Založ si blog

Odkaz Čaputovej, Hegera a spol. všetkým Slovákom – „Sme valiace sa kamene. . . “

Áno, podľa môjho hlbokého presvedčenia, sú dnešní slovenskí mocní pre všetok pospolití ľud slovenský, ako tie valiace sa kamene…

Sú lebo majú nad/za sebou ochranu Bruselu a predovšetkým Washingtonu?!

Pre dnešný článok, môj názor, som sa inšpiroval piesňou od skupiny Elán (akosi sa táto pieseň v našich „objektívnych“ „demokratických“ médiach nehráva!), ktorá nesie názov – „Valiace sa kamene“ (rok vydania 1985, pred 38. rokmi!)

Skôr ako prejdem k podstate dnešného môjho názorového článku, chcem jednoznačne podotknúť a tvrdiť, že texty piesni, populárnej hudby, ale aj tej ostatnej, počas doby socialistickej Slovenskej, mali hlavu, pätu, zmysel, význam a kto chcel, tak v nich našiel množstvo kritiky na vtedajšiu spoločnosť, ale aj vtedajšiu komunistickú  verchušku…!

A či sa to dnes niekomu páči alebo nie, pospolitý ľud, ba priam všetok vtedajší socialisticky ľud si tie piesne vznikle počas „zlého“ socializmu, spieval takmer všade, doma, v práci, na ulici, na vandroch a pod.

Ktože si dnes pospevuje tie dnešné „hudobné braky“ (česť výnimkám) na základe, ktorých z nich „objektívne“ média vytvárajú „celebrity“ resp. „celebritky“?!

A teraz rozbor textu piesne „Valiace sa kamene“ vo vzťahu resp. v súvislosti s dnešnými slovenskými mocnými na čele s Čaputovou, ktorá si pravdepodobne ani len neuvedomuje, že tí, ktorým takmer tri roky poctivo kryla politicky chrbát, všetky svoje prešľapy hodili na ňu lebo je to ona, čo dnes nesie na svojich politických pleciach zodpovednosť za ich demisné „vládnutie“!!!

Uf, ale si naložila!

Alebo si naložiť mala a oni, oni spoza Atlantiku, budú presne viesť jej politickú ruku pri rozhodovaní, či konajú „profesionálne“ a teda ich do 30.9. 2023 ponechá vo „vláde“ alebo sa budú chovať inak, ako si to za Atlantikom predstavujú a šup s nimi dole?!

Ale toto je na iný článok…

Takže texte piesne začína takto – „Sme, valiace sa kamene, V nás, horia chladné plamene…“

Takže áno, dnešní „slovenskí“ mocní, sa po nás valia, ako také kamene! Valia sa po nás a bezdôvodne nás gniavia v mene akýchsi „vznešených“ cieľov, ako máme byť solidárni a ako máme „zabezpečovať mier“ v Európe prilievaním oleja do ohňa, dodávaním všetkých možných moderných zbraní na Východný front, východného krídla NATO…

A zároveň v ich politických dušiach „horia chladne plamene“!!!

Vo svojich vnútrach sú chladní! Chladní k ľudu slovenskému lebo im je jedno, ako ľud slovenský bezdôvodne trpí a trápi sa!!!

 

Text piesne Ďalej pokračuje – „Sme tu a v plnej paráde“

Áno, dnešní „slovenskí“ mocní, na čele s Čaputovou sú tu a v „plnej paráde“

Absolútne nehladia na názor ľudu! Nehľadia na to, že ich väčšina národa nechce lebo text piesne pokračuje takto – „Večer, ma dobrý začiatok, Náš klub, je plný mačiatok,“

Áno, ich Washingtonsko/Bruselský „večer“ má pre nich „dobrý začiatok“ a sú v ňom všetky anglosaské „mačiatka“, ktoré nimi hýbu a riadia ich!

A pritom si vôbec nevšímajú, že „večer“ väčšiny ľudu slovenského má ten „večer“ totálne horkú príchuť a že sa čím viac nad nimi, nad našou milovanou Vlasťou – SR, stmieva!

Prvá sloha textu, končí takto – „Všetky sa tvária zasnene, Tie zažiaria až zhasneme.“

 

Veru, veru – dnešní „slovenský“ mocní sa pred nami tvária tak „zasnene“, avšak nie voči nám, ale celkom jasne voči Západu!

A veru že „zažiaria“, až keď ľud slovenský doslova zhasnú! Ale nezažiaria na Slovensku, ale v Bruseli a Washingtone!!!

 

Druhá sloha textu začína takto – „Máš, celkom dobrú priateľku, Tak bež, bež sa pozrieť na telku, Sme, valiace sa kamene, Nám nezáleží na mene,“

 

Áno, oni majú „dobrú priateľku“ napr. Čaputová takú Ursulu von der Leyenovu a nám kážu sa pozrieť „na telku“, kde nám „objektívne“ média predkladajú tú ich jednostrannú „pravdu“, tú svoju propagandu, ku ktorej „demokraticky“ nepripúšťajú žiadnu diskusiu…!!!

A zároveň pravda je aj tá, že nás gniavia ako tie „valiace sa kamene“ a absolútne im „nezáleží na mene“, aké majú pred vlastným ľudom, pred vlastným národom, hlavne keď ich velebia v Bruseli a Washingtone…!

Refrén textu/piesne znie takto – „Tak ktorá je dnes na rade,…“

Nuž veru, „tak ktorá/ktorí je dnes z nás na rade, ktorí si dovoľujeme voči ním niesť oponentúru, že to, čo konajú nie je v súlade s národno-štátnym záujmom SR, ba ani v záujme celej Európy, nie len je časti Unijnej!!!

 

Tretia sloha textu/piesne znie takto – „My máme jeden dávny sľub, Za oko, oko, za klub zub, Len ruky, žiadne náradie, Tak ktorý je dnes na rade,“

 

Nuž veru, dnešní „slovenskí“ mocní sa správajú voči väčšine ľudu slovenskému výhradne tým – „za oko, oko za zub, zub“ a to v tom zmysle, že – „keď vy, ľud slovenský, nás už nechcete, tak my vám ukážeme, čo sme zač a čoho všetkého sme schopní!

A nám občanom SR nechávajú „len ruky“, holé ruky a žiadne „náradie“ lebo všetko si nekalými zákonmi uchmatli do rúk svojich a všetko „náradie“ na manipuláciu a naše gniavenie, si uzurpovali výhradne do svojich rúk!

„Demokrati“ akýsi!

 

Takže na záver, áno, už tri roky vo „vláde“ a takmer štyri v „prezidentskom paláci“, nemáme Vládu SR a Prezidentku SR, ale celkom jasne VALIACE SA KAMENE!!!

Kamene valiace sa proti ľudu slovenskému, proti našej štátnosti, proti našej zvrchovanosti…

 

https://www.youtube.com/watch?v=vI22bzIyjs4

 

 

 

 

 

 

 

 

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.