Založ si blog

Vedenie RTVS, dnes máte jedinečnú možnosť ukázať vašu ideologickú nezávislosť a demokratickú objektívnosť!

Veru, GR RTVS Machaj, kedy, ak nie dnes?

Dnes skoro ráno som zachytil na vlnách SRo krátku informáciu o tom, že Putin by mal dnes vystúpiť so svojim dôležitým prejavom v ruskom parlamente – Dume. Správa bola krátka, stručná, ale zato komentár k tomu bol obsiahlejší. SRo oslovilo akého si Čecha (meno som si nezapamätal – musí to byť veľmi „dôležitý“ zahranično-politický analytik ideologický „nezafarbený“… ) a ten nám o Putinovom prejave v ruskej Dume „konkretizoval“ do takej miery, že teda je to už neskoro lebo toto Putin zvykol každý rok robievať na prelome prosince a ledna (decembra a januára)…

Inde som sa o tomto nateraz nedočítal, v žiadnych „našich objektívno-demokratických“ médiach!

Nuž tak teda dobre!

RTVS a celá dnešná naša (naša?) suita „mocných“, neustále prehlasuje, že sme štát západného typu, že tu máme demokraciu západného typu a tak podobne, tak nech sa páči, poďte do toho a dokážte to nie len slovami, ale hlavne skutkami!

A poďte do toho, hlavne vy v štátnej RTVS, Vy p. Machaj a odvysielajte Putinov prejav v ruskej Dume v priamom prenose na vašej spravodajskej RTVS:24!!!

Ja so presvedčený, že v Putinovom prejave bude niečo aj pre nás. Neverím, žeby Putin na nás zabudol a nepovenoval by sa aj nám, čo sa týka nášho zapojenia sa do ich vojnového konfliktu na Ukrajine, bezbrehým a bezmyšlienkovitým posielaním zbraní Ukrajinskej strane…!

Neverím, že v Putinovom prejave nezaznie niečo, čo v našich (v našich?) médiách nemáme šancu sa dozvedieť…a chodiť kvôli tomu na dezinformačné weby, toto po nás chcete v RTVS? Dezinformačné a „dezinformačné“ weby povinne neplatíme, ALE VÁS ÁNO!!!

Je jedno, kto si, čo o Putinovi na Slovensku myslí, ale RTVS je zo zákona povinná prinášať spravodajstvo, informácie…vyvážené, necenzurované, politicko-ideologicky neselektované… a teda, ak RTVS Slovákom sprostredkovala príhovor Zelenského nie len nášmu parlamentu, ale tým pádom aj všetkým Slovákom – viď TU –  https://slovensko.rtvs.sk/rubriky/k-veci/291452/k-veci-prejav-ukrajinskeho-prezidenta-zelenskeho-v-nr-sr , tak kde je problém, aby si Slováci vypočuli aj názor druhej strany konfliktu v priamom prenose resp. z nezostrihaného záznamu a nech si sami urobia názor na celú tu nezmyselnú krvavú vojnu…, či má mierové riešenie za diplomatickým stolom…?!

Viac k tomu nemám čo nateraz napísať, „LEN“ dávam vedeniu RTVS a aj všetkým Slovákom do pozornosti jeden jediný paragraf zo Zákona č. 532/2010 Z. z. – „Zákon o Rozhlase a televízii Slovenska a o zmene a doplnení niektorých zákonov“ a tým paragrafom je §3 – „Poslanie Rozhlasu a televízie Slovenska“, ods.(3), písmeno b) – „poskytujú nestranné, overené, neskreslené, aktuálne, zrozumiteľné a vo svojom celku vyvážené a pluralitné informácie o dianí v Slovenskej republike i v zahraničí na slobodné utváranie názorov,“

 

Tak sa pýtam, pán Machaj. Nie je načase, aby sa RTVS pod vaším vedením začala správať presne tak, ako jej to ukladá Zákon?

Zákon, a nič iné resp. nikto iný/í?!

Takže smelo do toho a poinformujte slovenskú verejnosť aj o názore druhej strany na vznik, príčinu, priebeh a pokračovanie vojenského konfliktu na Ukrajine aj z tej druhej strany! Z ruskej strany a to tým, že buď odvysielate príhovor Putina v ruskej Dume na RTVS:24 v priamom prenose alebo zo záznamu v plnom znení bez strihov a tým si v plnom rozsahu naplníte vaše verejnoprávne poslanie, že nás o konflikte na Ukrajine poinformujete na základe overenej informácie lebo, čo je už overenejšie a autentickejšie, ako priamy prenos(?) a tým nám poskytnete informácie (citujem Zákon o RTVS) –  „neskreslené, aktuálne, zrozumiteľné a vo svojom celku vyvážené a pluralitné…“

 

 

 

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 08:52

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.