Založ si blog

Z bývalej Euroúnie, teraz jednoznačne Eurodiktatúra!

Tak veru!

Euroúnia nebol zlý projekt! Na počiatku, keď chceli súťažiť s Východom, kto je lepší…

Nebol zlý pri jeho vzniku a nebol zlý ešte ani v čase, keď nás tam lákali.

Áno, doslova lákali a to eurounijnymi medovými motúzmi popod naše, väčšinou politicky naivné nosy!

Cieľ Západných eurounijcov bol jasný!

Nie sloboda, demokracia, zvrchovanosť, samostatnosť a suverenita pre Ľud slovenský, ale jednoznačne ich majetnícky koristnícka anglosaská nátura, ktorá doslova bažila po na našich domácich hospodársko-ekonomických zlatých „sliepkach“!!!

A že tomu tak so Slovenskom dnes jednoznačne je a že úplne naplno sa to obnažilo, až prišla k moci dnešná „vláda“, ktorej chrbát drží Čaputová, tak dôkaz nemáme na Slovensku lebo dnešní „naši“ „vládni“ s Čaputovou na čele, sú neskutočne v predklone pred Eurodiktatúrou, ale toť za našimi južnými humnami v Maďarsku!

Lebo to, ako sa Západní eurounijci správajú k Maďarsku, tak tak isto by sa správali aj k nám, ak by sme pri moci mali Vládu, ktorá by naozaj hájila národnoštátne záujmy Slovenskej republiky a záujmy v prvom rade Ľudu slovenského!!!

A o čom píšem?

Nuž „len“ o tomto Západnom eurounijnom diktáte!

Maďarsko ako úplne samostatný a suverénny štát, člen EÚ, člen NATO, sa rozhodlo, že si bude hájiť svoje národnoštátne záujmy tak, aby tým nikomu neublížili a svojmu národu pomohli najviac ako sa dá!

A medzi hlavné, ak nie najhlavnejšie, národnoštátne záujmy patrí aj energetická sebestačnosť! (popri potravinovej! Tu sme mali na Slovensku až do roku 1990!)

A Maďari si ju chcú vybudovať!

Tak sa samostatne, suverénne rozhodli, že aj ďalší jadrový blok resp. ďalšiu Jadrovú elektráreň, vybudujú v spolupráci s tým, s ktorým spolupracovali a spoločne v tejto oblasti elektrárne budovali dlhé, predlhé roky!

A tým je pre nich dnes najvýhodnejší partner – Ruská federácia!

A tu Maďari opäť narazili!

Narazili na „demokratov“ v EÚ!

Lepšie povedané narazili na Eurodiktatúru!!!

Ako si Maďari niečo také môžu dovoliť(?), keď RF je nepriateľom č.1,  pre týchto Eurodiktátorov lebo USA administratíva takto nakázala a tvrdo nakazuje minimálne od rozpadu Sovietskeho zväzu (1991)?!

Čo si to vlastne akýsi Maďari dovoľujú?

Zo Západu sa na Maďarských národných, dnes vládnych politikov, zo strany Eurodiktátorov zosypal oheň a síra!

Avšak táto eurodiktátorská síra a oheň, narazili na pevnú skalu maďarských hrdých národných vládnych predstaviteľov a tí im úprimnými a ráznymi ústami maďarského ministra zahraničných vecí Pétera Szijjártóa, odkázali tieto jasné odkazy – „…keď pracujem ako minister zahraničných vecí Maďarska, môžem mať na zreteli len maďarské národné záujmy.“

 

Dokáže niečo také suverénne, národnoštátne vyjadrenie vypustiť z úst smerom k Bruselu a Washingtonu, čo i len jediný minister „našej“ dnešnej „vlády“, o Čaputovej už ani nehovorím?!

 

A drzým USA administratívnym diktátorom, ktorí by s EÚ nemali mať nič do činenia, čo sa fungovania EÚ týka, Péter Szijjártó rázne, suverénne, ostro odkázal – „Chápem, že veľvyslanec Spojených štátov vychádza z amerických záujmov, ale ja z maďarských záujmov.“

 

A aby to USA administratíve bolo ešte jasnejšie, tak Péter Szijjártó, USA administratíve odkazuje ešte aj toto – „Zatiaľ neexistuje americký návrh, ako by sa táto energetická bezpečnosť dala reálne zabezpečiť, takže si myslím, že nielen politicky, ale ani z hľadiska podstaty veci, americký veľvyslanec vlastne nemá právo kritizovať rozhodnutia prijaté na základe maďarských národných záujmov.“ – v originály –

 

https://24.hu/kulfold/2022/11/21/szijjarto-peter-david-pressman-amerikai-nagykovet-valaszuzenet/?utm_source=24_hu&utm_medium=pad&utm_campaign=20220803

 

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/647834-szijjarto-sa-opat-stretol-s-vedenim-rosatomu-velvyslanec-usa-ho-kritizuje/

 

Na záver už „LEN“ toľko – kiežby sme už onedlho mali len takýchto a podobných vládnych predstaviteľov v našej, naozaj našej slovenskej Vláde, ktorí by takto hrdo, samostatne a suverénne vystupovali voči každému, kto by nám chcel diktovať, ako si máme hájiť a zabezpečovať naše slovenské národnoštátne záujmy, ako tu máme žiť, aké hodnoty máme vyznávať a na národnej platforme rozvíjať…!!!

Lebo jedna vec je, byť v istom zväzku/únii ako rovný s rovným a iná vec je, byť súčasťou akéhosi zoskupenia, kde nás považujú za poslušných absolútne tých druhoradých „východných“ lokajov, ktorí budú poslušne bez odvrávania plniť čokoľvek nám prikážu, pod hrozbami akýchsi sankcii a pritom budú trpieť jedine naši ľudia!!!

Toto nie je Euroúnia, ale celkom jasná Eurodiktatúra!!!

A z diktatúry sa odchádza resp. sa je potrebné jej vyhýbať!!!

Európska únia potrebuje reštart, revíziu a reštauráciu…!!!

 

 

 

 

 

 

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

Š. Harabin ako člen Súdnej rady SR? Skvelá správa pre Slovensko a slovenskú justíciu!

23.04.2024

Ej ale prskajú! Ako tá mačka, ktorá sa bojí – zhrbí sa, naježí sa a prská! SNS navrhuje za člena Súdnej rady SR (SRSR) JUDr. Štefana Harabina. Má SNS na to právo? Jasné, že má! A kto najviac prská na strane tých, čo najviac za ostatné tri a pol roka, čo boli pri moci hrôzovlády od Matovičovej po Ódoro-Čaputovskej, mediálne chránili tie nezákonnosti, ktoré tu [...]

Pokiaľ radoví Američania doma, na vlastnom území nepocítia hrôzy vojny, mier na svete nebude!

22.04.2024

Tak si to už konečne na rovinu povedzme a zamyslíme sa nad tým, či práve toto nie je ten najväčší dôvod, prečo sa hlavne Európa, neustále po nejakom čase, opäť topí v krvi! Povedzme si resp. položme si otázku, či sa radových Američanov nejakým spôsobom dotkli hrôzy I. sv. vojny, ale hlavne tej druhej, doteraz v Európe najkrvavejšej?! Nuž veru nie! Americký [...]

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.