Založ si blog

Čaputová nemá zabezpečovať chod budov, ale riadny chod ústavných orgánov!

Tento článok je výhradne mojim názorom, mojim hlbokým presvedčením a doteraz ma nikto nepresvedčil z „vlády“ SR, z „vládnej“ koalície, Čaputová už vôbec nie, že tomu tak nie je!

Pohnútkou k napísaniu tohto môjho názorového článku bola ostatná totálne nekompetentná aktivita Čaputovej na jej FB profile.

Čaputová opäť absolútne zbytočne provokuje slovenský ľud!

Doslova si z neho robí dobrý deň!

To si Čaputová naozaj myslí, že sme všetci mentálne retardovaní?!

Takže o čo ide?

Nuž len o takúto „maličkosť“!

Iste si všetci, teda minimálne väčšina z nás, čo podrobnejšie sledujeme „štátnické“ aktivity Čaputovej, pamätáme na Čaputovej videa v čase „pandémie“, na ktorých nás presviedčala, aké je dobre sa nechať Covid experimentálne zaočkovať a že ona tak učinila už 27.12.2020 – TU – „Čaputovú zaočkovali. Vakcína je podľa prezidentky najlepšou cestou, ako sa dostať z pandémie“ – https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/572965-vakcinu-dostane-aj-prezidentka-caputova-a-politici-bez-koronavirusu/

Alebo hlavne TU – https://www.facebook.com/zcaputova/posts/pfbid05ZBMgeabrMw2M2o3R9omwRt5FmbibPQXn5zZRXJiTk73Pz2JBH6Dsr8PbcZzHQeql , kde nám vtedy Čaputová odkázala, okrem iného, aj toto – „V najťažšej chvíli celej pandémie prichádza najdôležitejšia správa – prvá várka vakcíny je dostupná aj na Slovensku. Rozumiem obávam ľudí. No tak, ako aj v živote mnohokrát pred tým, aj teraz dôverujem medicínskym autoritám. V súlade s nimi považujem vakcínu za jedinú cestu, ako poraziť vírus a vrátiť naše životy do normálu.“

A následne na to natočila toto, pre mňa osobne, totálne primitívne video, ktorým chcela ľud slovenský presvedčiť, že Covid vakcína je jediná, čo pomôže v boji proti Covidu, TU – https://www.youtube.com/watch?v=FUnOZ44e8nY&ab_channel=Ministerstvozdravotn%C3%ADctvaSlovenskejrepubliky

Poniektorí jej uverili, poniektorí jej tiež „uverili“ lebo uveriť museli – bez covid vakcíny ni do práce, ni do obchodu, ni nikam, a poniektorí, teda rozumná väčšina jej na toto nenaleteli a covid experimentálne sa vakcinovať nedali! K týmto sa hrdo hlásim aj ja, moja najbližšia rodina, moji rodičia v požehnanom veku (82,78 rokov) a stále samostatne fungujúci po každej stránke! Avšak svokra uverila a nechala sa „plne“ covid zaočkovať, teda trikrát a odvtedy má problémy, o ktorých dovtedy vedela len z počutia – krvný tlak ako na zvonkovej dráhe a návšteva sanitky na jej adrese, minimálne trikrát do mesiaca…!

 

Iste, dnes Čaputová povie, že vtedy ešte nemala všetky informácie ako bojovať účinne proti „pandémií“ Covidu, že vtedy dôverovala odborníkom a že teda dnes je to už iné lebo dnes sme v „poznaní“ Covidu, už ďalej a pod. doslova prázdne reči (kecy!)…

 

Nuž a dnes, keď Čaputová opäť „nemá“ presne informácie o tom, prečo rapídne stúpajú (totálne bezdôvodne) ceny energií, tak opäť natočí totálne bludárske video pre občanov SR, ako majú šetriť energiami a ona im k tomu prináša vlastnú iniciatívu!

A všetci sa jej máme chopiť!

Dnes Čaputová na dôvody vysokých cien energií dôveruje/verí, akým odborníkom?

Žeby tým z centrály v Bruseli?

Žeby tým z najbelšieho domu sveta vo Washingtone?

Čaputová vo svojom videu na FB, nám víťazoslávne oznamuje, že sa rozhodla v „jej“ prezidentskom paláci (po viac, ako troj ročnom prechodnom pobyte!), že počas nadchádzajúcej zimnej sezóny stlmí vykurovaciu teplotu v paláci o 1 až 2 oC a energetický problém Slovenska je vyriešený?! (a doteraz sa čo? Plytvalo v paláci s energiami? A kto to platil? Jasné, občan-volič SR!)

A to z akej nastavenej vykurovacej teploty bude toto jednostupňové zníženie? Z 26oC na 25oC?!

Že teraz v lete stlmí klimatizáciu, ale už neuvádza z akej teploty na akú!

Že ohrev TÚV bude max 50oC! A teraz jej v paláci z kohútika tečie aká voda – vriaca?!

Že „jej“ prezidentský palác bude v noci svietiť o dve hodiny kratšie! To čo má znamenať?

Veď v zime je tma už o 16:00-16:30 hod., ráno sa rozvidnieva niekde okolo 7:00 hod.!

Teda tma je takmer 15 hodín, čo pri jej dvojhodinovom skrátení znamená, že palác bude svietiť 13 hodín!

A dnes v lete keď sa stmieva v priemere okolo 20:30 hod. a rozvidnieva sa v priemere okolo 5:00 hod., je tma v priemere okolo 8:30 hod.

Teda dnes bude podľa Čaputovej palác svietiť v lete o dve hodiny menej, čo znamená že okolo 6 a pol hodiny a teda v zime, pri dvojhodinovom skrátení nočného osvetlenia, to vždy bude ešte, aj viac ako dvojnásobok! SUPER! Šetrenie ako hrom!

Hlavne ak ho bude potrebné vysvietiť vo farbách bieloruskej starej II. svetovej vojnovej zástavy resp. ak ho bude potrebné vysvietiť vo farbách Ukrajinskej zástavy…!!!

A na takéto šetrenie vyzýva aj iné inštitúcie v štáte a samozrejme, že aj občanov SR!

Niečo neuveriteľné!

Avšak najdôležitejšia vec, ktorú Čaputová uvádza vo svojom, pre mňa osobne silne provokačnom FB statuse, ako a prečo je potrebné začať so šetrením energií, je táto „úžasná“, „vysokoodborná, vysoko štátnická“ veta – „Dôvody sú jasné. Okrem toho, že dlhodobo čelíme klimatickej kríze, v súčasnosti nás ohrozuje aj energetická kríza.!

Tak sa jej pýtam, kto zapríčinil túto súčasnú energetickú krízu?

Putin?

Ruská federácia?

Ruský ľud?

Alebo sú to Západní nenásytní veľkokapitalisti na čele s celosvetovo moci bažnou USA administratívou?

A to tým, že si znížime teploty v zime v našich domácnostiach, podľa Čaputovej vraj len o 1-2 stupne Celzia, tak týmto zasadíme drvivý úder Putinovi a Putin padne?!

To je čo za nezmysel?!

Čo je toto za hlúposť, idotizmus najhrubšieho zrna, že takto sa ideme porátať z absolútne bezdôvodným brutálnym nárastom cien energií a takto sa ideme porátať s Putinom a zlým Ruskom…???

Čaputová nemá v popise práce starať sa o chod budovy, v ktorej je len na krátkodobý prechodný pobyt!

Od toho sú tam správcovia resp. správca budov a ten vie presne, čo má robiť, aby sa vmestil do rozpočtu, ktorý ma vymedzený na chod, na fungovanie tejto našej najvyššej štátnej ustanovizne – Prezidentského paláca!

On jej určí pri akej teplote tam bude prebývať!

On jej určí či palác bude resp. nebude vysvietený kade akými farbami!

On jej určí v akej teplej vode a ako často sa bude myť/omývať!

Áno, on určí a zabezpečí taký chod budovy, aby budova fungovala v režime, kedy ešte nie je ohrozená jej funkčnosť a keď nárast cien médií bude tak vysoký, že rozpočet už nebude stačiť (žiadne navyšovanie rozpočtu z peňazí nás všetkých! Keď trpíme, tak všetci!), tak správca budov, aj tej prezidentskej, urobí to isté, čo iní správcovia v republike – úplne odstavenie vykurovania resp. len temperovanie, úplne odstavenie teplej vody na dobu nevyhnutnú a ktohovie, aj regulácia elektrickej energie!!!

A teda nie Čaputová!

 

Ja viem, Kiska v paláci choval kozy/kozu a nie len choval, ale aj prijímal.

Čaputová včielky, tu je už ťažšie včielku/včielky prijímať lebo tie sa rozletia na všetky svetové strany (pevne verím že po týchto dvoch, si tam Slováci na základe odporúčaní médií nezvolia takú „hlavu štátu“, čo si tam privedie napr. ťavu!), ale toto nie je náplň prezidenta Slovenskej republiky!

 

Náplň, prvoradá náplň, politická „psia“ povinnosť prezidenta SR je toto, odporúčam Čaputovej čítať pomaly, viackrát a s porozumením – Ústava SR, Čl. 10, ods.(1) –

„Hlavou Slovenskej republiky je prezident. Prezident reprezentuje Slovenskú republiku navonok i dovnútra a svojím rozhodovaním zabezpečuje riadny chod ústavných orgánov. Prezident vykonáva svoj úrad podľa svojho svedomia a presvedčenia a nie je viazaný príkazmi“ (!!!)

Fungujú dnes v našom štáte ústavne orgány tak, ako by fungovať mali? Napríklad, taká úplne „nepodstatná“ inštitúcia, ako je  „vláda“ SR??? (podľa môjho presvedčenia totálne nefunguje a pri každej príležitosti zlyháva aj ústavný orgán, ktorý nesie názov – Prezident SR!)

Pýtam sa Čaputovej, kde v Ústave SR je napísané resp. kde Ústava SR dáva prezidentovi SR za povinnosť resp. mu to ukladá, aby sa staral o riadny chod budovy, jeho technického zabezpečenia, v ktorom je aktuálne sídlo prezidenta SR???

Nuž NIKDE!

A Čaputová nás takýmito FB statusmi doslova irituje, dráždi, provokuje a pritom na medzinárodnej scéne nevyvinula žiadnu zmysluplnú, rozumnú aktivitu (ako napr. Orban, i keď „len“ v pozícií predsedu vlády MR), aby k takejto energetickej kríze nedošlo!

Má na to všetky predpoklady! Veď podľa Forbesu je 88. najvplyvnejšia žena našej planéty! Tak prečo nevyužije svoj vplyv?! Napríklad na Putina? Veď ten by mal byť z nej úplne po toto…

Nie, ona sa na zasadnutiach hláv štátov EÚ, aj za prítomnosti USA administratívy a všade kde sa nachádzala v rámci EÚ alebo NATO, nepostavila a nepovedala, že prijímanie energetických proti ruských sankcii nie je nič iné, ako si sami sebe nasadiť španielsku čižmu, že bolesť nebude znášať Putin a jeho ľud, ale my, my všetci v EÚ!!!

Nepostavila sa a nenavrhla iné riešenie Rusko-Ukrajinského, dlho kvasiaceho problému (od Majdanu 2014), jedine a výhradne mierovými rokovaniami! Teda POKOJ ZBRANIAM!!!

Nie, ona sa nepostavila a nepovedala nahlas, že dodávky akýchkoľvek zbraní na Ukrajinu je zlé riešenie!

Ona sa nepostavila a nepovedala, že bude sprostredkovateľom osobného stretnutia Zelenského a Putina, vzhľadom na to, že má priateľské vzťahy so Zelenským (však často si jeden druhému telefonujú…!) ešte dávno pred tým, ako sa Putin a RF rozhodli k absolútne neuváženému, aj mnou, odsúdeniahodnému kroku, teda vojenským vstupom na zvrchované územie Ukrajiny (všetko sa dá riešiť inak ako silou! Inak by sa svet díval na Putina a Rusko, keby nechali veci zájsť tak ďaleko, žeby Ukrajina, za výdatnej pomoci USA/NATO/EÚ by bola/boli prvá/prvý, čoby narušili územnú celistvosť RF i keď je pravda, že rôzne ukrajinské polovojenské/vojenské spolky /Pravý sektor, AZOV/ doslova genocídne utláčali ukrajinské obyvateľstvo hlásiace sa k ruskej národnosti a k ruskému jazyku dlhé roky a nikto zo Západných „demokratov“ to akosi nevidel a ani citlivo nevnímal!).

Nie, Čaputová sa hrdo postavila pred národ slovenský, ľud slovenský, obyvateľov SR!) a odkázala mu toto – „Na Ukrajinu nestačí posielať vreckovky, aby si tam utreli slzy, potrebujú vojenskú techniku“ – https://tvnoviny.sk/na-telo/clanok/145671-sledujte-nazivo-hostom-dnesneho-na-telo-je-prezidentka-zuzana-caputova?campaignsrc=tn_clipboard

A následne ešte hrdinskejšie odkázala všetkým Slovákom toto – „Kto teda dnes ešte stále hovorí o tom, aby sme na ruskom plyne zostali naďalej závislí, koná proti záujmom Slovenska a priamo ohrozuje bezpečnosť našich občanov.“ – https://www.facebook.com/zcaputova/posts/pfbid027LvUf918JHpx2hec4VeCMQLWchXB

 

„SUPER“!!!

 

A dnes, keď začíname byť na ruskom plyne „menej a menej“ závislí, si Čaputová na svoj FB profil zavesí video, kde nás informuje, ako čeliť našej „nezávislosti“ na ruskom plyne (ale aj ropy, ale aj jadra do našich atómových elektrárni a pod.), že stačí, keď budeme šeriť, inak povedané v zime mrznúť, sedieť v tme, umývať sa studenou vodou, kupovať drahé pohonné hmoty, kupovať drahé potraviny… a Putin a Ruská federácia padne a Západná „demokracia a spravodlivosť“, teda Západne „dobro“ zvíťazí nad Východným „zlom“!!!

Nie, ja už na túto, ďalšiu v poradí Čaputovej provokáciu slovenského ľudu, nebudem dnes ďalej reagovať lebo by som asi neskončil, koľko toho mám na srdci, na jazyku, na klávesnici, len odporúčam obyvateľom SR, ľudu SR, slovenskému národu, aby si toto ostatné Čaputovej video o šetrení s energiami pustili niekedy v období od Novembra 2022  do konca Marca 2023!

A tešili sa z toho, akú super radu im Čaputová dala! Ako ich to vyviedlo z biedy, chladu, tmy, hladu…

HNUS a ešte raz HNUS!!!

PS:

A potom si je potrebné na toto všetko, čo tu Čaputová „štátnicky“ a „na prospech“ SR, počas svojho pôsobenia/nepôsobenia, na pozícií najvyššieho ústavného činiteľa SR vykonala resp. vykonať mala a nevykonala, na toto všetko si bude potrebné spomenúť a hlavne pripomenúť, ak by sa ešte raz odhodlala na kandidatúru na „prezi

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.