Založ si blog

Ľud slovenský to ešte tu chvíľu vydrží. Vydrží to následne aj Čaputová?

Veru, ako sa zvykne hovoriť, že človek si zvykne aj na šibenicu…

 

A takouto „šibenicou“ si ľud slovenský prechádza už viac, ako dva a pol roka, odkedy sú pri moci tí, čo sa nikdy k moci dostať nemali a čo už dávno pri moci byť nemali. (môj osobný názor)

Tí, čo sa zaťato politickými zubami – nechtami, pri tejto moci držia lebo vraj Ústava SR im na to dáva právo a oni sa predsa riadia výlučne Ústavou SR!!!

Ďalšou takou politickou šibenicou, ktorá tu ľud slovenský kvári, gniavi…, je samozrejme Čaputová!

Čaputová sa tvári, ako sa riadi výlučne na základe ústavy SR, neustále sa na ňu odvoláva, sa ňou oháňa, keď sa jej to hodí, ale jej konanie, jej skutky, sú v príkrom rozpore s touto jej „politickou“ aktivitou.

Myslím, že budú stačiť len tieto dve porovnania, aby to bolo každému, nad naše nebeské slnko, jasné.

Dve porovnania, ako si ctí Ústavu SR a ako ju využíva na „svoje“ (naozaj len svoje?) politické ciele, pre „svoje“ politické rozhodovanie, istá Čaputová.

 

Ústava SR dáva Prezidentovi SR aj takúto právomoc – Čl.95, ods.(2) – „Prezident Slovenskej republiky môže pred vyhlásením referenda podať na Ústavný súd Slovenskej republiky návrh na rozhodnutie, či predmet referenda, ktoré sa má vyhlásiť na základe petície občanov alebo uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky podľa odseku 1, je v súlade s ústavou alebo s ústavným zákonom. Ak prezident Slovenskej republiky podá na Ústavný súd Slovenskej republiky návrh na rozhodnutie, či predmet referenda, ktoré sa má vyhlásiť na základe petície občanov alebo uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky, je v súlade s ústavou alebo s ústavným zákonom, od podania návrhu prezidenta Slovenskej republiky do nadobudnutia právoplatnosti rozhodnutia Ústavného súdu Slovenskej republiky lehota podľa odseku 1 neplynie.“

Tak sa pýtam, využila Čaputová tento inštitút podania na Ústavný súd podľa tohto článku 95 a ods.(2) našej Ústavy?

Nuž veru áno, v prípade vypísania referenda o konaní predčasných PV hneď dvakrát!!!

 

Prvý krát tak urobila v máji 2021, keď dostala na stôl takmer 600 000 podpisov od občanov SR, ktorí žiadali, aby vypísala takéto referendum.

Čaputová nevypísala a odôvodnila to aj takto – „Úlohou prezidentky je urobiť rozhodnutie, ktoré zabezpečí ústavnosť referenda a ktoré nebude sprevádzané žiadnymi ústavnými pochybnosťami.“ https://www.facebook.com/zcaputova/posts/pfbid03QPdjiz8L3utPCJc1zUzMZ32hBBzyCuXMoxAMQB2WtBaJyjBsBJyaGCXrVRS3eKPl

 

Ako dopadlo rozhodnutie Ústavného súdu SR, už všetci vieme.

Ústavný súd sa stotožnil s právnym názorom Čaputovej!!!

 

Druhý krát tak Čaputová urobila v septembri 2022, keď opätovne dostala na stôl viac ako 400 000 podpisov od občanov SR, ktorí ju opätovne žiadali, aby vypísala referendum o zabezpečenie konania predčasných PV.

Čaputová ho opäť na základe svojich kompetencií nevypísala, ale opäť sa alibisticky obracia na Ústavný súd SR a odôvodňuje to aj takto – „Prečo ten strach z posúdenia ústavným súdom? Prečo ten hnev? Ústavou vytvorené kontrolné mechanizmy nie sú zlo, ktorému sa treba vyhnúť, ale nástroj, ktorý nás má chrániť.“ https://www.facebook.com/zcaputova/posts/pfbid0bXBrEdVwXkksDZyLzto9HkLbUKgaNBoLt2fbp49ndY8ASWtiUUmXPzFHmgxFAeGdl

 

Nuž a toto jej zdôvodnenie prečo sa rozhodla posunúť na Ústavný súd SR, aj túto aktivitu občanov-voličov SR, je veľmi dôležité pre jej konanie v inej veci, kde sa ani len na sekundu nezamýšľala, či si to nechá potvrdiť Ústavným súdom SR a v expresne krátkom čase tomu vyhovela!

A o čo ide?

Nuž najskôr opäť citácia z Ústavy SR a jednej z kompetencií Čaputovej, čoby „prezidentky“ SR.

Čl. 102, ods.(1) Prezident, bod b) – „môže podať na Ústavný súd Slovenskej republiky návrh na rozhodnutie o súlade dojednanej medzinárodnej zmluvy, na ktorú je potrebný súhlas Národnej rady Slovenskej republiky, s ústavou alebo s ústavným zákonom,“

 

Áno, dobre občan-volič šípiš, kam tým mierim.

Mierim tým priamo na Čaputovú, ktorej Ústav SR takúto možnosť dáva, ale ona ju pri „obrannej“ Dohode medzi USA a SR nevyužila!!!

A odôvodnila to takto – „Zaoberala som sa aj prípadným podaním zmluvy na posúdenie ústavným súdom, k čomu ma vyzvali niektoré politické strany a občianske iniciatívy. Preskúmali sme teda všetky vznesené výhrady v pripomienkovom konaní a aj vo verejnej diskusii. Ani po mnohých konzultáciách s ústavnými právnikmi a odborníkmi na medzinárodné právo sme však také argumenty, ktoré by dali dôvodnú pochybnosť o ústavnosti obrannej dohody nenašli.“

https://www.facebook.com/zcaputova/posts/pfbid0A3nyewSnYg9Nv9cPXun1SWizzTEVogF88hFBqTitKPyQ1wwqji2m9fHHA2WidGxwl

 

FÍHA!

 

Tak Čaputová a jej poradný tím, nenašli ani len jeden jediný argument z milióna (viď aktivity Chmelára, Drgonca, Palka – https://standard.sk/155868/obrannu-zmluvu-s-usa-dajte-na-posudenie-ustavnemu-sudu-vyzyvaju-prezidentku-chmelar-drgonec-ci-palko/  alebo pripomienky GP SR – https://dennikn.sk/2668851/zilinka-spochybnil-obrannu-dohodu-s-usa-varuje-aj-pred-hlukom-na-letiskach-a-jadrovymi-zbranami/ ) na to, aby si nechala potvrdiť správnosť svojho rozhodnutia podpísať bez obáv takúto „obrannú“ Dohodu medzi USA a SR, na Ústavný súd SR!!!

Nuž tak tu jej pripomeniem jej vlastné slová,  ktoré uvádzam vyššie v texte, keď poslala na Ústavný súd SR aj druhé referendum o konaní predčasných PV, kde jasne, otvorene, odhodlane, smelo píše – „Prečo ten strach z posúdenia ústavným súdom? Prečo ten hnev? Ústavou vytvorené kontrolné mechanizmy nie sú zlo, ktorému sa treba vyhnúť, ale nástroj, ktorý nás má chrániť“

Tak sa Čaputovej pýtam, prečo mala strach podať na Ústavný súd SR pripomienky, hlavne odbornej verejnosti k tejto „obrannej“ Dohode medzi USA a SR, aby jej podal vysvetlenie resp. stanovisko či predmetná „obranná“ Dohoda medzi USA a SR, je ako celok v súlade s Ústavou SR alebo niektoré jej ustanovenia sú v príkrom rozpore z našou Ústavou?!

No a potom, ak by Ústavný súd SR, sa opäť raz stotožnil s jej právnym názorom, že predmetná Dohoda je v súlade s Ústavov SR ako celok, tak potom áno, mohla ju s kľudným svedomím podpísať!

Avšak ona tak neurobila!

Prečo asi?

Na toto nech si každý občan-volič SR, odpovie sám.

Na záver už len zdupľujem to, čo mám napísané v názve môjho dnešného rýdzo názorového článku – „Ľud slovenský to ešte tu chvíľu vydrží. Vydrží to potom aj Čaputová?“

Ľud slovenský to ešte vydrží, kým Čaputovej uplynie funkčné obdobie „prezidentky“ SR.

Ľud slovenský to ešte vydrží kým budú PV, či už predčasné alebo tie riadne!

Lebo ja pevne verím, že ľud slovensky si v PV konečne zvolí takú politickú garnitúru, ktorá bude slúžiť ľudu slovenskému a nie Západnému anglosaskému  zahraničiu!

A čo spraví Čaputová, keď si ľud slovenský zvolí takých svojich zástupcov, ktorí budú pravým opakom tých dnešných, ako aj samotnej Čaputovej?

Čo spraví, keď sa k moci dostanú také politické elity, ktoré nebudú ovplyvňovať OČTK ba ani samotný Ústavný súd SR?

Čo spraví Čaputová, keď jej pominie prezidentská imunita?

Vydrží to?

Aj ona vydrží ten tlak a hnev občanov SR, ako oni dnes so zaťatými zubami prekonávajú tu jej politickú svojvôľu, jej proti slovenské a proti národné konanie zaobalené do pozlátka ústavnosti a zákonnosti???

 

 

Toto je Čaputovej maslo na hlave, tak nech to so Zelenským vyrieši ona!

26.07.2024

Za ostatné dva týždne sa toho udialo naozaj dosť. Či už tu doma alebo v EP alebo v USA… Postupne sa dostanem ku každej udalosti, ale dnes k tej najaktuálnejšej. A je to tu! Tak, ako som počas tých dlhých mesiacov od 24.2.2022, kedy RF vojensky „nevyprovokovane“ vstúpila na územie Ukrajiny, písal a upozorňoval na to, že ak sa Ukrajine, konkrétne Zelenskému, [...]

Biden verí Putinovi a povzbudzuje ho do konečného víťazstva, Trumpa si vybral za svoju pravú ruku!

12.07.2024

A takýto človek vraj „vládne“ svetu? A takémuto človeku sa EÚ klania? Naozaj toto už ani nie je smiešne! Toto je tragédia, ktorá môže ľudstvo veľmi mrzieť! Toto je na hlboké zamyslenie sa! Je nemysliteľné, aby človek s tak ťažkým mentálnym postihnutím, aké s najväčšou pravdepodobnosťou má „prezident“ USA Joe Biden, bol ten, ktorého budú poslúchať [...]

Samit NATO Washington 2024 – spolok mierotvorcov alebo kazisvetov?

11.07.2024

Hneď na úvod celkom jasne napíšem, že ak by to bolo v mojej moci, tak by som okamžite z tohto spolku stiahol Pellegriniho aj Blanára a nechal by som tam za SR len tých najnižšie protokolárne postavených z nášho rezortu zahraničnej diplomacie, ktorý by tam boli pro forma! Z obsahu článku jasne vyplynie prečo. Ale pekne po poriadku. Vo Washingtone prebieha stretnutie NATO, [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.