Založ si blog

Dopustila by sa Čaputová na národe slovenskom toho, čoho sa dopustil Zelenskyj na národe ukrajinskom?

Nechal som túto tému trochu vyzrieť.

Kto a ako zareaguje.

Hlavne ako na to zareagujú naše jediné „pravdu“ píšuce média a predovšetkým Čaputová, ktorá sa svojim priateľským vzťahom k Zelenskému netají, ba práve naopak, na svojom FB profile sa tým doslova chváli! A urobila by pre neho všetko, aj to, čo nie je v jej silách, ale v silách nás, národa slovenského lebo všetky tie jej (ich) pomoci bez nášho súhlasu, ktoré posielajú Zelenskému, idú na náš účet a nie na ich…!!!

Ale o tom potom.

 

Takže o čo ide?

Začnem tým, že nie len ja, ale všetci rozumne zmýšľajúci ľudia, považujú za jednoznačný vojensky zločin, zločin voči ľudskosti, každú vojenskú agresiu! (niekedy sa to deje aj proti vlastnému obyvateľstvu!)

Zvlášť takú, ktorá je vojenskou agresiou jedného štátu voči druhému!

A do tejto kategórie vojenských zločinov, zločinov voči ľudskosti nezaraďujem len vojenský vpád ruských vojsk na zvrchované územie Ukrajiny, ale rovnako tam bez akejkoľvek výnimky radím aj všetky USA (NATO) vojenské zločiny a zločiny voči ľudskosti, ktorých sa po svete napáchali neúrekom. Počínajúc zhodením dvoch atómových bômb na japonské mestá a končiac Afganistanom…

Avšak za rovnaký zločin považujem aj akékoľvek konanie vládnych zástupcov daného štátu voči vlastnému obyvateľstvu, vlastnému národu!

A to takého konania, ktoré je jasným a zámerným vystavením vlastného národa vojenskému nebezpečenstvu bez toho, aby ich pred ním nevystríhal a hlavne neochránil účinnými, jasne premyslenými krokmi…

A podľa môjho názoru sa presne toho dopustil Volodymyr Zelenskyj, ktorý sa pred nedávnom k tomu v plnej miere priznal.

Priznal sa, že svoj národ, že obyvateľov Ukrajiny, vystavil, vedome vystavil, vojnovým zločinom cudzieho štátu, ba dokonca ich použil a aj používa ako živé štíty v boji s týmto agresorom, čo koniec koncom potvrdila aj svetová organizácia zaoberajúca sa aj týmito vojnovými zločinmi  – Amnesty International!!! (TI)

  1. Zelenskyj poskytol americkému médiu The Washington Post rozhovor, kde okrem iného hovorí toto – „Všetko, čo potrebujeme, sú zbrane, a ak máte možnosť, prinútiť ho, aby si (Putin) so mnou sadol za rokovací stôl. Hovoril som o tom konkrétne, pretože sme verili, že dôjde k invázii.“

Z uvedeného vyplýva, že Zelenskyj jasne vedel od USA administratívy (píše sa to v článku), že Rusi ich vojensky napadnú lebo nič iné im ani neostáva!

No za takejto situácie Zelenskyj pre svoje obyvateľstvo neurobil nič, aby ich ochránil pred vstupom ruských vojsk na ich územie a zdôvodňuje to v predmetnom rozhovore takto – „Nemôžete im jednoducho povedať: „Počúvaj, mal by si začať pripravovať ľudí hneď teraz a povedať im, že si musia odložiť peniaze, musia si uskladniť jedlo.“ Ak by sme to oznámili – a to chceli niektorí ľudia, ktorých nebudem menovať –, potom by som od minulého októbra strácal 7 miliárd dolárov mesačne a v momente, keď by Rusi zaútočili, vzali by nás k sebe za tri dni. Nehovorím, čí to bol nápad, ale vo všeobecnosti bol náš vnútorný pocit správny: Ak pred inváziou zasejeme medzi ľudí chaos, Rusi nás zožerú. Pretože počas chaosu ľudia utekajú z krajiny.“

 

Takže tu je jasne vidieť, že Zelenskyj svoj národ, svoj ľud vedome klamal, že majú byť kľudní, že im nič nehrozí lebo ak by im to oznámil dopredu, že Rusi sú pripravení kedykoľvek vojenský vstúpiť na územie Ukrajiny, tak jeho ľud by spanikáril, vybral by všetky svoje financie z bánk a ušiel by! Teda takto Ukrajinci „dôverujú“ svojím vládnym, Zelenskému a celému ich politicky korupčne previazanému systému, ktorý je po stránke politickej korupcie najrozsiahlejší v rámci celej Európy!

Čoby  podľa Zelenského znamenalo, že takto civilistami opustené územie Ukrajiny, by Rusi zabrali za tri dni a bolo by po všetkom. A keďže Zelenskyj urobil maximum, aby keď Rusi vojensky vstúpia na ich územie a nájdu tam civilné obyvateľstvo, ktoré bolo klamané, že nič také sa stať nemôže, tak Rusi celkom prirodzene sa snažili postupovať tak, aby civilné obyvateľstvo Ukrajiny trpelo čo najmenej!

Je to svojim spôsobom paradox, keď vojenský agresor berie väčší ohľad na civilné obyvateľstvo štátu, ktorý vojenský napadol, ako jeho prezident!!!

Mne z toho jasne vyplýva, že Zelenskyj svoj národ v tomto zradil a podľa môjho názoru aj vedomky využil, využil, ako o tom píše samotná TI, ako živé štíty!!!

Kto má záujem tak viacej TU, je to článok z USA The Washington Post zo 16. augusta 2022 –

https://www.washingtonpost.com/national-security/2022/08/16/zelensky-interview-transcript/

 

Takže sa pýtam Čaputovej. To takéhoto človeka si váži? Váži si najvyššieho štátneho predstaviteľa, ktorý vie, že ho ma napadnúť oveľa silnejší sused, vie to a vlastnému národu o tom nič nepovie lebo sa bojí, že zuteká?!

Rovnako by s nami naložila aj Čaputová?

Aj Čaputová by nám zamlčala, ak by mala jasné informácie, že nám hrozí napadnutie cudzím štátom, aby nás takto pred agresorom „ochránila“???

Odpoveď nech si dá každý Slovák sám pre seba!

Moja odpoveď pre mňa osobne je celkom jasne kladná!

Áno, podľa mňa by Čaputová vykonala rovnaké „hrdinstvo“, ako vykonal jej politický priateľ Volodymyr Zelenskyj!!!

Ak by tomu tak nebolo, tak by Čaputová obratom, takéto správanie sa Zelenského voči vlastnému obyvateľstvu, odsúdila a osobne by mu to na rovinu, skrze telefonický hovor povedala…!!!

Viac nemám čo dodať…

 

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.