúceho nominanta preberá na seba politický subjekt a nie RTVS!!!

Potom sa vyhneme tomu, že RTVS si bude svojvoľne pozývať do politických diskusií, za jednotlivé politické subjekty, ktoré sa po PV dostali do parlamentu, tých, ktorých si ona sama určí a zároveň sa vyhneme tomu, že sa poniektorí občania-diváci, nechajú uniesť emóciami lebo práve ich obľúbený politik nebol  vpustený do politickej diskusie, do nimi povinne platenej RTVS!!!

Takže tak!!!

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

16.04.2024

Ale začnem tak trochu „netradične“! Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou. Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO! Čaputová sa k tomu vyjadrila takto [...]

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07, aktualizované: 19:04

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.