Založ si blog

Slováci, je najvyšší čas Čaputovú politicky odstaviť! Po jej návrate z Varšavy už niet o tom pochýb!

Niečo neskutočné!

Priznám sa, že ani neviem odkiaľ začať!

Začnem asi tým, že za nadpisom môjho dnešného názorového článku si plne stojím a je mi jedno, či tento článok bude ponechaný na hlavnej lište blogpravda alebo ho stiahnu!

Absolútne jedno!

Totiž toto sa už prehliadať nedá!

Toľká arogancia!

Toľká faloš!

Toľko klamstiev, dezinformácií, manipulácií, ktoré včera na krátkom „príhovore“ k Slovákom, ktoré Čaputová povedala po návrate z Varšavy, vraj z nejakého veľmi významného formátu  štátov EÚ – B9, tak toto je už naozaj za všetkými miliónmi hrubých červených čiar!!!

Začnem „dezinformačnou“ otázkou?

Pýtam sa Čaputovej lebo až do včera som o tom nevedel, je Slovenská republika súčasťou republiky Poľskej?

Hlúpa otázka?

Nuž pýtam sa len preto lebo Čaputová sa na FB pochválila okrem iného o jej návšteve poľskej Varšavy, aj takto – „…som ako spoluhostiteľka vo Varšave privítala aj amerického prezidenta Joea Bidena…“

To ako mám tomu rozumieť? Nepamätám si, žeby nejaký prezident iného štátu, či už EÚ alebo mimo neho, u nás na Slovensku bol „spoluhostiteľ“ iného vysokopostaveného štátnika, z iného štátu mimo SR!!!

Ale toto je ta najmenej dôležitá „správa“, ktorou nás Čaputová „ohúrila“ z jej návštevy Varšavy…

Oveľa, oveľa dôležitejšie, ba až mrazivé bolo to, čo hovorila v predmetnom „príhovore“…

Avšak skôr, ako sa k nemu dostanem musí v mojom dnešnom názorovom článku zaznieť táto veľmi dôležitá informácia lebo „naše“ „objektívno-demokratické“ média sa tomu akosi nevenujú resp. venovať nehodlajú.

Už viackrát zaznelo z úst niektorých vysokopostavených politikov EÚ, napr. nemeckej ministerky zahraničných  vecí Annaleny Baerbockovej, že – „..bojujeme vo vojne proti Rusku a nie medzi nami.“

To znamená, že ak by toto platilo aj o Slovenskej republike (zatiaľ sa naši „mocní“ na čele s Čaputovou tvária, že  tomu tak nie je, že zatiaľ sa vojny zúčastňujeme, „len“ dodávkou zbraní, všetkých čo máme, na strane Ukrajiny!), tak potom musí byť naplnená ústava SR, ktorá Prezidentovi/Prezidentke SR dáva v tomto, len a túto kompetenciu, Čl. 102, ods.(1), písmeno 1)  – „vypovedáva vojnu na základe rozhodnutia Národnej rady Slovenskej republiky,…“

Nuž, ja osobne nemám vedomosť o tom, žeby  o niečom takom náš parlament, čo i len rokoval, nie ešte o tom aj hlasoval!

No a teraz späť k Čaputovej príhovore – .

Čaputová hovorí – „…keď sme sa takto pred rokom stretli vo Varšave, bol to deň po vypuknutí vojny. Boli sme v šoku, ale zároveň sme boli jednotní…“

 

UF! Naozaj ste boli v šoku? A kto vlastne bol vtedy v šoku? Lebo v šoku môže ostať len ten, ktorý ani len netuší, čo sa má udiať a ono sa to z nenazdajky udeje!

Ale toto „prezidentka“ Čaputová nie je tento prípad! Veď váš najväčší Idol a Pán, Joe Biden, jasne povedal, že RF vojensky napadne Ukrajinu 16.2.2022 a keď mu táto jeho „prognóza“ nevyšla, tak len tak ledabolo prehodil cez plece, že nevadí, Ruská federácia, aj tak nemá inú možnosť, ako Ukrajinu vojensky napadnúť!!!

Takže „prezidentka“ Čaputová, ja osobne toto vaše vyjadrenie, že ste po 24.2.2022 ostali v šoku z toho, že RF vojensky vstúpila na územie Ukrajiny, považujem za cielenú manipuláciu verejnej mienky a aj za vedomú lož!!!

 

Čaputova vo svojom príhovore pokračuje takto – „…teraz symbolicky sme sa po roku opäť stretli vo Varšave, aj keď v priebehu roka na rôznych iných platformách a musím konštatovať že sme jednotní a rovnako odhodlaní, ako pred tým rokom. Sme jednotní pokiaľ ide o hodnotenie situácie, jednotní v tom, že Rusko je agresor a Ukrajina sa bráni. Sme jednotní v tom, že Ukrajine treba pomáhať. Zároveň sme, ale jednotní aj v odhodlaní navzájom sa chrániť….“

 

Takže podľa Čaputovej išlo len o také „symbolické“ stretnutie! Naozaj? A neboli ste náhodou v šoku aj z toho, že J. Biden neprišiel za Vami do Varšavy priamo z Bieleho domu ale z Domu úplne iného?! Aby zavŕšil tu vašu „symboliku“, vášho stretnutia?!

Totiž média, tie „spravodlivé“, nás informovali, že J. Biden sa nečakane objavil v Kyjeve…!!!

Uf, toľko šokovej nečakanosti v jeho a aj vo vašich správaniach! Neustále sa niekto z vás, kde tu, nečakane resp. „nečakane“ objaví a tak pod. Takže vy „prezidenta“ SR, jedna z hlavných hostiteliek J. Bidena, vy ste nemali od našich tajných služieb informáciu, že J. Biden sa najskôr, ako sa vo Varšave stretne s vami, sa „nečakane“ najskôr stretne so Zelenským?! A akýže vám pozdrav od Zelenského, zo svojho nečakaného stretnutia s ním , J. Biden priniesol?!

Čaputová hovorí, že oni, čo sa tam v Poľsku stretli, sú odhodlaní sa aj vzájomne chrániť! To akože tým, že posielame na Ukrajinu, Ukrajincom zbrane, aby nimi  bojovali proti RF, tak tým chránime aj USA, ktoré sú tisíce kilometrov vzdialené od nás?! Niečo neskutočné!

 

Čaputová vo svojom príhovore pokračuje takto – „…podľa môjho názoru je veľmi dôležité (tu sa Čaputová musela pozrieť do poznámok, aby to nepovedala inak(?)), že sme súčasťou najmocnejšej obrannej aliancie sveta. Naša obrana a ochrana je na tej najvyššej úrovni, akú možno mať…“

Fíha! Takže už nikto na svete nie je lepší, ako jedine akési USA/NATO?! A nezaváňa to takou anglosaskou nadradenosťou?! Veď práve táto anglosaská nadradenosť USA a spol., je prapríčinou všetkých svetových konfliktov po II. sv. vojne lebo chcú byť pánmi sveta!!!

 

Čaputová pokračuje ďalej takto – „…naozaj to odhodlanie krajín poskytnúť si pomoc v súlade s článkom 5 Zmluvy (POZOR, hovorí o ZMLUVE NATO!), ale tak isto stáť na dobrej strane histórie, je úplne jasná a jednoznačná…“

No tak pozor! Tu by sme už mali spozornieť! Až doteraz jasne deklarovali že nám, teda tým čo sú/sme v NATO, priamy konflikt s RF nehrozí! A teraz takáto zmena rétoriky? Veď Čaputová jasne priznala/pripustila, že môže dôjsť k priamemu stretu niektorého z členských štátov NATO s RF a teda bude sa „odhodlane“ aplikovať čl. 5 NATO Zmluvy!!! Týka sa to Slovenskej republiky?! V tomto kontexte, tu ešte v tomto mojom názorovom článku bude spojitosť pri inej téme…

 

A tu je jej ďalšie potvrdenie toho, že J. Biden sa v Kyjeve pred týmto stretnutím, neobjavil resp. nevyskytol nečakane resp. neočakávane lebo Čaputová nám prezradila toto – „…Zároveň dnes som ako spoluhostiteľka tohto samitu mohla privítať aj amerického prezidenta, čo nebýva bežné na B9, súvisí to z jeho nedávnou cestou na Ukrajine…“ /to nebola nedávna cesta, ale cesta deň pred tým!!!)

Takže BUM! Pre média bola Bidenová prítomnosť v Kyjeve vraj nečakaná/neočakávaná a pre Čaputovú a spol. vo Varšave, to bola vec dopredu známa lebo na neho tam čakali, že s čím príde od Zelenského…?!

 

No a takto Čaputová klamala a zavádzala aj naďalej, kým neprišla k tejto perle svojho príhovoru.

Čaputová takto falošne, farizejsky, dezinformačne zaperlila – „…sme natoľko atakovaný dezinformáciami…, …že sú ohrozením našej bezpečnosti práve kvôli tomu, že podrývajú autoritu štátu a štátnych inštitúcií a že manipulujú zásadným spôsobom verejnou mienkou…“

Tu Čaputová plače sama nad sebou lebo vraj, keď v priestore zaznie iná informácia, iný názor, ako má ona a spol., tak to vraj podrýva jej autoritu a vraj je to manipulácia verejnou mienkou! To ako keby povedala, že verejná mienka musí byť len jedná jediná a to na základe len ich jedinej „pravdy“ a len ich videnia celého problému! Niečo politicky tak neslýchané, že až!

No a teraz prichádza ta najväčšia perla jej vystúpenia, keď už odpovedá na otázky novinárov, pardon „novinárov“, ktorí ako jediní majú možnosť jej klásť otázky lebo jej kladú len tie správne/dovolené otázky, nie manipulatívne, nie dezinformačné a tak podobne.

Čaputová vypustí toto „demokratické“ z úst – „…vidíme to v mnohých falošných naratívoch, ktoré sa šíria najmä cez sociálne siete, deje sa to všade na celom svete, ale faktom je, že podľa mnohých prieskumov sú krajiny, ktoré sú viac alebo menej zraniteľné. Slovensko v rámci EÚ alebo Severoatlantickej aliancie patrí medzi krajiny, ktoré sú jedny z najviac zraniteľných. Práve kvôli tomu, že ľudia na Slovensku veľká časť alebo časť ľudí má tendenciu dôverovať dezinformáciám…,…chcem poprosiť všetkých ľudí, aby si overovali tieto informácie vrátane klamstiev, ktoré sa šírili cez internet, alebo priamo z vyjadrení niektorých politikov o mobilizácií, o posielaní slovenských mladých chlapcov bojovať na Ukrajinu. Sú to nezmysli a sú to klamstvá, sú to účelové lži“

 

UF, nuž v tejto vete bolo Čaputovou, toho naozaj veľa povedané a tak idem postupne. Čaputová nám radí, že ak sa dostaneme k nejakej informácií a chceme mať istotu aby táto informácia nebola pre nás dezinformáciou, tak si ju máme overiť z viacerých zdrojov. Veľmi zaujímavé! Nuž tak jeden taký prípad Čaputovej spomeniem. Išla éterom taká „dezinformácia“ vtedy informácia a zhodou okolnosti priamo od opozičných politikov, že náš jediný vzdušný obranný systém S300 má byť „ministrom obrany“ Jaroslavom Naďom poslaný na Ukrajinu. Jaroslav Naď vtedy bohorovne prehlásil, že sa jedná o šírenie poplašnej správy, že je to dezinformácia, ako „Brno“ atď. atď. Informáciu od opozičných politikov sme si nemali kde overiť z viacerých zdrojov, ale za to sme mali k dispozícií viacero zdrojov (TV Markíza, TV JOJ, RTVS, TA3, Sme.sk, Aktuality.sk, Denník n…), kde sme si mohli overiť, že J. Naď ma pravdu a že teda S300, naša jediná S300 na Ukrajinu nepôjde a bodka! Nuž podľa Čaputovej sme mali byť v tej chvíli spokojní lebo „dezinformácia“ o odovzdaní/darovaní našej jedinej S300 na Ukrajinu, bola vyvrátená vo viacerých zdrojoch a tak je predsa všetko v poriadku!!!

Takže Čaputová tliacha o nejakom overovaní si „dezinformácií“ z viacerých zdrojov!!!

Lebo podľa nej jediný správny zdroj je len ten/to, čo povie ona a jej podobní!

Zároveň Čaputová tvrdí, že šíriace sa „dezinformácie“ o mobilizácií na Slovensku sú účelové lži! Naozaj? A prečo vo svojom príhovore spomenula článok 5 zmluvy NATO?!

Čosi mi tu nehraje! Tak ak nemá byť možná budúca mobilizácia, tak prečo sa bavia medzi sebou, že sú odhodlaní si navzájom pomáhať na základe článku 5 Zmluvy NATO?!

Alebo aj toto je dezinformácia a je potrebné si ju overiť z viacerých zdrojov?

Nuž neostáva nám/mne nič iné, len si počkať do večera a tie zdroje si pozrieť/prečítať – TV Markíza, TV JOJ, RTVS, TA3, Sme.sk, Aktuality.sk, Denník n…

 

No a teraz na záver, sa Slováci podržte resp. si sadnite, poniektorí sa možno budete musieť dať do polohy ležmo… A prečo?

Nuž pre toto a tu budem citovať ako „novinárku“, ktorá otázku položila, tak aj „nie dezinformačnú“ odpoveď samotnej „nie hoaxovej, nie dezinformačnej“ Čaputovej.

Slováci pozorne a s porozumením čítajte, aby vám neušiel kontext.

 

Otázka – „Barbora Rašinová TA3. Pani prezidentka ja som sa chcela opýtať, na samite sa spomínalo posilnenie východného krídla NATO. Čo presne to znamená?“

 

Odpoveď Čaputovej – „Tie diskusie sa týkali aj tejto témy úplne prirodzene, pretože od vypuknutia vojny, ako všetci vieme je posilnené východné krídlo, znamená to, že tu máme vojenské aliančné jednotky pod vedením Českej republiky, máme tu hmm, vybavenie technické, také, ktoré nám na Slovensku chýbalo, ktoré nám chráni vzdušný priestor…“

 

Počuješ to Slovák? Počujete to Slováci?

Čaputová v priamom prenose klame, zavádza a dezinformuje!

Čaputová dnes tvrdí, že tu máme aliančné systémy protivzdušnej obrany preto lebo tento systém nám tu chýbal!!!

Tak som si to overoval z viacerých zdrojov, tak ako mi to Čaputova káže, aby som neveril hneď dezinformáciám a priamo od Jaroslava Naďa sa dozvedám, že náš protivzdušný systém S300 on a možno aj za účasti Čaputovej, darovali Zelenskému, že Naď je hrdý, že Ukrajine veľmi pomohol resp. pomáha lebo on sám, on Naď, vraj videl akúsi tabuľku, akýsi ukrajinský dokument, že koľko náš systém S300 už na Ukrajine zneškodnil ruských rakiet!!!

Tak sa pýtam mali sme na Slovensku svoj vlastný protivzdušný systém alebo sme ho nemali, keď teraz nám vzduch musia chrániť naši „spojenci“ z NATO?!

Kto tu šíri dezinformácie a zámerne lži?!

 

Tak potom sa pýtam, ako môžeme veriť Čaputovej, keď sama si v jednej vete protirečí, keď v jednej vete hovorí, že nemáme veriť dezinformáciám a hneď v tej vete nasledujúcej, sama uvedie dezinformáciu ako dve „BRNA“!!!

Takže áno, platí to čo píšem v nadpise môjho dnešného článku, že je najvyšší čas sa Čaputovej politicky zbaviť a nenechať ju na pozícií „prezidentky“ SR lebo očividne koná v rozpore s našimi národno-štátnymi záujmami!

A ako by sa to malo vykonať?

Nuž nijak inak len a na základe Ústavy SR, ktorá nášmu parlamentu dáva takýto priestor v  Čl. 106, ods.(1) – „Prezidenta možno odvolať z funkcie pred skončením volebného obdobia ľudovým hlasovaním. Ľudové hlasovanie o odvolaní prezidenta vyhlasuje predseda Národnej rady Slovenskej republiky na základe uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky prijatého najmenej trojpätinovou väčšinou všetkých poslancov Národnej rady Slovenskej republiky, a to do 30 dní od prijatia uznesenia tak, aby sa ľudové hlasovanie vykonalo do 60 dní od jeho vyhlásenia.“

 

Iste, nie som naivný, žeby som si myslel, že niečo také je v dnešnom parlamente priechodné, ale minimálne by v tomto mali vykonať iniciatívu poslanci za SMER-SSD, K-ĽSNS, REPUBLIKA a jednoznačne aj krídlo v OĽANO okolo Matoviča lebo ako vieme Matovič Čaputovú, politicky doslova nenávidí…, aby to bolo v zázname z rokovania v parlamente pre budúcnosť…

 

Avšak vyjadrujem prianie, že po predčasných PV bude zloženie parlamentu také, že s týmto článkom Ústavy SR vo vzťahu k Čaputovej, by nový parlament nemal mať najmenší problém!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.