Založ si blog

Maďarská prezidentka, „našu prezidentku“ Čaputovú, vyškolila absolútne vo všetkom. Hanba nielen Čaputovej, ale aj naša. .. !

Keď som si pozrel v kľude zo záznamu, TB prezidentky MR a „prezidentky“ SR, tak som sa za našu „prezidentku“ doslova hanbil!

Bolo jednoznačne evidentné, že takto narýchlo „vykvasený politik“ na pozíciu prezidenta republiky, akéhokoľvek štátu, nie len SR, je na škodu celého štátu a všetkých obyvateľov daného štátu.

Včera to bolo vidieť veľmi jasne!

Na úvod chcem zdôrazniť, že samotná Čaputová vo svojich prezidentských predvolebných vystúpeniach jasne pomenovala, sa priznala, že ak by sa stala hlavou nášho štátu, tak jej najväčšia slabina je v zahraničnej politike.

Toto bolo včera vidieť resp. bolo viditeľné, veľmi jednoznačne!

A teraz pekne po poriadku.

Prvá vystúpila Čaputová a ako vždy, síce ústa otvárala, ale nepovedala nič!

Nič k veci!

Nič konkrétne!

Len samé bla, bla, bla, čo z jej úst počúvame od 16. júna 2019…, takže venovať sa jej vystúpeniu v kontexte dnešného môjho názorovo-úvahového článku, nemá väčší význam.

 

Potom dostala slovo maďarská prezidentka (Novák Katalin /NK/).

Od prvého jej vysloveného slova bolo rozdiel medzi ňou a „našou“ Čaputovou totálne markantný!

Od prvej chvíle bolo rozoznateľné, ktorá z nich hovorí ako suverénna autonómna zástupkyňa svojho štátu, svojho národa, a ktorá z nich je pod absolútnym vplyvom cudzej mocnosti a blablakuje len to, čo blablakovať má!

Od prvej chvíle bolo jasné, že NK jasne obhajuje národno-štátne záujmy MR a nie národnoštátne záujmy USA resp. záujmy vedenia Bruselu – Leyenovej, toho Bruselu, ktorý je lokajom USA…

Nie, nebudem skrývať, že nie so všetkým som s maďarskou prezidentkou súhlasil, ba boli v jej vystúpení vyjadrenia, ktoré by som nemal problém aj ostro odmietnuť, ale ja tu teraz porovnám to, ako ktorá z nich si hájila svoj národ, svoj štát, svoju štátnu suverenitu a zvrchovanosť a pritom absolútne nepoprela maďarskú príslušnosť k EÚ, NATO a pod.!

Prvé čo NK spomenula bolo to, že na slovensku podľa posledného sčítania (2021) žije takmer pol milióna občanov SR hlásiacich sa k maďarskej národnosti.

A i napriek tomu sa vyjadrila, že je to málo a že na Slovensku v posledných rokoch došlo k akejsi (násilnej?) asimilácií ľudí hlásiacich sa k maďarskej národnosti, k odchodu a hláseniu sa k národnosti slovenskej a že teda toto je potrebné zo strany Maďarska analyzovať prečo tomu tak na predovšetkým južnom území SR je.

Tu mala rázne zareagovať Čaputová a mala NK vysvetliť, že k žiadnej, už vôbec nie násilnej(!), asimilácií obyvateľov SR hlásiacich sa k maďarskej národnosti nedošlo, ale došlo k preskupeniu v rámci ich samotných a to na základe toho, že pokiaľ v minulosti, sa na južnom Slovensku k maďarskej národnosti hlásili aj Cigáni/Rómovia (žeby z toho vyplývajúce výhody?), tak teraz sa títo „maďarskí“ Rómovia/Cigáni hrdo hlásia k Rómom/Cigánom… (žeby preto lebo ako Róm/Cigán ma väčšie výhody, ako občan SR hlásiaci sa k maďarskej národnosti – veď tým pádom majú svoje zastúpenie v slovenskom parlamente…/!!!/)

Nuž, ale to by musela byť Čaputová v zahraničnej politike zbehlejšia a hlavne autonómna…a potom by maďarskej prezidentke mohla pripomenúť aj tú skutočnosť, že ak spomínala vo svojom úvodnom slove, že v Maďarsku dnes žije niekde okolo 35 000 Maďarov hlásiacich sa k slovenskej národnosti a že sa o nich výborne starajú napr. tým, že slovenská národnostná menšina žijúca v Maďarsku má dokonca v maďarskom parlamente svojho hovorcu(?!), tak ešte v roku 1990 ich bolo oficiálne okolo 110 000!

Takže, ak by sa mohli v Maďarsku voľne rozvíjať, tak dnes by ich mohlo byť nie 35 000, ale 35 000+110 000 = 145 000!!!

Takže hovoriť zo strany MR o akejsi asimilácii Slovákov hlásiacich sa k maďarskej národnosti na území SR, je prinajmenšom nekorektné a Čaputová mala poukázať aj na fakt, o ktorom píšem vyššie, že „úbytku“ obyvateľov SR, hlásiacich sa k maďarskej národnosti došlo predovšetkým tým, že veľká časť týchto obyvateľov, prevažne z južnej časti SR, si svoju národnosť zmenila resp. sa k nej priznala v ostatnom sčítaní ľudu SR, z maďarskej na Rómsko/Cigánsku…lebo už to bolo umožnené…!

 

Druhá vec, ktorej sa vo svojom úvodnom slove dotkla maďarská prezidentka, bol vzťah Maďarska k Ukrajinsko/Ruskému konfliktu.

Tu bol rozdiel medzi Čaputovou a NK ešte markantnejší.

Vo vystúpení Čaputovej ani raz nezaznelo slovo MIER!

A práve týmto slovom začala NK a hneď na začiatku ho použila niekoľkokrát!

Čím jasne odôvodnila tú skutočnosť, že Maďarsko od prvej chvíle vypuknutia vojenského konfliktu na východe Ukrajiny, odmietlo dodávať Ukrajine/Zelenskému zbrane vo vlastníctve MR, vo vlastníctve ozbrojených síl MR(!), ba zakázalo cez svoje územie, ako po zemi, tak vzduchom, dodávať Ukrajine/Zelenskému akúkoľvek USA/EÚ vojenskú pomoc, materiál atď.

A taktiež, maďarská prezidentka nemala vo vzťahu k RF tak militantne nenávistne červené USA/EÚ oči, také ako „naša prezidentka“ bez pochyby vo vzťahu k RF má…!

 

A tretia najzákladnejšia vec, ktorej sa NK v úvodnom slove dotkala boli európske proti ruské sankcie zo strany USA, pardon, zo strany EÚ voči Ruskej federácií.

Tu maďarská suveréna prezidentka, jasne podliehajúca/slúžiaca výhradne maďarskému ľudu a nikomu inému, bez okolkov zdôraznila, že je potrebné, aby sa všetky doterajšie proti ruské sankcie zo strany USA/EÚ analyzovali a ponechali sa len tie, ktoré evidentne škodia výhradne RF a zrušiť tie, ktoré len a výhradne škodia EÚ, teda aj Maďarom…

 

No a tu si opäť zobrala slovo „naša“ Čaputová a doslova zúrivo obhajovala všetkých doterajších 7 protiruských sankčných balíčkov USA/EÚ voči RF a že je potrebné ich ešte väčšmi pritvrdiť!!!

Že ona, ona Čaputová, plne stojí za týmito sankciami a že nie je pravda, že nám nejakým spôsobom ubližujú a nehorázne bla, bla, bla, ako ničia RF a ruský ľud…

 

Takže toľko v stručnosti k vystúpeniam maďarskej prezidentky a „slovenskej prezidentky“ na ich spoločnej TB…

 

Môj názor je ten, že maďarská prezidentka „našu prezidentku“ nielenže v zahraničnej politike, vyškolila ako žiačku prvého ročníka základnej školy, ale že jej jasne ukázala, ako sa má a slobodne môže správať najvyšší predstaviteľ štátu, ktorý v prvom rade háji národnoštátne záujmy svojho štátu, ktorý nepodlieha vo svojom rozhodovaní sa, cudzím mocnostiam, ktorý nevykonáva slepo nariadenia USA/EÚ, jednoducho povedané – ktorý je hlavou štátu zvrchovaného, samostatného, zvolený z vôle ľudu a nie z vôle cudzích mocností a ich národnoštátnych záujmov na našom území a na území Európy ako takej – áno, hovorím o USA administratíve a jej totálne lokajského vedenia Bruselu-Leyenová!!!

 

PS I:

 

Kto nevidel rozdiel medzi maďarskou prezidentkou a „prezidentkou“ SR vo všetkom o čom píšem vyššie, tak potom je buď totálne zaslepený tou proti ruskou a pro USA propagandou v našich zapredaneckých médiach alebo si to všimne až resp. už o pár dní, keď sa „proti ruské“ sankcie zrútia priamo na neho a potom mu bude jedno či plyn, ropa k nám prúdi za najlepšiu cenu a v požadovanom množstve z RF alebo z Marsu…

Ale aj o tom, potom…

 

PS II.

Toto nie len hanba pre Čaputovú samotnú, ale aj hanba nás všetkých obyvateľov SR s právom voliť a byť volený/í, že na čele našej milovanej Vlasti – Slovenskej republiky máme takúto osobu…

Fakt, kedy sa konečne poučíme a budem voliť vlastnou hlavou a nie „hlavou“ zapredaneckých manipulatívnych médií???

 

 

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.