Založ si blog

Čaputová pri absolútnej strate pamäti, zneužila 21. august 1968 na to, aby si opäť kopla do Ruskej federácie, Rusov ako takých!

Zašiel som na oficiálne web stránky prezident.sk aby som sa pozrel, akýže to má Čaputová program na deň 21. augusta 2022.

Prečo práve tento deň?

Nuž preto lebo na tento deň pripadá 54. výročie vstupu vojsk Varšavskej zmluvy na územie ČSSR.

V tomto roku tento deň pripadá na nedeľu, teda na dnes a teda Čaputová má pravdepodobne voľno!

Na web stránke prezident.sk, v časti oficiálny program, nemá Čaputová napísane nič! Z holá nič! – https://www.prezident.sk/oficialny-program/

A teda si spolu s „predsedom vlády“ SR, s „predsedom“ NR SR „pripomenuli“ toto výročie už v piatok 19.8.2022.

Tu by som mohol použiť formulu moderátorov rôznych politických diskusií, napr. aj s Čaputovou, že reláciu s Čaputovou pred nahrávame o dva dni skôr, z dôvodu iného dôležitejšieho programu Čaputovej.

Dobre.

Ale Čaputová na 21. augusta 2022, na nedeľu, nemá žiaden iný dôležitejší oficiálny program, ako je pripomenutie si 54. výročia 21. augusta 1968!

 

Ja so mal v auguste 1968 takmer dva a pol roka a teda hovoriť o osobnej skúsenosti z tohto dňa, by bolo z mojej strany absolútne nenáležité.

Všetko, čo o tomto vstupe vojsk VZ viem, je to, čo od roku 1990 počúvame, jednostranne, tendenčne z „našich“ médií…, čím pravda neospravedlňujem to, čo sa vtedy zo strany ZSSR a jeho ďalších spojencov voči našej ČSSR udialo!

Ale aby som tu veľkohubo prehlasoval, že všetkému z tohto obdobia rozumiem, že je to len tak a výhradne tak, ako to popisuje len jedna strana, tak od toho som na míle vzdialený!

Totiž každý následok má svoje príčiny a príčinu 21. augusta 1968 vidím už v prvopočiatkoch povojnového rozdelenia sveta hlavne medzi ZSSR a USA…!!!

Sama Čaputová vo svojom „pamätnom“ príhovore v Ukrajinskom parlamente prečítala ohľadne udalosti pripadajúce na 21. august 1968 v ČSSR aj toto – „…mnoho našich mám a otcov si ešte pamätá inváziu sovietskych vojsk na území Československa v roku 1968…, … Vtedy túto inváziu celý civilizovaný svet odsúdil, demonštrácie boli v mnohých veľkomestách. Ale svet urobil pramálo na to, aby niečo zmenil…“

Nechce sa mi tomu veriť, žeby Čaputová vrazila dnes USA administratíve do chrbta takýto politický nôž, lebo „celý ten civilizovaný svet“, tak to pravdepodobne mala na mysli hlavne vtedajšiu USA administratívu…

Áno, USA vtedy nemohli urobiť nič, presne ako  sa dnes nemôžme vzoprieť USA lebo dnes sme už čisto pod nadvládou USA/NATO/EÚ Bruselu…

 

No a dnešné 54. výročie 21. augusta 1968, Čaputová jednoznačne využila na ďalšie priliatie politického oleja do ohňa, ktorý dnes horí na východ od nás!

Čaputová na svojom FB profile píše toto – „Inváziu vojsk Varšavskej zmluvy si odrazu nepripomíname ako historickú udalosť, ktorá definitívne patrí do minulosti, ale ako znovu aktuálnu a ožívajúcu hrozbu.“

Naozaj? Tak ak vie o nejakej hrozbe, tak prečo nám ju neprezradí! A ta hrozba je odkiaľ? Z východu? Naozaj? A nie je už tu? Viď prítomnosť USA vojakov na našom území a ďalšie tisícky vojakov cudzích štátov zoskupených v NATO!!!

Lebo ja za hrozbu pre náš štát považujem práve toto.

Naše vojsko zdecimované, zbavené zbraní, viď naša vojenská pomoc Ukrajine a našu „ochranu a obranu“ majú zabezpečovať vojaci cudzích štátov, ktorí majú vzťah k nášmu obyvateľstvu asi taký, ako ja k Marťanom!!!

 

Čaputová vo svojej nenávisti voči Rusku, Rusom a pri totálnej strate pamäti, píše aj toto  – „Výročie tragického dátumu, ktorým pre Slovákov i Čechov 21. august 1968 nesporne je, získalo tento rok obzvlášť trpkú príchuť pre vojnu u nášho východného suseda

 

To naozaj?

Len tento rok má pre nás výročie 21. augusta 1968 trpkú príchuť?

A akú príchuť malo výročie 21. augusta 1968 v deň, v roku, kedy USA/NATO zbombardovali Belehrad?

A akú príchuť malo výročie 21. augusta 1968 v deň, v roku,  kedy USA/NATO vstúpili vojensky do Afganistanu a zotrvali tam 20 rokov?

A akú príchuť má 21. august 1968 pre nás Slovákov každým rokom, kedy sú výročia neoprávneného vojenského vstupu USA/NATO vojsk na iné zvrchované štátne útvary?

Málo ich bolo od roku 1945???

Takže odkazujem Čaputovej, že ak chce v súvislosti s 21. augustom 1968 hovoriť niečo o trpkosti, o trpkej chuti pre nás Slovákov, tak nech okrem ruskej vojenskej invázie na Ukrajinu, pospomína všetky vojenské invázie, vojenské agresie, ktorých sa dopustila predovšetkým U.S. Army!

 

Lebo U.S. ARMY sa ich po celom svete dopustili neúrekom a potom jej prejav bude siahodlhý, ba až nekonečný!!!

Na teraz všetko.

„Len“ toľko…

 

PS:

Jedna vec mi predsa lem vŕta v hlave.

Čaputová k 21. augustu 1968 v súvislosti s ČSSR, napísala dnes ešte jeden FB status a tam okrem iných nenávistných viet voči dnešnej Ruskej federácií, voči bývalému ZSSR a pravdepodobne aj voči budúcemu Rusku a Rusom, napísala takúto vetu – „Dnes už nie sme okupovanou krajinou, o svojej budúcnosti rozhodujeme slobodne a sami.“

Pre mňa osobne je táto jej veta totálny blud, dezinformácia, hoax…,vysvetlím po tejto ďalšej Čaputovej „perle ducha“, keď ihneď za touto vetou píše farizejský aj toto – „Nežijeme v bipolárnom svete, keď nám štáty z druhej strany železnej opony nemohli nijako pomôcť.“

 

Takže najskôr k tej našej „slobode rozhodovať sami o sebe!

To je čo za nezmysel? To my dnes môžeme rozhodovať sami o sebe?

Nuž tak potom sa rozhodnime pre kapitalizmus s ľudskou tvárou.

Odchýľme sa od kapitalizmu s tvárou nenávistného Západu voči Ruskej federácií a poďme voľne obchodovať s Ruskou federáciou v dodávkach plynu, dodávkach ropy…, tak ako to my uznáme za vhodné a nie tak, ako nám to diktuje „sloboda“ z Bruselu/Washingtonu a za také ceny, ktoré sú pre nás násobne výhodnejšie, ako za nejaký Nórsky/severský plyn, o LG plyne z USA ani nehovoriac!

Lebo presne o toto išlo aj v roku 1968, keď sily presadzujúce socializmus s ľudskou tvárou, chceli voľnejší styk/obchod zo štátmi Západu!

Čo by s nami urobila EÚ?

Čo by s nami vykonalo NATO?

Nechali by nás tak, alebo by sme zažívali oveľa dramatickejší 21. august 2022, ako bol ten pred 54. rokmi???

No a k tej druhej vete, že už nežijeme v bipolárnom svete a že teraz nám už môže Západ pomôcť.

Naozaj? Dnešný svet nie je bipolárny?

To je čo za idotizmus?!

Čaputová pozorne čítajte, dnešný svet je zásluhou USA tak bipolárny, že taký nebol ani pred rokom 1990!!!

A čo sa týka internacionálnej pomoci Západu Slovenskej republike, ak by sme sa chceli čo i len málinko odkloniť smerom k Ruskej federácií (ako o tom píšem málinko vyššie v texte – obchodovanie s RF – plyn, ropa…), tak tu už nie je nutná invázia Západných vojsk, vojsk NATO, vojsk U. S. ARMY na územie SR lebo ich už tu máme!

Ani vypisovanie „pozývacích listov“ lebo jeden „pozývací list“ už Čaputová podpísala – nesie názov „obranná“ Dohoda medzi USA a SR a tento „pozývací list“ sa s údajným (originál ešte nikto nevidel) „Biľakovým“ pozývacím listom ani len porovnať nedá lebo ten „biľakovsky“ pri tom čaputovskom vyznie ako letmý jarný vánok !!!

Takže všetky tie Čaputovej táraniny o prepojení augusta 1968 s augustom 2022, považujem za nebotyčnú drzosť, za totálne nepochopenie veci, za absolútne prekrúcanie dejín a dnešnej reality…skrátka je to opäť jednostranné, je to opäť tendenčné, je to opäť pro Západne propagandistické, je to opäť pro USA servilne propagandistické a je to opäť silne proti ruský nenávistne propagandistické!!!

Toto v našej politike, nemá za celé trvanie našej samostatnosti, za celú históriu národa slovenského – obdobu, čo táto Čaputová, tu z našou štátnosťou, suverenitou a zvrchovanosťou vystrája!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

16.04.2024

Ale začnem tak trochu „netradične“! Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou. Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO! Čaputová sa k tomu vyjadrila takto [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.