Založ si blog

Čaputová s hrdosťou prijala ocenenie od nemeckej nadácie s nacistickým pozadím. ..

…resp. s nacistickou minulosťou!

 

Tento môj článok, tak ako všetky moje články, je založený na faktoch, nevyvrátiteľných faktoch.

Jedine, čo na ňom môže niekomu prekážať, je ten, pre dnešných „vládnucich“ neoliberálov, USA a Bruselských lokajov, povestný „nežiadúci obsah“!!!

Teda nie klamstvo, nie dezinformácia, nie hoax…, ale čistá pravda opretá o ešte jasnejšie fakty, len akosi, sa to dnes voľakomu, voľajakým, nežiada, aby uzrel aj takýto článok svetlo sveta…

 

Konkrétne sa jedna o ocenenie Čaputovej, akousi Nadáciou Friedricha Naumanna.

Samotný Friedrich Naumann, pre túto tému nie je podstatný.

Najpodstatnejšie je to, kto je ten, čo založil túto Nadáciu.

Friedrich Naumann to nebol!

Avšak skôr kým prejdem k zakladateľovi tejto, pre dnešnú dobu jednoznačne neoliberálnej Nadácie, dávam vám na vedomie, ako o Čaputovej píše samotná web stránka tejto Nadácie pred udelením tohto „prestížneho“ neoliberálneho ocenenia Čaputovej, pod názvom – vraj akási „Cena slobody“ – https://www.freiheit.org/germany/freedom-award-slovakian-president-zuzana-caputova

 

O Čaputovej sa okrem iného vyjadrujú aj takto „úctivo“ – „Čaputová je postavičkou nádeje pre všetkých demokratov“ (!!!)

Fíha!

Takže ne postavou, osobnosťou, ale len akousi praobyčajnou postavičkou!

Gratulujem! Samozrejme, že táto moja „gratulácia“ patrí Čaputovej…

Slovenská republika má na čele štátu, podľa nemeckej neoliberálnej Nadácie, ktorá vznikla resp. bola založená človekom, ktorý bol oddaným služobníkom Tretej ríše Adolfa Hitlera, len akúsi postavičku!

To čo si dovoľujete?

Vy v tej neoliberálnej Nadácií neviete, že „naša“ Čaputová je 88. najvplyvnejšou ženou sveta a teda môže zatočiť aj s vami, za takúto neúctu k jej politickej neoliberálnej „osobnosti“???

 

No a teraz k podstate témy dnešného môjho rýdzo názorového článku podloženého nevývrateľnými faktami.

Nuž teda, kto je resp. kto bol zakladateľom tejto nemeckej neoliberálnej Nadácie Friedricha Naumanna?

Nuž nik iný, ako nemecký služobník povojnovej USA administratívy Západného Nemecka, akýsi  Theodor Heuss!

A prečo ho nazývam povojnovým služobníkom USA administratívy?

Nuž „len“ pre toto – „Po druhej svetovej vojne Úrad vojenskej vlády USA 24. septembra 1945 vymenoval Heussa za prvého ministra školstva a kultúry v nemeckej spolkovej krajine Württembersko-Bádensko…“ –  https://en.wikipedia.org/wiki/Theodor_Heuss

Teda nie západonemecký ľud v demokratických voľbách (veď predsa v kapitalizme to tak je! Či už aj vtedy nemuselo?) si ho dosadil do tejto povojnovej funkcie, ale výhradne USA administratíva lebo aj toto bolo a stále je súčasťou USA Marshallovho plánu povojnovej Západnej Európy – počúvať, poslúchať na slovo a to na dlhé predlhé roky, možno až do skonania sveta…!!!

Ale ani toto nie je pri tejto USA/Nemeckej postavičke to najdôležitejšie!

Najdôležitejšie o Theodorovi Heussovi je podľa môjho presvedčenia toto – „23. marca 1933 Heuss spolu so svojimi štyrmi kolegami poslancami z DStP hlasoval za splnomocňujúci zákon (Ermächtigungsgesetz), ktorý kancelárovi Adolfovi Hitlerovi udelil kvázidiktátorské právomoci.“ a najhlavnejšie o Heussovi je toto – „Heuss bol prispievateľom do nacistických novín Das Reich , ktoré založil Joseph Goebbels ako erudovanejšiu verziu hrubého antisemitizmu propagovaného nacistickými publikáciami.“ – dôkaz TU – https://en.wikipedia.org/wiki/Theodor_Heuss

 

Takže, dnešná Nadácia Friedricha Naumanna uznáva, ako svojho zakladateľa Theodora Heussa, toho Heussa, ktorý v Hitlerovej „tretej ríši“ pôsobil, ako jej neoddeliteľná súčasť, ako prispievateľ článkov do Goebbelsovských totálne antisemitských novín…!

Ako by Čaputová nazvala dnes takéto noviny, ak by vychádzali na území SR?!

Iste, na Slovensku máme dnes aj také noviny, ktoré Čaputová označuje za tie, čo podľa nej neprispievajú demokracií, teda tej jej neoliberálnej a pritom sú od tých Goebbelsovských, kde písal a prispieval zakladateľ Theodor Heuss, na svetlené roky vzdialené od nacistickej rétoriky…!!!

Toto Čaputová nevedela?

Nevedela resp. nechce vedieť, že zakladateľom Nadácie Friedricha Naumanna bol a touto nadáciou, je aj dnes, stále uctievaný, prispievateľ do nacistických Hitlerovsko-Goebbelsovských antisemitských novín Das Reich???!!!

Podľa môjho názoru, toto už nie je zo strany Čaputovej a tých ktorí ju riadia, usmerňujú, len taká obyčajná náhoda/náhody!

Totiž pripomeniem, ako Čaputová udelila slovenské vysoké štátne vyznamenanie trom Slovákom, ktorí boli rovnako spriahnutí s nemeckým nacizmom na území vtedajšej prvej vojnovej Slovenskej republiky, podobne ako vyššie spomínaný Theodor Heuss – zakladateľ Nadácie Friedricha Naumanna!

Nech sa páči dôkaz –  „Čaputová sa hnevá. Po prešľape s vyznamenaním Bielej légie hľadá vinníka“ – https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/626906-caputova-sa-hneva-po-preslape-s-vyznamenanim-bielej-legie-hlada-vinnika/

 

Pýtam sa. Kde bude dnes hľadať Čaputová vinníka, že ju nikto neupozornil na to, že zakladateľom Nadácie Friedricha Naumanna bol Theodor Heuss?

Ten Theodor Heuss, ktorý z vlastnej vôle oddane slúžil Tretej ríši Adolfa Hitlera a oddane z vlastnej vôle prispieval svojimi článkami do Goebbelsovských novín Das Reich?

Bolo by zaujímavé, keby niekto Čaputovej vytiahol z archívu zopár článkov Theodora Heussa z tej doby, doby nacistického Nemecka a voľačo si od neho prečítala o „slobode“, o „slobode“, ktorá bola daná ostatným národom Európy nacistickým Nemeckom, hlavne Židom, Cigánom/Rómom a Slovanom…!!!

 

Záver:

Tvrdo sa ohradzujem voči tomu, čo si Čaputová v tejto súvislosti zavesila na svoj FB profil, kde tvrdí toto – „Cenu slobody dnes spolu so mnou dostali aj všetci ľudia na Slovensku, ktorí veria hodnotám demokracie a snažia sa ich napĺňať.“ –  https://www.facebook.com/zcaputova/videos/664516808602053/

 

Ohradzujem sa, aby Čaputová nás, všetkých slušných Slovákov (absolútnu väčšinu!) spájala s touto Nadáciou, ktorej zakladateľom bol človek, ktorý jednoznačne slúžil nacistickému Nemecku, Adolfovi Hitlerovi, novinám Das Reich Josepha Goebbelsa!!!

A USA si s týmto vedomím, posadili 24. septembra 1945 Theodora Heussa do vysokej štátnej funkcií Západného povojnového Nemecka…!

NIE, Ďakujem, takéto ocenenie, ako hrdý, výhradne demokraticky zmýšľajúci Slovák, si od tejto Nadácie neprajem, tvrdo ho odmietam a som vôbec proti tomu, aby si ju v budúcnosti osobne alebo sprostredkovane, ktorýkoľvek iný slovenský politik prevzal lebo aj toto považujem za schvaľovanie a propagáciu hitlerovského nacizmu a s tým spojeného fašizmu, dnes zabaleného do akéhokoľvek pozlátka…!!!

 

Je treba niečo k tomu ešte dodať?

Toto Ti Slovak/Slováci nevadí/neprekáža?!

Mne áno a veľmi!!!

 

Peter Pellegrini by mal urobiť to isté, čo Andrej Danko!

18.03.2024

Peter Pellegrini by mal urobiť presne to, čo urobil Andrej Danko a vzdať sa svojej prezidentskej kandidatúry v prospech Štefana Harabina! A teraz podrobnejšie, že prečo. To, že Korčok je absolútne nevoliteľný pre všetkých rozumne zmýšľajúcich Slovákov, je viac ako isté! Totiž Korčok vždy slúžil a počúval, ako sa sám vyjadril, len a výhradne práve [...]

Výstraha – Slováci, tu sú dôsledky dlhoročnej čaputovskej nenávisti!

17.03.2024

Slováci majme sa na pozore a hlavne všetky zložky OČTK by mali mať pohotovosť najvyššieho stupňa! Ja to jednoducho vidím takto: – nikto nezasial do slovenskej spoločnosti toľko semien všakovakej nenávisti, ako práve Čaputová! Zasiala ich ihneď od okamihu, kedy sa prvýkrát pred médiami „vyznala“ k tomu, že prečo sa rozhodla kandidovať na Prezidenta SR v roku [...]

Keby toto povedal Harabin čo Korčok, tak je mediálne ukrižovaný!

16.03.2024

Tento článok nie je primárne o Harabinovi, avšak je potrebné to povedať nahlas! Ak by Harabin povedal o médiach to, čo si dovolil povedať Korčok, tak Hrabin by bol týmito zapredaneckými médiami doslova a do písmena, mediálne „zaživa“ ukrižovaný! A o čo ide, Nuž „LEN“ o takúto maličkosť! Pekne po poriadku! Keď už aj redaktor Denníka N, ktorý robil [...]

Bratislava protivládny protest rtvs

Pod hromadnú pripomienku liberálov k zmenám v RTVS sa podpísalo vyše 11 000 ľudí

19.03.2024 12:14

Návrh zákona nerozdeľuje súčasnú RTVS, mení však kreovanie orgánov telerozhlasu.

čaputová, pavel

Čaputová po schôdzke s Pavlom: Vzťahy medzi ČR a SR sú predurčené k blízkosti. Našu spoluprácu však treba budovať a upevňovať

19.03.2024 11:40

Prezidentka Zuzana Čaputová sa počas návštevy Prahy stretla so svojím českým náprotivkom Petrom Pavlom.

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.