Založ si blog

Ako a koho voliť v nadchádzajúcich komunálnych voľbách 2022.

V tomto mojom názorovom článku ani náznakom nespomeniem konkrétny politický subjekt, ani náznakom niekoho konkrétneho a ani náhodou týmto článkom nechcem viesť akúkoľvek ruku, ktoréhokoľvek oprávneného voliča SR, ktorý je v týchto voľbách oprávnený (ba priam povinný!) ísť voliť a splniť si svoju občiansku povinnosť!!!

V tomto článku chcem poukázať na to, že aj tieto „len“ komunálne voľby, sú nesmierne dôležité lebo ich výsledky budú dennodenne zasahovať do nášho života, či už priamo alebo nepriamo!

Nuž keď občan – volič, budeš v túto sobotu 29.10.2022 pristupovať k volebným urnám, keď dostaneš potrebné podklady – volebné lístky, na ktorých budeš mať možnosť podľa nastavených pravidiel krúžkovať, či už niekoho na pozíciu Župana, Primátora, Starostu alebo jednotlivých poslancov župných, mestských, obecných, tak si spomeň na nedávne dva a pol roky, hlavne covid časy, ako sa títo všetci voči tebe, v tvojom regióne, v tvojej obci, meste zachovali a ako poslušne napĺňali všetky tie „vládne“ covid opatrenia, ba priam, ako sa poniektorí z nich ešte väčšmi predbiehali a vykonávali Covid opatrenia nad rámec tých „vládnych“!!!

Áno, toto presne maj na pamäti!

Maj na pamäti, čo títo doteraz „vládni“ na úrovni komunálnej politiky, tiež s tebou covid vystrájali!

Nie, nevšímaj si to, že teraz mesiac pred komunálkami sa akosi rozbehli všakovaké pozemné práce – úpravy ciest, obrubníkov a pod.

Nie, toto nie je dnes podstatné!

Toto mali vykonávať počas svojho volebného obdobia a nie až teraz na konci, aby minuli peniaze, ktoré im na tento účel mali slúžiť počas celého volebného obdobia, a ktoré až teraz a naraz idú minúť a používajú resp. to zneužívajú ako nekalú predvolebnú kampaň, keď sa pri týchto prácach vonku pred občanmi pretŕčajú…!!!

Občan-volič nezabúdaj na to, ako doterajší tvoji komunálni sa správali k dnešnej „vláde“!

Ako poniektorí z nich farizejskí prijímali s úsmevom na tvári „vzácnu“ návštevu z „prezidentského“ paláca, ako sa tvárili, že je všetko v poriadku a pod.

Občan – volič SR, prosím ťa, vážne zváž, komu dáš v týchto naozaj veľmi dôležitých komunálnych voľbách svoj hlas a maj na pamäti, žeby bolo načim už konečne si zvoliť takých zástupcov, u ktorých máš istotu, že nebudú poslušnými vazalmi práve vládnucej vláde, že budú autonómni lebo sú samosprávni!!!

A nedaj sa ovplyvniť „našimi“ zapredaneckými médiami, že títo sú zlí a títo sú dobrí lebo pravý opak je pravdou!!!

Skús voliť inak resp. úplne opačne, ako ti to takýmto nekalým spôsobom nanucujú!

Lebo čo oni neoliberáli považujú za demokratické, nie je ani v najmenšom demokratické!

A čo oni, mediálni zapredanci z toho, vraj hlavného mediálneho prúdu, považujú za extrémistické, dezolátne, hoaxové – nie je ani zďaleka extrémistické, dezolátne ba ani hoaxové!!!

Správaj sa ako dobrý skúsený vodič, ktorý nepotrebuje na akejkoľvek komplikovanej križovatke semafory aby mu ukázali zelenú, oranžovú alebo červenú!

Na tejto komunálnej volebnej križovatke sa riaď vlastným „semaforom“ a nie tým, mediálnym, zapredaneckým, manipulatívnym…

Prajem šťastnú ruku!

 

 

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.